سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بختک؛ بیماری خواب




 

بختک؛ بیماری خواب

 

خواب یک نیاز فیزیولوژیکی بسیار مهم است و اگر نظم عادی آن بویژه با خواب شبانه برقرار نشود سبب پیدایش بیماری های گوناگون می شود.

مقدار خواب به عواملی مانند سن، زمینه ژنتیکی، وضعیت جسمی و روانی افراد بستگی دارد. نوزادان به ۱۶ تا ۲۰ ساعت، کودکان به ۱۰ ساعت و بزرگسالان به ۷ ساعت خواب در شبانه روز احتیاج دارند. از ۳۵ سالگی به بعد ساعات خواب خانم ها بیشتر از آقایان می شود و با افزایش سن، دفعات بیدار شدن از خواب شبانه افزایش می یابد.

کاهش مدت یا تغییر ساعت خواب به هر علت از جمله شب کاری ها پیامدهای مختلف دارد، مانند کاهش حافظه و دقت، تحریک پذیری، خستگی مداوم، کاهش وزن، سردرد، استرس، اختلال در روابط اجتماعی، سوء هاضمه، التهاب معده و روده، بیماری های قلبی ـ عروقی و در خانم های باردار سبب افزایش خطر زایمان زودرس و کم شدن وزن نوزاد می شود.

خواب دارای دو بخش مهم و متناوب REM و Non REM است.

بخش Non REM مهم ترین بخش و حدود ۷۵ درصد از کل خواب را تشکیل می دهد و حدود ۹۰ دقیقه طول می کشد و دارای ۴ مرحله است که در مراحل سوم و چهارم، مغز به استراحت وآرامش کامل می رسد و افرادی که از این مرحله محروم شوند هنگام صبح احساس نارضایتی و خستگی خواهند داشت.

خواب REMحدود ۲۵ درصد از کل خواب را تشکیل می دهد و همراه با رویاهای به یاد مانده است.

 

● بیماری های خواب

▪ فلج خواب (بختک): به علت خستگی جسمی و فکری عارض می شود. شخص در هنگام خواب یا بیدارشدن نمی تواند دست و پای خود را حرکت دهد.

 

▪ اختلال خواب در بیماران روحی: افراد مضطرب و پریشان دیر به خواب می روند و افراد افسرده اغلب نیمه شب یا صبح زود بیدار می شوند. اختلال خواب از نشانه های مهم در این گونه افراد است.

 

 

▪ حملات میوکلونیک شبانه: پرش اندام ها بخصوص پاها که بیشتر در افراد میانسال دیده می شود و درمان دارویی دارد از دیگر بیماری های خواب به شمار می رود.


▪ سندرم تاخیر فاز خواب: زمان شروع خواب و بیدار شدن دیرتر از وقت معمول است که به علل مختلف از جمله خواب های نامنظم و مکرر قبلی ایجاد شده است. بیشتر در جوانان دیده می شود و ممکن است برای بازگشتن به ساعات خواب طبیعی نیاز به نوردرمانی باشد.

 

▪ وقفه های کوتاه تنفسی در خواب: بیشتر در کودکان و جوانان دیده می شود و ممکن است به علت چاقی بیش از حد، بزرگ شدن لوزه ها و اختلال در غده تیروئید باشد.

 

● توصیه ها

یک تا ۲ ساعت قبل از خواب از مصرف چای، قهوه و دخانیات خودداری کنید، یک لیوان شیرعسل گرم بنوشید، قدری نرمش کنید و دوش بگیرید. میزان مصرف مواد حاوی تریپتوفان مانند موز، انجیر، خرما، ماست و ماهی را افزایش داده و مصرف مواد حاوی تیرامین مثل ادویه، پنیر، شکلات، بادمجان، کلم، سوسیس، اسفناج و گوجه فرنگی را کاهش دهید.

 

عوارض داروهای خواب آور: وابستگی به دارو برای کسانی که دچار اختلال در خوابیدن هستند، موجب خواب آلودگی، سرگیجه، اختلال در حفظ تعادل، خارش منتشر، افت فشارخون، تاری دید و مصرف همزمان با الکل سبب وقفه تنفسی، اغماء، تشنج و مرگ می شود.

منبع:aftab.ir


ویدیو مرتبط :
بختک(وحشت در خواب)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اپلیکیشنی برای تشخیص بیماری آپنه خواب



اپلیکیشن, نرم‌افزار ApneaApp, آپنه خواب چیست

اختلال خواب یکی از مهم‌ترین دلایل اضافه وزن و افزایش اشتها است

 

اپلیکیشنی برای تشخیص بیماری  آپنه خواب

محققان دانشگاه واشنگتن موفق به طراحی نرم‌افزاری شده‌اند که روی گوشی هوشمند نصب می‌شود و قادر به تشخیص دقیق، سریع و ارزان آپنه خواب است.
 آپنه انسدادی خواب، به توقف موقت تنفس در خواب گفته می‌شود که معمولا با اختلال تنفس و ضربان نامنظم قلب همراه است. این اختلال تنفسی ناشی از انسداد مجرای تنفسی دهان به‌وسیله زبان است و معمولا چند ثانیه به طول می‌انجامد. این اختلال پس از 50 سالگی بیشتر دیده می‌شود و زمانی خطرناک است که بیش از 10 ثانیه طول بکشد.


این نرم‌افزار ApneaApp نام دارد که روی سیستم عامل اندروید نصب می‌شود و از طریق شکم، پا و دیگر جنبش‌های بدن، تنفس نامنظم را تشخیص می‌دهد. روش‌های موجود برای تشخیص آپنه خواب، با استفاده از تجهیزات پیشرفته پزشکی انجام می‌شود و بیمار باید یک شب در بیمارستان بستری شود و هزینه آن حدود هزار دلار است.

 

آپنه خواب در صورت عدم درمان، باعث بروز بیماری‌های متابولیک می‌شود که به دنبال آن، بدن در برابر انسولین مقاوم می‌شود؛ به علاوه، اختلال خواب یکی از مهم‌ترین دلایل اضافه وزن و افزایش اشتها است؛ تمام این عوامل جزو فاکتورهای خطر بیماری دیابت محسوب می‌شوند.در ادامه این تحقیقات آمده است که آپنه خواب نه تنها باعث بروز دیابت می‌شود، بلکه یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش کلسترول، تری‌گلیسیرید و فشار خون و در نتیجه سکته قلبی و مغزی است.

منبع : irna.ir