سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا می توانید در دوران بارداری سفر کنید؟



سفر در باردرای, مسافرت رفتن در باردرای

تا زمانی که بارداری شما پرخطر نباشد، پزشکان شما را از سفر کردن در 8 ماه ابتدایی بارداری منع نخواهند کرد. نگرانی های اصلی در خصوص سفر در این دوران به شرح زیر است :

دسترسی به مراقبت های پزشکی
نگرانی در مورد تغذیه
بیماری های مسری
تمرینات کافی و مایعات


حفظ رژیم غذایی سالم
 اگر دچار هرگونه مشکلات پزشکی زنانه مانند دیابت کنترل نشده، مشکلات جفت و یا فشار خون بالای بارداری هستید، به احتمال زیاد پزشک از شما می خواهد که در طول دوران بارداری به هیچ وجه مسافرت نکنید. اگر تصمیم دارید به سفر بروید، حتما با پزشک در مورد مسائل زیر صحبت کنید :

 مسافت و مدت سفر
نوع سفر

توصیه ها و بایدها و نبایدهایی که باید قبل و بعد و در طول سفر رعایت کنید
 
عموما بهترین و بی خطرترین زمان برای سفر در طول بارداری، سه ماهه دوم یعنی هفته 13 تا 28 است. در این زمان شما در بهترین وضعیت خود هستید و کمترین احتمال خطر سقط جنین و زایمان زودرس وجود دارد. در حالی که سفر به خودی خود احتمال خطر را افزایش نمی دهد اما همیشه احتمال بروز مشکلاتی وجود دارد، خصوصا زایمان زودرس. بنابراین همیشه قبل از سفر از خودتان سوال کنید که آیا  امکان زایمان بی خطر در محل سفرتان امکان دارد یا خیر. از 2 تا 3 هفته قبل از تاریخ زایمان از سفر کردن به نقاط دور خودداری کنید. چون امکان دارد فشار زایمان زودتر شروع شود، بهتر است نزدیک خانه باشید.

دستورالعمل های عمومی برای سفر در بارداری :
* حتما پیش از سفر پزشکتان را ملاقات کنید و از او در مورد اینکه آیا در طول سفر به ویزیت نیاز خواهید داشت یا نه سوال کنید و اگر پاسخ پزشک مثبت است از او در مورد مراکزی که می توانید به آنجا مراجعه کنید، پرس و جو کنید.

* کپی آزمایش های پیش از تولد را همراه خود ببرید.

* از پزشکتان بخواهید یک پزشک را در منطقه ای که به آن سفر می کنید به شما معرفی کند

* لباس راحت و گشاد و کفش بدون پاشنه بپوشید.

* غذا و میان وعده های سالم بخورید. از آنجا که کیفیت غذاهای سفر قابل پیش بینی نیست بهتر است مواد خوراکی همراه خودتان ببرید و برای جلوگیری از یبوست، خوردن فیبر کافی را فراموش نکنید.

* همه جا بطری آب را همراهتان ببرید و آب فراوان بنوشید.

* هیچ نوع دارویی همراه نداشته باشید و بدون مشورت با پزشک و اجازه او حتی داروهای بدون نسخه هم مصرف نکنید.

* در طول سفر هر چند وقت یکبار از جایتان بلند شوید و قدم بزنید و هر وقت احساس خستگی کردید قدم زدن را متوقف کنید.

* به اندازه کافی بخوابید و استراحت کنید تا از خستگی جلوگیری کنید. برای خوابیدن از  تشک های سفت استفاده کنید.

* اگر مجبورید برای مدت طولانی بنشینید، هر چند وقت یکبار پایتان را بلند کنید و جهت آن را تغییر دهید. قدم زدن و تکان دادن دست هایتان فشار خون بدن را تنظیم می کند و از لخته شدن خون در پاها و لگن جلوگیری می کند.

* برنامه سفرتان را به شکل انعطاف پذیر تنظیم کنید. ممکن است به دلیل برخی مشکلات مجبور شوید سفرتان را در لحظه آخر کنسل کنید. اگر مجبور نیستید در سه ماهه سوم بارداری سفر نکنید.

 دستورالعمل های سفر با اتومبیل :
* بیشتر از 6 ساعت در یک روز با اتومبیل سفر نکنید و هر 1 تا 2 ساعت برای انجام تمرینات ورزشی مانند قدم زدن توقف کنید.

