سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

استراحت مطلق در‌ بارداری ممنوع!



استراحت مطلق در حاملگی،استراحت مطلق در دوران بارداری

امروزه دیگر استراحت مطلق در زمان بارداری معنی ندارد و باور غلطی است

 

 استراحت مطلق به این معنی است که پزشک به شما توصیه می‌کند بیشتر اوقات یا تمام روز را در رختخواب بمانید و فقط برای دستشویی رفتن از جای خود بلند شوید؛ این استراحت ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد.

 زمانی که واژه استراحت مطلق را می‌شنوید بی‌شک به یاد کمردرد و همچنین بارداری می‌افتید، در سال‌های اخیر پژوهش‌های زیادی درباره استراحت مطلق در زمان بارداری انجام شده و بیشتر این پژوهش‌ها نشان داده‌اند که در بیشتر مواردی که پزشکان برای خانم‌های باردار استراحت مطلق را تجویز کرده‌اند، آن‌قدر که باید و شاید تاثیرگذار نبوده است.

در این‌باره با دکتر « مشیری»، متخصص جراحی زنان و زایمان گفت‌وگو کردیم. وی در پاسخ به اولین پرسش درباره استراحت مطلق در زمان بارداری می‌گوید: امروزه دیگر استراحت مطلق در زمان بارداری معنی ندارد و باور غلطی است که بعضی از خانم‌های باردار فکر می‌کنند اگر استراحت مطلق داشته باشند، مشکلاتشان در بارداری حل می‌شود و همچنین خطر سقط جنین هم که ناشی از بعضی از این مشکلات است رفع می‌گردد.

دکتر مشیری می‌افزاید: کسی که سابقه سقط جنین داشته، ممکن است فکر کند با استراحت مطلق امکان نگه داشتن جنین‌اش افزایش می‌یابد، در صورتی که به جای خوابیدن باید علت سقط مشخص شود و جلوی آن در بارداری فعلی و بارداری‌های بعدی گرفته شود.

به گفته وی، در مواردی که فرد لکه‌بینی دارد ممکن است فکر کند از کار زیاد یا خستگی یا دلایل دیگری است که با خوابیدن و استراحت مطلق رفع می‌گردد، اما اگر علت خونریزی چیز دیگری مثل مشکل کروموزومی جنین یا مشکلات خونی مادر باشد، با استراحت مطلق نه‌تنها مشکل حل نمی‌شود، بلکه امکان این‌که سقط را جلوتر هم بیندازد وجود دارد.

این متخصص زنان می‌گوید: علاوه بر این مسائل‌ بارداری خاصیت انعقادپذیری خون را در بدن مادر بالا می‌برد، یعنی امکان این‌که خانم‌های باردار به لخته شدن خون در رگ‌ها مبتلا شوند زیاد است، به این معنا که اگر لخته در عروق خونی جمع شود و بالا رود به آمبولی ریه تبدیل می‌شود و به سکته مغزی یا سکته قلبی منجر می‌گردد، حال ما با تجویز استراحت مطلق برای خانم باردار‌ احتمال ابتلا به این مشکل را تا 50 برابر افزایش می‌دهیم‌ در صورتی که اگر به جای این کار مشکل او را تشخیص دهیم و درمان کنیم از خطرات ناشی از استراحت مطلق هم جلوگیری می‌کنیم.

علاوه بر اینها بی‌خوابی نیز یکی از دیگر عوارض استراحت مطلق است. تغییرات متابولیسم، از دست رفتن توده استخوانی، به وجود آمدن انواع دردها، احساس بی‌حوصلگی و تنهایی به سلامت روانی خانم باردار آسیب وارد می‌کند.

استراحت مطلق در حاملگی،استراحت مطلق در دوران بارداری

بی‌خوابی یکی از عوارض استراحت مطلق در بارداری است

 
وقتی رفته رفته دوران استراحت مطلق به سر می‌رسد، هفته‌ها طول می‌کشد تا نیروی فرد بازگردد و این امر نگهداری از نوزاد را مشکل می‌کند در حالی که واقعا در طول دوران بارداری نیازی به استراحت مطلق نبوده است.

دکتر مشیری به مثالی در مورد بی‌فایده بودن تجویز استراحت مطلق در دوران بارداری اشاره می‌کند و می‌گوید: به طور مثال در مورد کسانی که کوتاهی رحم دارند و بچه‌هایشان در حدود 20 هفتگی سقط می‌شود، می‌توان این مشکل را در 16 هفتگی با انجام یک سونوگرافی تشخیص داد.

