سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بهترین سن برای پروتز سینه کدام است؟



پروتز سینه,بزرگ کردن سینه,انواع پروتز سینه

بهترین سن برای پروتز سینه کدام است؟
یكی از كلیدی ترین نكته ها در موفقیت جراحی قرار دادن پروتز سینه، انتخاب سایز مناسب آن است.
شایع ترین سؤالات در زمینه پروتز سینه پاسخ می دهد:


بهترین سن برای پروتز سینه کدام است؟
طبق دستورالعمل انجمن سازمان FDA استفاده از پروتزهای آبنمكی از سال 2000 برای افراد بالاتر از  18 سال و پروتزهای ژلی از سال 2006 برای افراد بالاتر از 22 سال برای عمل ماموپلاستی مجاز است و درصورتی كه هدف از جراحی پروتز سینه، بازسازی سینه باشد از هر 2 نوع پروتز می توان در هر سنی استفاده كرد.


در چه مواردی از پروتز سینه استفاده میشود؟
-تمایل فرد برای بزرگ كردن اندازه سینه
-اصلاح ناهنجاری مادرزادی سینه كه در آن یك یا هر دو رشد كافی نداشته اند. اصلاح تفاوت اندازه سینه ها
-اصلاح و كاهش سایز سینه به دنبال بارداری و شیردهی یا كاهش وزن شدید
-برای بازسازی سینه به دنبال جراحی مانند سرطان سینه یا ترما

 

عوامل موثر در انتخاب سایز پروتز سینه كدامند؟
-ابعاد خارجی سینه
-ضخامت بافت نرم
-خصوصیات عمومی سینه و عواملی مانند سن، قد، وزن، عرض شانه، قفسه سینه، لگن و باسن
-تمایلات بیمار
-تشخیص جراح

 

انواع برش ها در جراحی پروتز سینه كدام است؟
-از طریق چین زیرسینه كه شایع ترین نوع برش مورد استفاده است.
-برش از اطراف هاله سینه؛ در مواردی كه لیفت همزمان انجام می شود، می توان از این نوع برش استفاده كرد.
-از ناحیه زیر بغل


آیا جراحی پروتز سینه با شیردهی تداخلی دارد؟
خیر، بسیاری از زنانی كه تحت عمل جراحی پروتز قرار می گیرند، مشكلی در شیردهی ندارند و هیچ گونه خطری برای مادران مشاهده نشده است.در مطالعاتی كه میزان سیلیكون در شیر انسان اندازه گیری شده است، در زنان دارای پروتز سینه در مقایسه با زنان بدون پروتز، میزان بالاتر سیلیكون نشان داده نشده است و تغذیه با شیر مادر برای نوزاد مشكلی ایجاد نمی كند. 


علل عمده تعویض پروتز سینه كدامند؟
الف) صدمه شدید به پروتز، نشت پروتز در پروتزهای سالین یا ایجاد عوارضی مانند انقباض كپسولی
ب) تمایل فرد برای تغییر سایز كه عمدتا تمایل به افزایش سایز پروتز است.
-بسیاری از زنانی كه تحت عمل جراحی پروتز قرار می گیرند مشكلی در شیردهی ندارند و هیچ گونه خطری برای مادران مشاهده نشده است.


منظور از پر شدن بهینه (اپتیمال) سینه چیست؟
پر شدن بهینه سینه، كمترین مقدار پر شدن توسط پروتز است كه می تواند ظاهر زیبای موردنظر بیمار را تامین كند که كمترین صدمات دراز مدت را برای بافت سینه ایجاد كند که همراه با حداقل میزان نیاز به جراحی مجدد است.هرچه قطر (عرض) سینه بیشتر باشد و میزان كش آمدن پوست به سمت جلو بیشتر، حجم بیشتری برای پر كردن پوشش سینه لازم است تا نتایج بهتری از نظر زیبایی به دست آید.


