سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

برونشیتی ها بامیه نخورند



 

 

برونشیتی ها بامیه نخورند

 

گیاه بامیه ساقه راستی دارد که حداکثر تا ارتفاع ۲ متر رشد می کند و پوشیده از خار و گل های زرد است.

وسط گل ها قرمزرنگ بوده و منشا اصلی شان به منطقه آفریقا باز می گردد. میوه این گیاه در اکثر مناطق به عنوان خوراکی استفاده می شود. گیاه بامیه از میوه های نرسیده ای است که به صورت جوشانده به عنوان نرم کننده و حتی ادرارآور در عفونت هایی مانند آنفلوآنزا مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که بزرگ ترین مصرف کننده این سبزی کشور هند است.

جوشانده این گیاه، به ویژه برای افراد مبتلا به سوزاک، خاصیت درمان کننده دارد. دانه ها و میوه بامیه دارای لعابی است که وقتی آب به آن می خورد یا پخته می شود، مشخص شده و لعاب آن، خاصیت نرم کنندگی زیادی دارد. لازم است همین جا اضافه کنم که بامیه مقوی معده بوده و تا حد زیادی خاصیت ضدیبوست دارد اما پس از مصرف، مقداری سوءهضم ایجاد می کند؛ یعنی فرد پس از مصرف احساس دل درد دارد که در برخی افراد به دلیل ناسازگاری طبع شان با این گیاه، این دل درد شدیدتر است. لعاب میوه و دانه بامیه تحریک کننده دستگاه گوارشی نیز بوده و رفع کننده التهاب است اما توصیه شده در بیماران مبتلا به برونشیت، بامیه مصرف نشود.

خیلی ها در بحث خواص بامیه، دلیل لیزی آن را جویا می شوند. در این باره باید گفت که لیز شدن بامیه به دلیل دانه های بامیه است که روی آنها لایه ای لعاب دار وجود دارد. دلیل ایجاد تمامی لعاب ها این است که یک ماده قندی سنگین به محض مجاورت با آب، چند برابر وزن خود آب را جذب کرده و به شکل ژله درمی آید و لزج می شود. در صورتی که دانه داخل بامیه را درآورده و قبل از پختن دور بریزیم، دیگر بامیه لزج نمی شود. در رابطه با بهترین شیوه پخت نیز توصیه می کنم بامیه هایی را انتخاب کنید که خیلی سفت و رسیده نباشند. رسیده بودن بامیه سبب سفت شدن جداره و سخت شدن هضم آن می شود. حین خرید نیز بهتر است بامیه های کوچک، نازک و نرم تر را انتخاب کنید و مانند غذاهای معمولی، به ویژه آنکه داخل بامیه برخی رشته و الیاف گیاهی وجود دارد، خوب آنها را بپزید تا هضم شان راحت تر شود؛ زیرا میزان فیبر بامیه در مقایسه با سایر سبزیجات قابل ملاحظه است.

منبع:salamat.ir


ویدیو مرتبط :
چه کسانی برنج نخورند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مادران شیرده همه چیز را نخورند



 

خوراک مادران شیرده

 

 

مصرف برخی موادغذایی مانند سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو توسط مادر شیرده ممكن است، باعث تغییر طعم و بوی شیر شود.

 


سید‌ضیاءالدین مظهری در گفت‌و‌گو افزود: دل درد، نا آرامی و كولیتی كه برخی از شیرخواران دچار آن می‌شوند، می‌تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد.

 


بو و طعم موادغذایی به شیر مادر وارد می‌شود و ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی میل كند. وی گفت: البته می‌توان گفت كه چنین رخدادهایی به طور دقیق قابل پیش‌بینی و پیشگیری نیستند اما این مادران با توجه به نوع موادغذایی مصرفی و عكس‌العمل فرزندشان، می‌توانند تصمیم بگیرند كه كدام ماده غذایی را حذف كنند یا از میزان مصرف‌شان بكاهند.

 


این متخصص تغذیه اضافه كرد: برخی از موادغذایی می‌تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد كه می‌توان به سیر، پیاز، كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره كرد و احتمال دل‌دردهای ۲۴ ساعته شیرخوار را به وجود می‌آورد.

 


در ضمن مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه‌های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل‌درد تأثیرگذارند.

 


مظهری گفت: در بعضی خانواده‌ها مصرف برخی موادغذایی توسط مادر در فرزند شیرخوارشان ایجاد حساسیت و آلرژی می‌كند كه می‌توان به شیر گاو، تخم‌مرغ، فرآورده‌های گوشتی، بادام‌زمینی و فرآورده‌های سویا اشاره كرد كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.

 


وی گفت: به‌طور تجربی مشخص شده مصرف برخی خوراكی‌ها افزایش‌دهنده شیر مادر است، ولی دلایل علمی درباره آنها و عملكردشان در چرخه‌های زیست ‌شیمیایی و پروسه تولید شیر ارائه نشده است و جمعی از پژوهشگران بر این باورند كه شاید یك عقیده دیرپا و ریشه‌دار در مورد مصرف آنها باعث آرامش خیال و اعتماد به نفس بیشتر در مادران می‌شود.