سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا روزه داری برای مادران باردار مجاز است؟



روزه داری,روزه داری در 

بارداری

 

روزه داری می تواند بر رشد عمومی بدن جنین تأثیر گذار باشد و خطرات بسیار جبران ناپذیری را به جای می گذارد.


سید مرتضی صفوی متخصص تغذیه گفت: مادران باردار باید بدانند در 3 ماه اول بارداری به خصوص 8 هفته ی اول بارداری سلول های جنین در حال شکل گیری هستند و همچنین روزه داری می تواند بر رشد عمومی جنین تأثیرگذار باشد و خطرات بسیار جبران ناپذیری را به جای بگذارد.

وی افزود: بدلیل تهوع و ویار درماه اول بارداری روزه گرفتن توصیه نمی شود و همچنین در 3 ماه دوم و سوم بارداری روزه داری به صلاح جنین نیست زیرا بخش عمده نیاز جنین از مواد قندی ( گلوکز) مادر تأمین می شود و اگر در این مدت مادر اقدام به روزه داری کند چربی بدن او تجزیه می شود و ترکیبات کتونی از آن حاصل می شود.

وی اذعان داشت: حتماً مادران باردار دستورات پزشک را رعایت کنند و اگر برای آنها قرص آهن و مولتی ویتامین تجویز شد سعی کنند مصرف کنند تا دچار برخی مشکلات نشوند و همچنین در وعده ی سحر از مولتی ویتامین و در وعده شب از قرص آهن البته قبل از خواب استفاده شود.

وی بیان کرد:

1) مادرانی که وزن اولیه آنها از 45 تا 50 باشد در آنها منع روزه داری وجود دارد،

2) رشد ناکافی جنین به تشخیص پزشک

3) افزایش سریع وزن مادر باردار باعث منع روزه گرفتن در مادران باردار می شود.
منبع : yjc.ir


ویدیو مرتبط :
ارزش زن باردار و مادران در نزد خداوند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مبتلایان به ام‌ اس مجاز به روزه‌ داری هستند؟


یك متخصص مغز و اعصاب گفت: لازم است مبتلایان به ام‌اس كه شرایط روزه‌داری دارند سحری مصرف كنند، در طول روز باید فعالیت كمتری داشته باشد و در محیط گرم حضور نیابند.

خبرگزاری ایسنا: یك متخصص مغز و اعصاب گفت: لازم است مبتلایان به ام‌اس كه شرایط روزه‌داری دارند سحری مصرف كنند، در طول روز باید فعالیت كمتری داشته باشد و در محیط گرم حضور نیابند.

دكتر امیررضا عظیمی افزود: برخی از مبتلایان به ام اس بدون هیچ مشكلی اوایل ماه رمضان را روزه می‌گیرند اما در ادامه دچار مشكل می‌شوند بنابراین لازم است هر بیماری برای روزه‌داری با پزشك خود مشورت كند.

 وی افزود: در صورتی كه بیماری شرایط خوبی دارد اما اگر پس از چند روز روزه‌داری احساس كرد كه با روزه‌ گرفتن برخی از علایم بیماری او تشدید می‌شود، به عنوان نمونه گزگز دست او بیشتر می‌شود، نباید روزه بگیرد.

 این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه درباره تاثیر روزه بر مبتلایان به ام‌اس تحقیقات كافی انجام نشده است، گفت: ثابت شده است كه هر گونه استرس بر وضعیت مبتلایان به ام‌اس تاثیر منفی می‌گذارد. گرسنگی طولانی مدت هم ممكن است موجب وارد شدن استرس به آنان شود.

 وی به مبتلایان به ام‌اس توصیه كرد: چنان كه این بیماران توان روزه گرفتن را در خود احساس می‌كنند و بیماری آنها به طور كامل كنترل می‌شود و پزشك معالج به آنها اجازه روزه‌داری می‌دهد اقدام به انجام این كار كنند.

 عظیمی در پایان گفت: بیمارانی كه بیماری‌شان هنوز به طور كامل كنترل نمی‌شود یا افرادی كه روزه‌داری باعث وخیم شدن حالشان و وارد شدن استرس به آن‌ها می‌شود به هیچ عنوان روزه‌داری برای آنان توصیه نمی‌شود.

اگر بیماری تمایل زیادی به روزه‌داری دارد می‌تواند تنها در روزهای محدود و خاصی از ماه رمضان روزه بگیرد یا هر چند روز یك‌بار روزه‌داری كند.