سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آسمان آفتابی در انتظار شماست!



دریغ از اندکی تحول,استقبال از تغییر

 

متاسفانه زندگی امروز بسیاری از ما، تفاوتی با زندگی دیروزمان ندارد، روزهایی مدام، دوان دوان در پی هم می آیند و می روند، فردا هایی که همان تکرار دیروزند به سرعت می گذرند؛ و ما بی توجه به آن، شانه به شانه دیروز، امروزمان را پیر می کنیم و جالب تر آن که خرسند و رضایت مندیم از این دور باطل زندگی!!

 

دریغ از اندکی تحول!!!!!

با این حال، اگر چه این وضعیت نسبتاً طبیعی و راحت به نظر می‌رسد اما همیشه یک چیز آزرده خاطر مان می کند و نهیب ندای آن در مغزمان همچون پتکی می کوبد و آن چیزی نیست جز فریاد "بس است دیگر، تغییر کن! "

 

از تغییر استقبال کنید

سخت ترین و شاید صعب العبورترین قسمت بالندگی و رشد شخصی شما، جایی است که شما مجبورید برخی از عادت ها و خلق و خوی های خود را نادیده بگیرید و از خزانه رفتاری تان به کناری زده و عادتی دیگر را علیرغم میل باطنی تان جایگزینش کنید. نهراسید این همان سکوی پرش رشد شماست، بی پروا و با فراغ خاطر به سوی آن بشتابید و به آن چه عادت کرده اید، بی توجهی کنید و به چیزهایی رجوع کنید و با اتکا با آنها به پیش بروید که برای تان جدید و مناسب هستند.

 

گاهی برای پرواز در آسمان آفتابی آینده، لازم است دست از نگران بودن، تعجب کردن، شک کردن بردارید و به سردرگمی‌ها بی اعتنا باشید و بسان یک شوخی به آنها بخندید. بعضی‌وقت‌ها ضروری است هوشیارانه در زمان حال زندگی کنید و ایمان داشته باشید که همه چیز خوب پیش خواهد رفت و از هر چه که زندگی برایتان پیش می‌آورد لذت ببرید. پس به استقبال تغییر بروید شاید آخر کار به آنجایی نرسید که ابتدا قصد داشتید، اما به همان جایی خواهید رسید که باید می رسیدید.

 

در زندگی همیشه قدردان باشید

اکثریت قریب به اتفاق ما، خوابیم و یا به دیگر تعبیر دردناک، کور و کریم!! انگاری عادت کرده ایم آنچه دوربرمان است را نبینیم و نشنویم!! نمی بینیم و نمی شنویم موقعیت هایی را داریم؛ کسانی که کنارمان هستند و بی هیچ چشمداشتی به ما محبت می کنند، نگران مان می شوند، مراقب مان هستند، پای حرف دلمان می نشیند، اوقات تلخی ها و سخت کلام مان را نادیده می گیرند، برای آرامش و آسایش مان ، محنت به جان می خرند و...

 

به راستی چرا برخی از ما ناسپاسیم و قدردان این موهبت ها نیستیم؟!

 

متاسفانه دوباره طبق همان عادت مالوف،عادت کرده ایم، ارزش ها را نفهمیم و دیر زمانی به خود آئیم که کار از کار گذشته است؛ روزی از خواب غفلت بیدار شویم که دیگر آن افراد پیش مان نیستند و یا این که دیگر آن کارها را برایمان انجام نمی‌دهند. در حالی که نباید این طور بود. تا بیش از این دیر نشده، از همین امروز بیائید قدردان بودن را تمرین کنیم. قدردان آدم‌ها و چیزهای خوب در زندگیتان باشید. برای چیزهایی که دارید، کسانی که دوستتان دارند و مراقبتان هستند، قدرشناس باشید. اگر قدردان اطرافیانتان باشید خیلی زود خواهید دید که افراد بیشتری دور و برتان را می‌گیرند و اگر قدردان زندگی باشید و خیلی زود متوجه می‌شوید که چیزهای بیشتری برای زندگی کردن در اختیار دارید.