 با دوختن دهانه رحم حل کرد و دیگر سقط 20 هفتگی برای این مادران پیش نمی‌آید، اما اگر مثل گذشته در این موارد مادر استراحت مطلق هم داشته باشد هیچ فرقی برایش نمی‌کند و در پایان 20 هفتگی دهانه رحم کوتاه‌تر هم می‌شود و جنین سقط می‌شود.

این مساله به مشکلات خونی مادر هم صدق می‌کند، در این موارد هم به جای استراحت مطلق باید مشکل خونی مادر با دارو اصلاح شود که با این کار با احتمال خیلی زیاد از سقط جنین جلوگیری می‌شود.

دکتر مشیری باز هم تاکید می‌کند که دیگر امروز استراحت مطلق در زمان بارداری نداریم در گذشته که علت‌های سقط را نمی‌دانستند برای مادران استراحت مطلق تجویز می‌کردند و فکر می‌کردند با این کار از همه نوع سقط جنین جلوگیری می‌کنند.

 اما امروزه که دلایل سقط مشخص است و پژوهش‌ها هم نشان داده‌اند که ضررهای استراحت مطلق بیشتر از فایده‌های آن است پزشکان هم به این نتیجه رسیده‌اند که دیگر لازم نیست مادر این استراحت مطلق را داشته باشد، اما استراحت نسبی را در بعضی از مواقع تجویز می‌کنیم.

استراحت نسبی هم به این معناست که اگر به طور مثال مادر در دوران بارداری فشار خون بالا داشته باشد به او توصیه می‌گردد از اضطراب دوری کرده و در محیط آرامی قرار بگیرد و یک استراحت نسبی در طول روز داشته باشد، خود را خسته نکند، زیاد نایستد، تا به طور ناگهانی فشار مادر بالا نرود و مجبور به زایمان زودرس نشود.

 

منبع: روزنامه جام جم


ویدیو مرتبط :
استراحت مطلق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استراحت مطلق در زمان بارداری



 

استراحت مطلق در زمان بارداری

 

 

استراحت مطلق چیست؟

 

تقریباً از هر 5 خانم باردار در آمریكا به یك نفر در طول دوران بارداری استراحت مطلق تجویز می شود.این بدان معناست كه پزشك توصیه می‌كند كه اكثر اوقات یا تمام اوقات روز را باید در بستر بماند. استراحت مطلق ممكن است از چند روز تا چند ماه طول بكشد. در صورتی كه شما واقعاً خسته و بی انرژی باشید استراحت مطلق توصیه خوبی است ولی اكثر خانم های باردار بعد از چند روز از این كار ناراحت و ناراضی می شوند و اگر چند روز استراحت تبدیل به چند هفته شود بیش از آنكه جنبه استراحت داشته باشد حالت شكنجه خواهد داشت.


آیا استراحت مطلق بدین معناست كه شما باید تمام مدت در رختخواب باشید؟


این مسئله بستگی به عوامل زیادی دارد. برای استراحت مطلق تعریف استانداردی وجود ندارد بنابراین به تشخیص پزشك بستگی خواهد داشت. به طور كلی، استراحت مطلق یعنی اینكه شما 24 ساعت شبانه روز را در رختخواب بمانید و فقط برای رفتن به دستشوئی از جا برخیزید (و حتی بعضی از خانمها از پوشكهای مخصوص استفاده می كنند). پزشك به شما توصیه خواهد كرد كه اكثر ساعات بر یك پهلو بخوابید زیرا فشار رحم از روی ورید اجوف تحتانی كه خون را از قسمت پائین بدن به قلب می رساند برداشته می شود.

 

بعضی از پزشكان انواع دیگری از استراحت را كه تا این اندازه شدید نیست توصیه می كنند. مثلاً شما می توانید در منزل بمانید و در رختخواب استراحت كنید و گاهی نیز بیرون رفته و البته با اتومبیل به گردش بپردازید (معمولاً فقط برای مراجعه به پزشك) و در منزل نیز غذا بپزید و دوش بگیرید. حتی ممكن است به شما توصیه شود كه كمی از فعالیتهای خود بكاهید و فقط چند ساعت در روز در رختخواب بمانید.

