سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

به ترشح آدرنالین معتادم!


شاید شما هم این روزها در اطراف‌تان با اخبار ناخوشایندی درباره مرگ نابهنگام قهرمانان ورزشی روبه‌رو شده باشید. جوانانی كه لب به دخانیات نمی‌زدند و البته حتی آمپول یا مكمل مجاز یا غیرمجازی هم مصرف نكرده بودند، اما ناگهان سكته می‌كنند.

روزنامه آرمان: شاید شما هم این روزها در اطراف‌تان با اخبار ناخوشایندی درباره مرگ نابهنگام جوانان یا قهرمانان رشته‌های مختلف ورزشی به دلیل سكته قلبی روبه‌رو شده باشید. جوانانی كه لب به دخانیات نمی‌زدند و البته حتی آمپول یا مكمل مجاز یا غیرمجازی هم مصرف نكرده بودند، اما ناگهان سكته می‌كنند. این قهرمانان بدون هیچ سابقه بیماری یا مصرف موادی ناگهان فوت می‌كنند و اطرافیان خود را در بهت و حیرتی عمیق فرو می‌برند.

در پرونده‌هایی كه برای این افراد در پزشكی قانونی تشكیل می‌شود هم نمی‌توان تشخیص داد دلیل سكته قلبی چه بوده است، زیرا پای هیچ دارو و مكملی وسط نیست. قاتل این جوانان ماده‌ای است كه با ترشح طبیعی و طولانی‌مدت در خون ورزشكاران حرفه‌ای و افرادی كه عادت به خطر كردن دارند در نهایت باعث سكته قلبی و مرگ آنها می‌شود.

زندگی با چشمان كاملا بسته

در ادامه نوشت: تپش قلبش هی بالا و بالاتر می‌رود، عرق سردی روی صورتش می‌نشیند، نفس‌هایش به شماره می‌افتد، جوری كه انگار می‌خواهد خفه شود. اگر چند ساعت در این حالت باقی بماند احتمال سكته كردنش به هزار می‌رسد، اما این حالت‌ها برایش خوشایند است. آن‌قدر خوشایند كه دوست دارد به هر دری بزند و هر كاری بكند تا هر روز این حال برایش تكرار شود. می‌گوید به ترشح آدرنالین معتادم! زندگی برایم مثل یك معتاد فقط شامل صحنه‌های تكراری و خسته‌كننده است مگر اینكه موقعیتی پیش بیاید كه در آن احساس خطر كنم. این خطر را به جان می‌خرم و حتی به استقبال آن می‌روم.

رفتن داخل قفس شیرها

نخستین بار خیلی اتفاقی این موقعیت برایش پیش آمد. ورزشكار بود و از دود و دم متنفر! یك شب كه تا دیر وقت با دوستانش بیدار بوده وقتی می‌خواسته از منزل دوستش در جایی دور از شهر به خانه برگردد ماشینش خراب شده و وقتی می‌خواسته پیاده به مسیر ادامه دهد، تحت محاصره و حمله چند سگ ولگرد قرار می‌گیرد. او برای نخستین بار در این موقعیت احساس می‌كند انرژی‌اش به طرز وحشتناكی زیاد شده، به نحوی كه مسافتی چند كیلومتری را ظرف چند دقیقه می‌دود و خسته هم نمی‌شود.

وقتی از این موقعیت خلاص می‌شود میلی در درونش قوت می‌گیرد تا این حالت برایش تكرار شود تا اینكه به مرور دستش می‌آید باید خودش را در چه موقعیت‌هایی قرار دهد كه این احساس برایش ایجاد شود. سقوط از ارتفاع، رفتن داخل قفس شیرها و حتی رانندگی با چشمان بسته! همه این كارها را بارها و بارها به شكلی جنون آمیز تجربه می‌كند و البته مغز فرد به مرور به دلیل اینكه بدن به ترشح این هورمون عادت می‌كند برای ترشح مجدد آن فرد را تحت فشار قرار می‌دهد.

