سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اصالت خانوادگی در ازدواج



 

سابقه خانوادگی همسر, انتخاب همسر

 

اصالت خانوادگی به معنای شهرت، ثروت یا موقعیت اجتماعی نیست بلکه به معنای سلامت نفس خانواده و صالح و خوشنام بودن آنان است که هر قدر گستره اش (در نسل های پیاپی) بیشتر باشد، بهتر است.

 

اسلام تأکید دارد که درباره سابقه خانوادگی همسر، تحقیق لازم صورت گیرد و به خصوص، مراتب ایمانی و اخلاقی آنها در نظر گرفته شود. زیرا این اصالت خانوادگی در زندگی جدید و نسل بعد خانواده نوپا تأثیر خواهد گذاشت.

 

به عبارت دیگر آنچه در اصالت خانوادگی اهمیت بسیاری دارد، توجه به دو عامل مهم وراثت و تربیت می باشد. از نظر دین مبین اسلام صفات و خصوصیات والدین در فرزندان آینده تأثیر می‌ گذارد. به همین دلیل باید قبل از انتخاب همسر درباره‌ سابقه خانوادگی همسر و به خصوص مراتب ایمانی و اخلاقی آنها، تحقیق لازم صورت گیرد.

 

پیامبر (صلی ‌الله ‌علیه ‌و آله) فرمود: «اُنْظُرْ فى أىِّ شىْءٍ تَضَع ولدک فإنَّ العرق دَسّاس؛ نیک بنگر که فرزندت را در کجا قرار مى‏ دهى، زیرا نطفه (و ژن‏ها و خصوصیات ارثى)، خواه ناخواه منتقل مى‏شود و تأثیر مى‏گذارد».[1]

 

امام صادق (علیه السلام) نیز می فرمایند: «تَزَوَّجوا فِی الحِجر الصالِح، فَإنَّ العِرق دَسّاس[2]؛ با خانواده خوب و شایسته وصلت کنید، زیرا بر عرق (نطفه و ژن ها) اثر می گذارد.»

 

معیارهایی که به وسیله آن‌ها می‌توان اصالت خانوادگی فرد مقابل را به عنوان همسر آینده سنجید، عبارتند از:

1) حلال ‌زادگی: یکی از معیارهای اصالت خانوادگی حلال ‌زادگی افراد است. از دیدگاه دین اسلام فردی حلال ‌زاده است که پدر و مادرش مشخص باشند و مطابق با دینشان ـ که برخلاف فطرت انسانی نیست ـ و روش و آیین قوم خود به روش متداول، رسمی و علنی ازدواج کرده و صاحب فرزند شده باشند.

 

2) پارسایی و تقوا: معیار دیگر تقوا و پارسایی فرد و خانواده‌ اوست. تقوا و پارسایی باعث می‌ شود فرد مقابل حقوق همسرش را حفظ کند، هیچ‌گاه در پی هوس‌های نامشروع نرود، به او احترام ‌بگذارد و از هر گونه ستم بر او دوری ‌کند. مردی به امام حسن (علیه السلام) عرض کرد: «دختری دارم، او را به ازدواج چگونه فردی در آورم؟ حضرت فرمودند: «او را به ازدواج مردی با تقوا درآور؛ که اگر دوستش داشته باشد او را گرامی می دارد و اگر هم دوستش نداشته باشد، به او ستم نمی کند.[3]»

 

3) افکار و اعتقادات صحیح: افکار و باورها علاوه بر اعتقادات و باورهای دینی و مذهبی جنبه ‌های دیگری نیز دارد. مسئله مهم در زندگی مشترک تناسب و شباهت دو خانواده در اعتقادات و باورهاست. در این صورت دو طرف راحت ‌تر می‌ توانند با استفاده از روش ‌های منطقی بر اعتقادات و افکار هم اثر گذاشته و اختلافات جزئی را حل نمایند.

 

4) صلاحیت اخلاقی و روانی: آنچه در اصالت خانوادگی بسیار مهم است صلاحیت اخلاقی و روانی فرد و خانواده می ‌باشد. عدم توافق اخلاقی دو طرف محکم ‌ترین ضربه را به پیکر خانواده می ‌زند.