 

چرا استراحت مطلق توصیه می شود؟


از چندین دهه قبل تا كنون، استراحت مطلق در بسیاری از عوارض بارداری توصیه می شود. بارداریهای دو یا چند قلوئی و مواردی كه در آن احتمال زایمان زودرس می رود (نظیر نارسایی دهانه رحم)، شایعترین مواردی هستند كه استراحت مطلق در آنها تجویز می شود. همچنین اگر پزشك به عدم رشد صحیح جنین مشكوك باشد (محدودیت رشد در داخل رحم) و یا جفت سرراهی (قرار گرفتن جفت در قسمت پائین رحم و یا در دهانه رحم) وجود داشته باشد، استراحت مطلق تجویز خواهد كرد. و بالاخره اگر افزایش فشار خون بارداری یا پره اكلامپسی خفیف وجود داشته باشد به شما توصیه می شود كه در منزل در رختخواب بمانید تا فشار خون تحت كنترل درآید.

 

در رابطه با مفید بودن استراحت مطلق مطالعات بسیار كمی انجام گرفته است بنابراین مشخص نیست كه استراحت مطلق در بسیاری از موارد فایده ای داشته باشد. تا امروز اطلاعات كافی جهت تایید یا رد مزایای استراحت در جفت سرراهی، افزایش خفیف فشار خون بارداری یا پره اكلامپسی، نارسائی دهانه رحم، و یا احتمال زایمان زودرس در بارداری های تك قلو در دست نیست. از طرف دیگر، بسیاری از مطالعات مزایای استراحت مطلق در بیمارستان را درمورد بارداریهای دوقلو مورد بررسی قرار داده اند و هیچكدام به این نتیجه نرسیده اند كه این عمل خطر زایمان زودرس را می كاهد. در حقیقت در یك مطالعه حتی نشان داده شد كه استراحت مطلق در بیمارستان خطر زایمان زودرس را افزایش می دهد. (متاسفانه تاكنون مطالعه خوبی در مورد استراحت مطلق در منزل برای بارداری‌های دوقلو انجام نگرفته است). تنها یك مطالعه كوچك تا به امروز تاثیر استراحت مطلق را در محدودیت رشد در داخل رحم مورد بررسی قرار داده است و به این نتیجه رسیده است كه به نظر نمی رسد استراحت مطلق كمكی به این امر بكند.

 

در این زمینه مطالعات علمی بیشتری لازم است. در عین حال كارشناسان در مورد زنان و چگونگی استراحت مطلق اختلاف نظر دارند. بسیاری از پزشكان معتقدند كه تا زمانی كه شواهد كافی بر علیه استراحت مطلق وجود ندارد، امتحان آن ارزشمند است. بعضی دیگر معتقدند كه استراحت مطلق خود می تواند دارای آثار منفی باشد و نباید آن را به خانمها توصیه نمود مگر آنكه مطمئن باشید فواید آن بیش از ضررش است. این پزشكان بر این عقیده اند كه استراحت مطلق باید در موارد بسیار محدودی تجویز شود ودر بسیاری از موارد تنها كافی است خانم ها از فعالیت خود بكاهند، شغل خود را رها كنند، از بلند كردن اشیاء سنگین و یا ایستادن به مدت طولانی بپرهیزند، و فقط روزی چند ساعت در رختخواب استراحت كنند.

 

درچه مواردی استراحت مطلق مضر است؟

 

استراحت در رختخواب ممكن است به سلامت شما لطمه وارد كند. استراحت مطلق به مدت طولانی خطر تشكیل لخته را افزایش می‌دهد. (در بعضی شرایط ممكن است حتی هپارین برای پیشگیری از تشكیل لخته تجویز شود. به علاوه، از آنجایی كه شما از عضلات، قلب و ریه هایتان به اندازه كافی استفاده نمی كنید، توان و نیروی خود را تا حد زیادی از دست می دهید وخیلی زود خسته می شوید.

 

بی خوابی از دیگر عوارض استراحت مطلق است. تغییرات متابولیسم، از دست رفتن توده استخوانی، به وجود آمدن انواع دردها، احساس بی حوصلگی و تنهایی به سلامت روانی شما آسیب وارد می كند. وقتی رفته رفته دوران استراحت مطلق به سر می رسد هفته ها طول می كشد تا نیروی شما بازگردد و این امر نگهداری از نوزاد را مشكل می سازد.

 

زندگی محدود به بستر می تواند كابوس و خسران مالی به شما و خانواده تان وارد سازد. ممكن است شما مجبور شوید قبل از زمانی كه پیش بینی كرده بودید شغلتان را ترك كنید و یا كسی را استخدام كنید كه از كودكانتان مراقبت كند. هنگام استراحت مطلق باید یك نفر 24 ساعته در خدمت شما باشد تا غذا و سایر مایحتاج را به شما برساند.

 

منبع:ninisite.com