سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اضطراب ، لذت جنسی را کاهش می دهد



 

 

لذت جنسی,لذت در روابط جنسی

 

اختلال روانپزشکی خاص نظیر اضطراب یا افسردگی در یکی از زوجین، رضایتمندی زناشویی کاهش می دهد. کاهش میل و برانگیختگی، فقدان تجربه لذت در روابط جنسی، مشکل در رسیدن به ارگاسم یا فقدان ارگاسم از جمله عوارض و علائم این اختلالات هستند.


دکترغلام حسین قائدی در خصوص اهمیت درمان اختلالات اضطرابی قبل از ازدواج گفت:« اختلالات روانپزشکی از دلایل اصلی شکل گیری بدکارکردی های جنسی، چه در زنان و چه در مردان است. پژوهش های متعددی که در این زمینه صورت گرفته است بیانگرتاثیر بی چون چرای مسائل روانپزشکی در شکل گیری مشکلات جنسی است.

افسردگی، اضطراب، وسواس، استرس، خشم و ... همگی در ایجاد مشکلات جنسی و ارتباطی دخیل هستند.»

 

وی ادامه داد:«مشکلات ارتباطی زوجین و تعارضات زناشویی بین آنها ممکن است تحت تاثیر مشکلات روانی از قبیل اضطراب و افسردگی باشد. از طرف دیگر مشکلات جنسی به شدت تحت تاثیر مشکلات بین فردی و روابط زناشویی هستند. ازدواج به عنوان یکی از مهمترین و طولانی ترین روابط بین فردی، نقش مهمی در حمایت از فرد در برابر مشکلات روانی نظیر اضطراب و افسردگی ایفا میکند. »

 

استادیاردانشگاه علوم پزشکی شاهد افزود:«مطالعات متعددی نشان داده اند بهزیستی و سلامت روان افراد متاهل نسبت به افراد مجرد در سطح بسیار مطلوب تری است. چنانچه یکی از زوجین دارای اختلال روانپزشکی خاصی نظیر اضطراب یا افسردگی باشد، رضایتمندی زناشویی کاهش می یابد. علاوه بر تاثیراتی که اختلالات روانپزشکی (نظیر افسردگی و اضطراب) بر روابط زناشویی دارد، بر عملکرد جنسی افراد نیز، تاثیر می گذارد.

 

کاهش میل و برانگیختگی، فقدان تجربه لذت در روابط جنسی، مشکل در رسیدن به ارگاسم یا فقدان ارگاسم از جمله عوارض و علائم این اختلالات هستند. علاوه بر تاثیرات خود بیماری ها، داروهایی که برای درمان اختلالات روانی تجویز می گردند دارای عوارض جانبی متعددی بوده و عملکرد جنسی را مختل می نمایند. »

 

این روانپزشک تاکید کرد:«یکی از مهمترین مشکلاتی که اختلالات اضطرابی ایجاد می کنند، نگرانی و اضطراب عملکرد می باشد که خود زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات ارتباطی، جنسی و فردی می باشد. اضطراب عملکرد باعث می شود توجه فرد یا زوجین به جای اینکه معطوف به لذت بردن از یکدیگر(که هدف اصلی رابطه جنسی است) باشد، معطوف فرآیند و عملکرد بوده و بنابراین نتوانند به هدف اصلی خود برسند. این مساله باعث شکل دادن طرحواره های شناختی منفی(از قبیل «من نمی توانم به نعوظ مناسب برسم»، «من نمی تونم برانگیخته شوم»، «آدم ضعیفی هستم»، «ممکنه باردار شوم») در مورد عملکرد شده و باعث می گردد فرد شروع به منفی بافی و تعمیم افراطی مشکلات موجود کند. »

 

وی افزود:« مشکلات نعوظی، انزال زودرس و فقدان تجربه ارگاسم در مردان، بی میلی جنسی، مشکل در برانگیختگی، مشکل در لزج شدن واژن و فقدان تجربه ارگاسم در زنان مشکلات عمده ای هستند که بواسطه اضطراب عملکرد و پیامدهای آن ایجاد می گردند.»

