سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آندروپوز چیست؟



 

آلت تناسلی, بیماریها, ناتوانی جنسی

آندروپوز چیست؟ واژه آندروپوز که به معنی یائسگی در مردان است، خیلی کمتر از منوپوز یعنی همان یائسگی زنان به کار می رود. واقعیت این است که آقایان هم مثل خانم ها از سنین میانسالی دچار کم شدن هورمون های جنسی می شوند، ولی برخلاف خانم ها که در حدود پنجاه سالگی افت شدید و قابل توجهی در استروژن و پروژسترون پیدا کرده و طی دو یا سه سال به کلی هورمون های جنسی را از دست می دهند، آقایان بتدریج و خیلی کند این کمبود هورمونی را تجربه می کنند.

از چهل سالگی بتدریج مقدار هورمون تستوسترون در خون آقایان کاهش یافته و این کمبود به کم شدن میل و فعالیت های جنسی و نیز کم شدن حجم عضلات و قدرت عضلانی منجر می شود.
از طرفی کم شدن استحکام استخوان ها که در سنین پیری در آقایان رخ می دهد نیز مربوط به همین کاهش هورمونی است.

یکی از مهم ترین مشکلات در تشخیص کمبود هورمون تستوسترون در آقایان مسن این است که علائم این کمبود بسیار مبهم و غیر اختصاصی است. احساس خستگی و پرخوابی، کاهش تمرکز، به هم خوردن خواب، تحریک پذیری و روحیه افسرده، همگی می تواند در اثر کمبود هورمون جنسی مردانه ایجاد شود.
با وجود این علائمی که بر شمرده شد در اثر بیماری های متعدد دیگری هم می تواند ایجاد شود. بخصوص این که در سن بالا هم بیماری ها شایع است و هم درمان هایی که برای انواع بیماری ها تجویز می شود، عوارض جسمی و روحی فراوانی دارد.

با یک مثال این بحث را ادامه می دهم: ناتوانی جنسی که به معنی شل بودن آلت تناسلی و ناتوانی در اتمام یک فعالیت جنسی است، در کمتر از ۱۰ درصد آقایان جوان وجود دارد. شیوع این بیماری در چهل تا هفتاد سالگی به ۵۰ درصد می رسد؛ یعنی در این محدوده سنی که به آن محدوده میانسالی می گوییم ( سن ۷۰ به بالا به عنوان سن کهولت نامیده می شود)، نیمی از مردان بتدریج یا ناگهان دچار ناتوانی نسبی در نزدیکی می شوند. جالب این است که وقتی این افراد بررسی می شوند، فقط در صد کمی از آنان دچار کمبود تستوسترون و بقیه دارای میزان کافی از این هورمون هستند.

اکنون این پرسش را باید پاسخ داد که پس چرا آقایان با این درصد بالا دچار ناتوانی جنسی می شوند. فعالیت صحیح مغز و احساس آرامش یکی از فاکتورهای مؤثر اصلی در فعالیت جنسی است، بنابراین درگیری های شغلی و اقتصادی و استرس هایی که برای گذران زندگی، آقایان را در این سنین مشغول می کند، یکی از اصلی ترین دلایل ایجاد ناتوانی جنسی است؛ یعنی فرد با داشتن میزان کافی از هورمون جنسی به دلیل مشغله شدید ذهنی از فعالیت طبیعی جنسی محروم می شود.

انواع بیماری های جسمی دلیل دیگر این مشکل است. بیماری های قلبی، کلیوی و کبدی و نیز دیابت از عوامل ناتوانی جنسی است. هر گونه بیماری مزمن دیگر مثل سرطان نیز به همین ترتیب عارضه می دهد.
از دیگر دلایل بسیار شایع ناتوانی جنسی داروهاست: داروهای آرامبخش، داروهای ضدافسردگی، داروهای ضدحساسیت و انواع داروهایی که برای درمان فشار خون به وفور استفاده می شود.
منبع:jamejamonline.ir


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

علائم و علل ایجاد آندروپوز (یائسگی مردانه)



تستوسترون, علل کاهش تستوسترون, یائسگی مردان

کمبود تستوسترون با جایگزینی این هورمون درمان می‌شود

 

علائم و علل ایجاد آندروپوز (یائسگی مردانه)