حس پرواز با خودروی شخصی

بدنش مثل دفتر یادگاری است. با انواع و اقسام جای بخیه و جراحت از دوران كودكی تا امروز! یكی از چشمانش را در تصادف رانندگی از دست داده و شنوایی یكی از گوش‌هایش را هم. او نه جزو اراذل و اوباش است و نه می‌توان او را در دسته زورگیرها و شرخرها جای داد. او در خانواده‌ای مطرح و اسم و رسم‌دار بزرگ شده و همیشه پول و هر چیزی كه خواسته در اختیارش بوده است با این وجود از كودكی عاشق خطر كردن و به قول خودش شر بوده است. نخستین تجربه اعتیاد به آدرنالین او در سن 13 سالگی و هنگام راندن موتورسیكلت رخ داد. می‌گوید سعی می‌كردم با حركات نمایشی در كوچه و خیابان توجه همه را جلب كنم. كل مسیر یك خیابان را تك چرخ می‌زدم آن هم با چشمان بسته!

بعد از اینكه با موتور حركات نمایشی می‌كردم احساس هیجان و ترس از زمین خوردن و تصادف باعث لذت زیادی در من می‌شد مخصوصا وقتی می‌دیدم می‌توانم بر این موقعیت غلبه كنم. دیگر دستم آمده بود چه شرایطی باعث می‌شود این حس در من ایجاد شود و با تست همه آنها سعی می‌كردم خودم را بیشتر در این شرایط قرار دهم. او خودش را معتاد آدرنالین می‌داند و می‌گوید: وقتی 18 سالم شد رسما معتاد آدرنالین شدم!

آدرنالین هورمونی است كه هنگام ترس و اضطراب شدید در مغز افراد ترشح می‌شود و من به اینكه چنین اتفاقی در بدنم بیفتد عادت عجیبی پیدا كردم. او می‌گوید: رانندگی عجیب و غریب و دیوانه‌وار برای من و دوستانم عادی بود و برای اینكه توانایی هایمان را به رخ هم بكشیم هرچند وقت یك باردور هم جمع می‌شدیم و تكنیك‌هایی مانند دستی كشیدن در سرعت بالای 120 یا مو به مو رد كردن و حتی پرواز با ماشین را با هم تمرین می‌كردیم.

زندگی با چشمان كاملا بسته

او درباره پرواز با ماشین توضیح می‌دهد: پلی ابتدای شهرمان بود كه ما اسم آن را سكوی پرواز گذاشته بودیم. با سرعت بالای 180 كیلومتر روی این پل رانندگی می‌كردیم و این باعث می‌شد وقتی پل تمام می‌شود ما بین زمین و آسمان معلق بمانیم و این حس پرواز با ماشین را به ما القا می‌كرد. او می‌گوید: در یكی از همین پروازها وقتی 170 كیلومتر سرعت داشتم و دوستم هم كنارم بود وقتی می‌خواستم فرود بیایم متوجه شدم چند ماشین جلوی راهم هستند و من نمی‌توانم از روی آنها رد شوم پس وقتی فرمان را كج كرده و به درخت برخورد كردم، چون سرعت ماشین بالا بود روی درخت رفته و از بالای تیر چراغ برق رد شده و روی زمین سقوط كردیم.

در این حادثه دوستم فوت كرد و من هم بینایی یكی از چشمانم و شنوایی یكی از گوش‌هایم را از دست دادم. او با وجود این تجربیات باز هم احساس می‌كند نمی‌تواند بدون هیجان زندگی كند و با وجود این اتفاق هنوز هم نمی‌تواند از خطر دست بكشد. او برای درمان نزد كیومرث شیبانی آمده است. روانپزشكی كه می‌گوید بیش از معتادان مواد مخدر در چند سال اخیر با بیمارانی مواجه شده است كه به ترشح آدرنالین اعتیاد دارند.

تحریك مصنوعی برای ترشح طبیعی هورمون غلبه بر ترس

یك روانپزشك با بیان اینكه اعتیاد به ترشح آدرنالین در بدن از دیرباز در سراسر دنیا در میان ورزشكاران رزمی‌كار و برخی افرادی كه كارهای محیرالعقول انجام می‌دهند، وجود داشته می‌گوید: نوع جدیدی از اعتیاد كه در اثر دستكاری مصنوعی ترشحات هورمون‌های مغزی ایجاد می‌شود چند سالی است كه به‌شدت میان جوانان ایرانی باب شده است. كیومرث شیبانی درباره این بیماری توضیح می‌دهد: بالا رفتن ضربان قلب حتی در حالتی كه فرد با بالاترین سرعت ممكن بدود بیشتر از 150 ضربه در دقیقه نخواهد بود، با این وجود اگر شما در موقعیتی قرار بگیرید كه بی‌نهایت بترسید در این حالت ممكن است ضربان قلبتان به 180 ضربه در دقیقه هم برسد.