 

دکتر قائدی خاطرنشان کرد:«افسردگی معمولا با علائمی نظیر بی میلی، کاهش انرژی، عزت نفس پایین، فقدان تجربه لذت و ... شناخته می شود. حساسیت و تحریک پذیری در کنار انزوای اجتماعی به همراه دیگر علائم افسردگی، باعث تخریب روابط عاطفی و بین فردی میگردند. افسردگی نیز همچون اضطراب تاثیرات عمیقی بر ایجاد مشکلات جنسی خواهد، کاهش میل جنسی، نافعالی جنسی، مشکل در برانگیختگی جنسی، منفی بافی های جنسی و... مشکلاتی هستند که معمولا افراد افسرده تجربه می کنند. علاوه بر خود افسردگی، داروهای ضدافسردگی موجود، غالبا تاثیرات منفی بر عملکرد جنسی می گذارند.»

 

وی افزود:«نتایج مطالعات نشان می دهد که بین 20 تا 36 درصد بیماران افسرده که از درمان های دارویی استفاده می کنند، دچار مشکلات جنسی هستند که عمده ترین آنها بی میلی جنسی، فقدان برانگیختگی جنسی، مشکل در رسیدن به ارگاسم و مشکل در نعوظ است.»

استادیاردانشگاه علوم پزشکی شاهد در ادامه به خبرنگار سلامت نیوز گفت:«آنچه لزوم ارزیابی های روانپزشکی و درمان مشکلات روانپزشکی قبل از ازدواج را نشان می دهد، مشکلات، تعارضات و تضادهای ارتباطی و زناشویی بعدی است. چنانچه زوجین با دامنه ای از مشکلات روانپزشکی وارد مرحله بعدی زندگی خود یعنی ازدواج گردند، پیش بینی این مساله که چه چیزی پیش خواهد آمد چندان دشوار نخواهد بود؛ آنچه که می توانست یک زندگی ایده ال و موفق باشد، تبدیل به چیزی میگ ردد که صرفا باید آن را تحمل نمود. »

 

وی افزود:«واکنش های تکانشی و پراسترس به رویدادهای زندگی، یکنواختی، فقدان روابطa حسنه زناشویی، خلقیات منفی، بدبینی، حساسیت های بین فردی بیش از اندازه، تلاش برای کنترل رفتار یکدیگر، مشکلات جنسی و... بخشی از مشکلات بعدی هستند. بنابراین مهم است که قبل از شروع زندگی مشترک، ارزیابی های روانپزشکی زوجین صورت گرفته و در صورت مشخص شدن احتمال وجود علائم مشکلات روانپزشکی به درمان آن ها اقدام نمود. »

 

این روانپزشک تاکید کرد:« تشخیص و درمان به موقع مشکلات روانپزشکی قبل از ازدواج به ثبات و تداوم آن و داشتن زندگی زناشویی رضایتبخش کمک خواهد کرد. لازم به ذکر است عدم پرداختن به این مشکلات بویژه در شرایطی که یکی از زوجین (دارای بیماری روانپزشکی) با پنهان کاری وارد زندگی مشترک خود گردد و بعد از گذشت مدت زمانی مشکلات بروز پیدا کنند، می تواند علاوه بر پیامدهای اشاره شده، به جدایی و طلاق نیز منجر گردد. »

 

وی توصیه کرد:«لازم است افراد در شرف ازدواج و خانواده های آنان توجه ویژه ای به این مساله داشته و برای بهتر زیستن خود، حداقل فرآیند ارزیابی های روانپزشکی را برای اطمینان از وجود یا فقدان علائم مشکلات روانپزشکی انجام دهند. بدیهی است در این صورت می توانند با اطمینان بیشتری با یکدیگر زندگی کرده و حمایت و پشتیبانی بیشتری از هم به عمل آورند.»

