سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

با چه کسی درباره ازدواج مشورت کنیم؟



درباره ازدواج,زندگی زناشویی,پس از ازدواج

 

با چه کسی درباره ازدواج مشورت کنیم؟

رسول گرامی اسلام (ص) می فرمایند: «هر كس می خواهد پاكیزه خدا را ملاقات كند، باید ازدواج كند.» به دلیل آنكه انسان موجودی با نیازهای طبیعی و در عین حال اجتماعی است، پدیده ازدواج قادر است بسیاری از نیازهای فردی و اجتماعی زن و مرد را در قالب ارتباطات جسمانی و جنسی، روانی- اجتماعی و دیگر قراردادهای عرفی و اجتماعی برآورده سازد. ازدواج در مقایسه با دیگر ارتباطات انسانی دامنه ای وسیع و گسترده تر دارد و دارای ابعاد زیستی، اقتصادی، عاطفی و نیز روانی- اجتماعی است.

 

باز هم رسول گرامی اسلام (ص) می فرمایند: «هیچ بنایی در اسلام بنیانگذاری نشده است كه نزد خداوند محبوبتر از ازدواج باشد». این امر مهم در آغاز نیاز به مجموعه ای از آگاهی ها، اطلاعات و بینش هایی در جهت شناخت دختر و پسر از خود و طرف مقابل ازدواج دارد. و این شناخت نسبی در زمینه رشد عاطفی و رفتاری است. عدم شناخت و درك صحیح از یكدیگر موجب ناسازگاریهای خانواده می شود و حتی ممكن است به از هم پاشیدگی زندگی زناشویی بیانجامد.

 

چرا ازدواج کنیم؟

از نظر سنتی ازدواج وسیله ای بوده است كه جامعه رفتار جنسی افراد را تنظیم می كرده است، تولید نسل و حفظ وضعیت اقتصادی واحد خانواده را ممكن می ساخته است.

 

دلایل اساسی دیگری كه در جوامع امروز مطرح هستند عبارتند از:

الف- عشق و علاقه

ب- مصاحبت

ج- تامین انتظارات.

 

عشق و علاقه احساسات مثبتی است كه زن و مرد پس از ازدواج نسبت به یكدیگر تجربه می كنند و همچنین به دلیل داشتن نیاز به مصاحبت، ازدواج می نمایند و یكدیگر را به خاطر آنچه كه هستند می پذیرند. و زن و مرد باید بدانند چه انتظاراتی از خود، از همسر خویش و در مجموع از ازدواج دارند. هر اندازه این انتظارات واقع بینانه تر باشد، پایه های زندگی زناشویی مستحكم تر خواهد بود.

 

مهم ترین اهداف ازدواج نیل به آرامش و آسایش، تامین نیازهای جنسی، بقای نسل، تكمیل و تعامل فردی و اجتماعی، سلامت و امنیت فردی و اجتماعی و سرانجام تاثیر نیازهای روانی- اجتماعی می باشند.

 

- ازدواج عاملی است در رهایی فرد از تنهایی، محملی برای بیان و تسكین خاطر، ارائه دوستی و صمیمیت و مهر و محبت و در مجموع وسیله ای است برای آرامش و آسایش و تكمیل خود.

 

- یكی از نیرومندترین غرایز انسان، غریزه جنسی است كه بر اثر ازدواج تامین این نیاز در مسیر طبیعی و سالم قرار می گیرد و علاوه بر این كه این نیاز جسمانی تامین می شود، فرد از لحاظ روانی، ذهنی و اخلاقی نیز به آرامش می رسد.

 

- یكی دیگر از موضوعات بسیار مهم در امر ازدواج مساله تولید مثل و بقای نسل است كه از اهداف اساسی ازدواج محسوب می شود و تولد انسانهایی كه نیازمند تربیت و پرورش صحیح هستند در درون كانون گرم و سالم خانواده امكانپذیر است.

