سلامت


2 دقیقه پیش

نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین‌ها در بدن

ویتامین‌ها نقش مهمی‌ را در بدن انسان ایفا می‌کنند. به‌نحوی‌که کمبود ویتامین‌ (حتی یکی از آن‌ها) می‌تواند برای هر فردی مشکلات اساسی را به وجود آورد. گجت نیوز - معین ...
2 دقیقه پیش

چرا پشه ها بعضی ها را بیشتر نیش می‌زنند؟

فصل گرما و گزیده شدن توسط پشه ها فرا رسیده، دوست دارید بدانید پشه ها بیشتر چه کسانی را دوست دارند؟ بیشتر کجاها می پلکند؟ و از چه مواد دفع کننده ای نفرت دارند؟ وب سایت ...

آدم های خلاق چگونه فکر می کنند؟



اگر پولتان تمام شود چه کار می کنید؟ به همه راه های ممکن فکر کنید و بهترین آنها را انتخاب و اجرا کنید. وقتی که فکر می کنید هیچ انتخابی ندارید، تصور اینکه هیچ ایرادی ندارید را دور می ریزید و به مشکل واقعی می چسبید. همین همه چیز را تغییر می دهد.

آدم های خلاق ,شکست مالی

 

1. فکر کنید شاید بدتر از این اتفاق می افتاد

چه می شد اگر بزرگ ترین مشتری خود را از دست می دادید؟ چه می شد اگر رقیب اصلی شما، بازار را قبضه می کرد؟ چه می شد اگر کارتان را از دست می دادید؟

با پاسخ دادن به این پرسش ها می توانید موقعیت های ناخواسته را کشف کنید و استراتژی کلی خود راتغییر دهید.

 

2. بپرسید «چرا؟»

5 بار «چرا» پرسیدن بهترین ابزار برای تحلیل مشکلات است. وقتی با مشکلی روبه رو می شوید، فرض منطقی این است حداقل 5 بار بپرسید «چرا؟» تا بتوانید دلیل اصلی آن را پیدا کنید.

اما شما نباید منتظر اشتباه باشید. از این راهکار پیش از انجام هر کاری استفاده کنید و از خود بپرسید چرا باید این کار را انجام دهید. هر چه بیشتر بپرسید «چرا؟»، دلایل بیشتر و جدیدتری در ذهنتان نقش می بندد و می توانید طور دیگری به مساله نگاه کنید.

 

3. وانمود کنید پولتان تمام شده است

داشتن گردش وجه ثابت بسیار عالیست، اما یک درآمد ثابت یا سرمایه زیاد می تواند شما را از پس انداز کردن پول و مکتوب کردن مخارج دور کند.

اگر پولتان تمام شود چه کار می کنید؟ به همه راه های ممکن فکر کنید و بهترین آنها را انتخاب و اجرا کنید. وقتی که فکر می کنید هیچ انتخابی ندارید، تصور اینکه هیچ ایرادی ندارید را دور می ریزید و به مشکل واقعی می چسبید. همین همه چیز را تغییر می دهد.

آدم های خلاق ,شکست مالی

4. وانمود کنید قانونی وجود ندارد

هر شغلی قوانین مکتوب و نانوشته زیادی دارد و هر کدام از ما نیز قوانین شخصی خودمان را نیز داریم. اما چه می شد اگر اجازه نداشتید از راهنماهای موجود برای حل مشکل خود استفاده کنید؟ چه می شد اگر کسی وجود نداشت تا شما از او اجازه بگیرید؟ چه می شد اگر می توانستید روشی که کارمندان را آموزش و آنها را پرورش می دهید تغییر دهید؟

سعی کنید در ذهن خود بعضی از قوانین را حتی اگر قوانین شخصی شما هستند، نقض کنید. گاهی یک قانون فقط یک قانون نیست؛ بلکه راهی برای انجام کارهاست.

 

5. وانمود کنید فقط 5 دقیقه وقت برای حل مشکل دارید

سرعت، مادر نوآوری است. مشکلی را انتخاب و خود را مجبور کنید تا در عرض 5 دقیقه برای آن راه حل بیابید. تصور کنید فقط پنج دقیقه وقت دارید تا مثلا یک شکست مالی را برطرف کنید. اگر الان مجبور به انجام این کار بودید، چه کار می کردید؟

اینکه چندین راهکار مختلف را امتحان کنید، آسان است. اما تصمیماتی که سریع و با عجله گرفته می شوند اصولا تصمیمات درستی هستند زیرا دقیقا در قلب مشکل اتخاذ شده اند.

 

6. به کمال فکر کنید

سعی کنید به خود بگویید که می خواهید روند کار را بهبود ببخشید. مثلا، ما برای برای پیشرفت آموزش دیده ایم: کم کردن هزینه ها تا 3 درصد یا کم کردن دوباره کاری تا 4 درصد و ... .