این روانپزشك عنوان می‌كند: وقتی ضربان قلب به این ریتم بدآهنگ و سریع می‌زند فعل و انفعالاتی در بدن رخ می‌دهد كه حتی با تزریق قوی‌ترین مواد مخدر هم این حالت ایجاد نمی‌شود. شیبانی عنوان می‌كند: بااین وجود برای افرادی كه بدنی آماده دارند و مشكلی به لحاظ جسمانی ندارند این وضعیت نه تنها ناخوشایند نیست بلكه به مرور به یك اعتیاد تبدیل می‌شود. این روانپزشك درباره آدرنالین توضیح می‌دهد: در بالای كلیه‌ها غده‌های فوق كلیوی قرار گرفته‌اند، این غده‌ها ماده‌ای ترشح می‌كنند كه آدرنالین نامیده می‌شود.

آدرنالین برای آمادگی بدن در انجام فعالیت‌های شدید یا دفاع از خود ترشح می‌شود. وقتی كه بسیار هیجان زده باشید، غده‌های فوق كلیوی ناگهان مقدار زیادی آدرنالین در خون ترشح می‌كنند. آدرنالین سبب افزایش شدت ضربان قلب و كارآیی آن می‌شود. این ماده، رگ‌های متصل به ماهیچه‌ها را گشاد می‌كند و علاوه بر آن موجب افرایش غلظت قند در خون می‌شود. به این طریق است كه بدن خود را با شرایط تطبیق می‌دهد.

مرگ‌های خاموش و ظاهرا بی‌دلیل

این روانپزشك توضیح می‌دهد: اعتیاد مغزی حالتی است كه در آن شما با مصرف طولانی‌مدت یك ماده باعث می‌شوید بدنتان به صورت مصنوعی هورمون‌هایی را ترشح كند كه در حالت عادی به صورت اتوماتیك آنها را ترشح می‌كرده است. با قرار گرفتن در موقعیت‌های ترس‌آور باعث می‌شوید دفعات بعدی مغز خودش این فرمان را صادر نكند و به ترشح هورمون به صورت تحریك مصنوعی عادت كند.

زندگی با چشمان كاملا بسته

مانند عضله‌ای كه در اثر كار نكردن فرسوده می‌شود این دستور طبیعی مغز هم به مرور زمان مختل می‌شود. او می‌گوید: علاوه بر این، قرار گرفتن در موقعیت‌های خیلی خطرناك و عادت دادن مغز به ترشح دائمی این هورمون درست مانند این است كه شما آمپول وریدی آدرنالین را هر روز به بدنتان تزریق كنید. این در نهایت باعث می‌شود سطح قند خون به دلیل ترشح دائمی این هورمون بالا و بالاتر برود و در نهایت در حالتی عادی و بدون رخداد خاص یا مصرف دارو فرد ناگهان سكته قلبی می‌كند. شیبانی می‌گوید: مرگ‌های خاموش و ظاهرا بی‌دلیلی كه این روزها در برخی جوانان شاهد آن هستیم به همین علت است.


ویدیو مرتبط :
معتادم دعتادا لرستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ترشح شیر نابجا از سینه ها در خانم ها



ترشح شیر از سینه ی خانم ها,ترشح شیر نابجا از سینه ی خانم 

ها,گالاکتوره

ترشح شیر نابجا از سینه ها در خانم ها
ترشح شیر نابجا از سینه ها بخودی خود یک بیماری نیست، بلکه یک علامت است و ممکن است نشان از وجود یک بیماری زمینه ای باشد. وقتی خانمی مبتلا به ترشح شیر نابجا از سینه ها می باشد نیاز به بررسی دقیق دارد.