* همیشه کمربند ایمنی را ببندید. اگر کمربند ایمنی درست بسته شود، برای مادر و جنین بی خطر است. اگر کمربند ایمنی فقط  روی پاها بسته می شود، آن را زیر شکمتان ببندید. اگر کمربند ایمنی روی شانه و پاها بسته می شود، قسمت پایینی را زیر شکم و قسمت بالایی را روی شانه و بین سینه هایتان ببندید. مطمئن شوید که کمربند ایمنی رها و آزاد نباشد. حتی در صورت وجود کیسه هوا هم باید کمربند ایمنی راببندید. گاز داخل کیسه هوا به شما و جنین آسیب نمی رساند اما در صورت هرگونه تصادف باید به پزشک مراجعه کنید تا سلامت شما و جنین را کنترل کند.

* تا جایی که امکان دارد صندلی خودتان را از داشبورد یا فرمان دور کنید.

* به هیچ وجه در دوران بارداری با موتورسیکلت سفر نکنید

 دستورالعمل های مسافرت با اتوبوس یا قطار :
* در صورت مسافرت با اتوبوس احتمالا فرصت کمتری برای بلند شدن و قدم زدن خواهید داشت به همین دلیل در هر توقف اتوبوس از فرصت استفاده کنید و کمی قدم بزنید.

* اگر با قطار سفر می کنید هر یک یا دو ساعت از جایتان بلند شوید و کمی راه بروید.

* به یاد داشته باشید که دستشویی رفتن در قطار و اتوبوس سخت تر است.

* حرکت قطار باعث بروز هیچ مشکلی در بارداری مانند زایمان زودرس نخواهد شد.

 آیا نگرانی های ویژه ای برای سفر با هواپیما وجود دارد؟
 پرواز کردن معمولا یکی از شیوه های امن سفر است. بیشتر خطوط هوایی داخلی به زنان بارداری که بیشتر از 36 هفته از بارداری آنها گذشته است و مشکل خاصی ندارند، اجازه پرواز می دهند. هر شرکت هواپیمایی سیاست های خاص خودش را در مورد زنان باردار و پرواز دارد. قبل از سفر حتما برای رزرو بلیط با شرکت موردنظر تماس بگیرید تا در صورت نیاز فرم های پزشکی مربوطه را پر کنید.

 دستورالعمل های سفر با هواپیما :
* سعی کنید صندلی کنار راهرو دیواره هواپیما را بگیرید (دیواری که درجه یک را از خلبان جدا می کند) تا فضا و راحتی بیشتری داشته باشید. اگر نگران تکان های این بخش از هواپیما هستید، شاید بهتر باشد صندلی روی بال در منطقه میانی هواپیما را بگیرید.

* لباس های چند لایه بپوشید چون درجه حرارت کابین ممکن است در طول پرواز تغییر کند.

* مایعات زیادی بنوشید چون هوای داخل هواپیما می تواند خیلی خشک باشد.

* اگر ترجیح می دهید در طول پرواز غذای خاصی بخورید بهتر است پیش تر و در زمان رزرو بلیط آن را سفارش بدهید.

* غذای کم حجم بخورید تا از تهوع و دل پیچه هواپیما جلوگیری کنید.

* در طول پروازهای آرام هر نیم ساعت یکبار بلند شوید و مچ پایتان را خم کنید و بکشید تا از تورم جلوگیری کنید.

* کمربند ایمنی را زیر شکمتان ببندید.

* بعد از پروازهای طولانی برای جلوگیری از خستگی ناشی از پرواز به اندازه کافی استراحت کنید.

 آیا سفر در دریا و با کشتی مشکلی ایجاد می کند؟
دریازدگی نگرانی بیشتر افرادی است که سفر دریایی انجام می دهند. پزشک شما ممکن است داروهایی را برای پیشگیری از دریازدگی مناسب است و در دوران بارداری بی خطراست را به شما توصیه کند. ممکن است استفاده از مچ بند فشاری هم به شما تجویز شود. به یاد داشته باشید خدمات پزشکی روی کشتی بسیار محدود است.

 دستورالعمل های سفر بین المللی :
شما نباید بدون مشورت با پزشک اقدام به مسافرت خارج از کشور کنید. ممکن است پزشک شما تشخیص بدهد که سفر خارجی برای شما خطرناک است. در غیر اینصورت پزشک شما را در جریان کارهایی که باید قبل از سفر و با برسیدن به مقصد انجام دهید، قرار می دهد. بسیار اهمیت دارد که همه داروهای مورد نیازتان را همراه ببرید.