درحال حاضر چند نوع پروتز وجود دارد؟
2نوع: 1- آبنمكی (سالین) 2- ژلی (سیلیكونی)
جدار هر 2 نوع پروتز از سیلیكون غیرقابل نفوذ ساخته شده است. پروتزهای آبنمكی اولین بار در سال 1965 وارد بازار شدند و اولین نسل پروتزهای ژلی در سال 1962 معرفی شد و از سال 1993نسل پنجم آنها وارد بازار شده است. پروتزهای آبنمكی بعد از قرار دادن در محل، با سرم نمكی پر میشوند ولی پروتزهای ژلی از قبل با سیلیكون پر شده اند. پروتزهای آبنمكی سفت ترند و پروتزهای ژلی شكل طبیعی تری ایجاد می كنند و سطح پروتزهای نمكی یا ژلی ممكن است صاف (Smooth)، زبر (Textured) یا Micro textured باشد.


اندازه برشها چقدر است؟
در مورد پروتزهای آبنمكی 3 تا 4 سانتیمتر و در مورد پروتزهای ژلی 4 تا 5 سانتیمتر است.

رعایت چه اصولی ضروری است تا مانع ایجاد صدمات غیرقابل برگشت و ناهنجاریهای غیرقابل اصلاح در بافت سینه بیمار شود؟
الف) باید محل قرار دادن پروتز طوری انتخاب شود كه حداكثر پوشش بافت نرم را روی تمامی نواحی پروتز در درازمدت ایجاد كند كه در اكثر موارد روش زیر عضله ای نسبی یا دوگانه این حالت را ایجاد می كند.
ب) قطر (عرض) پروتز انتخابی باید كمتر یا حداكثر معادل قطر (عرض) بافت سینه در قبل از عمل باشد تا پوشش بافت نرم اپتیمال و با ماندگاری درازمدت ایجاد شود. تنها مورد استثنا برای این اصل، مواقعی است كه قطر سینه كمتر از 10 سانتیمتر باشد (مانند سینه هایی كه حالت توبولر دارند).


ج) از گذاشتن پروتزهایی كه برآمدگی بیش از حد ایجاد میكنند (very high یا Ultrahigh) به ویژه در مواردی كه میزان كش آمدن پوست به سمت جلو كمتر از 3 سانتیمتر است، باید خودداری كرد. از موارد كاربرد محدود این نوع پروتز، در افتادگی كاذب یا پتوز گلاندولر است و از این نوع پروتز هرگز نباید در افرادی كه بارداری یا شیردهی را تجربه نكرده اند یا دچار شلی پوست سینه در اثر كاهش وزن شدید نشده اند، استفاده كرد.
د) خودداری از گذاشتن پروتزهای بسیار بزرگ در تمامی بیماران؛ به ویژه آنهایی كه بافت نرم سینه شان نازك است.

منبع:bartarinha.ir


ویدیو مرتبط :
آیا پروتز سینه احتمال سرطان سینه را افزایش می دهد؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پروتز سینه؛ آری یا نه؟



پروتز سینه,پروتز پستان,مزایای پروتز سینه

پروتز سینه

پروتز سینه؛ آری یا نه؟
پروتز سینه - امروزه استفاده از پروتز‌های سینه و عمل‌های جراحی زیباسازی یا اصلاح‌سازی طرفداران زیادی بخصوص در بین زنان دارد. این جراحی اغلب به خواست بیماران انجام می‌شود. متقاضیان همیشه درصدد بزرگ کردن سینه نیستند، بلکه گاه می خواهند ایرادهایی را که در سینه دارند اصلاح کنند. زیباسازی یا اصلاح یک جراحی محسوب می شود و ممکن است عوارضی را هم به دنبال داشته باشد.

با دکتر ملکان راد، فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی درباره خوبی ها و بدی های پروتزسینه گفت وگو کردیم.