ممکن است هیچ علتی نداشته باشد و یا این که خدای نکرده فرد مبتلا به تومور غده هیپوفیز شده باشد،ترشح شیر از سینه های خانم ها در هنگام شیر دادن به بچه و یا به دنبال زایمان، طبیعی است ولی اگر در مواردی غیر از آن ها اتفاق بیفتد غیر طبیعی بوده و به آن ترشح شیر نابجا گفته می شود. اصطلاح علمی آن گالاکتوره (galactorrhea) می باشد. ترشح شیر نابجا از سینه ها بخودی خود یک بیماری نیست، بلکه یک علامت است و ممکن است نشان از وجود یک بیماری زمینه ای باشد. ترشح شیر نابجا از سینه ها در مردان، شیرخواران تازه متولد شده و در نوجوانان در سن بلوغ و در هر دو جنس نیز می تواند اتفاق بیفتد ولی مبحث این نوشتار ترشح شیر نابجا از سینه ها در خانم ها می باشد.

این بیماری نسبتا شایع است و در 25-20 درصد خانم ها اتفاق می افتد. ترشح شیر نابجا از سینه ها ممکن است یک طرفه و یا دو طرفه باشد.
برای ترشح شیر در خانم ها وجود سه هورمون زیر لازم است: استروژن، پروژسترون، و پرولاکتین. مهمترین آنها پرولاکتین است. پرولاکتین از غده هیپوفیز ترشح می شود و ترشح آن تحت کنترل غده هیپوتالاموس می باشد.

غده هیپوتالاموس یک ماده ای به اسم دوپامین ترشح می کند که از طریق جریان خون به غده هیپوفیز رفته و سبب مهار ترشح هورمون پرولاکتین توسط غده هیپوفیز می شود. هر دارویی که سبب مهار ترشح دوپامین و یا مهار گیرنده های آن شود، سبب افزایش پرولاکتین خون شده و منجر به ترشح شیر نابجا از سینه ها خواهد شد.

علل شیر نابجا از سینه ها در خانمها
علل زیادی می توانند سبب این مشکل شوند که شایعترین آنها عبارتند از:
• اختلالات هورمونی مثل کم کاری تیروئید
• مصرف بعضی از داروها که لیست آنها طولانی است ولی شایعترین داروها که سبب شیر نابجا از سینه ها می شوند عبارتند از:
o در شروع و یا قطع مصرف قرصهای ضد حاملگی
o مصرف هورمونها مثل استروژن و پروژسترون
o داروهای فشارخون مثل آتنولول، متیل دوپا و وراپامیل
o ضد افسردگیهای مثل سیتالوپرام، فلوکستین و سرترالین
o آرامبخشها مثل آلپرازولام و بوسپیرون
o مهرکننده های گیرنده های هیستامینی نوع 2 مثل سایمتیدین، فاموتیدین و رانیتیدین
o داروهای ضد تهوع مثل متو کلوپروماید
o بعضی داروهاییکه برای ریفلاکس سیستم گوارشی تجویز می شوند.
o بعضی ضد دردها
• مصرف بعضی از داروهای گیاهی، که امروزه بیشتر به عنوان داروهای بی خطر تبلیغ می شوند و معمولا مصرف کننده از ترکیب این داروها مطلع نیست، مهمترین این ها عبارتند از:
o گزنه
o رازیانه
o بوته خار
o بادیان رومی
o شنیلیله
مصرف مواد محرک
o ماری جوانا
o مواد مخدر
تحریک سینه ها
وجود بعضی بیماریهای زمینه ای که مهمترین آنها عبارتند از:
o بیماری تیروئید، هم کاری و هم پرکاری تیروئید سبب ترشح شیر نابجا از سینه ها می شوند.
o نارسایی مزمن کلیه ها
o نارسایی کبد (سیروز کبدی)
o سارکوئیدوز
• استرس های هیجانی طولانی مدت
• بیماری ها و یا تومورهای غده هیپوتالاموس در مغز
• بعضی بیماریهاییکه جدار قفسه سینه را در گیر می کنند مثل:
o زونا که اعصاب بین دنده ای در جدار قفسه سینه را گرفتار می کند
o ضربه
o سوختگی ها
o جای اعمال جراحی
o تومورهای جدار قفسه سینه
• در نوزادان چون موقع تولد مقادیر زیاد هورمون استروژن وجود دارد (از خون مادر وارد بدن نوزاد شده است) بدین دلیل ممکن است تا مدتی ترشح مایع شبیه به شیر از سینه های نوزاد وجود داشته باشد.
یک عده عواملی هستند که به آنها عوامل مساعد کننده می گویند، یعنی اگر فردی این عوامل را داشته باشد که به آنها عوامل خطر زا می گویند، احتمال ترشح شیر نابجا از سینه ها در وی بیشتر خواهد بود این عوامل خطر زا عبارتند از:
جنس زن، خانم ها خیلی بیشتر از مردان مبتلا به این مشکل می شوند
استرس
پوشیدن لباسهاییکه بطور دائم سبب تحریک نوک سینه ها شود
در بالا ذکر شد که ترشح شیر نابجا از سینه ها یک علامت است و ممکن است دلیل وجود یک بیماری زمینه ای باشد. اگر ترشح شیر نابجا از سینه ها به دلیل یک بیماری زمینه ای باشد، سایر علائمی که بیمار ممکن است داشته باشد، به قرار زیر هستند:
• عدم وجود پریود یا پریودهای نامنظم
• عدم تحمل به سرما یا گرما
• کاهش یا افزایش اشتها
• افزایش تشنگی و میزان ادرار
• کاهش میل جنسی
• ترشحات خونی یا بدبو از سینه ها
• سردرد
• رشد موهای زائد و جوشهای پوستی
• اختلالات بینائی
تشخیص:

