سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

تاثیرات روانی اخبار تلویزیون



تاثیرات روانی اخبار,اخبار منفی ,فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی

این روزها آمار اخبار منفی در تلویزیون رو به افزایش است، اما این اخبار منفی چه تاثیری بر روح و روان ما دارد؟

خیلی وقت است که می‌دانیم محتوای احساسی فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی می‌تواند بر سلامت روانی ما تاثیر بگذارد. این تاثیرات مستقیم بر روحیه ما اثر گذاشته و روحیه‌مان هم بر جنبه‌های مختلف تفکر و رفتار ما اثر می‌گذارد. اگر برنامه تلویزیونی تجربیات روحی منفی (مثل اضطراب، ناراحتی، عصبانیت و تنفر) عنوان کند، این تجربیات بر تعبیر شما از رویدادهای زندگی خودتان، نوع خاطراتی که به یاد می‌آورید و میزانی نگرانی‌تان برای مسائل روزمره زندگی اثر خواهد گذاشت.

اما چرا به این موضوع پرداختیم؟ همه شما می‌بینید که این روزها اخبار منفی در تلویزیون به نسبت ۳۰-۲۰ سال گذشته به شدت افزایش داشته است. به همین دلیل ابتدا به این می‌پردازیم که اخبار منفی چه هستند و بعد دلایل اینکه چرا نشان دادن آنها تا این اندازه متداول شده است خواهیم پرداخت. و در آخر طرقی که این اخبار منفی بر روحیه و به ویژه تمایل شما برای نگران شدن درمورد مشکلات شخصی خودتان اثر می‌گذارد را بررسی می‌کنیم.

در دنیا اتفاقات بد زیادی می‌افتد و شاید درست باشد که مردم از این اتفاقات آگاه شوند. این «اتفاقات بد» شامل جنایات، قحطی و گرسنگی، جنگ، خشونت، ناآرامی‌های سیاسی و بی‌عدالتی می‌شود. اما رسانه‌های خبری هم تمایل بسیار بیشتری برای احساسی کردن اخبار خود پیدا کرده‌اند و برای همین هر نتیجه منفی یک داستان را صرفنظر از کم بودن احتمال وقوع آن پررنگ می‌سازند و با احساسی کردن اثر یک داستان خبری، از هر موقعیتی برای ایجاد رعب و وحشت استفاده می‌کنند. ازآنجا که این روزها تلویزیون پوشش خبری ۲۴ ساعته دارد، دیگر روزهایی که نقش یک روزنامه‌نگار یا خبرنگار  توصیف بیطرفانه اتفاقی که در جهان رخ داده است بود، گذشته است -- بخاطر وجود ماهواره دیگر ثبت تصویری آنی اتفاق مقدور شده است. بنابراین نقش روزنامه‌نگار تفسیر رویداد خبری شده است و از تفسیر تا احساسی جلوه دادن یک خبر مرز بسیار باریکی است. همانطور که باب فرانکلین، پروفسور روزنامه‌نگاری سالها پیش گفته است:

«سرگرمی جانشین ارائه اطلاعات شده است؛ علاقه فردی به منافع عمومی برتری جسته است؛ قضاوت دقیق جای خود را به احساسی‌گرایی داده است.»

این روزها برنامه‌های خبری مجبور به رقابت با برنامه‌های سرگرم‌کننده تلویزیون هستند تا بتوانند تماشاگران خود را بالا ببرند و اینکار را با پررنگ‌ کردن موضوعات احساسی مثل جنایت، جنگ، قحطی و از این قبیل به قیمت از دست رفتن موضوعات مثبت‌تر انجام می‌دهند.

در سال ۱۹۹۷ با علم به اینکه موضوعات منفی احساسی در اخبار رو به افزایش است تحقیقی بر روی تاثیرات روانی تماشای موضوعات منفی اخبار انجام گرفت. سه برنامه خبری ۱۴ دقیقه‌ای ساخته شد. یکی صرفاً به بررسی موضوعات خبری منفی پرداخته، دیگری فقط موضوعات خبری مثبت را عنوان کرده (مثلاً افرادی که در مسابقاتی مثل لاتاری برنده می‌شوند، از بیماری نجات پیدا می‌کنند و امثال آن) و آخری به بررسی مسائلی پرداخته که از نظر احساسی خنثی بوده‌اند. سپس این برنامه‌ها برای سه گروه متفاوت از شرکت‌کنندگان پخش شد. همانطور که انتظار می‌رفت، آنها که برنامه خبری منفی را تماشا کرده بودند، پس از تماشای برنامه بسیار مضطرب‌تر و ناراحت‌تر از آنهایی شده بودند که تماشاگر برنامه مثبت یا خنثی بودند.

