سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

با پوست مستعد آكنه چه کنیم؟


یكی از مهم‌ترین كارهایی كه می‌توانید برای از بین‌بردن آكنه‌ها انجام دهید كم كردن استرس‌های‌تان است، ورزش‌هایی چون حركات كششی ذهن و جسم(یوگا)، پیاده‌روی سریع یا حتی گاهی قدم‌زدن، دویدن، كوهنوردی و...




خواسته شما: پوستی صاف و بدون جوش

 راه‌حل: براساس گفته دكتر آنت‌كینگ در موسسه بین‌المللی پوست در انگلیس یكی از مهم‌ترین كارهایی كه می‌توانید برای از بین‌بردن آكنه‌ها انجام دهید كم كردن استرس‌های‌تان است، ورزش‌هایی چون حركات كششی ذهن و جسم(یوگا)، پیاده‌روی سریع یا حتی گاهی قدم‌زدن، دویدن، كوهنوردی و... همه می‌توانند تا حد زیادی استرس شما را كم كنند تا نخستین قدم را به سوی پوستی بدون جوش بردارید. دكتر كینگ می‌گوید: «استرس باعث می‌شود غدد فوق كلیوی شروع به ترشح هورمون‌های جنسی مردانه كنند كه در نتیجه  تولید چربی افزایش می‌یابد و محیط برای به‌وجود آمدن آكنه‌ها مهیا می‌شود بنابراین اگر هم تمام داروهای موضعی ضدجوش مثل بنزوئیل پروكساید را هم برای پاك كردن پوست‌تان مصرف كنید ولی ریشه مشكل را برطرف نكنید هیچ فایده‌ای ندارد چون باید هورمون‌های استرس بدن را پایین نگه دارید. البته خوردن غذاهای سالم، تامین آب بدن، داشتن خواب كافی، سیگار نكشیدن و... همه می‌تواند در ایجاد یك پوست خوب موثر باشند.»

 مراقبت پوستی: دكتر كینگ توضیح می‌دهد كه مراقبت از پوست می‌تواند كار سختی باشد اما اگر مداومت به خرج دهید مطمئنا نتیجه دلخواه‌تان به‌دست می‌آید، برنامه پیشنهادی دكتر كینگ به قرار زیر است:

 قدم 1: صبح‌ها و شب‌ها از یك پاك‌كننده حاوی اسید سالیسیلیك استفاده كنید، دنبال محصولی باشید كه  موادی چون روغن درخت چای دارند و به رفع التهابات پوستی كمك می‌كنند.

  قدم2: هفته‌ای 2 تا 3 بار از یك لوسیون یا كرم لایه‌بردار كه هیدروكسی اسید یا آنزیم‌ یا حتی اسید سالیسیلیك دارد استفاده كنید.


ویدیو مرتبط :
‫کرم ضد آفتاب بی رنگ پوست چرب و مستعد به آکنه بیتروی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پوست مرغ را بکنیم یا نه؟



 

دكتر مجيد حاجي‌فرجي، متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در اين باره مي‌گويد: طبعا توصيه‌ها بر اين است كه در طبخ، پوست مرغ مصرف نشود، چرا كه از نظر تغذيه‌اي، پوست داراي چربي بالايي است و اسيد چرب اشباع و كلسترول بالايي دارد، به همين جهت ميزان كالري بيشتري را نيز ايجاد مي‌كند. از سويي تصور عامه بر اين است كه تركيباتي در پوست مرغ انباشته است كه منجر به بيماري‌ها مي‌شود و اختلالات هورموني در زنان و دختران را پديد مي‌آورد و مساله ديگر، اختلالات سرطاني است كه در درازمدت ايجاد مي‌شود؛ ولي نگراني متخصصان تغذيه بيشتر بر آنتي‌بيوتيك‌هايي است كه به صورت مكمل به جوجه‌هاي در حال رشد تزريق يا خورانده مي‌شود و در پوست آنها ذخيره مي‌شود؛ چراكه اين داروها به صورت منظم جهت سالم نگه داشتن آنها، به جوجه‌ها داده مي‌شود.

 

اين متخصص تغذيه در ادامه اظهار مي‌كند: گاه مشاهده شده است كه ترس عامه مردم از وجود هورمون در بدن مرغ و جوجه‌ها بيشتر از وجود آنتي‌بيوتيك‌هاست؛ چراكه آنها مي‌دانند اين هورمون‌ها باعث رويش موهاي زايد در بدن زنان و دختران مي‌شوند؛ ولي قابل ذكر است كه مرغداري‌ها براي رشد جوجه‌ها به جهت مقرون به صرفه نبودنش، از هورمون استفاده نمي‌كنند.

و همان طور كه گفته شد از داروهاي آنتي‌بيوتيك استفاده مي‌كنند.

 

باربيكيو و خطرات آن

مرغ سالم(ازنظرچربی)

 

درهر100 گرم گوشت مرغ با پوست، چيزي حدود 16 الي 17 گرم چربي وجود دارد كه اگر آن را با مقدار كالري كه براي هر گرم چربي است محاسبه كنيم، حدود 150 تا 155 كيلوكالري در 100 گرم گوشت به ما چربي مي‌دهد كه اين طبعا حدود 100 تا 120 گرم كلسترول و 5 گرم چربي اشباع دارد، حال اگر اين ران يا بال را از چربي (پوستش)‌ جدا كنيم اين مقدار چربي به 2/2 گرم چربي در 100 گرم تغيير مي‌كند.

 

دكتر حاجي فرجي با اشاره به اين مطلب درخصوص نحوه پخت گوشت به وسيله باربيكيو اظهار مي‌كند: در اين روش پوست گوشت به صورت خشك درآمده كه بسياري مايل به خوردن آن هستند غافل از اين كه اين پوست خشك شده (مرغ يا ماهي)‌ حدود 46 گرم چربي دارد كه اگر محاسبه شود 415 كيلوكالري فقط از پوست خشك و كبابي به دست مي‌آيد.

 

اين عضو هيات علمي مي‌گويد: ولي مساله‌اي كه در طبخ گوشت‌ها در باربيكيو نگران‌كننده است تماس مستقيم گوشت با حرارت، زغال و مواد سوزاننده‌اي است كه به كار مي‌رود كه خود داراي مواد سمي است و به گوشت منتقل مي‌شود كه در طول زمان احتمال بروز سرطان را زياد مي‌كند، پس بهتر است هنگام باربيكيو كردن گوشت، حتي‌المقدور آن را از پوستش جدا نكرده و پس از پخت كامل، گوشت را جهت كاهش خطر، از پوستش جدا كنيم.

 

مرغ زیبا ولی پرضرر

 

از آنجا كه در سوخاري كردن نيز بايستي گوشت در روغن غوطه‌ور شود، باز همان عواقب و خطر بروز سرطان، گسترش پيدا مي‌كند، پس مي‌توان روش بخارپز يا آب‌پز نمودن گوشت را به عنوان كم‌خطرترين راه پخت ذكر كرد.