 

پروتز سینه چیست و از چه موادی ساخته می شود؟
پروتز سینه چیست ؟ پروتز ها پوششی سیلیکونی دارند که قبلا داخل آن را با سرم نرماسالین پر می کردند. فایده این نوع سیلیکون آن بود که جراح می توانست پوشش سیلیکونی را لوله کرده (بدون آن که داخلش مایعی وجود داشته باشد) و از سوراخ کوچکی که روی پوست سینه ایجاد کرده بود به داخل سینه منتقل کند و بعد داخل محفظه سیلیکونی را از مایع پر کند، اما اشکال این نوع سیلیکون ها این بود که بیمار هنگام حرکت حس می کرد داخل سینه اش مشکی وجود دارد که از آب پر شده و تکان می خورد که احساس ناخوشایندی است. اشکال بعدی این بود که به مرور زمان ناحیه ای از پوشش سیلیکونی چروک خورده و از همان ناحیه پاره و سرم خالی می شد.


آیا خالی شدن سرم به بافت سینه صدمه ای هم می رساند؟
خیر، سرم نرماسالین بعد از خروج از محفظه بسرعت در بافت پخش شده و قابلیت جذب داشته و اثر بدی روی سینه نمی گذاشت.


پروتز های فعلی چه جنسی دارد؟
جنس پروتز سینه  - پروتز هایی که امروزه در جراحی ها استفاده می کنیم پوشش سیلیکونی دارند، ولی داخل آن با ژل سیلیکون پر شده و براساس انتخاب بیمار، میزان پرشدگی شان متفاوت است و اندازه های خاص دارد. جنس روی پروتز ها نیز مختلف بوده و ممکن است صاف یا زبر باشد. البته شکل آنها هم فرق می کند؛ بعضی گرد است و بعضی نیز مانند یک قطره اشک بوده که قسمت فوقانی آن باریک تر و پایین آن پهن تر و بزرگ تر است. انتخاب آن نیز به عهده بیمار است.


آیا پروتز فقط در سینه کاربرد دارد؟
خیر، پروتز را می توان در فردی که مثلا در اثر تصادف قسمتی از استخوان جمجمه اش یا قسمتی از استخوان حفره چشمش از بین رفته، استفاده کرد. البته در زیباسازی گونه نیز به کار می رود. پروتز های صورت هم دو نوع است؛ سیلیکونی و مدپوری (ماده مصنوعی حفره داری است که بعد از قراردادن، بافت به داخلش نفوذ کرده و چون سلول های خونی که با میکروب ها مبارزه می کنند می توانند وارد شوند، احتمال عفونت در این نوع کمتر است).


پروتز سینه می تواند در آینده مشکلاتی برای فرد به وجود آورد؟
عوارض پروتز سینه - تا به حال مشکل خاصی گزارش نشده است، فقط کسانی که پروتز سینه دارند حتما باید برای سونوگرافی یا رادیوگرافی به رادیولوژیستی مراجعه کنند که در این باره تجربه دارد. ضمن این که وجود پروتز، ماموگرافی یا سونوگرافی را کمی با مشکل مواجه می کند.


شیردهی چطور؟
در شیردهی هیچ تاثیری ندارد، زیرا پروتز در دو نقطه جای داده می شود؛ زیر بافت پستان یا زیر بافت عضله. خونرسانی بافت پستان نیز تغییر نمی کند. خانمی که به طور ذاتی توانایی شیردهی دارد، با پروتز نیز می تواند این کار را انجام دهد.


دوام آن چقدر است؟
دوام پروتز سینه - به نظر من تا وقتی ضربه جدی به پروتز وارد نشده، مشکلی برای آن به وجود نمی آید.


آیا پروتزگذاری عوارضی هم دارد؟
بله، این عوارض به دو دسته کوتاه مدت و درازمدت تقسیم می شوند. از شایع ترین عوارض کوتاه مدت می توانیم به عفونت اشاره کنیم. به طور کلی ورود هر جسم خارجی در بدن می تواند احتمال عفونت را بالا ببرد. در درازمدت هم شایع ترین عارضه، کپسولار کانترکچر است. وقتی بافت خارجی درون بدن قرار می گیرد، بدن یک لایه هم بندی کیسه مانند را به دور آن تشکیل می دهد و بافت خارجی را درون کیسه ای حبس می کند.

 

این حالت ممکن است باعث شود بافت های کلاژنی اطراف دچار انقباض شده و پروتز را تحت فشار قرار دهد. شرایط به وجود آمده شکل پروتز را تغییر می دهد و به دنبال آن شکل سینه نیز تغییر می کند و بدشکل می شود. البته درد نیز ایجاد می شود. پس علامت اصلی در درازمدت، درد و ایجاد نامنظمی در شکل سینه است.


