سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

افراد مبتلا به نارسایی كبد روزه نگیرند



 

 

افراد مبتلا به نارسایی كبد روزه نگیرند

 

یك فوق تخصص گوارش و كبد، بیماری نارسایی كبد را یكی از پیشرفته ترین بیماری های گوارشی دانست و به افراد مبتلا به این بیماری توصیه كرد روزه نگیرند.

كبد كنترل كننده عناصر خون در بدن است و افراد مبتلا به این بیماری به دلیل بروز اختلال سیستم بدنشان نمی توانند روزه بگیرند.

فقط این بیماری است كه افراد در آن از گرفتن روزه منع می شوند و سایر بیماری های گوارشی با روزه گرفتن بهبود نیز می یابند.

 

● مایعات گرم در وعده افطار بنوشید

از آنجا كه خالی بودن معده و پرشدن ناگهانی آن از مهم ترین علت دل دردهای ناگهانی در روزه داران است این افراد نوشیدن مایعات گرم هنگام افطار را فراموش نكنند.

افراد باید روزه خود را به آرامی و با نوشیدنی های ولرم شروع كرده و از مصرف مایعات بسیار سرد و غذاهای چرب خودداری كنند.

این افراد باید یك غذای سبك مانند نان و پنیر را هنگام افطار میل كنند و بعد از گذشت یك تا دو ساعت، غذای اصلی خود را مصرف كنند.

اغلب دل دردها با رعایت نكات مذكور برطرف می شود:

نکته:اگر این نوع دل دردها در طول ماه رمضان ادامه پیدا كرد، افراد باید حتما برای بررسی بیشتر به پزشك مراجعه كنند.

 

● پیشگیری از عصبانیت با خوردن غلات در وعده سحر

مصرف مواد نشاسته ای و غلات در وعده سحر از بروز سردرد، سرگیجه و عوارض عصبی مانند عصبانیت، بی حوصلگی و پرخاشگری پیشگیری می كند.

افراد در وعده سحر از كربوهیدرات های پیچیده و مواد نشاسته ای به مقدار لازم و متعادل مصرف كنند، روزه دارانی كه در طول روز مبتلا به سردرد یا سایر عوارض می شوند به این دلیل است كه انرژی كافی برای فعالیت سلول های عصبی را دریافت نمی كنند و دچار افت قند خون می شوند.

افراط در مصرف مواد قندی بخصوص در وعده سحری به دلیل تحریك ترشح انسولین یكی از عوامل افت قند خون در طول روز است و بهتر است به جای مواد شیرین از مواد نشاسته ای به میزان متعادل استفاده شود.

روزه داران باید حتما سحری بخورند، مصرف سبزی ها و میوه های حاوی مقدار زیادی ویتامین و املاح در ماه رمضان را ضروریاست ، از خوردن غذاهای شور و چرب در ماه رمضان باید پرهیز شود و به جای شیرینی ها و انواع مواد شیرین از مواد نشاسته ای به میزان متعادل استفاده شود.

ماه رمضان فرصت مناسبی برای افراد چاق است كه وزن خود را به تعادل برسانند ،روزه داری موقعیت مناسبی برای افرادی است كه مبتلا به ریزه خواری هستند تا این اشكال را در خود برطرف كنند.

منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :
چه کسانی می توانند روزه نگیرند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یك روانپزشك:۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری به افسردگی مبتلا هستند



 

یك روانپزشك:۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری به افسردگی مبتلا هستند

 

به گفته یك روانپزشك، وسواس، یك اختلال روانپزشكی است كه در دهه های سوم و چهارم زندگی خودنمایی می كند.

دكتر جمال اعتمادی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مركزی توضیح داد: وسواس یك اختلال روان پزشكی نسبتا شایعی است كه شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است و در كل دوره زندگی از دوران كودكی تا سالمندی امكان بروز و ظهور دارد كه عمدتا در دهه های سوم و چهارم زندگی خودنمایی می كند؛ دوران خاموش این بیماری سه تا چهارسال پیش از ظاهر شدن علایم بیماری آغاز می شود.

