سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

اثرات نارسایی جفت بر جنین



اثرات نارسایی جفت بر جنین, نارسایی جفت,اثرات نارسایی جفت

گاهی اوقات، جفت موادغذایی را در اختیار جنین قرار نمی دهد، لذا شرایط لازم را برای رشد او فراهم نمی کند و اثرات مخرب و جبران ناپذیری را بر رشد جنین به جای می گذارد که به آن نارسایی جفت می گویند.

هنگامی که خانمی باردار می شود علاوه بر تشکیل جنین، ساختارهای دیگری از جمله جفت نیز ایجاد می شوند که دلیل ایجاد هر یک، بسیار دقیق و حساب شده می باشد.
 
جفت ساختاری است که در طول بارداری موادغذایی را که برای رشد جنین لازم است، در اختیار جنین قرار می دهد و هر گونه سموم و مواد مضر را از او دور می کند. در حقیقت این ساختار کمک مهمی به رشد طبیعی جنین در طول دوران بارداری می نماید.

 هنگامی که مادر باردار از رژیم غذایی مناسبی برخوردار باشد و از مصرف هر گونه مواد مضر مانند الکل، مواد مخدر و سیگار دوری کند، شانس رشد طبیعی جنین خود را افزایش می دهد.
 
در برخی موارد بسیار نادر، جفت موادغذایی را در اختیار جنین قرار نمی دهد، لذا شرایط لازم را برای رشد او فراهم نمی کند و اثرات مخرب و جبران ناپذیری را بر رشد جنین به جای می گذارد که به آن نارسایی جفت می گویند.

 نارسایی جفت اثرات مخرب زیر را بر جنین به جای می گذارد:
1- کاهش وزن گیری جنین : وزن خانم های باردار در هر جلسه مراجعه به پزشک متخصص زنان، اندازه گرفته می شود که باید وزنشان افزایش پیدا کند، اما این دسته از مادران افزایش وزن ندارند.
 
2- بروز مشکل در انجام زایمان طبیعی
 
3- افزایش احتمال جراحی سزارین برای مادر
 
4- ناتوانی یادگیری نوزاد

 5- کاهش دمای بدن نوزاد
 
6- افزایش احتمال مصرف مکونیوم (مدفوع جنین) توسط نوزاد در رحم مادر

راه های تشخیص نارسایی جفت
نارسایی جفت تنها با معاینه پزشک متخصص و بررسی های دقیق او مشخص می شود و معمولا این گروه از مادران، علائم آشکاری ندارند.
 
1- معاینات دوره ای توسط پزشک متخصص زنان
در هر جلسه از معاینات دوره ای توسط پزشک متخصص، باید سایز رحم مادر باردار با سن حاملگی او مطابقت داشته باشد. این مطابقت توسط پزشک متخصص زنان و زایمان قابل تشخیص می باشد.
 
ماردان باردار باید ماهی یک بار به پزشک مراجعه کنند (ماه هشت و نه تعداد مراجعات باید بیشتر شود)  و پس از معاینه و اندازه گیری سایز رحم، صدای قلب جنین هم توسط پزشک بررسی می شود و سلامت جنین و رشد او بررسی می گردد، مثلا مادری که در هفته 32 بارداری است، باید سایز رحم او بطور تقریبی حدود 32 سانتیمتر باشد.
 
اگر سایز رحم با سن حاملگی مادر مطابقت نداشته باشد و کمتر به نظر آید، باید دنبال علت آن بود، بخصوص اگر رشد جنین قبلا خوب بوده و در بررسی جدید، بطور ناگهانی کم شده است. این مادر باید تحت مراقبت قرار بگیرد و بلافاصله سونوگرافی انجام دهد.
بارداری

2- احساس کاهش حرکات جنین توسط مادر
جنین معمولا از حدود پنج ماهگی، شروع به حرکت در داخل رحم مادر می کند و با بزرگ شدن جنین، این حرکات قابل لمس تر خواهد بود.

 در هفته های آخر بارداری، به علت بزرگ شدن جنین و کاهش فضای داخل رحم، معمولا این حرکات به کندی توسط مادر احساس می شود.

اما بطور کلی به مادران باردار توصیه می شود در صورتی که حرکات جنین را کمتر احساس کردند، به پزشک خود بگویند، اگرچه علامت قطعی نارسایی جفت نمی باشد.
 
معمولا به این دسته از مادران توصیه می شود حرکات جنین خود را طی 1 تا 2 ساعت بشمارند. اگر تعداد این حرکات کمتر از 10 تا بود، یک نوشیدنی شیرین و یا خنک میل کنند و سپس به سمت پهلوی چپ خود دراز بکشند. اگر حرکات جنین افزایش پیدا نکرد، سریعا به پزشک متخصص خود مراجعه کنند.

 مادران در معرض خطر نارسایی جفت
برخی مادران در معرض خطر بالاتری هستند و برای بدنیا آوردن نوزاد سالم، باید بیشتر تحت مراقبت پزشک قرار بگیرند. از جمله :
 
- مادرانی که جفت آنها در طول دوران بارداری به دیواره رحمشان به خوبی متصل نشده باشد (با سونوگرافی قابل تشخیص می باشد).

 - مادرانی که نقصی در بند ناف خود دارند (با سونوگرافی قابل تشخیص می باشد).

 - مادرانی که دارای فشار خون بالا در دوران حاملگی هستند.
 
- مادران دیابتی یا مادرانی که دچار دیابت حاملگی شده اند.
 
- مادرانی که سابقه بدنیا آوردن نوزادی با وزن کم را دارند.
 
- مادرانی که دچار مسمومیت حاملگی می شوند.
 