منبع:سلامت نیوز


ویدیو مرتبط :
تربیت جنسی فرزندان از دیدگاه اسلام – آیا کودکان هم دارای لذت جنسی هستند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اضطراب امتحان و راههای کاهش آن



 

اضطراب امتحان

 

* آیا تاکنون از خود پرسیده‌اید که چرا از امتحان می‌ترسید؟

* آیا تابحال به صورت عمیق به این موضوع فکر کرده‌اید که چه عواملی در ترس و اضطراب نسبت به امتحان مؤثر بوده‌اند؟

* آیا در زندگی تحصیلی راههایی برای کاهش این نوع اضطراب یافته‌اید؟

 

بدون تردید ترس از امتحان بین دانش آموزان و دانشجویان تقریبا همه گیر و رایج است و می‌توان گفت مهمترین علت این موضوع ، نتیجه‌ای است که از امتحان بدست می‌آید. نتیجه‌ای که مدرک قبولی یا مردودی محسوب گردیده و باعث ارتقاء ، تهدید ، تشویق و یا تنبیه می‌گردد. گاهی اوقات این نتیجه می‌تواند سرنوشت را نیز رقم زند. به همین علت هر چه نتیجه ، حساسیت و اهمیت بیشتری داشته باشد، به همان نسبت می‌تواند اضطراب و ترس از امتحان گردد، که برخی از آنها عبارتند از:

 

ترس از فراموش کردن مطالب خوانده شده.

سختگیری مدرسین در طی سال تحصیلی.

انتظار بیش از حد والدین.

عدم وجود خود باوری در فرد.

نامشخص بودن سؤالات.

 

اکنون که برخی از عوامل ایجاد کننده ترس از امتحان مشخص شدند، لازم است عوامل کاهش دهنده این نوع ترس را نیز بدانیم. در خصوص روشهای کاهش ترس از امتحان نظرات مختلفی وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر می‌باشند:

 

ایجاد محیطی آرام و به دور از تشنج

علاوه بر تلاش والدین برای ایجاد چنین محیطی برای مطالعه فرزندان ، فرزندان نیز بایستی کوشش نمایند.

 

تنظیم برنامه خواب و استراحت

برخی با این تصور که هنگام امتحانات برای مطالعه بیشتر اصلا نباید خوابید و یا خیلی کم خوابید ، خود باعث خستگی ذهنی و در نتیجه فراموشی بیشتر در مطالب خوانده شده می‌گردند. کاهش زمان خواب در حد متعادل مطلوب است، اما افراط در آن هرگز مفید نخواهد بود.

 

پرهیز از کاهش تغذیه

افراط و تفریط در تغذیه اثرات نامطلوبی در بر خواهد داشت. بایستی با خواب و استراحت کافی و نیز تغذیه مناسب ، از لحاظ روحی و جسمی ، خود را آماده امتحان کرد.

 

آماده شدن برای امتحان

داشتن برنامه ریزی صحیح جهت مطالعه در طول سال تحصیلی و رعایت روشهای صحیح مطالعه.

 

مطالب درسی را بتدریج و در طول زمان مرور کنید، نه اینکه در آخرین دقایق قبل از امتحان به مطالعه فشرده بپردازید.

از یادداشتهای خود ، یادداشتهای فشرده‌ای بردارید، تا بازسازی ذهنی ، رمز گردانی و مرور مطالب برایتان مفید واقع شود.

سعی کنید به نوع آزمون پی ببرید، تا بتوانید مطالعه خود را متناسب با آن پیش ببرید.

 

پرهیز از فشرده خوانی

فشرده خوانی با مرور کردن مطالب متفاوت است. فشرده خوانی متضمن کوششی است برای یادگیری مطالب تازه بلافاصله قبل از شروع امتحان. و یا به عبارتی آخرین کوششهای شخص در آخرین لحظات قبل از امتحان.

 

تأکید بیشتر بر مطالبی که انتظار دارید جزء سؤالات امتحانی باشد.

می‌توانید محدوده سؤالاتی را که در امتحان مطرح خواهد شد، حدس زده و بیشتر به آنها پرداخته شود. برای این منظور سؤالات امتحانی سالهای گذشته کمک خواهند کرد. همچنین توجه به مطالب و موضوعاتی که استاد و یا معلم در کلاس درس بیشتر روی آنها تکیه می‌کند.