اما آنچه این تحقیق را جالب‌تر می‌کرد تاثیر این اخبار منفی بر نگرانی‌های افراد بود. از هر شرکت‌کننده خواسته شد که نگرانی اصلی خود را در آن لحظه بازگو کنند و سپس به آنها گفته شد که در یک مصاحبه به این نگرانی خود فکر کنند. محققان دریافتند که آنهایی که اخبار منفی را تماشا کرده بودند، زمان بسیار بیشتری را به فکر کردن و حرف زدن درمورد نگرانی خود صرف کردند و به مراتب بیشتر از نگرانی خود فاجعه ساختند. فاجعه ساختن زمانی اتفاق می‌افتد که آنقدر به یک نگرانی فکر می‌کنید که کم‌کم از قبل آن به نظرتان بدتر رسیده و از واقعیت اصلی خود بسیار ناراحت‌کننده‌تر می‌شود -- دقیقاً همان از کاه کوه ساختن!

بنابراین برنامه‌های خبری منفی نه تنها شما را ناراحت‌تر و مضطرب‌تر از قبل می‌کند، بلکه نگرانی‌ها و اضطراب‌های شخصی شما را نیز تشدید می‌کنند. تصور می‌شود که موضوعات خبری مثل جنگ، فقر و قحطی افراد را به فکر کردن به این موضوعات تحریک می‌کند اما تاثیر اخبار منفی بسیار گسترده‌تر از این است -- می‌تواند نگرانی‌های شخصی افراد را که حتی ممکن است بی‌ارتباط با موضوع خبر باشد تشدید کند. از اینرو بمباران کردن مردم با منفی‌گرایی احساسی‌شده تاثیرات روانی واقعی دارند. باتوجه به این مسئله آیا بهتر نیست برنامه‌ریزان برنامه‌های تلویزیونی این تاثیرات را برای تهیه و تولید برنامه‌های خود که حاوی موضوعات و محتوای منفی است، در نظر بگیرند؟
منبع:مردمان

 


ویدیو مرتبط :
اخبار قدیمی تلویزیون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اخبار ضد و نقیض از ترور بشار اسد توسط یکی از محافظان ایرانی اش، یا جنگ روانی تازه علیه ایران و سوریه؟



 ترور بشار اسد, ترور بشار اسد توسط محافظ ایرانی,اخبار سوریه

اخبار ضد و نقیض از ترور بشار اسد یا جنگ روانی تازه علیه ایران و سوریه؟

منابع خبری عربی و اسرائیلی با انتشار شایعه ای درباره ترور بشار اسد توسط یکی از محافظان ایرانی اش، جنگ روانی تازه ای را علیه ایران و سوریه براه انداخته اند.

به گزارش خبرآنلاین از ساعاتی پیش سایت العرب از ترور بشار اسد توسط یکی از محافظان ایرانی اش! خبر داد و نوشت اسد پس از این حادثه به بیمارستان شامی دمشق منتقل شده است.

این ادعا، بلافاصله توسط برخی از وب سایت های مخالف اسد دامن زده شد و برخی از منابع خبری فارسی مخالف نظام و نه چندان معتبر نیز آن را با آب و تاب بازتاب داده اند.

درهمین حال وب سایت نیویورک دیلی نیوز در گزارشی بر نادرستی این ادعا تاکید کرده و نوشت: گزارش های آنلاین عربی درباره ترور و کشته شدن بشار اسد  بسیار اغراق آمیز به نظر می رسد. رسانه های عربی شنبه شب گزارش دادند که بشار اسد توسط یکی از محافظان ایرانی اش ترور شده و در شرایط نا مساعدی به سر می برد.

این وب سایت آمریکایی در ادامه گزارش خود می افزاید: اما خبرهای تکمیلی و استخبارات بعمل آمده بعدی همگی نشان می دهد که تیراندازی به رئیس جمهوری سوریه دروغ بوده است و او هم اکنون زنده و سرحال است.

از زاویه دید این وب سایت  آمریکایی انتشار چنین اخباری حاکی از هرج و مرجی است که در سوریه پدید آمده و همچنان ادامه دارد.

نیویورک دیلی نیوز حتی انتشار خبر استعفای معاذ الخطیب رهبر مخالفان سوریه را نیز از اخبار حیرت انگیز و جالب روز شنبه دانسته است.

به گزارش خبرآنلاین  یکی دیگر از نشانه ها مبنی بر بی اساس بودن این خبر و یا جنگ روانی بودن آن علیه ایران و سوریه تاکید بر ایرانی بودن ضارب بشار اسد در این خبر بی اساس است درحالیکه اندک آشنایی با سیستم امنیتی و حفاظتی حزب بعث برای تشخیص نادرست بودن این ادعا کافی است.

در سیستم بسیار پیچیده حفاظتی، امنیتی و حراست فیزیکی حزب بعث آن هم برای افراد رده بالای حزب مانند رهبر آن و یا شخص رئیس جمهور ، صرفا از وفادار ترین افراد حزب بعث و درباره شخص اسد از وفادارترین علوی های سوری استفاده می شود و آنها در این زمینه کوچکترین میدانی به افراد دیگر از تابعیت های ایرانی یا لبنانی نمی دهند و از بیان این موضوع نیز ابایی ندارند.  

با این حساب حتی اگر خبر ترور بشار اسد کمترین محلی از اعراب داشته باشد، ایرانی بودن ضارب او یک دروغ مضحک است که به نظر می رسد از روی تعمد و با اهدافی خاص از سوی رسانه های عربی و اسرائیلی روی آن تاکید شده است./خبرآنلاین