سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آیا خونریزی از بینی در دوران بارداری شایع است؟



خونریزی بینی در بارداری ، علت خونریزی بینی ، خونریزی بینی

خونریزی بینی در دوران بارداری شایع است

 

 آیا خونریزی از بینی در دوران بارداری شایع است؟

بله، خونریزی بینی در بارداری شایع است البته ممكن است برای شما ناراحت كننده باشد. بارداری باعث می شود كه عروق خونی داخل بینی گشاد شوند و نیز حجم خون افزایش یابد در نتیجه فشار داخل وریدها بیشتر می شود و این امر خود موجب گشاد شدن بیشتر آنها شده و پاره شدن مویرگها را تسهیل می كند. احتمال بروز خونریزی از بینی بخصوص هنگام سرماخوردگی یا سینوزیت كه غشاهای داخل حفره بینی خشك می شوند افزایش می یابد. احتمال خشك شدن غشای داخل حفرات بینی هنگام قرار گرفتن در هوای سرد، اطاقهایی كه با كولر گازی سرد می شوند و سایر محیط های خشك نیز زیاد است.

درمان خونریزی بینی در بارداری :
وقتی خونریزی از بینی شروع میشود طوری بنشینید كه سرتان بالاتر از قلب قرار گیرد و بر روی آن سوراخ بینی كه در حال خونریزی است به مدت 5 الی 10 دقیقه فشار وارد كنید (حتماً وقت را با استفاده از یك ساعت نگه دارید، این مدت طولانی تر از آن است كه شما فكر می كنید). با استفاده از شست دست و نوك انگشت سبابه در حالیكه آنرا خم كرده اید قسمت نرم تحتانی بینی را فشار دهید.

 

دقت كنید كه فشار را بعد از یك ثانیه قطع نكنید حتی اگر خیلی كنجكاو هستید كه بفهمید خونریزی بند آمده است یا نه! زیرا این عمل فرآیند انعقاد را بهم می زند. استفاده از یخ نیز مفید است زیرا باعث انقباض عروق می شود. یك كیسه یخ یا یك بسته نخود فرنگی یخ زده روی بینی و گونه هایتان بگذارید و برای این كار از دست دیگرتان استفاده كنید. دراز نكشید و سرتان را به پشت نیندازید زیرا موجب بلع خون و تهوع و استفراغ میشود. در صورتیكه خون بعد از 10 دقیقه فشار بند نیامد، به پزشك خود اطلاع دهید. اگر شما مكرراً دچار خونریزی از بینی می شوید این موضوع را به اطلاع پزشك خود برسانید. 

 

علت خونریزی بینی ، خونریزی بینی در بارداری ، درمان خونریزی بینی در بارداری

برای پیشگیری از خونریزی بینی، هنگام عطسه دهان خود را باز نگاه دارید

 

پیشگیری از خونریزی بینی در بارداری :
*  آب فراوانی بنوشید تا تمام بافتهایتان از جمله مخاط بینی دچار خشكی نشود.

* بینی خود را به آرامی تخلیه كنید. تخلیه با فشار موجب خونریزی از بینی می شود.

* هنگام عطسه دهان خود را باز نگاه دارید.

* با استفاده از یك دستگاه بخور و گرم نكردن بیش از حد اتاق از هوای خشك پرهیز كنید؛ بخصوص در فصل زمستان و قرار گرفتن در آب و هوای خشك.

* به منظور پیشگیری از خشكی مخاط بینی از پمادهای نرم كننده استفاده كنید. بعضی از كارشناسان وازلین و بعضی دیگر یك لوسیون نرم كننده كه بر پایه آب تهیه شده است را پیشنهاد می كنند كه در داروخانه ها در دسترس است. اسپری یا قطرۀ سرم فیزیولوژی نیز مفید است.

* از مصرف بیش از حد اسپری های بازكننده بینی و دكونژستان ها (ضداحتقانها) بپرهیزید. این مواد مخاط بینی شما را خشك و شكننده می كند.

 منبع:ninisite.com


ویدیو مرتبط :
ورزش بارداری - ورزش دوران بارداری - سی دی ورزش دوران بارداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با لکه بینی دوران بارداری چه کنیم؟



 

بارداری

 

حتی اگر به نظر برسد که خونریزی قطع شده است بلافاصله با دکتر یا مامای خود تماس بگیرید. اگر چه ممکن است که خونریزی واژینال یا لکه بینی به دلیل یک مسئله جزئی باشد، اما احتمال مسائل جدی نیز وجود دارد.