به ویژه در خصوص مصرف مواد خوراکی در کشورهای دیگر دقت کنید. یکی از بیماری هایی که ممکن است به آن مبتلا شوید، اسهال است که می تواند باعث بی آبی بدن شود که منجر به کاهش جریان خون به جفت و جنین می شود.

 دستورالعمل های سفرهای بین المللی :
* آب غیرتصفیه شده ننوشید. آب می تواند به شکل یخ داخل نوشیدنی باشد.

* از خوردن و آشامیدن مواد خوراکی دستفروش های خیابانی خودداری کنید.

* فقط غذاهایی که پخته شده و هنوز گرم هستند یا میوه ها و سبزیجاتی که خودتان پوست کنده اید را بخورید.

* ماهی یا حلزون خام یا نیم پز نخورید. خوردن ماهی و حلزون پخته شده مانعی ندارد.

* مسواک زدن با آب غیرتصفیه شدن معمولا خطری ندارد چون بیشتر خمیردندان ها حاوی آنتی باکتریال هستند اما مواظب باشید که آب را قورت ندهید.

* نوشیدنی هایتان را بدون یخ بخورید.

* از خوردن محصولات لبنی خام خودداری کنید. حتما شیر پاستوریزه بنوشید.

منبع:ninisite.com   


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چه زمان برای سفر در دوران بارداری بهتر است



سفر در دوران بارداری,مسافرت در بارداری

 سفر در طول بارداری، مشکل بسیاری از خانمهای باردار است. اما از نظر متخصصان چنانچه بارداری بی خطر و بدون مشکلی دارید و تمام احتیاطهای لازم را انجام می دهید دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.  

با در نظر گرفتن احتیاط ها و پیشگیری های لازم و کسب اطلاعات ضروری از قبیل واکسیناسیون، بیمه سفر، بیشتر خانمهای باردار می توانند با خیال راحت سفری خوب را در طول دوره بارداری تجربه کنند.

نکته ای که باید برای خانم باردار برای مسافرت در نظر گرفته شود، مکانی است که قصد سفر و اقامت در آنجا را دارند، این مکان باید از نظر تسهیلات و امکانات پزشکی برای خانمهای باردار کاملا مجهز بوده و به شکلی باشد که بتوان در مواقع ضروری به موقع از آنها استفاده کرد. به همین منظور پیشنهاد می شود تمام مدارک و سوابق پزشکی خود را در طول سفر همراه خود داشته باشند تا در صورت نیاز اطلاعات لازم را به دکتر ارائه دهید.

اطمینان حاصل کنید که بیمه سفر، شما را برای هر گونه احتمالات پوشش می دهد. مراقبت های پزشکی مرتبط با بارداری، حین زایمان، تولد نوزاد نارس و هزینه تغییر تاریخ بازگشت سفر چنانچه زایمان شما نزدیک باشد.

چه زمان برای سفر بهتر است
بسیاری از خانمها ترجیح می دهند در 12 هفته اول بارداری به مسافرت نروند. علت آن حالتهای تهوع، دلپیچه و خستگی زیادی است که در 3 ماه اول بارداری گریبانگیر خانمها می شود.
گذشته از این، خطر سقط جنین در 3 ماه اول بسیار بالا است. به هرحال زمانی که قصد دارید به سفر بروید اما از سفر خود نگران هستید قبل از سفر، با پزشک خود مشورت کنید.
پرواز برای خانم باردار و جنین ضرری ندارد. اما چنانچه از آن دسته از خانمهای باردار هستید که در طول بارداری با مشکلات گونان روبرو هستید و بارداری پرخطری دارید با متخصص خود قبل از سفر و رزرو کردن بلیط هواپیما مشورت کنید.

بهترین زمان برای مسافرت بین هفته های 14 تا 17 است. در 3 ماه دوم بارداری خانمهای باردار مشکلات 3 ماه اول حالتهای تهوع ، سرگیجه، خستگی و همچنین خطر سقط جنین را پشت سر گذاشته اند.

قبل از مسافرت با پزشک خود مشورت کنید تا چنانچه لازم است داروهای لازم و یا در صورت لزوم اقدامات ضروری پزشکی در طول سفر را برای شما فراهم کند. مدارک بارداری و تمام عکسها و اسکن های  خود را نیز همراه داشته باشید.