 

به صحبت های منفی دیگران بی توجه باشید

برخی از ما به تصور اشتباه و به بهانه درد دل، سفره دل پیش غریب و آشنا باز می کنیم و سرّ درون را نزد دیگران فاش می نمائیم و از همه بدترآن که گاها از نابلدان راه ، کوته فکران ، حسودان و تنگ نظران مساعدت می طلبیم و راهنمایی های نه چندان اصولی و حتی منفی و لطمه زننده آنان را نیز در زندگی پیاده می کنیم و بالاخره در نهایت آن که پای قضاوت و دخالت دیگران را به زندگی مان باز می کنیم. برای برطرف کردن این مشکل،

دریغ از اندکی تحول,استقبال از تغییر

سعی کنید مهر سکوت بر دهانتان ببنید و نزد هر کسی باب سخن از خود و زندگی تان را باز نکنید و حرف‌های منفی دیگران را نیز نادیده بگیرید و هرگز به دیگرانی که شاید عاقل و بالغ و دلسوز هم نباشند اجازه ندهید تعادل زندگی تان را به هم بزنند، بهتر است به نظرات بی‌فایده و آزاردهنده دیگران بی تفاوت باشید .

درست است که شما نمی توانید کنترلی روی حرف‌های منفی دیگران داشته باشید اما می توانید بر افراد و ورود حرف های مسموم و مضر آنها به قلب و فکرتان کنترل داشته باشید و اجازه ندهید، آن حرف ها را به شما بزنند و به روح تان آسیب برسانند و قلب تان را جریحه دار کنند.

 

اگر بی احتیاطی و اهمال کنید بی تردید به جای ان که بازده‌ای به زندگیتان اضافه کنید، از آن چیزی هم کسر می کنید و اسیر منفی‌بافی هایی می شوید که به دست خود بافته اید. یقین داشته باشید هیچ کس حق قضاوت کردن درمورد شما را ندارد و به اندازه خود شما حس و حالتان را درک نمی کند، حتی اگر داستان زندگی تان را هم شنیده باشد.

 

روابطتان را هوشمندانه انتخاب کنید

روابط باید عاقلانه انتخاب شوند. هرگز برای عشق ورزیدن عجله نکنید و اجازه ندهید تنهایی شما را به آغوش کسی بیندازد که می‌دانید به شما تعلق ندارد. آنقدر صبر کنید تا بالاخره عشقتان را پیدا کنید و زمانی عاشق شوید که آمادگی آن را داشته باشید، نه وقتی که تنها هستید. جستجوی عشق در تنهایی باعث می شود شما با چسبیدن به یک فرد نالایق، فقط گذران روزگار کنید و خلاء عاطفی را پر کنید که در باطن همیشه خالی است. با این کار تنها خود را فریفته اید و عواطف تان را خرج نامحرم دلِ گریز پایی کرده اید که ارزش عشق شما را نداشته و قطعا بازنده میدان رقابتی خواهید بود که زمان و روح تان را هرز داده است . همیشه خاطرتان باشد یک رابطه خوب ارزش صبر کردن را دارد، رابطه ایی که مدام به هر طریقی و تحت عنواین متفاوتی، «دوستت دارم» تکرار می شود و در عمل نشان داده می شود.

ادامه مطلب را در مقاله " زندگی تان را ترمیم کنید!!" بخوانید.

منبع: تبیان


ویدیو مرتبط :
مرگ در انتظار شماست

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آسمان آفتابی كنكور



 

آسمان آفتابی کنکور

 

كنكور، این ماراتن نفسگیر، به لحظه های پایانی اش نزدیك می شود؛ فقط یك روز تا پایان وقت خواندن و مرور كردن زمان باقی است؛ روزی كه برای خیلی از جوانان سرنوشت ساز است و عنوان بعضی از آنها را از دانش آموز یا پشت كنكوری به دانشجو تغییر می دهد.

وجود حدود ۵/۱ میلیون داوطلب كنكور نشان می دهد در جامعه جوان ما هنوز هم قبول شدن در كنكور و راهیابی به دانشگاه به عنوان هدفی ارزشمند در میان جوانان پذیرفته شده و پژوهشی كه توسط سازمان ملی جوانان انجام شده است، مسائل و مشكلات مربوط به تحصیل را به عنوان دومین مساله اجتماعی جوانان معرفی می كند.