 

5) عزت نفس و نوکیسه نبودن: یکی از موارد دیگر عزت نفس فرد است. یعنی اینكه فرد در مورد خود چه قضاوتی می ‌کند؟ خود را چگونه ارزیابی می ‌کند؟ آیا خود را فردی ارزشمند می‌ داند یا خیر؟ و...

 

اگر فردی خود را موجودی باارزش بداند و قضاوت درست و واقعی در مورد خود داشته باشد می‌ داند که ارزشش به پول یا تحصیلات و ... نیست. بنابراین، خود را به راحتی نابود نمی‌کند. از سویی برخی افراد تنها به خاطر ثروت خود را مهم می‌ دانند و در مورد هر چیزی ـ حتی ارزش ‌های انسانی ـ با ارزش ‌های مادی و مالی قضاوت می ‌کنند. آنها به افرادی که دارای مال، تحصیلات، همسر زیبا و ... نیستند به دیده حقارت می ‌نگرند. بنابراین، فرد باید از خانواده ای باشد که برتری‌ را به پول یا مادیات نداند.

پی‌نوشت ها: [1]ـ جواهر، ج 29، ص 37

[1] - مکارم الاخلاق، ص 103

[1] - المستطرف، ج 2، ص 218.

منبع: ساج


ویدیو مرتبط :
اثبات اصالت نقطه (راهنمایی برای درک مفهوم اصالت وجود)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت با ازدواج، قتل‌عام خانوادگی با تبر و چاقو را رقم زد



 

 

ایسنا: سردار مسکنی در‌این‌باره گفت: در پی مراجعه فردی به نام «علی» ۱۹ساله از اعضای یک خانواده تبعه افغان به ماموران کلانتری۱۴شهرستان ساری مبنی بر وقوع قتل شش عضو خانواده‌اش، ماموران برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.

 

فرمانده انتظامی مازندران ادامه‌داد: ماموران پس از حضور در محل حادثه با اجساد شش عضو یک خانواده شامل سه برادر به نام‌های «امام‌علی» ۲۰ساله، «محمد» ۲۲ ساله و «ابراهیم» ۲۶ ساله و دختری به نام «زهرا» ۲۱ساله خواهر خانواده و زنی به نام «نظیفه» ۲۷ساله همسر یکی از برادران و نوزاد ۱۴ماهه‌اش به نام «هستی» که به طرز فجیعی به قتل رسیده بودند روبه‌رو و اقدامات اولیه برای حفظ صحنه جرم و شناسائی علت و انگیزه قتل و دستگیری قاتل را در دستور کار خود قراردادند.

 

وی افزود: باتوجه به عمق فاجعه و پیچیدگی علت و انگیزه این جنایت هولناک، موضوع در دستور کار ویژه کارآگاهان پلیس آگاهی استان قرار گرفت، که سرانجام با تلاش شبانه‌روزی و یک هفته کار اطلاعاتی و اقدامات فنی و پلیسی متهم به قتل شناسائی و دستگیر شد.

مسکنی در تشریح جزئیات شناسائی و دستگیری متهم به قتل گفت: متهم که‌‌ همان شاهد اولیه صحنه جنایت و از اعضای باقیمانده خانواده مقتولان بود، موردظن کارآگاهان پلیس قرار گرفت و در نتیجه در تحقیقات و بازجوئی‌های فنی پلیس لب به اعتراف گشود و به قتل اقرار کرد.

 

به گفته فرمانده انتظامی استان مازندران متهم در خصوص علت و انگیزه قتل خانواده‌اش مدعی شده که فرزند آخر خانواده بوده و توسط برادرانش مورد زورگویی قرار می‌گرفته و از طرفی به ‌علت مخالفت خانواده با ازدواج وی با یک دختر ایرانی در زمانی که همگی در خواب بودند، آنان را با استفاده از تبر و کارد آشپزخانه به قتل رسانده است.

 

وی اظهارکرد: باشناسائی و دستگیری متهم، وی در حضور بازپرس پس از تشریح صحنه جرم با تشکیل پرونده برای سیر مراحل قانونی تحویل مرجع‌قضائی شد.... / ایسنا