سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بیماری های خوش خیم سینه



 

بیماری های خوش خیم سینه

 

 

بیماری فیبروکیستیک پستان:

این بیماری که در واقع حاصل تغییرات طبیعی پستان ها در پاسخ به هورمون هاست، موجب نگرانی بسیاری از بانوان بخصوص در سنین ۳۵ تا ۵۵ سالگی می شود، اما همان طور که گفته شد این تغییرات، طبیعی بوده و در واقع بیماری نیست. این تغییرات در ۱۰ درصد خانم ها دیده می شود و می تواند سابقه این بیماری در بستگان نزدیک وجود داشته باشد.

 

علائم آن به صورت دردهای دوره ای پستان ها به خصوص نزدیک به شروع عادت ماهانه همراه با احساس بزرگ شدن پستان ها همراه است. این بیماری می تواند بدون درد بوده و تنها در معاینه با احساس توده های متعدد پستانی تشخیص داده می شوند، در سونوگرافی به صورت کیست های متعدد و دو طرفه پستان دیده می شوند.

 

در برخی بیماران ترشحات زرد مایل به سبز یا بی رنگ از نوک پستان ها دیده می شود. اندازه این کیست ها کمتر از ۳ سانتیمتر بوده و اغلب در اندازه های ۲ تا ۱۰ میلی متر وجود دارند. این کیست ها هر چند وقت از بین رفته و کیست های جدید تشکیل می شوند. بر خلاف تصور عمومی این کیست ها بسیار به ندرت منجر به سرطان پستان می شوند.

 

درمان خاص و مطمئنی برای این بیماری پیدا نشده است، ولی توصیه می شود رژیم های غذایی خاص رعایت شود، یعنی از خوردن مواد کافئین دار مثل قهوه و شکلات و کولاها و همین طور چای پرهیز شود. از مصرف ادویه جات و غذاهای چرب و پنیر هم پرهیز شود تا از بزرگ شدن کیست ها و دردهای همراه با آن جلوگیری شود. در کنار توصیه های فوق داروهای مختلفی، مثل ویتامین ای، دانازول و روغن گل پامچال برای درمان آزمایش شده اند.

 

در مورد پیگیری و مراقبت های لازم در این بیماران، معاینه ماهانه پستان ها توسط بیمار و معاینه توسط پزشک در کنار سونوگرافی یا ماموگرافی سالانه (جهت بررسی تغییرات سایز ناگهانی کیست ها) توصیه می شود.

 

▪ فیبروآدنوما:

از بیماری های دیگر پستان فیبروآدنوماست که مخصوص سنین پایین تر ۱۵ تا ۳۵ سال است. اغلب به صورت یک توده نرم و متحرک لمس می شود، اما می تواند متعدد هم باشد که در سنین پایین (۲۵ سالگی) یافت می شوند. این توده ها دردناک نیستند و معمولا از ۳ سانتیمتر بزرگ تر نمی شوند (اما انواعی هم وجود دارد که بسیار بزرگ می شوند). اینها اغلب خود به خود بهبود می یابند و نیاز به درمان ندارند و تنها جهت تشخیص سرطان های احتمالی رحم (که تنها در ۴ درصد موارد چنین است) معاینه و سونوگرافی سالانه آن لازم است. در موارد خاص نمونه برداری از این توده ها لازم می شود.

 


منبع:روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
بزرگی خوش خیم پروستات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری مزمن و خوش خیم اندومتریوز



علائم اندومتریوز,پیشگیری اندومتریوز,علت اندومتریوز

اندومتریوز

 اندومتریوز بیماری مزمن و خوش خیم زنان است که با حضور سلول‌های طبیعی رحم در خارج از حفره‌ی رحم شناخته می‌شود. شیوع این بیماری سه تا ده درصد است. بیماری می‌تواند موجب درد مزمن ، نازایی واختلال خلقی شود.

علل اندومتریوز
علت اصلی این بیماری به‌روشنی مشخص نشده است. مجموعه‌ای از عوامل ژنتیکی و محیطی را به عنوان علت اندومتریوز معرفی می‌کنند. اندومتریوز ممکن است به دلایل زیر ایجاد گردد:
 عوامل ارثی
 اختلالات هورمونی
 اختلال سیستم ایمنی
 برخی آلاینده‌ها مانند دیوکسین
 سابقه‌ی عفونت‌های ویروسی

 

علائم اندومتریوز
 درد شدید قبل از قاعدگی و حتی ضمن آن
 درد شدید ضمن مقاربت ،دفع ادرار و مدفوع در طول قاعدگی
 نازائی
 اختلالات گوارشی (اسهال، یبوست و تهوع)
تشخیص اندومتریوز

لاپاروسکوپی روش استاندارد طلایی تشخیص اندومتریوز است که ضمن آن نمونه برداری انجام می‌شود. روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی، سی تی اسکن و ام آر آی نیز برای تشخیص به‌کار می‌روند.

طبقه‌بندی اندومتریوز
 اندومتریوز جزئی (Minimal): ضایعات منفرد بدون چسبندگی مهم اندومتریوز خفیف (Mild): ضایعات پراکنده و سطحی شامل تخمدان‌ها کمتر از پنج سانتی متر بدون چسبندگی مهم اندومتریوز متوسط (Moderate): ضایعات چند کانونی، سطحی و تهاجمی با چسبندگی تخمدان و لوله‌ها اندومتریوز شدید (Severe): ضایعات چند کانونی، سطحی و تهاجمی شامل توده‌های بزرگ همراه با چسبندگی لوله‌ها، تخمدان و کلدوساکدرمان اندومتریوز

درمان اندومتریوز شامل درمان هورمونی و جراحیست. هدف از درمان عموماً بازگرداندن قدرت باروری و اصلاح ساختار آناتومیک لگن است.

از درمان دارویی برای رفع درد استفاده می‌شود. داروی مؤثری بر نازائی ناشی از اندومتریوز وجود ندارد.در موارد اندومتریوز پیشرفته، IVF مؤثرترین درمان ناباروری است.

 

غذاهای مفید در اندومتریوز
بیمارانی که کمبود برخی مواد غذایی دارند بیشتر به اندومتریوز مبتلا می‌شوند؛ مانند ویتامین B و منیزیم. ماهی، برنج، ماکارونی، نان، غلات سبوس دار و سبزیجات حاوی ویتامین B و منیزیم هستند.
ویتامین‌های گروه ب مانند B1، B2 و B6 از عود اندومتریوز جلوگیری می‌کنند.

آنتی اکسیدان‌ها چون بتا کاروتن، سلنیوم، ویتامین C و ویتامین E به همان میزان که در کاهش گرفتگی عضلات و خون‌ریزی در قاعدگی مفیدند، در ارتقای سیستم ایمنی بدن نیز مؤثرند. این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند به کنترل اندومتریوز و دردهای ناشی از آن کمک کنند. اسفناج، کلم بروکلی، کرفس، خیار، بادام و روغن گل آفتاب‌گردان و روغن گلرنگ از منابع خوب آنتی اکسیدان به‌شمار می‌رود.

دارچین و اندومتریوز
دارچین، یکی از مطلوب‌ترین ادویه‌های موجود در جهان، نقشی مهم در باروری دارند.

 

منبع : وب سایت دکتر محمود راد