با توجه به محدودیت پذیرش دانشجو در دانشگاه های كشور، بسیاری از شركت كنندگان در این آزمون با نوعی شكست مواجه می شوند و آثار و تبعات این شكست ممكن است تا مدت ها به صورت یاس و ناكامی زندگی جوانان را در آستانه بزرگسالی تحت تاثیر قرار دهد.

نزول سطح اعتماد به نفس و اعتماد به نهادهای اجتماعی، احساس ناتوانی در مواجهه با مشكلات جاری زندگی و ایجاد تردید در كنش های فردی از مهم ترین آثار ماندن در پشت كنكور است و تغییر شیوه برگزاری و گزینش دانشجو می تواند یكی از راه حل های مقابله با نتایج منفی روانی كنكور باشد.

● پیشینه كنكور

شاید بد نباشد كه بدانید كنكور هم مثل تلویزیون، سینما، مترو و بسیاری از پدیده هایی كه امروزه در زندگی ما نقش اساسی بازی می كند، سوغات فرنگ است.

اولین بار كه كنكور در ایران برگزار شد سال ۱۳۴۸ بود؛ یعنی بیش از ۴۰ سال پیش. در سال ۴۸، ۴۷ هزار و ۸۷۳ نفر داوطلب برای ورود به ۱۲ دانشگاه و موسسه آموزش عالی پا به رقابت كنكور گذاشتند. در بهمن ماه سال ۱۳۵۴ طرح تاسیس سازمان سنجش آموزش كشور به تصویب رسید كه اكنون با تغییرات بسیار همچنان به عنوان متولی برگزاری كنكور مطرح است؛ با این تفاوت كه شركت كنندگان در كنكور حدود ۳۰ برابر شده اند.

● حذف كنكور، آری یا خیر؟

با آن كه دیگر این سال ها، كنكور دیگر آن تب و تاب سال های گذشته را ندارد و به بركت افزایش ظرفیت دانشگاه ها و سر بر آوردن انواع موسسات آموزش عالی و حتی كاهش تعداد داوطلبان ورود به دانشگاه، دیگر كنكور آن سد غیر قابل نفوذ نیست كه بعضی ها بیشتر از ۳ سال پشت درهای آن می ماندند، اما هنوز همه در تكاپوی حذف آن هستند.

حرف زدن درباره حذف كنكور، بویژه در مواقع خاص و نزدیك شدن به زمان كنكور موضوع داغ محافل رسمی و غیررسمی است.

قانون حذف كنكور در آذرماه سال ۱۳۸۶ تصویب و در اسفندماه همان سال به آموزش و پرورش ابلاغ شد كه از همان موقع، كارگروه های بررسی طرح نیز تشكیل و تدوین آیین نامه های اجرایی آغاز شد و نیز كمیته حذف كنكور در وزارت علوم با حضور نمایندگانی از وزارت آموزش و پرورش، سازمان سنجش آموزش كشور، كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی تشكیل شد.

با آن كه طبق این قانون مقرر شد حداكثر تا پایان سال اول برنامه پنجساله پنجم توسعه (یعنی سال ۹۰) آزمون های سراسری ورودی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی به طور كامل حذف شود، در سال های اخیر این طرح با اما و اگرهای بسیاری روبه رو بوده است.

مطلوب و ایده آل این است كه عملكرد دانش آموزان در تمام طول مدت تحصیل در دوره دبیرستان ملاك ورود آنها به دانشگاه باشد و همچنین مسائل اعتقادی و تربیتی در كنار مسائل علمی نیز در ادامه تحصیل دانش آموزان تاثیرگذار باشد

نورالله حیدری، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو كمیسیون آموزش و تحقیقات  ضمن اشاره به اجرایی شدن قانون حذف كنكور از سال ۱۳۹۱، می گوید: هم اكنون این موضوع به طور جدی در كمیسیون آموزش مجلس مطرح است و كمیته ای متشكل از نمایندگانی از آموزش عالی و وزارت آموزش و پرورش به طور ماهانه و یا حداكثر هر ۳ ماه یك بار گزارشی از این كمیته به مجلس ارائه می كنند كه در آن گزارش ها به برنامه های جایگزین حذف كنكور و قانون های مربوط به آن پرداخته می شود.