اما چه می شد اگر هدف شما کمال بود؟ اگر قرار بود همه چیز به عالیترین شکل ممکن پیش برود، چه کاری باید انجام می دادید؟

مسلما ما از یک متصدی دستگاه در کارخانه نمی خواهیم که برای افزایش بهره وری به ما ایده بدهد. اما در یک آزمایش از او خواستیم تا کاری کند که دستگاهی که با آن کار می کند هیچ گاه خاموش نشود. و از او پرسیدیم برای این منظور چه کاری باید کرد؟ 

او یک ساعت زمان صرف نوشتن دلایلی کرد که ممکن است دستگاه را خاموش کند و سپس ما بدنبال راهی برای حذف این اشکالات گشتیم. بعد از آن، نظرات او را اجرا کردیم: ما فرایندهای بسیاری را تغییر دادیم، زمان بندی ناهار کارمند را تغییر دادیم و در نتیجه استفاده از مولفه های مختلف افزایش پیدا کرد. ما به ایده آل کار خود نرسیدیم اما در عرض سه ماه توانستیم بهره وری خود را تا 32 درصد افزایش دهیم.

آدم های خلاق ,شکست مالی

7. ایجاد تغییرات عمدی

کارشناسان نوآوری توصیه می کنند زیاد آزمایش و تجربه کنید اما فکر کردن به یک آزمایش نیز به خلاقیت نیاز دارد که هرکسی نمی تواند آن را مدیریت کند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، فرایند یا روشی را انتخاب کنید که درست کار کند. سپس عمدا آن را تغییر دهید و ببینید چه اتفاقی می افتد.

مثلا شما هر روز اولین کاری که می کنید چک کردن ایمیل هایتان است، فردا یک ساعت صبر کنید و ببینید چه اتفاقی می افتد. من شرط می بندم که سود زیادی از این کار نصیب شما خواهد شد. از جمله اینکه زمان بیشتری برای انجام کارهای خود خواهید داشت و کارآمدتر ظاهر خواهید شد.

 

8. سفرهای علمی بروید، الگو برداری کنید

همیشه تجربه کردن مسایل بسیار بهتر از خواندن راهکارها در کتاب های آموزشی است.

سعی کنید از موفقیت های دیگران در کار خود الگو برداری کنید. این کار خود نوعی نوآوری به شمار می رود.

منبع:برترین ها


ویدیو مرتبط :
خصوصیت آدم های خلاق و دروغگو‬ - درشوخی کردم:))

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ویژگی ها و رفتار های کودکان خلاق



خلاقيت قابليتي است كه در همگان وجود دارد اما نيازمند پرورش و تقويت مي‌باشد تا به سر حدشكوفايي برسد. فرد خلاق كسي است كه از ذهني جستجوگر و آفريننده برخوردار باشد. خلاقيت عبارت است از « توانايي ديدن چيزها به شيوه هاي جدي، شكستن مرزها و فراتر رفتن از چارچوب ها، فكر كردن به شيوه اي متفاوت، ابداع چيزهاي جديد، استفاده از چيز هاي نا مربوط و تبديل آن به شكل هاي جديد.» مي توان نتيجه گرفت که خلاقيت برآيند فرآيندهاي ذهني و شخصيتي فرد بوده و به توليدات و آثاري منجر مي شود که نو و بديع بوده، خاصيتي متکامل داشته و با واقعيتها، منطبق بوده و در غايت به سود جامعه بشري هستند.

 

 

خلاقیت

 

خانواده يكي از عوامل بسيار مهم در رشد و پرورش خلاقيت کودکان محسوب مي گردد که نقش مهمي در شكوفايي خلاقيت هاي كودكان دارد. از آنجا كه كودك حساسترين مراحل رشد خلاقيت را در محيط خانه سپري مي‌كند، محيط مناسب خانوادگي، شيوه و نگرش‌هاي صحيح فرزندپروري در رشد و شكوفايي خلاقيت سهم مهمي ايفا مي‌كند.

 

« كليگان » ( 1971 ) معتقد است براي ظهور خلاقيت راههاي زيادي در شيوه‌هاي فرزندپروري وجود دارد كه مي‌تواند باعث ظهور يا محو خلاقيت شود. نحوه تربيت و استفاده از شيوه‌هاي دموكراتيك يا مستبدانه، اعمال نحوه انضباط و شيوه ابراز محبت هر كدام به نوعي در پرورش يا سركوب خلاقيت کودکان مؤثر است.

