سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

بارهنگ؛ گیاه ضد میکروب


بارهنگ، گیاهی است که خون را تصفیه می‌کند و حاوی ریشه و دانه‌های ضدمیکروب است و برای دندان‌درد و گوش‌درد علاج مناسبی است؛ از برگ آن برای معالجه زخم‌های پوستی استفاده می‌شود؛ از التهاب کلیه و مثانه نیز جلوگیری می‌کند و از دانه‌های آن می‌توان به عنوان ماسک استفاده کرد.



بارهنگ، گیاهی است که خون را تصفیه می‌کند و حاوی ریشه و دانه‌های ضدمیکروب است و برای دندان‌درد و گوش‌درد علاج مناسبی است؛ از برگ آن برای معالجه زخم‌های پوستی استفاده می‌شود؛ از التهاب کلیه و مثانه نیز جلوگیری می‌کند و از دانه‌های آن می‌توان به عنوان ماسک استفاده کرد.
بارهنگ، بارتنگ هم گفته می‌شود و دارای برگ‌های بزرگی است. در گیلان نوع دیگری از آن می‌روید که به آن «وارانگو» گفته می‌شود. بارهنگ انواع مختلفی دارد، اما سه نوع آن در ایران رشد می‌کنند: 1)بزرگ 2) کوچک 3) سر نیزه‌ای.
قسمت‌های مورد استفاده بارهنگ بذر، برگ و ریشه آن است.
گل بارهنگ برای انسان‌ها استفاده ندارد، اما مورد علاقه زنبورهاست. عسلی که زنبورها از گل بارهنگ درست می‌کنند، نبات بارهنگ گفته می‌شود که در کشورهای اروپایی، یکی از بهترین داروها برای رشد و نمو اطفال است. بارهنگ دارای صمغ و لعاب است که خاصیت دارویی دارد و دارای املاح سدیم و پتاسیم است.
برگ و ریشه‌های بارهنگ خاصیت قابض دارد، یعنی جمع‌کننده است، علاوه بر این دارای خاصیت نرم‌کنندگی است و می‌تواند به نرم کردن روده‌ها کمک کند.



همیشه نیازی به پنی‌سیلین نیست

گاهی در اثر سرماخوردگی، زخم‌ها و التهاباتی اطراف دهان ظاهر می‌شود که به آن فارنشیت گفته می‌شود. اکثر اوقات، پزشکان برای از بین بردن آنها پنی‌سیلین تجویز می‌کنند؛ در حالی‌که به آن نیازی نیست و به جای آن می‌توانند ریشه گیاه را جوشانده و با عسل شیرین کنید و این جوشانده را مصرف کنید، فارنشیت از بین می‌رود.



بارهنگ برای درمان چه بیماری‌هایی مفید است؟






خواص برگ این دارو


ویدیو مرتبط :
نوشیدنی ضد عطش_گل ختمی برطرف کننده تشنگی+گیاه دارویی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گیاه ضد نفخ



 

3 گیاه ضد نفخ

 

سوءهاضمه، مشكل‌هایی در هضم و جذب غذاهاست و به اشكال مختلف مانند نفخ، دل‌درد، اسپاسم، یبوست، اسهال، دیر و مشكل هضم‌شدن غذا، ترش‌كردن معده و... خود را نشان می‌دهد...


بسیاری از این موارد را می‌توان با رژیم غذایی مناسب یا گیاهان دارویی و داروهای گیاهی تسكین‌ داد یا درمان كرد. گیاهان حاوی اسانس (رایحه) از مهم‌ترین گیاهانی هستند كه از قدیم به‌‌عنوان طعم‌دهنده و خوشبوکننده غذاها و تسکین دهنده اختلال‌های سوءهاضمه مصرف می‌‌شده‌اند زیرا به علت داشتن مواد و تركیب‌های اسانسی به سرعت جذب می‌شوند و آثار خود را ظاهر می‌كنند.



این گیاهان كه بیشتر به‌صورت ادویه‌های مختلف، به‌خصوص در شرق آسیا از جمله هندوستان و چین مصرف بالایی دارند شامل نعناع، گشنیز، بادرنجبویه، زیره‌ سبز و سیاه، رازیانه، دارچین، هل، جوزبویا و.... است که رایج‌ترین و موثرترین‌های آنها در درمان نفخ عبارتند از:


1- نعناع:


گیاه معروفی است كه در جهان به «مینت» مشهور است. این گیاه حداقل 33 گونه دارد كه بیش از 15گونه از آنها در ایران موجود است. نعناع یكی از پرمصرف‌ترین گیاهان خوراكی دارویی جهان و اسانس (رایحه) آن از پرمصرف‌ترین‌ها در صنایع دارویی و بهداشتی از جمله خمیردندان‌هاست.

 

از اسانس نعناع (روغن معطر آن) برای ساخت داروهای ماساژدرمانی به وفور استفاده می‌شود. 2 نوع نعناع به نام‌های «نعناع فلفلی» و «نعنای قمی» در ایران مصرف بیشتری دارند. محصولات گیاهی نعناع به‌صورت تازه، خشك، عصاره، عرق گیاهی، چای كیسه‌ای و تنتور مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته این گیاه آثار قوی و ایده‌آل ضدنفخ، ضددرد (دل‌درد) و ضداسپاسم دارد و بسیار زوداثر است.


2- گشنیز:


گیاهی خوراكی و دارویی است كه از قسمت‌ هوایی (برگ‌ها) و میوه آن در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی استفاده می‌شود. گشنیز از خانواده جعفری و دارای رایحه خوشی‌ است كه بیشتر آثار گیاه عمدتا به آن ارتباط دارد. آثار این گیاه عبارتند از: مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل‌درد)، ضدمیكروب، ضدقارچ، تقویت‌كننده قوای جنسی، هضم‌كننده غذا، صفراآور، آرام‌بخش، كاهش‌دهنده قندخون، كاهش‌دهنده چربی‌خون و كاهش‌دهنده فشار‌خون.

 

3-بادرنجبویه:


گیاهی است از خانواده نعناع كه از نظر شكل ظاهری شباهت زیادی به نعناع دارد ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه كه از گیاهان خوراكی- دارویی پرمصرف دنیاست به نام ملیسا هم مشهور است و از زمان‌های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به‌عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورداستفاده قرار می‌گیرد. مهم‌ترین آثار بادرنجبویه كه از نظر علمی به اثبات رسیده، آثار ضددرد، ضدباكتری، ضدویروس تبخال، ضدهیستامین، ضدتب، ضدنفخ، آرام‌بخش، خواب‌آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضداسپاسم است.


از گیاهان دیگری كه مصرف بالا و خواص مشابهی با نعناع، گشنیز و بادرنجبویه دارند شامل زیره سبز و سیاه (از دانه‌های آنها استفاده می‌شود)، دارچین (از پوست درخت به‌دست می‌آید)، هل (دانه‌های گیاه) و جوزبویا (میوه گیاه) را می‌توان نام برد كه همگی اسانس (رایحه) دارد و به غیر از مصرف برای درمان سوءهاضمه، دارای آثار مفید دیگری هم هستند.

 


منبع : Salamat.ir