وقتی خانمی مبتلا به ترشح شیر نابجا از سینه ها می باشد نیاز به بررسی دقیق دارد. ممکن است هیچ علتی نداشته باشد و یا این که  فرد مبتلا به تومور غده هیپوفیز شده باشد، برای درمان صحیح، ما نیازمند تشخیص صحیح هستیم.
برای تشخیص اقدامات زیر معمولا انجام می شوند:
باید یک نمونه از ترشحات سینه جهت بررسی به آزمایشگاه ارسال شود، چون هر ترشحی از سینه شیر نیست.
انجام آزمایش خون برای چک کردن هورمونهای بخصوص
انجام تست حاملگی
در صورت لزوم باید از مغز تصویر برداریهای لازم انجام شوند تا اگر تومور غده هیپوفیر وجود دارد تشخیص داده شود. البته تمام بیماران نیاز به این تست یا تستهای فوق ندارند، بسته به شرایط بیمار از این تستها استفاده می شود.

برای تصویر برداری از مغز از دو روش زیر استفاده می شود:
o ام آر آی
o سی تی اسکن
اگر در آزمایش از ترشحات سینه ترکیب آن شیر نباشد و یا حاوی خون باشد، آن دیگر ترشح شیر نابجا از سینه ها یا گالاکتوره محسوب نمی شود و باید از نظر وجود احتمالی سرطان سینه و یا سایر اختلالات سینه تستهای دیگری انجام شوند.
درمان
درمان بستگی به علت بیماری دارد. بعضی موارد نیاز به درمان ندارند و با گذشت زمان برطرف می شوند. در این موارد استفاده از لباسهائی که سبب جلوگیری از تحریک نوک سینه ها می شوند، کمک کننده خواهد بود. اگر علت ترشح شیر نابجا از سینه ها استفاده از داروی بخصوصی می باشد، باید با مشورت پزشک معالج نسبت به جایگزینی آن اقدام کرد. اگر علت یک بیماری زمینه ای مثل تومور غده هیپوفیز است، باید آن بیماری درمان شود.

تومورهای غده هیپوفیز که سبب ترشح شیر نابجا از سینه ها می شوند معمولا خوش خیم هستند. تومورهای کوچک معمولا با دارو درمانی از بین می روند ولی تومورهای بزرگ نیازمند یکی از روشهای درمانی زیر هستند:
• جراحی که وقتی انجام می شود که دارو درمانی بیفایده شده باشد
• پرتو درمانی وقتی انجام می شود که هر دو جراحی و دارو درمانی موثر نبوده اند.
علی رغم درمان، تومورهای غده هیپوفیز اغلب عود می کنند.
منبع:7sib.ir
آقای دکتر محمدرضا صفری نژاد، جراح بیماریهای کلیه و مجاری ادراری