سفر با هواپیما در 3 ماه سوم تا قبل از هفته 36 کاملا بی خطر است. در بارداری های دوقلو یا چندقلو یا بارداریهای پرخطری که خانم های باردار با فشار خون بالا، دیابت، جفت غیر طبیعی و خونریزی واژن روبرو هستند، پزشکان مسافرت را توصیه نکرده و پیشنهاد می دهند تا این دسته از خانمها تا حد امکان نزدیک به منزل بمانند. به تمام خانمهای باردار پیشنهاد می شود تا در یک ماه آخر بارداری به سفر نروند.

معمولا از هفته 37 به بالا زمان زایمان نزدیک و غیر قابل پیش بینی است. بعضی از خطوط هواپیمایی تا پایان دوران بارداری اجازه پرواز در ماه آخر بارداری را نمی دهند. بعضی دیگر از خطوط هواپیمایی با اجازه نامه پزشک، اجازه پرواز به خانمهای باردار را می دهند.

سفر با هواپیما
چنانچه از نظر پزشک متخصص، خانم باردار سالم است بنابراین مشکلی برای مادر و کودک در کابین های فشرده خطوط هواپیمایی پیش نمی آید.  نکته مهم در مسافرت با هواپیما برای خانمهای باردار این است که تا حد ممکن جایگاهی را در هواپیما انتخاب کنند که در طول پرواز راحت باشند.

 سعی کنید تا در وسط هواپیما بر روی بال که صاف ترین قسمت هواپیما بوده و یا صندلی هایی که فضای بزرگی جلوی آنها وجود دارد، صندلی خود را رزرو کنید. صندلیهای کنار راهرو از آنجائیکه عبور و مرور را برای خانمهای باردار راحت می کند نیز می تواند گزینه خوب دیگری باشد. خانمهای بارداری که برای مدت زمان طولانی بدون حرکت هستند ممکن است دچار لخته گی خون شوند. بنابراین خانمهای باردار سعی کنند تا در طول سفر ساعتی یک بار را به قدم زدن در راهرو کابین اختصاص دهند.

 برای جلوگیری از ورم پاها و گرفتگی عضلات پاها، خانمهای باردار باید در طول سفر هر 30 دقیقه یک بار پاهای خود را خم و راست کنند تا پاهای آنها به خوبی استراحت کند همچنین می توانند برای دقایقی کفشهای خود را درآورده و پاها را در سکوی زیر صندلی مقابل خود قرار دهند. چنانچه صندلی کنار دست آنها خالی است می توانند برای دقایقی پاهای خود را روی صندلی کناری بگذارند. پوشیدن شلوارهای مخصوص بارداری در طول سفر نکته ای است که خانمهای باردار هرگز نباید آن را فراموش کنند. این شلوارها به خانمهای باردار کمک می کند تا خون به خوبی در پاهای آنها حرکت کرده و از لخته شدن خون جلوگیری شود.

به خانمهای باردار توصیه می شود زمانی که در صندلی هواپیما قرار می گیرند، کمربند را از زیر شکم رد کرده سپس آن را ببندند. نوشیدن مایعات به ویژه آب در طول سفر برای دفع اثرات آب و هوای خشک کابین فراموش نشود. قهوه و هر نوع نوشیدنی کافئین دار ادرار را زیاد می کند پس توصیه می شود از نوشیدن آنها قبل و حین سفر صرف نظر کنند. بعضی از غذاها و نوشیدنی ها تولید گاز می کنند. بنابراین از خوردن چنین مواد غذایی مثل کلم و لوبیا خودداری کرده تا در طول سفر مشکلی برای آنها پیش نیاید.

مسافرت با ماشین
خستگی و سرگیجه در طول بارداری یک امر طبیعی است. بنابراین نکته مهم در طول سفر خوردن و نوشید مواد مغذی است. میوه ها و خشکبار از جمله این مواد هستند.


زمانی که با ماشین به سفر می روید مواظب جریان هوای داخل ماشین باشید. هوای داخل ماشین باید مدام در جریان باشد. کمربند را از زیر شکم و از بین سینه ها رد کرده سپس آن را ببندید.


تصادفات جاده ای بیشترین علت آسیب دیده گی خانمهای باردار هستند بنابراین سعی کنید تا مسافتهای طولانی را با ماشین طی نکنید.

منبع:ninisite.com