سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا می دانید آهسته غذا خوردن هم مضر است؟



 

 

 

 

آیا می دانید آهسته غذا خوردن هم مضر است؟



آیا شما هم این عادت را دارید و یا در خانواده تان کسی هست که آن قدر کند غذا بخورد که حوصله همه را سر ببرد؟ یا برعکس بسیار سریع غذا می خورید؟ برخی افراد عادت دارند که غذای شان را بسیار آهسته میل می کنند. خیلی ها آهسته غذا خوردن را معادل بی اشتهایی یا بی علاقگی به غذا و خوردن آن می دانند، در حالی که تنها یک عادت قابل اصلاح است. اصولا گفته می شود آهسته غذا خوردن سبب القای احساس سیری در فرد می شود اما گذشتن از یک حد و زمانی موجب می شود فعالیت برخی آنزیم ها مختل شود. بنابراین این عادت چندان هم توصیه نمی شود یادتان باشد که بهترین حالت این است که اجازه بدهیم غذا خوردن بین ۲۰ تا ۲۵ دقیقه طول بکشد تا کاملا احساس سیری حاصل شود.
البته طی این زمان باید توجه کنیم که میزان غذای معینی را بخوریم نه اینکه با تند خوردن بخواهیم میزان مصرف مواد غذایی مان را در این زمان افزایش دهیم زیرا در این صورت افزایش وزن و چاقی حتمی خواهد بود. صرف ۲۰ تا ۲۵ دقیقه برای هر ۳ وعده غذای اصلی توصیه می شود، اگر چه صبحانه می تواند کمی کوتاه مدت تر صرف شود. در واقع، این زمانی است که پیام سیری به مغز مخابره می شود و گرچه شاید افراد وقت کافی برای صرف این زمان را نداشته باشند اما به هر حال این مدت زمان توصیه شده از سوی متخصصان تغذیه است. پس حداقل روزهایی که وقت بیشتری دارید به رعایت این قانون توجه بیشتری نشان دهید. فراموش نکنید که تنها نخوردن یا زیاد خوردن مشکل ساز نیست، بلکه تکرار عادت های نه چندان اشتباه هم می تواند بر وضعیت تغذیه تان اثر سوء بگذارد.

 

 


ویدیو مرتبط :
‫لاغری با خوردن غذا های سالم - تصحیح روش های غذا خوردن‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

غذا خوردن آخر شب برای مغز مضر است


نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد غذا خوردن در اواخر شب می‌تواند به مغز آسیب برساند.

خبرگزاری ایسنا: نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد غذا خوردن در اواخر شب می‌تواند به مغز آسیب برساند.
 
خوردن مواد غذایی به خصوص در ساعاتی که بدن تصور دارد زمان خواب است می‌تواند فرایند یادگیری و قدرت حافظه را با اختلال روبرو کند.
 
نتایج این مطالعه ممکن است نه تنها برای افرادی که دیر وقت اقدام به غذا خوردن می‌کنند بلکه برای افراد شاغل در شیفت شب هم هشداردهنده باشد.
 
«کریستوفر کول‌وِل» از متخصصان دانشگاه کالیفرنیا گفت: ما این تصور را داریم که با یک تغییر می‌توانیم در هر ساعتی کار کنیم و بخشی از این کار، خوردن مواد غذایی در هر ساعتی است.
 
اگرچه این تحقیق روی موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفته اما اصول کلی آن روی انسان نیز به کار گرفته شده‌ و مطابقت دارد. سبک زندگی مدرن که مستلزم کار کردن در طولانی مدت است به بدن اجازه نمی‌دهد برای حفظ سلامتی برنامه مرتبی را دنبال کند. ساعت زیستی یک چرخه 24 ساعتی را دنبال می‌کند و تنظیم کننده تمامی عملکردهای بدن از جمله هورمون‌ها و رفتارهاست. هر گونه اختلال در این چرخه برای سیستم ایمنی ضرر دارد و مخصوصا می‌تواند به دیابت نوع 2 منجر شود.
 
در این بررسی متخصصان به موش‌های آزمایشگاهی اجازه دادند تا در زمان‌های طبیعی غذا بخورند در حالی که گروه دوم تنها در ساعات طبیعی خوابیدن اجازه خوردن داشتند.
 
متخصصان مشاهده کردند موش‌هایی که تنها در مدت زمان طبیعی خواب اجازه خوردن داشتند در به یاد سپردن آنچه که یاد گرفته‌اند با مشکل روبرو بودند. همچنین در شناخت اشیاء جدید دچار درد سر شده و در ساختاری از مغزشان که با حافظه و آموزش درگیر بود تغییراتی شکل گرفته بود.