سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آرتروز، بیماری خاموش


بیماری استئوآرتریت یکی از دلائل اصلی از دست دادن شغل و ناتوانی های حرکتی است.آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری التهاب مفاصل است. این بیماری سبب تخریب، التهاب، درد و تورم مفاصل می شود. اولین قسمتی که در آرتروز آسیب می بیند غضروف ها هستند.


تریپل فلکس راهی برای مقابله با آرتروز

بیماری استئوآرتریت یکی از دلائل اصلی از دست دادن شغل و ناتوانی های حرکتی است.آرتروز یا استئوآرتریت شایع‌ترین بیماری التهاب مفاصل است. این بیماری سبب تخریب، التهاب، درد و تورم مفاصل می شود. اولین قسمتی که در آرتروز آسیب می بیند غضروف ها هستند. بعد از تخریب غضروف، استخوانهای مجاور نیز دچار ضایعه می گردند. آرتروز، بیشتر مفاصل تحت فشار از جمله مفصل زانو، لگن و کمر را درگیر می کند و مفاصل مچ، آرنج و شانه کمتر درگیر می شوند. بر اساس آخرین اخبار، اگرچه آرتروز بیماری سالمندان است، اما به علت تغییر شیوه زندگی در کمین جوانان نیز هست.  اگر با مشکلاتی چون خشکی صبحگاهی مفاصل، کاهش انعطاف پذیری مفاصل، احساس غژغژ یا صدا در مفصل، درد در مفاصل و تغییر شکل مفاصل مواجه هستید، در گروه مبتلایان به آرتروز قرار میگیرید. شیوع آرتروز در بین خانم ها بیشتر از آقایان است. این بیماری در زنان در حوالی دوره یائسگی و یا بعد از آن رخ می دهد.

علاج واقعه قبل و بعد از وقوع!
برای پیشگیری از آرتروز باید تمام نکات مرتبط با سبک زندگی سالم را رعایت کرد. این نکات عبارتند از رژیم غذایی سالم و مصرف سبزیجات و میوه ها و ماهی و ورزش مداوم.  اما در صورت ابتلا به آرتروز باید راه های درمانی را پیش گرفت. داروهای مورد استفاده در پزشکی معمولا داروهای ضد التهاب هستند. هرچند این داروها عامل درد را از بافت خارج می کنند اما علت ریشه ای مشکل را مورد هدف قرار نمی دهند. برای درمان آرتروز علاوه بر درمان های دارویی میتوان ترکیباتی را که در ساخت غضروف نقش دارند به صورت خوراکی مصرف نمود.  گلوکزامین، کندروئیتین سولفات و متیل سولفونیل متان ، ترکیباتی هستند که در ساختمان غضروف وجود دارند. نکته جالب توجه این است که کندروئیتین سولفات در هیچ منبع غذایی وجود ندارد. به همین علت دریافت مکمل خوراکی آن ضرورت بیشتری می یابد. مطالعات نشان می دهد که گلوکزآمین توانایی کاهش درد در آرتروز را دارد. همچنین متخصصین بر پایه مطالعات اخیر معتقدند که گلوکزآمین برای اولین بار در بازسازی و ترمیم ساختمان مفاصل و رشد مجدد بافت غضروفی مفید واقع شده است. کندروئیتین سولفات در هنگام پرش ها و فشار بر مفاصل از به هم ساییدگی استخوان ها جلوگیری می کند. این ترکیب جهت ساخت کلاژن که ترکیبی ضروری برای استحکام بافت مفصلی است، ضرورت دارد. همچنین دارای نقش ضدالتهابی است. ماده ضروری دیگر جهت سلامت مفاصل متیل سولفونیل متان یا MSM است. متیل سولفونیل متان منبع مهم تامین گوگرد در مفاصل است و علاوه بر کاهش درد دارای اثرات ضد التهابی بر مفاصل است.