حیدری می افزاید: با این كه مقرر بود از سال ۱۳۹۰ این برنامه اجرایی شود، اما به دلیل بروز مشكلاتی، این كار امكان پذیر نیست، اما به طور یقین این طرح با تغییراتی در برنامه ها در سال ۱۳۹۱ اجرایی می شود.

وی با اشاره به این كه در این قانون حذف كامل كنكور موردنظر نیست، می گوید: شكل كامل این طرح به این صورت است كه میانگینی از همه دروس ۴ ساله دبیرستان و نه فقط معدل سال پایانی، برای ورود دانش آموزان به دانشگاه در نظر گرفته می شود و مقرر است در كنار میانگین نمرات درسی دانش آموزان، به صورت ظریف، فعالیت های فرهنگی و تربیتی آنان نیز تبدیل به پارامتر های كمی شده و در نمره آنها برای ورود به دانشگاه موثر باشد.

این نماینده مجلس هدف از تصویب و اجرای این طرح را تكیه نكردن صرف بر حافظه دانش آموزان عنوان می كند و می گوید: مطلوب و ایده آل این است كه عملكرد دانش آموزان در تمام طول مدت تحصیل در دوره دبیرستان ملاك ورود آنها به دانشگاه باشد و همچنین مسائل اعتقادی و تربیتی در كنار مسائل علمی نیز در ادامه تحصیل دانش آموزان تاثیرگذار باشد تا این خلأ موجود در دانشگاه ها از نظر اعتقادی و تربیتی نیز پر شود.

حیدری می افزاید: ممكن است در ابتدای اجرا، در این قانون نقایص و ضعف هایی وجود داشته باشد كه اگر به اصلاحاتی نیاز داشته باشد ارائه پیشنهاد های اصلاحی در دستور كار قرار خواهد گرفت.

پیشنهاد حذف كنكور و تصویب قانونی در ارتباط با آن به خودی خود می تواند پسندیده باشد، اما طراحی شیوه گزینش جدید كه انتقادی بر آن وارد نباشد، از اهمیت بیشتری برخوردار است و تعامل مسوولان سازمان سنجش، نمایندگان ملت و كارشناسان مسائل اجتماعی و آموزشی را می طلبد.

● تغذیه كنكوری ها

حال كه قانون حذف كنكور هنوز اجرایی نشده و خیلی ها مجبور هستند چند روز دیگر سر جلسه های كنكور حاضر شوند، شاید بد نباشد كمی هم به بحث تغذیه كنكوری ها بپردازیم كه آن هم در جای خود از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دكتر سیدعلی كشاورز، متخصص علوم تغذیه، با اشاره به اهمیت تغذیه در ایجاد تمركز و آرامش برای كنكوری ها می گوید: خوردن ۳ وعده اصلی غذا برای داوطلبان كنكور ضروری است، اما خوردن صبحانه كامل از همه وعده ها مهم تر است.

كشاورز با تاكید بر اهمیت مصرف شیر بویژه در وعده صبحانه، می افزاید: وجود تركیبات مختلف ویتامین ها به خصوص ویتامین های گروه B و كلسیم در شیر، باعث كاهش استرس و افزایش تمركز می شود؛ و همچنین نوشیدن یك لیوان شیر ولرم شیرین شده، یك ساعت پیش از خواب، به خواب آرام و عمیق داوطلبان كمك می كند و باعث می شود كم خوابی فشار كمتری به آنها وارد كند.

وی مصرف مغز گردو و ماهی را برای داوطلبان كنكور ضروری می داند و می گوید: در صورت عدم مصرف ماهی داوطلبان می توانند از كپسول های امگا ۳ كه خاصیت دارویی ندارند و فقط مكمل غذایی هستند برای افزایش تمركز استفاده كنند و همچنین مصرف میوه نیز برای تامین ویتامین موردنیاز بدن در زمان درس خواندن می تواند بسیار مفید باشد.

این متخصص تغذیه می افزاید: خوردن شام شب كنكور و صبحانه روز كنكور از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ اما هر ۲ وعده باید سبك مصرف شود و همچنین به سالم بودن مواد غذایی مصرف شده در این ۲ وعده باید توجه بیشتری داشت...../تحلیل: جام جم