سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آيا آب‌ميوه کودکان را چاق مي‌کند؟



 

آيا آب‌ميوه کودکان را چاق مي‌کند؟

 

يکي از سوالاتي که در مورد تغذيه کودکان مطرح است، مساله آب‌ميوه‌هاست. با وجودي که آب‌ميوه‌ها منبع از ويتامين‌ها هستند، بعضي والدين نگران آن هستند که آب‌ميوه کودکان‌شان را چاق کند....



اين والدين نبايد خيلي نگران باشند. تحقيقات اخير ثابت کرده که نوشيدن مقادير متعادل آب‌ميوه که مواد افزودني ديگري نداشته باشد، بر وزن کودک تاثير چنداني ندارد. البته آب‌ميوه هم مانند هر غذا يا نوشيدني ديگري مقداري کالري دارد و مصرف بيش از حد آن ممکن است وزن را بالا ببرد.



اگر مي‌خواهيد براي کودکتان آب‌ميوه انتخاب کنيد، از آب‌ميوه‌هاي صددرصد طبيعي به جاي آب‌ميوه‌‌هاي شيرين‌شده يا مخلوط آب‌ميوه با نوشيدني‌هاي ديگر استفاده کنيد.



حتي اگر آب‌ميوه طبيعي و آب‌ميوه شيرين‌شده مقدار کالري يکساني داشته باشند، کودک شما با مصرف آب‌ميوه طبيعي ويتامين‌ها ومواد مغذي بيشتر و مواد افزودني کمتري دريافت خواهد کرد.



براي اينکه اطمينان حاصل کنيد کودک‌تان بيش از حد آب‌ميوه مصرف نکرده باشد، اين نکته‌ها را رعايت کنيد:



از تولد تا شش ماهگي: به کودک آب‌ميوه ندهيد.



از 6 ماهگي تا 12 ماهگي: تا حداکثر 118 ميلي‌‌ليتر (حدود نصف ليوان) در روز که بايد آن را با فنجان نه با شيشه به او بدهيد (براي جلوگيري از پوسيدگي دندان).



از 1 سالگي تا 6 سالگي: تا حداکثر 177 ميلي‌ليتر (حدود سه چهارم ليوان) در روز.



از 7 سالگي به بعد: تا حداکثر 355 ميلي‌ليتر (حدود يک ليوان و يک سوم ليوان) در روز.


هر 118 ميلي‌ليتر آب‌ميوه طبيعي معادل يک وعده از آن ميوه است. البته آب‌ميوه فيبر موجود در ميوه را ندارد. گرچه مصرف مقدار منطقي آب‌ميوه در روز براي اغلب کودکان خوب است، به ياد داشته باشيد، مصرف ميوه کامل گزينه حتي بهتري است.منبع: Mayoclinic

 

 

 

 

کودکان, تغذیه کودکان, تغذیه کودک, چاقی در کودکان, چاقی, کودکان چاق, آيا آب‌ميوه کودکان را چاق مي‌کند, آبمیوه کودکان, تغذیه کودکان, تغذیه کودک, چاقی در کودکان, چاقی, کودکان چاق, آيا آب‌ميوه کودکان را چاق مي‌کند, آبمیوه


ویدیو مرتبط :
طریقه چاق کردن مرغ مرده به وسیله آب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کودکان آب بنوشند تا چاق نشوند



 

کودکان آب بنوشند تا چاق نشوند

 

 

همه می دانیم که شیوه های زندگی امروزی ما زمینه افزایش بروز چاقی را در کودکان فراهم آورده است. وقتی صحبت ازاین شیوه زندگی می شود معمولا استفاده فراوان از فست فودها و نیز عدم تحرک کودکان و گذراندن وقت زیادی از اوقات فراغت کودکان در برابر تلویزیون به ذهن خطور می کند.

 

اگرچه تاثیر این موضوعات در بروز چاقی برای همه ما ثابت شده، ولی مولفه های دیگری از زندگی امروزی نیز باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. مطالعات جدید نشان داده اند که در دسترس بودن آب برای کودکان در مدرسه به کاهش خطر اضافه وزن در آنها کمک خواهد کرد. متاسفانه مصرف نوشابه ها و نیز آبمیوه های حاوی شکر طی دهه اخیر در بین کودکان و نوجوانان شیوع قابل توجهی یافته است. در مطالعه ای که اخیرا در مجله علمی کودکان چاپ شده است، پژوهشگران آلمانی دریافتند کودکانی که تشویق به نوشیدن آب در مدرسه می شوند، در بیش از یکسال، یک سوم کمتر از سایر بچه ها دچار اضافه وزن می گردند.

 

در این مطالعه که حدود ۳۰۰۰ نفر از دانش آموزان دوم و سوم ابتدایی در ۳۲ مدرسه دو شهر آلمان را در برمی گرفت، ۱۷ مدرسه به منبع تامین آب فیلتر شده مجهز بودند و به دانش آموزان بطری های قابل استفاده مجدد داده شد که بتوانند در کلاس نیز آب در اختیار داشته باشند. بعلاوه چهار جلسه درس برای آموزش اهمیت نوشیدن آب برگزار گردید. ۱۵ مدرسه دیگر بعنوان کنترل و برای مقایسه بودند. بعد از یک سال میزان خطر افزایش وزن در کودکان مدرسه هایی که آب در دسترس آنان بود به میزان ۳۰ در صد کمتر از گروه کنترل بود.

 

این برنامه بویژه درمورد بچه هایی که در مرز اضافه وزن بودند، بیشتر سودمند بود. مکانیسم اثر این که چگونه نوشیدن آب در کودکان از افزایش وزن آنان جلوگیری می نماید دقیقا مشخص نیست. به نظر می رسد که مصرف آب توسط کودکان در مدرسه باعث کاهش دریافت نوشیدنی های شیرین شده توسط آنها می شود. مطالعات انجام شده در بزرگسالان نشان داده است که نوشیدن آب بر متابولیسم اثر داشته و باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود. بر همین اساس در بزرگسالان توصیه آن است که در روز ۸ لیوان آب بنوشند.

 

در کودکان اگرچه این تاثیر به اثبات نرسیده ولی قطعا مصرف منظم آب در تنظیم وزن مفید است. این که چه میزان آب در کودکان باید طی روز استفاده شود بسته به شرایط محیطی و نیز میزان فعالیت بدنی کودکان متفاوت است. البته توصیه آن است که در حین وعده غذایی حتی الامکان از آب استفاده نشود.

 

 

● نکته عملی:

 

آب بهترین نوشیدنی برای حفظ سلامتی کودکان و نیز کنترل وزن آنان است. آموزش کودکان توسط والدین و نیز معلمان می تواند برای ترغیب کردن بچه ها به نوشیدن آب بیشتر موثر واقع شود البته تاثیر گذاری این آموزش منوط به دسترس گذاشتن آب از یک طرف و نیز مصرف بیشتر آب توسط خود والدین و نیز معلمان است.

 

منبع:روزنامه جام جم