 

- هنگامی كه فرد در كانون یك زندگی مشترك قرار می گیرد در سایه انس و الفت و محبت و روابط نزدیك و صمیمانه بیشتر احساس مسوولیت می كند، استقلال می یابد، زندگی خویش را هدفدار می كند و از ثمرات كسب و كار و تلاش خود در واحد خانواده نوبنیاد خویش بهره می گیرد.

 

- خانواده یك گروه و واحد اجتماعی است و دربرگیرنده بیشترین، عمیق ترین و اساسی ترین مناسبات انسانی می باشد. ازدواج و تاسیس كانون خانوادگی برای سلامت و امنیت و سعادت اجتماع سودمند و ضروری است.

 

- ازدواج فرد را از حالت خودمداری، اضطراب و احساس سلطه بر اشیاء اشخاص رها می كند و موجب بقای سلامت روان و تن و دوری از بسیاری از بیماری های جسمانی و روانی و انحرافات اجتماعی می شود.

 

مشورت، مشورت و باز هم مشورت

قدمی به بزرگی ازدواج نمی تواند بدون دقت و توجه و مشورت باشد. همان طور که خداوند متعال در سوره آل عمران آیه 159 می فرمایند: «در كارها مشورت كن، پس هنگامی كه تصمیم گرفتی به خدا توكل كن. به درستی كه خداوند توكل كنندگان را دوست می دارد.» اما برای این کار باید با چه کسی مشورت کنیم؟

 

در قدم اول حتما با پدر و مادر و افراد مورد اعتماد خود و خانواده تان مشورت کنید. نظر پدر و مادر و جلب رضایت آنها، استفاده از نگاه و تجربه شان بسیار مهم است. فراموش نکنید که آنها چندین سال بیش از شما زندگی کرده اند و تجربه برخورد با افراد بسیار متفاوت و متعددی را دارند. سرگذشت های زیادی را دیده و شنیده اند و مشورت با آنها حتی اگر تحصیلات و موقعیت اجتماعی شان از وضعیت فعلی شما کمتر باشد، باز هم کار ضروری و ارزشمندی است.

 

فرد طرف مشورت شما اگر از دوستان یا اقوام است، باید با تدبیر، بدون حب و بغض، موفق و با ایمان باشد. در چنین شرایطی می توانید به مشورت های او اعتماد کنید.

 

در درجه بعد، مشورت باید با مشاور آگاه و منصف و با تجربه صورت گیرد. مشاور ویژگی های شخصیتی شما دو نفر را می سنجد و بر اساس آنها می گوید که به درد یکدیگر می خورید یا نه. با هم خوشیخت خواهید شد یا نه و اگر موانعی در شخصیت هر کدام از شما وجود داشته باشد، کمک تان می کند تا آنها را برطرف کنید.

درباره ازدواج,زندگی زناشویی,پس از ازدواج

 استخاره کنیم یا نه؟

شما در صورتی می توانید در امر ازدواج به استخاره پناه ببرید که مراحل تفکر، بررسی، تحقیقات و مشورت بین جواب مثبت و منفی قطعی مردد باشید.

 

گاهی افراد در همان ابتدای امر ازدواج استخاره می کنند. این کار اشتباه است. چرا که هر نوع استخاره ای باید بعد از تفکر، تحقیق و مشورت صورت بگیرد. استخاره فقط وقتی جایز است که بعد از مشورت های بسیار هنوز در تردید باشید و بین دو موقعیت مساوی گرفتار شده باشید.

 

مقید به استخاره بودن ارزش نیست. اگر دختر و پسری از نظر اخلاق و دین و ملاک ها تفاهم دارند و نقاط مشترک فراوانی دارند دیگر احتیاجی به استخاره نیست. با مشورت با بزرگترها، مشاوران و صاحب نظران و با اتکا به قلب و دل خود می توانید تصمیم بگیرید. باز هم تکرار می کنیم که استخاره بعد از مراحل تفکر، تحقیق و مشورت جایز است.

