سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اگر فرزند معتاد نمی خواهید...



 

 

اگر فرزند معتاد نمی خواهید

 

هیچ پدر و مادری شكست و ناراحتی فرزندش را نمی‌خواهد و با توجه به این‌كه اعتیاد یكی از راه‌هایی است كه قطعا مانع سعادت و خوشبختی فرزندان می‌شود، از نظر والدین بسیار آزاردهنده است و حتی فكرش والدین را نگران می‌كند. کشور ما به دلیل شرایط ویژه اجتماعی از جمله جوان بودن جمعیت ، بالا بودن نرخ بیکاری و موقعیت جغرافیایی که در کنار دو کشور اصلی تامین کننده موادمخدر دنیا (افغانستان و پاکستان ) قرار دارد یا تهدید بلای خانمانسوز قاچاق و اعتیاد ، دست به گریبان است.

 

علل گرایش و شروع به مصرف مواد مخدر در جوانان، احساس بزرگ شدن زودگذر، رفع خستگی و دریافت انرژی کاذب، لذت زود گذر، فرار از تنهایی و بالا بردن حس اعتماد به نفس، تسکین درد های جسمانی و کاهش فشار های عصبی است.

 

یکرنگی با گروه همسال ، رو برو شدن با ناامیدی و شکست، پیشینه اعتیاد پدر ومادر و نزدیکان، جدایی های والدین، تبلیغات غلط، معاشرت با دوستان منحرف و آگاهی نداشتن از مسائل اجتماعی از جمله مضرات مواد مخدر، رفتارهای غیر عادی یا پرخاشگری های بی دلیل، تغییر رنگ چهره ، چشم و لب، گوشه گیری و خمودی، افت تحصیلی ، تغییر الگوی ارتباطی تغییر خلق و خوی و کاهش وزن، تغییر الگوی تغذیه و خواب را از دیگر عوامل افتادن در دام مواد افیونی است.


جوانان به دلیل ویژگی هایی چون استقلال طلبی، کنجکاوی، هیجان خواهی، پیروی از همسالان و .... همواره در معرض خطر اعتیاد قرار دارند و هدف اصلی توزیع کنندگان موادمخدر هستند. بر همین اساس می توان گفت جوانان جزو آسیب پذیرترین گروه های سنی به حساب می آیند. خانواده ها در زمینهبیشگیری از اعتیاد کلیدی ترین نقش را دارند .

 

بهتر است بدانید اگر می‌خواهید فرزندتان جذب مواد مخدر نشود باید موارد زیر را رعایت كنید:

 

شنونده خوبی باشید:

 

پدران و مادران بایستی از صمیم قلب با فرزندان خود صحبت کنند و با دقت به حرف های آنان گوش دهند. آنها باید به گونه‌ای رفتار كنند كه فرزندتان بتواند در مورد احساساتشان یا طرح مسائل و مشكلاتشان با آنها براحتی گفتگو كنند تا با احساس آرامش و امنیت روانی از انواع آسیب های اجتماعی در امان باشند.

 

در دسترس باشید:

 

فرزندتان باید بداند و احساس كند كه در مورد هر مساله‌ای كه نیاز به اطلاعات و تبادل نظر داشت، می‌تواند روی شما حساب كند. نه این‌كه اینقدر دیر به او وقت بدهید كه او گزینه‌ای جایگزین را انتخاب كند.

 

جوانان به دلیل ویژگی هایی چون استقلال طلبی، کنجکاوی، هیجان خواهی، پیروی از همسالان و .... همواره در معرض خطر اعتیاد قرار دارند و هدف اصلی توزیع کنندگان موادمخدر هستند.

 

الگو باشید:

 

توجه داشته باشید نحوه مصرف یا عدم مصرف و نگرش شما در مورد سیگار، مواد مخدر یا الكل تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر فرزندتان دارد و این رفتار و نگرش نباید با كلامتان تناقض داشته باشد.

 

اطلاعات و دید خود را گسترش دهید:

 

مطالعه كنید. تلویزیون ببینید و از اخبار و اطلاعات روز عقب نمانید تا فرزندتان بتواند درباره واقعیت‌های روز با شما به تبادل‌نظر بپردازد.

 

مفید باشید:

 

والدین خوب باید بتوانند راه‌های مناسب و سالمی‌ را برای مواجهه با استرس و مشكلات به فرزندان یاد بدهند. راه‌هایی مانند پرداختن به فعالیت ورزشی مورد علاقه یا شیوه‌های آرام‌سازی فكر و مدیریت خشم تا احساس كنند كه هنگام مشكل می‌توانند روی كمك شما حساب كنند نه این‌كه با اضطراب خود شرایط را وخیم‌تر كنید.

 

صادق و رو راست باشید:

 

بگذارید فرزندتان بداند لازم نیست برای جلب توجه و موافقت دیگران كاری اشتباه كند. اگر كاری خوب نیست پس نباید آن را انجام داد چه دیگران خوششان بیاید و چه بدشان بیاید.

 

بزرگترین طرفدار و حامی ‌فرزندتان باشید:

 

فرزندان در هر سنی كه باشند، نیازمند عشق بی‌قید و شرط و حمایت شما هستند، تا بتوانند بر مسائل خود غلبه كنند. پس به آنها نشان دهید بزرگترین حامی‌ و طرفدارشان هستید و آنها هر چه باشند، تمام عشق و توجه شما را برای موفقیت خواهند داشت. این موضوع، انرژی و انگیزه آنها را مضاعف می‌كند.