 آرتروز، بیماری خاموش

محصول تریپل فلکس نیچرمید  (NatureMade) محصولی از کمپانی فارماوایت، ساخت کشور امریکا است و هم اکنون در تمام داروخانه های کشور موجود است. در هر قرص تریپل فلکس مقدار 500 میلی گرم گلوکزآمین، 400 میلی گرم کندروئیتین سولفات و 125 میلی گرم متیل سولفونیل متان وجود دارد. هر قوطی تریپل فلکس حاوی 50 عدد قرص است که بیمار با توجه به درجه و شدت بیماری، روزانه تا سه عدد قرص به همراه غذا و یا طبق دستور پزشک مصرف می کند. . این محصول می تواند در مواردی از جمله رفع درد و التهاب مفاصل، بازسازی و ترمیم بافت غضروفی و مفاصل، جلوگیری از تخریب غضروف‌ها، افزایش قابلیت حرکت، بهبود خشکی صبحگاهی، ترمیم تاندون ها و دردهای اطراف مفصلی و کاهش نیاز بیماران به داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی به سلامتی بزرگسالان مبتلا به آرتروز کمک نماید.


منبع:پوراطب
www.pourateb.com





ویدیو مرتبط :
بیماری آرتروز را بهتر بشناسیم + فیلم کلیپ گلچین صفاسا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماری کبد چرب، قاتل خاموش‎



بیماری کبد چرب, قاتل خاموش, علت بیماری کبدچرب

بیماری کبد چرب، قاتل خاموش‎

انسان موجودی است که با توجه به ماهیت و طبیعتی که دارد نیازمند فعالیت های فیزیکی و رفتارهای تغذیه ای مناسب  می باشد و باید از مصرف مواد غذایی مضر پرهیز کند، افزایش مصرف غذاهای چرب و آماده و سرشار از کالری، و عدم فعالیت مناسب با گسترش زندگی ماشینی، بیماری‌های مختلفی به همراه آورده است. 

درگیری کبدی، از جمله مضرات مصرف مواد غذایی نامناسب می ‌باشد. امروزه متاسفانه بیماری کبد چرب که نسبتاً شایع شده است، با وزن بیمار ارتباطی مستقیم دارد و با توجه به افزایش چاقی در جوامع مختلف (از جمله ایران) نیز رو به افزایش است.

دکتر فرزاد جاسمی زرگانی فوق تخصص کبد و بیماری های گوارشی در گفتگو با خبرنگار وب دا خوزستان، گفت: کبد یکی از مهمترین اعضای حیاتی بدن است که وظایف مختلفی مانند ذخیره مواد قندی و گلیکوژن، تصفیه خون و تولید برخی آنزیم ها را بر عهده دارد که انجام کلیه این کارها برای ادامه حیات ضروری هستند.

وی افزود: کبد بزرگترین غده بدن است که همین بزرگی و ظرفیت بالای آن باعث می شود که آسیب کبدی دیر ظاهر شود که متاسفانه دیرظاهر شدن این بیماری سبب می شود که نتوان اقدامات موثری برای درمان آن انجام داد.

جاسمی ادامه داد: بیماری های ویروسی مانند هپاتیت Bو Cاز مهمترین عواملی هستند که در چند سال اخیر کبد مردم ایران را درگیر کرده است در نتیجه توصیه ما به مردم این است که تا آنجا که می توانند از کبد خود در برابر بیماری های ویروسی  و رفتارهای پرخطر محافظت کنند، نداشتن رفتارهای پرخطر یعنی  نداشتن روابط جنسی غیر معمول، عدم استعمال دخانیات و عدم  استفاده  از مواد تزریقی، رعایت کردن نظافت در فعالیت های شغلی، مصرف نکردن الکل و...، از سوی دیگر از مهمترین عوامل غیرویروسی می توان به مصرف بیش از اندازه مواد پروتیئنی مانند فست فودها که در ظاهر غذاهای خوشمزه ای هستند در حالی که بدترین ماهیت را دارند و روغن های جامد، همچنین عدم مصرف سبزیجات و میو های تازه اشاره کرد که  باعث ابتلای فرد به کبد چرب خواهند شد.

چه افرادی در معرض ابتلای به کبد چرب هستند؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بیماری کبد چرب فقط مخصوص افراد جوان نیست و افراد میانسال هم در معرض ابتلای به آن قرار دارند و در این سن بیماری فرصت خواهد داشت که گسترش پیدا کرده و آسیب کبدی به وجود بیاید.