- مادرانی که سیگار می کشند و یا الکل مصرف می کنند.
 
مادران بارداری که سیگار می کشند

یکی از عوارض خطرناکی که جنین مادران سیگاری را تهدید می کند، پیری زودرس جفت می باشد.
 
تحقیقات نشان داده است مصرف سیگار در دوران بارداری، سبب کلسیفیه شدن جفت می شود و جفت زودتر پیر می شود و از بین می رود.
 
برای جلوگیری از پیر شدن زودرس جفت، به مادران باردار توصیه می شود آنتی اکسیدان ها را از طریق غذاها و مکمل ها به جنین خود برسانند، مانند ویتامین ث و بتا کاروتن.

منبع:tebyan.net


ویدیو مرتبط :
بندناف جفت جنین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مزایای زرشک و اثرات مطلوب آن بر جنین


استفاده صحیح از مواد غذایی و ادویه‌ای می‌تواند موجب رشد و نمو جنین شده و سلامت جنین را تضمین نماید.

نی نی سایت: حساس‌ترین دوره زندگی انسان، دوره جنینی است كه تداوم آن مستلزم رشد و نمو لایه‌های آندومتر، میومتر و غدد مترشحه رحم می‌باشد. هورمون‌ها در این دوره نقش اساسی را ایفا می‌كنند.



به طوری كه تحت تاثیر هورمون استروژن آندومتر رشد كرده و غدد مترشحه آن حجیم و طویل می‌گردد و بافت عضلانی رحم دارای حركات ضربانی منظم می‌شود. هورمون پروژسترون نیز رشد و تكثیر اپی‌تلیوم رحم را كاهش می‌دهد و آن را برای ترشح به حالت فعال در می‌آورد.

1-تغذیه مادر از جمله مواردی است كه در پایداری دوره جنینی دارای اهمیت فراوان می‌باشد. استفاده صحیح از مواد غذایی و ادویه‌ای می‌تواند موجب رشد و نمو جنین شده و سلامت جنین را تضمین نماید. از طرف دیگر مصرف ناصحیح و نامتعادل می‌تواند باعث بروز ناهنجاری‌های جنینی گردد.

2-اطباء و دانشمندان از قرن‌ها قبل به اثرات برخی از میوه‌ها و سبزیجات در دوره جنینی آگاهی داشته‌اند. به طوری كه ابن‌سینا در كتاب ارزشمند قانون مصرف برخی از مواد را در بارداری منع نموده است.

میوه زرشك یكی از این موارد است كه ابن‌سینا برای آن اثرات سقط‌آور قائل شده است. این میوه دارای الكالوئید‌هایی نظیر بربرین، پالماتین، بربامین می‌باشد. همچنین تركیبات فنلی از قبیل آنتوسیانین‌ها، كاته‌شین‌ها، فلاونول‌ها و 3-اسیدهای كلروژنیك در آن گزارش شده‌است. از دیگر تركیبات میوه می‌توان قندها، تانن‌ها، اسید‌های آلی، مواد معدنی و كاروتنوییدها را نام برد.

4-میوه زرشك از نظر درمانی اثرات بیولوژیكی و فارماكولوژیكی متعددی را شامل است كه می‌توان اثرات خلط‌آور، ضدسرفه، ضدمیكروب، ضدقارچ، كاهنده فشار خون و ضدتب را نام برد و همچنین می‌توان از آن در درمان بیماری‌های كبدی و صفراوی، روماتیسم، نقرس استفاده نمود.



5-تحقیقات جدید در مدل‌های حیوانی، نقطه نظرات اطباء گذشته، در مورد منع مصرف زرشك در بارداری را مورد تایید قرار می‌دهد. به طوری كه مشخص گردید كه بربرین كه یكی از آلكالوئید‌های اصلی میوه زرشك است، می‌تواند موجب انقباضات عضلانی صاف رحم گردد و افزایش انقباض می‌تواند منجر به سقط شود. لازم به ذكر است كه بربرین علاوه بر اثرات سقط‌آور آن به علت سمیت در دوز‌های بالای آن موجب اثرات تراتوژنیك می‌شود.

همچنین ماده دی‌ئیدرواكسید بالمیتینیوم (DPH) Dihydropalimitinum hydroxide موجود در میوه زرشك دارای خاصیت ضد استروژنی است كه باعث آتروفیه شدن آندومتر و سیر برگشتی غدد استرومائی و چروكیده شده آن می‌شود. این تغییرات باعث عدم تغذیه كامل جنین و اختلال در عملكرد رشد و نمو جنین می‌گردد. در ضمن بررسی‌های انجام شده بر روی مدل حیوانی مشخص نمود كه تجویز kg/g 5/3 عصاره آبی میوه زرشك در موش‌های سوری‌نژاد Balb/c در روز‌های 7، 8 و 9 بارداری كه برابر 3 ماهگی در انسان است، می‌تواند موجب توقف رشد جنین‌ها و بروز ناهنجاری در ستون مهره، دستگاه عصبی، چشم، صورت و دست‌ها گردد.

با توجه به این كه زرشك در برخی از مناطق ایران از جمله شاهرود، سبزوار، بیرجند و دیگر نقاط ایران در تابستان‌ها به عنوان یك‌ نوشیدنی مفرح مصرف می‌شود، پیگیری اثرات میوه زرشك در یك مطالعه جامع انسانی در بارداری ضروری است و آگاهی جامعه پزشكی و مردم در مورد عوارض این میوه در بارداری حیاتی است تا بتوان با استفاده صحیح از آن، از عوارض احتمالی یاد شده جلوگیری نمود.