منبع:جام جم آنلاین



ویدیو مرتبط :
چه میزان برابری برای جهان می خواهید؟شکفت زده خواهید شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیا فرزند باهوش می خواهید ؟ قسمت اول



 

 

کودکان باهوش

 

 

انتخاب همسر از چند جهت در رشد هوشي كودك مهم مي باشد.

 

 

ژنتيك

 

هوش و توانايي ذهني از مواردي است كه هم به ژنتيك بستگي دارد و هم تحت تأثير محيط قرار مي گيرد. هنگام ازدواج بايد توجه كرد، كه با كسي ازدواج صورت گيرد كه از نظر هوش و فهم در سطح پاييني نباشد. به اين نكته در روايات اسلامي اشاره شده است.

 


حضرت صادق(ع): « بر حذر باشيد از اين كه با زن احمق ازدواج كنيد . همانا مصاحبت با او بلا و گرفتاري است و اولادي ضايع به وجود مي آيد.»

 


رسول اكرم(ص): « نگاه كنيد و ببينيد در چه چيزي فرزند خود را قرار مي دهيد، پس همان ريشة خانوادگي خود را باز مي يابد.» به نقل از رتبطة وراثت و تربيت نوشتة احمد مطهري البته اين موضوع در مورد مرد احمق هم مي باشد ولي از آنجايي كه نقش مادر مهم تر است در اين حديث روي مادر تدكيد شده است. مادر علاوه بر ژنتيك، محيط رشد در دوران جنيني نوزاد را فراهم مي كند و از نظر تربيت هم داراي نقشهايي است كه از عهدة پدر بر نمي آيد. اين موارد در قسمتهاي بعدي توضيح داده مي شود.

 


ازدواج فاميلي


ازدواج فاميلي از طريق ژنتيك در رشد كودك تأثير دارد. هر فردي از جامعه چند ژن نامطلوب دارد كه به صورت نهفته مي باشد. در صورتي كه افرادي با هم ازدواج كنند كه ژنهاي نامطلوب مشابهي دارند، صفت نامطلوب در آنها به وجود مي آيد. افراد فاميل ژنهاي مشابه بيشتري دارند و بنابراين احتمال پيدايش خصوصيات نامطلوب در كودكان حاصل از ازدواج فاميلي بيشتر است. اين موضوع در مورد صفات خوب هم صحيح است، يعني ممكن است ازدواج فاميلي باعث تولد كودك بسيار قوي يا فوق العاده باهوش شود. به هر حال احتياط بر اين است كه ازدواج فاميلي انجام نشودو يا پيش از اين گونه ازدواجها مشاورة ژنتيك صورت گيرد.


پيامبر اكرم(ص): « با بستگان نزديك ازدواج نكنيد كه فرزند ضعيف بوجود مي آيد.»

 


سطح تحصيلات و معلومات


هر يك از زن و مرد بايد در حدّي تحصيل كرده باشند كه بتوانند معلوماتي در مورد تربيت فرزند كسب كنند. بسياري از موارد كه باعث رشد هوشي كودك مي شود نياز به ميزان مشخصي از سواد دارد. به طور مثال پدر و مادر بايد بتوانند براي كودك خود كتاب بخوانند، شعر بگويند، جواب سؤالات را بدهند و.... هنگام ازدواج به سطح تحصيلات و ميزان معلومات همسر خود توجه كنيد.

 

 

هماهنگي و توافق


وجود هماهنگي و توافق بين زن و مرد باعث مي شود تا محيط خانه به مكاني امن و راحت تبديل شود. چنين محيطي نقش بسيار مهمي در پرورش هوشي كودك دارد. خانه هاي پر از جنجال و جنگ و دعوا سلامتي رواني و احساس امنيت كودك را به خطر مي اندازد، اين موضوع سبب مي شود كه حتي اگر كودك تيز هوش هم باشد، نتواند از توانايي خود استفاده نمايد.


علاوه بر اين موضوع، در چنين خانواده هايي فرصت و حوصلة كافي جهت تربيت فرزند، به خصوص پرورش هوش او، نمي باشد. بنابراين سعي كنيد به گونهاي ازدواج كنيد كه توافق و تفاهم متقابل بين شما برقرار باشد.

 


انجام آزمايشات پيش از ازدواج


قبل از اقدام جهت ازدواج آزمايشات كامل انجام دهيد. اگر به دليل انجام ندادن آزمايشات فرزند شما دچار مشكلاتي مانند تالاسمي، سل، پدر معتاد و... شود، پرورش هوشي او بسيار مشكل مي شود و در بعضي موارد اين كار غير ممكن است.

 


سن ازدواج


سن ازدواج از اين نظر مهم است كه سن بچه دار شدن را تعيين مي كند.


كم بودن و بيش از حد زياد بودن سن هنگام بچه دار شدن، احتمال مشكلات كودك را زياد مي كند. يكي از اين مشكلات كم بودن ميزان هوش مي باشد.


بهترين سن براي بچه دار شدن در دختران 20 تا 25 سالگي و براي پسران 25 تا 30 سالگي مي باشد. البته بعد از اين سنين تا 15 الي 20 سال ديگر هم خطرات بچه دار شدن كمتر است و بعد از آن احتمال خطرات به شدت افزايش مي يابد.


جهت ازدواج موفق به راهنمايي ديگران گوش دهيد و از آنها مشورت بخواهيد. مخصوصاً با والدين خود مشورت كنيد. كتابهايي كه در مورد ازدواج، انتخاب همسر، ويژگيهاي همسر و.... نوشته شده اند را به دقت بخوانيد.

 

و ادامه دارد ......