 

اساساً پرورش عنصر انگيزشي خلاقيت بايد در بستر خانواده صورت گيرد، زيرا مستعدترين محيط براي شکل دهي آن محيط کلامي و نظام تربيتي و رفتاري خانواده است. کودک و نوجوان اوقات زيادي را در خانواده سپري مي­کنند، بنابراين اين طبيعي است که بيشترين تاثير را نيز از آن بپذيرند. بيان اين نکته از آن روست که بگوييم هر چند مي توان در محيطي غير از خانواده (آموزشگاه يا جايي ديگر) به تقويت عناصر انگيزشي خلاقيت مبادرت ورزيد، اما تاثير اين عوامل به اندازه و اهميت عامل نخستين نيست. پس بهتر است که هدايت­ها و روش­هاي اتخاذ شده محيط دوم يعني «محيط يادگيري» به محيط نخستين يعني خانواده نيز انتقال يابد و در آنجا هم مورد تمرين و تقويت قرار گيرد؛ اين انتقال زمينه­ هاي تثبيت و تحکيم انگيزش خلاقه را بيش از پيش فراهم آورد.

 

کودک خلاق

 

در واقع والدين از طريق درگير شدن در فعاليتهاي خلاق كودك در رشد خلاقيت او سهيم هستند. خانواده ها بايد فرصتهاي لازم را براي سؤال كردن، كنجكاوي و كشف محيط به كودكان بدهند و هرگز آنان را تنبيه و تهديد نكنند.

زمينه رشد خلاقيت در خانه زماني فراهم مي شود كه به كودكانتان آزادي زيادي بدهيد و به آنها به عنوان يك فرد احترام بگذاريد، از نظر عاطفي در حد اعتدال به آنها نزديك شويد و بر روي ارزشهاي اخلاقي و نه قوانين خاص تأكيد نماييد.

محيط خانه را به صورتي درآوريد كه در آن فعاليت، بازي و خنده به مقدار زيادي وجود داشته باشد. شما و كودكانتان سعي نمائيد كارها را به روش هاي جديد و جالب انجام دهيد. با تشويق و تأييد رفتار كودك و فراهم آوردن زمينه هاي مساعد و تدارك بازيهاي دلخواه او، قدرت تخيل و خلاقيت كودك را تقويت كنيد. خيالپردازيهاي كودكان را سرزنش نكنيد زيرا خلاقيت او را محدود مي سازيد.

 


تحقيقات نشان مي دهد كه والدين كودكان خلاق در رفتار خود هماهنگي بيشتري نشان مي دهند، كودكان خود را آنگونه كه هستند قبول دارند و آنها را به كنجكاوي درباره اشياء و امور تشويق مي كنند و كودكان خود را در انتخاب موضوعات مورد علاقه آزاد مي گذارند و كارها و برنامه هاي آنان را تحت نظر دارند و پي گيري مي كنند. شايسته است والدين تا آنجا كه امكان دارد كودكان خود را مستقل بار آورده و در ايجاد اعتماد به نفس، آنان را ياري كنند و دستاوردهاي آنان را با آغوش باز پذيرا شوند و هنگام شكست، به جاي سرزنش، راهنما و راهگشاي مشكلات كودكان خود باشند، تا كودكان بتوانند ضمن احساس ارزشمندي در انجام كارها، راه حل ها و عقايد غير معمول و دور از ذهن را نيز بيازمايند، چراكه چنين كارهايي پايه و مايه اصلي خلاقيت است.

 

خلاقیت کودکان

 

اغلب اوقات اگر كمي وقت و حوصله كنيم متوجه وجود خلاقيت در بچه ها مي شويم. بهترين زمان براي اطلاع از خلاقيت كودكان ، تماشاي آنها به هنگام بازي است. خلاقيت عامل مهم بازي است. كودك را در حالي كه آزادانه و فارغ البال با مواد و اسباب بازيهايش سرگرم بازي است تماشا كنيد. كودكان خلاق اغلب براي هر يك از وسايل بازي خود موارد استفاده متفاوتي پيدا مي كنند و قبل از اينكه از وسيله اي به سراغ وسيله ديگر بروند از آن به انواع مختلف استفاده مي نمايند.

 

كودك خلاق اغلب از منابع خود به انواع و اشكال مختلف و گاه حيرت انگيز استفاده مي كند.ممكن است يك جعبه خالي براي كودك خلاق ارزشي به مراتب بيش از بهترين و پيچيده ترين اسباب بازيها داشته باشد. کودکان خلاق مي توانند با توجه به موقعيت و مکان خاص بازي را تغيير دهند، بازيهاي جديد ابداع کنند، مقررات خاصي وضع کنند، رهبري بازي را در دست گرفته و با سازمان بندي منسجم په به صورت فردي و چه به صورت گروهي بازي کنند.