وی اظهار كرد: وسواس می تواند یك فكر، یك ایده یا یك عمل باشد كه فرد بیمار نتواند در مقابل آن مقاومت کرده یا مانع نفوذ آن به فكر خویش شود. لذا معمولا ناتوان كننده و موجب كندی عملكرد فردی، اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و شغلی و نهایتا افت عملكرد شدید خواهد شد. این بیماری با سطح بالایی از اضطراب همراه است و از نظر شیوع، بعد از اختلال اضطرابی و افسردگی و قبل از اختلال روان پزشكی مربوط به اعتیاد قرار می گیرد.

اعتمادی با بیان این كه وسواس به دو دسته تحت عنوان وسواس عملی و فكری تقسیم می شود، اظهار كرد: وسواس عملی اضطراب زدا و وسواس فكری اضطراب زا است به گونه ای كه كسی كه وسواس عملی دارد اگر رفتار وسواس گونه خود را مرتب تكرار كند تا یك حدودی اضطراب او را كاهش و كسی كه وسواس فكری دارد وسواس فكری اش دائما اضطراب ایجاد می كند.

به گفته این متخصص اعصاب و روان، وسواس عملی نیز خود شامل وسواس شستشو، وسواس تكرار، وسواس كنترل و وسواس نظم و قرینه سازی است كه از میان این ها وسواس شستشو بیشتر به چشم می خورد؛ از میان وسواس فكری نیز وسواس با افكار گناه آلود مذهبی بسیار دیده می شود.

این روانكاو تاكید كرد: باید توجه داشت كه هرگز رفتارهای وسواسی چه فكری و چه عملی ارادی نبوده و حاصل سیر منطقی فكر و رفتار یك انسان نیست.

اعتمادی بیان كرد: متاسفانه گاهی اختلالات روان پزشكی از جمله افسردگی و وسواس، منشا جرم و جنایت هایی در جامعه می شود كه لازم است در آسیب شناسی به آن توجه شود.

وی تصریح كرد: در خصوص علت و عوامل ایجاد كننده بیماری وسواس فكری و عملی، تئوری ها و نظریه پردازی های زیادی انجام شده كه شامل علل روان شناختی، زیست شناختی و جامعه شناختی است.

این روانپزشك اضافه كرد: نداشتن مدیریت استرس در خانواده و جامعه برای استرس های اجتناب ناپذیر، در قاموس عوامل جامعه شناختی می گنجد.

وی ادامه داد: ضربه مغزی و هرگونه صدمات مغزی، احتمال عارضه وسواسی را به دنبال داشته و ژنتیك نقش بارزی در ابتلا انسان ها به بیماری دارد، به گونه ای كه یك بیمار وسواسی كاملا می داند كه در اعضای خانواده درجه یك و درجه دو، احتمال رد پایی از اختلال وسواس فكری و عملی وجود خواهد داشت.

اعتمادی تاكید كرد: متاسفانه ۷۰ درصد افراد مبتلا به وسواس جبری، به بیماری افسردگی هم مبتلا هستند كه این موضوع نشان دهنده زیرساخت بایولوژیك مشابه است و دلالت بر این دارد كه در بیماران وسواسی، همچون بیماران افسردگی تغییرات شیمیایی خاصی در بدن اتفاق افتاده كه نیازمند درمان جدی است.

به گفته وی در ایجاد و درمان بیماری وسواس تغذیه هیچ گونه نقشی ندارد.

این متخصص اعصاب و روان، با بیان این كه استرس، نقش به سزایی در ایجاد و شعله ور شدن این بیماری دارد، افزود: این بیماری، آشكارا، كیفیت زندگی بیمار و خانواده را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد و قطعا در روند خواب و خوراك و روابط جنسی نیز می تواند تاثیرگذار باشد، بلا شك در صورت درمان نشدن، همچون افسردگی می تواند، منشا طلاق و جدایی همسران شود.

اعتمادی، انواع و اقسام درمان ها در زمینه اختلال وسواس جبری را شامل روان درمانی فردی، روان درمانی بین فردی، روان درمانی گروهی و روانكاوی و درمان های دارویی عنوان و خاطرنشان كرد: مهم ترین و موثرترین درمان، درمان دارویی است كه البته نیازمند صبر و حوصله و بردباری و مهربانی درمان گر و همكاری جدی بیمار و خانواده بیمار است؛ معمولا درمان های دیگر در كنار این نوع درمان قرار می گیرد..... / گزارش : خبرگزارى ایسنا