منبع: ازدواج آسان، خانواده مطهر


ویدیو مرتبط :
ا shia شیعه ازدواج اسلامی ازدواج ایرانی ازدواج مجر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ازدواج و مشورت



ازدواج و تشكیل خانواده, زندگی زناشویی

 

ازدواج و مشورت

اگر چه ازدواج و تشكیل خانواده از دید همه امری مقدس و با ارزش محسوب می شود، اما باید پذیرفت كه این قداست به حفظ و دوام آن بسیار وابسته است. ازدواجی كه منجر به طلاق می شود نه تنها از ارزش خاصی برخوردار نیست، بلكه باعث سرزنش زوجین نیز می ‌شود.

 

بسیاری از زوجین در ابتدای زندگی معتقدند كه «تنها مرگ قادر است آنها را از یكدیگر جدا ‌كند»، اما پس از مدتی كه از زندگی مشترك می ‌گذرد و با مشكلات زیادی روبرو می شوند قضیه تغییر كرده و به جای مرگ، طلاق آنها را از هم جدا می‌ كند. براستی چرا؟

 

آنچه مسلم است زوج جوانی كه از آغاز با دیدی غلط و محدود وارد زندگی زناشویی می ‌شوند و برای خود بنایی رویایی و سراسر ایده‌آل به تصویر می ‌كشند، از آنجا كه آگاهی شان از یكدیگر و از امكانات و توانایی ‌های هم بسیار محدود و ناقص است و چه بسا توام با وهم و خیال می باشد، پس از گذشت چند ماه و یا حتی چند سال زندگی مشترك به فكر حسابرسی و ارزیابی‌ می ‌افتند و در می ‌یابند آنچه تصور كرده ‌اند باطل و بی‌ حساب بوده ‌است و این خود سرآغاز جدی ‌ترین مشكلات زندگی می شود.

 

به بیان صریحتر زن و مرد پس از ازدواج صاحب نقش های جدیدی می شوند كه انجام آنها نیازمند دانش و آگاهی است و این مهم بدون آگاهی از مسائل مختلف مربوط به زندگی زناشویی و خصوصیات متفاوت زن و مرد امكان ‌پذیر نمی ‌باشد. آنچه در این راستا مهمترین دستگیری را از دختر و پسر جوان می كند بهره گیری از متخصصان، صاحب نظران و ریش سفیدان این امر می باشد. در مشورت با این افراد است كه دختر و پسر با آگاهی هرچه بیشتر و تجهیز به دانش كافی در ارتباط با خود، ویژگی ‌های خود و همسر آینده و ... نسبت به تشكیل یك زندگی پایدار امیدوار می شوند.

 

بدانیم و به خاطر داشته باشیم:

- مشورت باعث می‌ شود که از تجارب دیگران در زندگی مان استفاده کنیم و همه چیز را خود تجربه نکنیم.

 

- مشاور تنها راههای درست را به ما نشان می‌ دهد و انتخاب و تصمیم گیری در مورد انتخاب راه، دست خود ماست.

 

- کسی که روحیات، علایق، رفتارهای فردی و اجتماعی شما را به خوبی‌ میداند و با تجربه، راز دار و آگاه به مسائل و مشکلات ازدواج است بهترین شخص برای مشورت می باشد، حال از اقوام و دوستان باشد یا استاد و معلم یا دوست و غریبه.

 

- مشورت باعث تصمیم ‌گیری درست و به موقع می ‌شود.

به فرمایش پیامبر اکرم(ص): هیچ کس به مشورت با دیگری نپرداخت مگر اینکه به راه درست راهنمایی شد. انتخاب کسی که همتای شما است و در کنار او می توانید به آرامش رسیده و خوشبخت گردید، زمان کافی می ‌طلبد.

 

- برای توفیق در امر مورد مشورت سعی كنید همه مسائل و نقاط ابهام را به خوبی و درستی به فرد مشاور منتقل نمایید. انتقال درست اطلاعات به مشاور به اندازه داشتن مشاور خوب لازم ضروری است.

منبع: ساج و كتاب مطلع مهر، نویسنده: بانکی پور فرد/تبیان