 

اضطراب امتحان

 

شرکت در جلسات آخر درس

حتما در جلسات آخر درس پیش از امتحان در کلاس شرکت کنید. زیرا اغلب ، مطالب مهمی را احتمال بیشتری در طرح سؤالات دارند، در جلسات آخر مرور و توضیح داده می‌شوند.


پرهیز از اضطرابهای متفرقه

مثلا شب امتحان مسابقات فوتبال را دنبال نکنید. اگر امتحان قبلی رضایت بخش نبوده است، به آن نیندیشید و تحلیل امتحان قبلی را به فرصت مناسب خودش موکول کنید.


داشتن تصور ذهنی مثبت از خود

بجای پرداختن به جنبه‌های منفی ، همواره یک تصویرز ذهنی مثبت از خودتان داشته باشید و پس از تلاش کافی جهت مطالعه مطالب به موفقیت خود امیدوار باشید.

 

حال که برخی از عوامل کاهش ترس از امتحان مطرح شدند، بایستی مواردی را در جریان امتحانات و هنگام پاسخگویی به سؤالات مد نظرمان باشد، که رعایت این موارد می‌تواند در موفقیت بیشتر و کاهش اضطراب نسبت به امتحان مؤثر باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

 

* به موقع و سر وقت به جلسه امتحان بروید و پیش از آغاز امتحان با خاطری آسوده در جای خود مستقر شوید.

 

* کلیه وسایل و ابزارهایی که در امتحان مورد نیاز است همراه خود به جلسه ببرید.

 

* دستورالعملها را با دقت بخوانید و اگر دستورات شفاهی است، با توجه و التفات کامل به آن گوش دهید و عینا همان کاری را که از شما می‌خواهند انجام دهید. در مورد سؤالات تستی ، اگر نمره منفی داشته باشند، حدس زدن کار عاقلانه‌ای نیست.

 

* به زمان بندی سؤالات دقت کنید، تا با مشکل کمبود وقت مواجه نشوید.

 

* اگر زودتر از زمان تعیین شده سؤالات را پاسخ دادید، عجله نکنید و مجددا مروری داشته باشید.

 

* خود را برای پاسخ گویی به هر گونه سؤالی آماده سازید، اما نه با این برداشت که باید صد درصد سؤالات را جواب دهید. برای پاسخگویی به سؤالات به طرح چهار مرحله‌ای زیر دقت کنید:

 

1. ورقه سؤالات را نسبتا با سرعت بخوانید و به تمام سؤالات که پاسخ آنها برایتان روشن است جواب بدهید. برای این مرحله حداقل نیمی از وقت امتحان را در نظر بگیرید.

 

2. دوباره ورقه را بخوانید و به تمام سؤالات که تا آن موقع پاسخشان به یادتان آمده است پاسخ دهید.

3. در نوبت سوم باید به تمام سؤالاتی که باقی مانده پاسخ دهید.

4. در نوبت چهارم یکبار دیگر نیز کنترل کرده و ببینید که آیا سؤالات را همانگونه که می‌خواستیم پاسخ داده‌ایم.

 

* برای پاسخ گویی به آزمون تشریحی پیشنهاد می‌شود، موضوع را بطور کامل یاد گرفته و پرسش را به دقت بخوانید. و قبل از اینکه شروع به نوشتن کنید، پاسخ خود را سازمان بندی کنید.

 

* برای پاسخگویی به آزمون تستی پیشنهاد می‌شود:

 

سؤالات ساده را جواب داده و از سختها بگذرید.

 

وقتی به سؤالات نیمه مشکل رسیدید، مقابل آن علامت (+) (در پاسخ نامه) به معنای قابل حل و در مقابل سوالات مشکل علامت (-) به معنای غیر قابل حل بگذارید.

 

وقتی تمام سؤالات در یک درس خاص را پاسخ دادید، به سراغ سؤالاتی بروید که جلوی آنها علامت (+) گذاشته‌اید و سپس به سؤالاتی که علامت (-) دارند، پرداخته شود.