سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا پوکی استخوان با یائسگی زودرس ارتباط دارد؟



پوکی استخوان, یائسگی زودرس, رابطه یائسگی زودرس با پوکی استخوان

در برخی از زنان، یائسگی می تواند خیلی زود رخ دهد

 

رابطه یائسگی زودرس با پوکی استخوان
یک درصد از زنان، پیش از سن چهل سالگی یائسه می شوند که به آن یائسگی زودرس می گویند. اگر این مشکل درمان نشود، پایین بودن میزان هورمون استروژن در چنین سنینی می تواند موجب پوکی استخوان شود و یا استخوان ها را سست و ضعیف نماید. سوالی که مطرح می شود این است که بهترین درمان چیست و باید چه مدت ادامه یابد؟

 

سئوال بالا، موضوع مطالعه ای است که نتایج آن در نشریه Menopause منتشر شده است. میانگین سن زنان مورد تحقیق در این مطالعه 34.7 سال بوده است. در این تحقیق معلوم شد یائسگی زودرس چگونه می تواند در برخی زنان رخ دهد.


برای مدت هشت سال، تراکم استخوانی این زنان هر دو سال یکبار بررسی شد. هیچ یک از آنها جراحی برداشتن تخمدان نداشتند، بنابراین همه آنها با ترکیبی از استروژن و پروژسترون مورد درمان قرار گرفتند و حدودا 2.9 سال بعد از ورود به دوره یائسگی شان، هورمون درمانی را شروع کردند. بعد از چهار سال هورمون درمانی، 60 درصد از زنان کاهش تراکم استخوانی در ستون فقرات و 23.6 درصدشان هم کاهش تراکم استخوانی در استخوان لگن داشتند. بعد از 8 سال هورمون درمانی، 50 درصد، کاهش تراکم استخوانی در ستون فقرات و 16.7 درصد هم کاهش تراکم استخوان در استخوان لگن داشتند.


در این مطالعه، 2.9 سال بعد از تشخیص یائسگی زودرس، درمان با استروژن و پروژسترون شروع شد و 46 درصد از آنها در همان زمان بخشی از تراکم استخوان شان را از دست داده و یا مبتلا به پوکی استخوان بودند.

 

رابطه یائسگی زودرس با پوکی استخوان,پوکی استخوان, یائسگی زودرس

داروهای زیادی در بازار وجود دارد که می توانند از کاهش تراکم استخوانی پیشگیری کنند

 

 پس این تحقیق چه پیامی دارد؟
در اینجا 7 نکته را می گوییم که اگر یائسگی زودرس برای شما رخ داد باید آنها را مورد بررسی قرار دهید تا بهتر از خودتان مراقبت نمایید.
1- در برخی از زنان، یائسگی می تواند خیلی زود رخ دهد. این زنان انتظار ندارند که در چنین سنینی با آن روبرو شوند، بنابراین برای آزمایش در این زمینه اقدامی نمی کنند.
2- این که 2.9 سال صبر کنید تا این مشکل در شما تشخیص داده شود، احتمال اینکه در همان زمان کاهش تراکم استخوانی داشته باشید، 50 درصد است و تازه باید درمان را شروع کنید.
3- درمان با هورمون ها به تنهایی ممکن است برای دست کم نیمی از زنان مبتلا به یائسگی زودرس کافی نباشد تا از کاهش تراکم استخوان شان پیشگیری کند.
4- یعنی علاوه بر استروژن و پروژسترون، به سایر شیوه های درمانی نیاز است تا از کاهش تراکم استخوان جلوگیری شود.


5- داروهای زیادی در بازار وجود دارند که همراه با هورمون ها می توانند مورد استفاده قرار بگیرند تا از کاهش تراکم استخوانی پیشگیری گردد، مانند فوزاماکس.
6- داروی دیگری که گاهی همراه با استرژن و پروژسترون، برای زنان مبتلا به یائسگی زودرس تجویز می شود تا از کاهش تراکم استخوانی شان جلوگیری شود، تستوسترون می باشد.
7- شواهدی وجود ندارد که نشان دهد استروژن درمانی در زنانی که دچار یائسگی زودرس شده اند، خطر سرطان سینه را افزایش می دهد، یعنی تفاوتی با زنانی که عادت ماهیانه شان طبیعی است، ندارند.

منبع : tebyan.net


ویدیو مرتبط :
درمان پوکی استخوان در یائسگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کمک به کاهش عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی، تعریق شبانه و پوکی استخوان


با شروع دوران یائسگی ترشح هورمونهای زنانه توسط تخمدان کاهش یافته و سبب می شود تا بتدریج عادت ماهیانه نامنظم شده و فرد به مرحله پیش از یائسگی وارد شود، بتدریج طی چند سال عادت ماهیانه ...



سوی منوپوز نیچرمید

کمک به کاهش عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی، تعریق شبانه و پوکی استخوان

با شروع دوران یائسگی ترشح هورمونهای زنانه توسط تخمدان کاهش یافته و سبب می شود تا بتدریج عادت ماهیانه نامنظم شده و فرد به مرحله پیش از یائسگی وارد شود، بتدریج طی چند سال عادت ماهیانه کاملاً قطع شده و فرد به مرحله یائسگی وارد می شود.در دوران پیش از یائسگی و همچنین دوران یائسگی مشکلاتی گریبانگیر خانمهای میانسال می شود که می توان به مواردی از جمله:گرگرفتگی، تعریق شبانه، پوکی استخوان و .... اشاره کرد..مکمل سویا نیچرمید دارای ترکیباتی به نام ایزوفلاوون بوده که دارای ساختاری شبیه استروژن (هورمون زنانه) هستند  و می توانند  در کاهش عوارض ناشی از یائسگی مانند گرگرفتگی،تعریق شبانه و پوکی استخوان موثر باشد.  ایزوفلاونهاس سویا در افزایش میزان تراکم استخوانی  دخالت  دارند بنابر این در پیشگیری و در مان پوکی استخوان نیز می توانند موثر باشند.  از طرف دیگر این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده و از اکسیداسیون LDL (کلسترول بد) جلوگیری کرده و بدین طریق خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را  نیز کاهش می دهند ومی توانند اثرات ضد سرطانی داشته باشند  بعضی تحقیقات نشان می دهند که  ایزوفلاونهای سویا در موارد ابتلا به سرطان پروستات مورد استفاده قرار گرفته است .

مقدار و طریقه مصرف:
روزانه یک تا دو قرص به همراه غذا
 
موارد احتیاط:
دور از دسترس کودکان، در جای خشک و خنک نگهداری شود. در دوران بارداری و شیردهی با مشورت پزشک مصرف شود.

افراد زیر باید قبل از مصرف سوی منوپوز با پزشک مشورت نمایند:

خانمهای مبتلا به تومورهای استروژن مثبت سینه
افرادی که به پروتئین سویا آلرژی دارند.
مکمل سویا نباید همزمان با داروهای کاهنده فشار خون و ضد افسردگی های از دسته MAOI مصرف شوند.


کمک به کاهش عوارض یائسگی از جمله گرگرفتگی، تعریق شبانه و پوکی استخوان

منبع:پوراطب
www.pourateb.com