سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

استرس نوجوانی، عامل تشدیدکننده اختلالات روانی در سنین بزگسالی



استرس نوجوانی ,اختلالات روانی

 

متخصصان علوم پزشکی جان هاپکینز در یک مطالعه جدید تاکید کردند استرس درون نوجوانی خطر ابتلا به اختلالات روانی جدی در سنین بالاتر را تشدید می‌کند.

این متخصصان با آزمایش روی موش‌ها دریافته‌اند که بین افزایش سطح هورمون استرس در دوران نوجوانی و بروز تغییرات ژنتیکی که منجر به افزایش خطر ابتلا به اختلالات شدید روانی می‌شوند، ارتباط وجود دارد.

استرس نوجوانی ,اختلالات روانی

به گفته کارشناسان مغز و اعصاب، سن نوجوانی مرحله حیاتی و مهمی به لحاظ رشد مغزی است و افزایش ترشح هورمون استرس می‌تواند تاثیر سوء روی روند رشد مغزی داشته باشد.

متخصصان می‌گویند شناخت این رابطه می‌تواند در آینده کاربردهای بسیاری در امر پیشگیری و درمان بیماری‌های جدی روانی نظیر شیزوفرنی، افسردگی و سایر اختلالات روانی داشته باشد.

دکتر آکرا ساوا، استاد روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز که سرپرستی این مطالعه را عهده‌دار بوده خاطرنشان ساخت: در آزمایشات اخیر مکانیزمی را شناسایی کرده‌ایم که نشان می‌دهد عوامل محیطی مانند هورمونهای استرس چطور می‌توانند روی فیزیولوژی مغز تاثیر بگذارند و احتمال بروز بیماری روانی را تشدید کنند.

جزئیات بیشتر این یافته در مجله ساینس منتشر شده است.

منبع: ایسنا


ویدیو مرتبط :
بررسی اختلالات کودکان از سنین 6 تا 18 سالگی (2)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش میل جنسی از شایع‌ترین اختلالات جنسی/استرس،خستگی و افسردگی مهمترین عامل این اختلال





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

کاهش میل جنسی از شایع‌ترین اختلالات جنسی/استرس،خستگی و افسردگی مهمترین عامل این اختلال

یک متخصص زنان کاهش میل جنسی را از شایع‌ترین اختلالات جنسی زوجین عنوان کرد و گفت: کم شدن میل جنسی از جمله مسائل زناشویی است که در صورت عدم توجه و ارائه راهکارهای مناسب منجر به مشکلات زناشویی خواهد شد.

دکتر طاهره افتخار در گفت وگو با ایسنا، میل جنسی را یکی از فاکتورهای مهم در تحکیم بیشتر بنیان خانواده دانست و اظهار داشت: میل جنسی از جمله امیالی است که ترکیبی از عوامل روانی و بین فردی را در برمی گیرد و در مجموع باعث آمیزش جنسی بین زوجین می‌شود.

این متخصص زنان با بیان اینکه کاهش میل جنسی زوجین از شایع‌ترین اختلالاتی است که در روابط زناشویی بروز می کند و در صورت عدم توجه و ارائه راهکارهای مناسب منجر به بروز اختلافات بین همسران می‌شود، گفت: زوجین می توانند از طریق مراجعه به مشاور درصدد حل این مشکل برآیند.

دکتر افتخار خستگی، افسردگی، اضطراب، استرس و شرایط زندگی دشوار را ازجمله عوامل شایع بروز کاهش میل جنسی عنوان کرد و افزود: مصرف برخی از داروها نظیر داروهای ضد افسردگی میل جنسی را در زوجین کم می کند که البته کاهش و افزایش دوز این داروها باید طبق نظر پزشک صورت بگیرد.

وی اظهار داشت: برخی از بیماری های ارگانیک نظیر بیماری های قلبی عروقی، دیابت، فشار خون و کم خونی از جمله عواملی است که به تدریج منجر به کاهش میل جنسی زوجین می شود.

این متخصص زنان با اشاره به اینکه اصرار برخی از خانواده‌ها و فرهنگ‌ها به برقراری رابطه جنسی در شب عروسی از دیگر عوامل بروز اختلال جنسی زوجین است، افزود: خستگی به دلیل برپایی مراسم عروسی و همچنین استرس ناشی از برقراری رابطه اجباری در همان شب مانع از داشتن یک رابطه مطلوب و رضایت بخش زوجین می‌شود.

دکتر افتخار با اشاره به اینکه زوجین در هنگام برقراری رابطه جنسی باید بیشتر از هرچیز به داشتن رابطه مطلوب و رضایت بخش توجه کنند، اظهار داشت: با توجه به اینکه افزایش سن موجب کم شدن میل جنسی می شود اما این دسته از افراد می توانند با داشتن شرایط روحی مناسب یک رابطه جنسی مطلوبی با یکدیگر برقرار کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه زوجین برای داشتن یک رابطه جنسی مطلوب باید همدیگر را درک کنند و هر دو طرف خواهان این رابطه باشند، گفت: نیازهای جنسی افراد و فرهنگ ها با یکدیگر متفاوت است و فرکانس رابطه جنسی باید طبق نیاز هر دو طرف باشد و فواصل زمانی تعیین شده‌ای ندارد.

این متخصص زنان در پایان زوجین را به برقراری رابطه سالم و رضایت بخش توصیه کرد و افزود: داشتن رابطه جنسی همراه با عشق و محبت تاثیرات زیادی در زندگی زناشویی دارد و موجب تحکیم بیشتر بنیان خانواده می شود و عدم توجه به مسئله رابطه جنسی موجب بروز بسیاری از مشکلات و اختلافات در بین زوجین می شود./ایسنا