 

بازي اين گونه افراد از تنوع و گوناگوني آکنده بوده و مي توانند با توجه به علايق خود و بازي کنان هدفهاي بازي را اعمال کنند. در مقابل کودکاني که از خلاقيت بي بهره بوده و يا خلاقيت کمي دارند در بازي ها نقش پيرو را به عهده گرفته، خود را ملزم به رعايت کامل مقررات بازي مي دانند، تخطي از قوانين را جايز نشمرده و بازي را بيشتر به عنوان وظيفه و کار تلقي مي کنند تا وسيله اي براي رشد، بنابراين سهم آنها از لذت بازي کمتر از کودکان خلاق است.

 

 

ويژگيهاي کودکان خلاق:


1. كودكان خلاق اغلب با آب و تاب حرف مي زنند. ذكر جزييات يك ماجرا و به تفضيل سخن گفتن مي تواند نشانه قدرت خيال و تصور زياد باشد.

 

2. دقت و توجه شديد در گوش دادن، مشاهده كردن يا انجام دادن كاري دارند.

 

3. شور و نشاط و مشغوليتهاي شديد جسماني دارند.

کودکان خلاق

 

4. در صحبتهاي خود از قياس استفاده مي کنند.

 

5. عادت به وارسي منابع مختلف دارند.

 

6. با دقت به اشيا و پيرامون خود مي نگرند.

 

7. اشتياق به صحبت کردن درباره كشفيات با ديگران دارند.

 

8. توانايي ابداع بازيهاي جديد و تغيير در بازيها دارند.

 

9. کنجکاوي زيادي براي سردرآوردن از امور دارند.

 

10. در گفتار خود جسارت زيادي دارند.

 

11. سئوالات عجيبي طرح مي نمايند.

 

انگيزه و خلاقيت كودک در محيط خانواده زماني از بين مي رود كه :


1. تاكيد بيش از حد والدين بر هوش و حافظه كودک

 

بازی کودک

2. ايجاد رقابت ميان كودكان

 

3. تاكيد افراطي بر جنسيت كودک]

 

4. قرار دادن قوانين خشك و دست و پا گير در منزل

 

5. عدم آشنايي والدين با مفهوم واقعي خلاقيت

 

6. انتقاد مكرر از رفتارهاي كودک

 

7. بيهوده شمردن تخيلات كودک

 

8. عدم شناسايي علائق دروني كودک

 

9. عدم وجود حس شوخ طبعي در محيط منزل

 

10. تحميل نقش بزرگسال به كودک

 

 

براي افزايش خلاقيت كودكان بايد:


1. هرگز کودک را تحقير نکنيم. کودکي که احساس حقارت کند هرگز دست به خلاقيّت نمي‌زند.

 

.2 محيطي مناسب براي انجام كارهاي خلاق آنها فراهم نماييد.

 

3. امكانات و وسايلي در اختيار آنها قرار دهيد تا به كمك آنها خلاقيت هاي خود را ابراز نمايند. به عنوان مثال وسايل موسيقي، نقاشي و طراحي و ...

 

4. كارهاي خلاق كودكان را تشويق كنيد و آنها را در معرض نمايش قرار داده و از ارزيابي بيش از حد آنان خودداري كنيد.

 

5. به عنوان بزرگسال، خود به انجام كارهاي خلاق بپردازيد و اجازه دهيد كودكان شما شاهد كارهاي خلاق تان باشند.

 

6. به شيوه هاي آموزشي در خانواده خود توجه داشته باشيد.

 

7. براي كارهاي خلاق ديگران ارزش قائل شويد.

 

8. از تأكيد بر تصورات قالبي در خصوص جنسيت كودكان شديداً خودداري نماييد. ( به عنوان مثال دختر ماشين بازي نمي كند، پسر عروسك بازي نمي كند يا پسر گريه نمي كند.)

 

9. امكان شركت در فعاليت ها و كلاسهاي ويژه را براي آنان فراهم نماييد.

 

10. اگر مشكلات يا گرفتاريهاي در خانواده وجود دارد از آن مشكلات به شيوه مثبتي استفاده كنيد و با تشويق به كودك خود اجازه ابراز احساسات و اظهار نظر بدهيد.

 

11. توجه داشته باشييد كه استعداد فقط سهم كوچكي از خلاقيت است و تمرين و نظم بخشيدن به آن از اهميت بيشتري بر خوردار است.

 

12. اجازه بدهيد كودك خودش باشد حتي اگر رفتارهاي عجيب از او سر بزند و سعي كنيد در حضور جمع كودك خود را خلاق معرفي نكنيد؛ در غير اين صورت اطرافيان انتظارات بيش از حدي از كودك شما خواهند داشت.

 

13. با كودك خود شوخ طبع و مهربان باشيد.