میزان شیوع این آسیب زیاد است؟
آمار های مختلفی ارائه می شود؛ بین 3 تا 30 درصد، ولی به نظر من 3 درصد بیشتر به واقعیت نزدیک است.


اندازه پروتز را همیشه بیماران تعیین می کنند؟
اندازه پروتز سینه - اندازه پروتز با همفکری بین پزشک و بیمار تعیین می شود. البته ما استانداردهایی داریم که باید به آنها دقت کنیم؛ یعنی دور سینه با دور باسن باید تناسب داشته باشد. ولی در ایران شایع ترین شکایتی که بیمار بعد از عمل جراحی دارد، این است که ای کاش پروتز بزرگ تری انتخاب می کرد.


پروتز ها در خانم هایی که مثلا به دلیل بیماری سرطان سینه قسمتی یا تمام بافت سینه خود را از دست داده اند نیز کاربرد دارد؟
علاوه بر سرطان سینه، بیماری هایی وجود دارد که به طور مادرزادی یک طرف قفسه سینه رشد خوبی ندارد و فرد دچار نوعی عدم تقارن در دو طرف بدنش می شود. در این مواقع باید بازسازی انجام شود. برای این کار سینه را کمی پاکسازی کرده؛ یعنی بافت های اضافه را بر می داریم و پروتز می گذاریم، اما مشکل اینجاست اگر پروتز را به تنهایی بگذاریم زیر پوست نازک بدن براحتی قابل لمس است به همین دلیل از راه دیگری که تزریق چربی است برای ترمیم استفاده می کنیم تا سینه طبیعی تر به نظر برسد.


چربی از ناحیه ای از شکم گرفته می شود که از نظر جنس شباهت بیشتری به بافت سینه دارد. چربی به ناحیه سینه تزریق می شود و بعد از این که ضخامت مشخصی پیدا کرد، پروتز را زیر آن جای می دهیم ولی راه خیلی بهتر این است که چربی از ناحیه تحتانی شکم بخصوص در خانمی که زایمان هم داشته گرفته و از طریق تزریق به سینه منتقل شود. ممکن است این چربی ها به تنهایی بتواند حجم کافی تولید کند (یعنی بتوان شکلی مانند سینه مقابل به دست آورد) اگر نتوانیم این کار را بکنیم مجبور به استفاده از سیلیکون خواهیم بود.


آیا تزریق چربی روش بهتری نیست؟
خیر، برای تزریق چربی حداقل به 300 سی سی چربی نیاز داریم. به دست آوردن این حجم از چربی کار دشواری است و خیلی از بدن ها چنین بافتی ندارند و خاصیت این بافت این است که هر چقدر بیشتر تزریق شود، احتمال جذبش بالاتر می رود. مثلا وقتی در صورت ده سی سی چربی تزریق می کنیم، ممکن است فقط 3 سی سی آن باقی بماند و نیاز به چند بار تزریق داشته باشیم. در سینه نیز به همین ترتیب است و همیشه نمی توانیم نتیجه صد درصد و قطعی از این راه به دست آوریم.


معمولا چنین جراحی هایی برش هایی را هم بر جای می گذارد. آیا ناحیه برش را می توان از بین برد؟
از راه های مختلفی می توان پروتز را گذاشت؛ از راه زیر بغل، از راه زیر سینه و از طریق برشی در ناحیه هاله سینه. ولی به نظر من راه زیر بغل روش مناسبی نیست، زیرا نمی توان سیلیکون را به دقت جا گذاری کرد. ولی دو روش دیگر بهتر است. برش زیر سینه برشی شش تا هفت سانتی متری است که بعد از یک سال، خط کمرنگی از آن باقی می ماند. دور هاله قهوه ای سینه هم کمترین جلب توجه را می کند. البته در مواردی که از طریق دور هاله سیلیکون وارد می شود باید به قطر آن توجه داشته باشیم.
منبع:jamejamonline.ir