چه علل و عواملی در کاهش تستوسترون در مردان تاثیرگذارند و موجب پیدایش این عارضه در آنان می شوند و چه تاثیراتی روی سلامت بدن آقایان خواهند گذاشت؟
تستوسترون یکی از چندین هورمون‌های متفاوت مردانه است که پزشکان به آنها آندروژن‌ها می‌گویند. تستوسترون یکی از مهم‌ترین آندروژن‌ها است که در بدن مردان ساخته می‌شود. تستوسترون به تقویت قدرت عضلانی، میل جنسی و قدرت استخوان‌ها کمک می‌کند. کمبود تستوسترون زمانی رخ می‌دهد که تولید این هورمون در بدن بسیار کاهش می‌یابد. اصطلاح پزشکی که برای این وضعیت به کار می‌رود، «کمبود آندروژن» است.

 

علائم کم شدن هورمون تستوسترون

به تدریج که سن یک مرد بالاتر می‌رود، طبیعی است که سطح تستوسترون در بدن کمی کاهش یابد، اما اگر سطح آن بسیار کاهش یابد، علائمی در مردان ظاهر می‌شود. این علائم برحسب مدت زمانی که سطح این هورمون پایین بوده، متفاوت است. در ابتدا، بیماری که دچار این عارضه می‌شود معمولا با علائم زیر همراه است:

1) احساس خستگی می‌کند، خصوصا در انتهای روز

2) تمایل اندک یا هیچ تمایلی به فعالیت جنسی ندارد (کاهش میل جنسی)

3) احساس غمگینی یا افسردگی می‌کند

پس از مدتی که از کمبود سطح آندروژن در بدن فرد بیمار می‌گذرد، دیگر علائم و مشکلات هم ظاهر می‌شوند که شامل موارد زیر هستند: تحلیل عضلانی، تحلیل قوای استخوانی، از دست دادن موی سر یا بدن، و افزایش حجم بافت پستان.

 

علل ایجاد کاهش تستوسترون در بدن:
1) بالا رفتن سن

2) صدمه یا عفونت بیضه‌ها (که بیشتر تستوسترون را در بدن مرد می‌سازد)

3)اختلالاتی که غده هیپوفیز را در مغز تحت تاثیر قرار می‌دهد

4)درمان‌های مشخصی که برای سرطان انجام می‌شود، مانند رادیاسیون، شیمی‌درمانی و هورمون درمانی برای سرطان پروستات

5) دیگر مشکلات پزشکی، مانند بیماری کبد و کلیه، چاقی، دیابت و ایدز

6) دیگر اختلالت ژنتیکی نادر

 

البته بیماری‌ها و شرایط زیادی وجود دارند که این علامت‌ها را می‌توانند تقلید کننده، اما اگر شما با این شرایط مواجه شدید، حتما با پزشک خود مشورت کنید. آزمایش خون می‌تواند کمبود تستوسترون را نشان دهد.

 

تستوسترون, علائم کم شدن تستوسترون, یائسگی مردان

تحلیل عضلانی، افزایش حجم بافت پستان از علائم کاهش تستوسترون هستند

 

درمان کمبود تستوسترون :

کمبود تستوسترون با جایگزینی این هورمون درمان می‌شود. تستوسترون به اشکال مختلف تزریقی، برچسب پوستی، ژل و قرص در دسترس قرار دارند. اما این وضعیت همیشه هم قابل درمان نیست، خصوصا در مردان بیشتر از 60 سال. البته کاهش سطح تستوسترون در مردان با افزایش سن، طبیعی است. درواقع، با افزایش سن بعضی از این تغییرات در مردان بروز می‌کند، که مستقل از کاهش سطح تستوسترون است، مانند کاهش انرژی و میل جنسی.

 

متخصصان در مورد درمان‌های تستوسترون نگران هستند، زیرا ممکن است، خطر حمله‌های قلبی و سکته مغزی را در مردان افزایش دهد. درمان جایگزین در مردان بیشتر از‌60 سال سن، به شرط داشتن معیارهای زیر انجام می‌شود:

1) حداقل 2 یا 3 تست خونی کاهش شدید تستوسترون را نشان دهد

2) علائمی داشته باشند که آنها را آزار می‌دهد

3) علائم به دلایل دیگر قابل درمانی رخ نداده باشد

4) سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی نداشته باشند.


منبع :
روزنامه سپید
hidoctor.ir