جاسمی  ضمن بیان این نکته که تشخیص کبد چرب توسط سونوگرافی، آنزیمهای کبدی و سایر علل است خاطرنشان ساخت: کبد چرب ترس ندارد ولی فرد باید به این فکر باشد که ممکن است این بیماری به سمتی حرکت کند که جبرانش امکان پذیر نباشد، سندروم متابولیک بیماری مخصوص قرن 21 است که افراد مبتلای به آن در معرض کبد چرب قرار دارند، این افراد کسانی هستند چاق بوده و شاخص توده بدنی آنها بالای 25 است.

وی در توضیح شاخص توده بدنی گفت:شاخص توده بدنی از تقسیم وزن بر قد به توان دو حاصل می شود که شاخص افرادی که دارای قد و وزن نرمال باشند زیر 25 خواهد بود، شاخص بین 20 تا 25 نشان دهنده اضافه وزن و بین 30تا 35 نشان دهنده چاق بودن فرد و بالای 40 تا 45 فرد مبتلای به چاقی کشنده می باشد، در عین حال افرادی که دارای فشار خون و چربی بالایی هستند و دور شکم آنها بیش از 104 برای مردان و بیش از 85 برای زنان باشند  احتمال ابتلای آنها به کبد چرب بسیار زیاد است و در معرض خطر قرار دارند، همچنین افراد دیابتی، کسانی که فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی دارند و اشخاص سیگاری در معرض ابتلای به کبد چرب قرار دارند.

این فوق تخصص کبد و بیماری های گوارشی تاکید کرد که بهترین راه جلوگیری از این بیماری بازگشت دوباره به اصل زندگی طبیعی یعنی تغذیه سالم، پرهیز از مصرف مواد غذایی مضر و  چربی ها، و فعالیت های فیزیکی و ورزشی مداوم می باشد، اگر شخصی هم به بیماری هایی مانند دیابت، چربی و دیگر بیماری های زمینه ای مبتلا هستند ضروری است که به پزشک مراجعه داشته باشند.

ورزش بهترین راه مبارزه با بیماری کبد چرب

جاسمی در خصوص درمان این بیماری با تاکید بر این نکته که هیچ کدام از داروها به اندازه فعالیت های ورزشی مفید نمی باشند و باید از مصرف نوشیدنی ها شیرین مانند نوشابه و ... پرهیز شود افزود:فعالیت های فیزیکی و ورزشی به مدت 300 دقیقه در هفته که ساده ترین آن راه رفتن سریع است موثرترین راه برای درمان کبد چرب می باشد، همچنین از لحاظ علمی اثبات شده است که مصرف  2 لیوان قهوه و یا نسکافه  در طول روز برای کبد چرب بسیار مفید خواهد بود البته افرادی که بطور زمینه ای دچار رفلاکس معده و یا بیماری های قلبی عروقی می باشند از مصرف قهوه باید پرهیز کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: درمان گیاهی برای کبد چرب بسیار حساس است زیرا بسیاری از گیاهان دارویی برای کبد خطرناک می باشند و ممکن است کبد را دچار آسیب کنند در عین حال داروهایی مانند سیلا مارین و یا عرق گیاه خارمریم می توانند مفید باشند ک البته باید توسط پزشک تجویز شوند.

فوق تخصص کبد و بیماری های گوارشی  در پایان با بیان این نکته که بیماری کبد چرب علامت خاصی ندارد و معمولا با مراجعه مردم برای انجام سونوگرافی برای بیماری دیگری مشخص می شود  گفت:  در برخی موارد اگر فرد اطلاعات لازم در خصوص این بیماری را داشته باشد می تواند آزمایش کبد چرب را انجام دهد ولی در عده دیگری از افراد این بیماری نه در سونوگرافی مشخص می شود و نه در آزمایش آنزیمها اثری از آن مشاهده خواهد شد در حالی که مبتلای به آن هستند و به همین دلیل است که به این بیماری قاتل خاموش و یا قاتل پشت پرده میگویندف پس توصیه نهایی به افراد رساندن وزن خود به تعادل می باشد.

تابناک