احتمالا برای رد هر گونه عوارض و اطمینان یافتن از سلامت شما و فرزندتان، انجام معاینه ضروری است. اگر خونریزی شما ادامه دارد و یا درد شدید به هر شکلی دارید و دسترسی فوری به پزشک خود ندارید، سریعا" به بخش مراقبتهای فوری (اورژانس) مراجعه کنید.

 


فرق بین لکه بینی و خونریزی چیست؟


لکه بینی خونریزی خفیفی است مشابه آن چیزی که احتمالا در اوایل یا اواخر قاعدگی مشاهده می کنید. رنگ آن می تواند از صورتی تا قرمز مایل به قهوه ای تغییر کند (رنگ خون خشک شده).



علل لکه بینی چیست؟


به دلیل افزایش میزان جریان خون دهانه رحم و بافت های اطراف، شما ممکن است بعد از پاپ اسمیر (آزمایش سرطان دهانه رحم)، معاینه داخلی و یا رابطه جنسی لکه بینی داشته باشید.

 

 

 


علل دیگر شامل:


خونریزی مربوط به لانه گزینی: ممکن است شما خونریزی کم و خفیفی مربوط به لانه گزینی که احتمالا ۱۱ تا ۱۲ روز بعد از باروری اتفاق می افتد داشته باشید ) نزدیک به زمانی که شما متوجه رخ ندادن سیکل قاعدگی می شوید.)


ممکن است که علت آن لانه گزینی تخم بارور شده در دیواره رحم باشد، پدیده ای که معمولا ۶ روز بعد از قاعدگی اتفاق می افتد اما نمی توان به طور قطع مطمئن بود که خونریزی ناشی از لانه گزینی است. خونریزی خیلی خفیف بوده، در عرض ۱ تا ۲ روز تمام شده، و فقط تعداد کمی از زنان حامله این نوع از لکه بینی را دارند.

 

جنین

 


سقط خود به خودی یاحاملگی نابجا: لکه بینی می تواند جز علائم اولیه یک سقط خود به خودی یا حاملگی نابجا باشد به خصوص اگر با درد یا انقباضات ( کرامپ) شکمی همراه باشد. در حدود یک چهارم زنان حامله در اوایل حاملگی خونریزی یا لکه بینی دارند و در حدود نیمی از این افراد دچار سقط خود به خودی می شوند.


اما اگر سونوگرافی که از جنین شما در حدود هفته های ۷ تا ۱۱ انجام می شود نشان دهنده ضربان قلب باشد، شانس ادامه حاملگی شما بیشتر از ۹۰% است.

 

عفونتها: لکه بینی ممکن است به دلایل غیر مرتبط با حاملگی باشد. عفونتهای واژینال ( مانند عفونتهای قارچی یا باکتریال) یا عفونتهای منتقله از راه مقاربت ( مانند تریکومونا، گنوره ، کلامیدیا و یا هرپس) ممکن است باعث تحریک و یا التهاب دهانه رحم شوند. دهانه ملتهب رحم، مستعد خونریزی بعد از پاپ اسمیر یا رابطه جنسی است.


همچنین ممکن است به دلیل وجود پولیپ (یک نوع توده خوش خیم)، شما بعد از پاپ اسمیر یا نزدیکی جنسی خونریزی یا لکه بینی داشته باشید.



مشکلات جفت یا زایمان زود رس: در سه ماهه دوم و سوم حاملگی، خونریزی یا لکه بینی می تواند نشانه یک مشکل جدی مثل جفت سر راهی، جداشدن جفت (که در این پدیده جفت از رحم جدا می شود) و سقط خود به خودی دیررس (بین ۱۳ هفتگی و اواسط حاملگی) یا زایمان زودرس (بین نیمه حاملگی و ۳۷ هفتگی) باشد.



زایمان طبیعی: ترشح موکوسی که بر اثر وجود خون تغییر رنگ یافته بعد از ۳۷ هفتگی به احتمال زیاد نشانه جدا شدن یک پلاک موکوسی در اثر نرم و گشاد شدن دهانه رحم و آماده شدن آن برای مراحل زایمان می باشد. در این مرحله نیز شما هر لکه بینی و یا خونریزی را باید به پزشک یا مامای خود اطلاع دهید.



علل ناشناخته:
در بعضی از موارد علت لکه بینی در نهایت نیز مشخص نمی شود. تنها کاری که پزشک در این موقع می کند تجویز دستورات احتیاطی شامل ورزش نکردن، خودداری از نزدیکی و خودداری از بلند کردن اشیاء سنگین و موارد دیگر است.