سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

10 معماری برتر معاصر +عکس


سایت آرشیتکت دایجست ۱۰ اثر برتر معماری جهان را انتخاب کرده که تصاویر آن در ادامه قابل مشاهده است.

مد آنلاین: سایت آرشیتکت دایجست ۱۰ اثر برتر معماری جهان را انتخاب کرده که تصاویر آن در ادامه قابل مشاهده است.

 آثار معماری امروز قرار نیست صرفاً از دور تحسین شوند. استیون هال با اشاره به مجتمع تجاری، مسکونی-اداری لینکد هیبرید که در شهر پکن طراحی کرده است، می‌گوید: «دیگر مسئله ایجاد یک اسطوره نیست بلکه شکل‌دهی فضای عمومی در میان است. نمی‌توانید آثار معماری را درک کنید، مگر آنکه بالا، پایین و اطراف آن را دیده باشید.»

 او با اشاره به 655 دیوار ژئوترمال که در زیر ساختمان لینکد هیبرید کارشده، این ساختمان را « فوق سبز »درجه‌بندی می‌کند که گرمایش و سرمایش آن با استفاده از همان دیوارها تأمین می‌شود. استیون هال نیز همانند بهترین معماران هم‌نسل خود مسئولیت‌های اجتماعی و زیست‌محیطی خود را نیز در کنار آمال‌های زیبایی‌شناختی لحاظ می‌کند.

مرکز کنسرت هارپا اثر ریکجاویک نیز تا همین حد خیره‌کننده است. این اثر که باهمکاری دو شرکت معماری هنینک لارسن و باتریو و البته با حضور اولافور الیاسون، هنرمند برجسته ساخته شد، یکی از برترین آثار معماری معاصر است. آنها در کنار هم توانستند یک سازه غیرمتقارن را در پوستی از شیشه‌های پرنور LED با آجرهای آهن و شیشه خلق کنند که هرروز غروب نمایی خیره‌کننده از نورهای شمالگان را به چشم مردم ایسلند می‌رساند.

این نوعی عبور از مرزهاست که می‌تواند معماری را به نیرویی برای فعال‌سازی شهرها و بازمهندسی فرهنگ‌ها تبدیل کند. در سویل، مسئولان اسپانیایی وقتی مناقصه پیشنهاد برای بهبود میدان اصلی بازار شهر را مطرح کردند، ایده خاصی در ذهن نداشتند. اما پروژه برنده اثر یوگن مایر اچ بود.

 او یک سایبان مشبک شبیه ابر را بانام پاراسول متروپل طراحی کرد که نزدیک به 500 فوت عرض دارد و رستوران، منظره و محل ملاقات را نیز شامل می‌شود. مایر اچ می‌گوید: «از این مکان برای هر کاری از مراسمات مذهبی تا راهپیمایی و تجمع تفریحی استفاده می‌شود. اینجا به قلب شهر تبدیل‌شده است.»

 این می‌تواند اثباتی بر این ادعا باشد که معماری قرن 21 راه زیادی را از ستون‌های دوره کورینتیان و دیوارهای ثابت – یا اصلاً دیوار به‌صورت کلی – طی کرده است تا اکنون اهمیت خود را به این شکل نشان بدهد. در اینجا 10 اثر برتر معماری جهان به انتخاب سایت معتبر آرشیتکت دایجست را باهم می‌بینیم.

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
کنسرت هال هارپا اثر ریکجاویک، ایسلند، 2011، شرکت سازنده هنینگ لارسن و باترینو

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
برج الخلیفه، دبی، 2010 شرکت سازنده اسکیدمور اونینگز اند مریل

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
باغ‌های ساحلی، سنگاپور، 2012، شرکت سازنده ویلکینسون آیر، گرنت آسوشیدس

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
لینکد هیبرید، پکن، 2009، شرکت سازنده استیون هال

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
ساختمان شارد، 2012، شرکت سازنده رنزو پیانو بیلدینگ

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
موزه علوم و طبیعت پروت، دالاس، 2012، شرکت سازنده مورفوسیس

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
موزه هنر پاریش، واتر میل، نیویورک، 2012، هرزاگ اند دو مورن

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
سالن اپرای گوانجو، گوانجو چین، 2010، شرکت سازنده زها حدید

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
متروپل پارسول، سویل اسپانیا، 2010، شرکت سازنده جی مایر اچ

عکس/ ۱۰ معماری برتر معاصر
ابسولوت ورد، اونتاریوی کانادا، 2012، شرکت سازنده MAD


ویدیو مرتبط :
پاورپوینت معماری معاصر - معماری فولدینگ - فرشید موسوی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 فرودگاه برتر جهان+عکس



 

1- فرودگاه بین المللی پکن، چین


فرودگاه برتر جهان


به منظور برگزاری بازی های المپیک تابستانی 2008، مسئولان فرودگاه بین المللی پکن، ترمینال 3 را به این فرودگاه اضافه کردند که یکی از بزرگترین ترمینال های فرودگاه جهان محسوب می شود. نورمن فاستر طراح انگلیسی وظیفه طراحی و تکمیل ترمینال 3 را طی چهار سال بر عهده داشته و در راستای تحقق این هدف از هنر فنگ شویی بهره برده است. سقف فرودگاه پکن حالتی کاملا آیرودینامیک داشته و از شکلی اژدها گونه برخوردار است. استفاده از رنگ و نمادهای سنتی قرمز و طلایی چین در ساخت این فرودگاه مورد توجه قرار گرفته است. این ترمینال از چشم اندازی زیبا و سقفی واحد بهره می برد. نورگیرهای خطی نیز به خوبی از نور روز استفاده کرده و مسافران با عبور از این ساختمان شاهد تغییر رنگ از قرمز به زرد خواهند بود.

 

2- فرودگاه بین المللی کاراسکو، اروگوئه


فرودگاه برتر جهان


کاراسکو فرودگاهی متعلق به بخش خصوصی بوده و توسط پوئرتا دل سور مدیریت می شود. این فرودگاه برای افزایش ظرفیت و ایجاد رشد تجاری و گردشگری در مناطق اطراف مونته ویدئو پایتخت اروگوئه احداث شده است. سقف بیرونی کارسکو با الهام از چشم اندازهای طبیعی اروگوئه ساخته شده و نه تنها نقطه عطفی در طراحی و معماری محسوب می شود بلکه همانند یک تندیس و مجسمه بسیار زیبا به نظر می رسد.

 

3- فرودگاه بین المللی دنور، آمریکا


فرودگاه برتر جهان


فرودگاه دنور که در سال 1996 آغاز به کار کرده است معمولا به عنوان بهترین فرودگاه آمریکای شمالی از سوی مجله بیزینیس تراولر انتخاب می شود. ایجاد تعادل میان امنیت پرواز و تجربه ای لذت بخش از جمله عوامل موثر در این زمینه است. سقف ترمینال فرودگاه دنور با الهام از چادرهای سفید سرخ پوستان ساخته شده است. کرتیس فنترس طراح آمریکایی تا حد ممکن استفاده از انرژی های پاک را در این فرودگاه مورد توجه قرار داده است. استفاده از پنل های خورشیدی و همچنین به کار بردن موادی در سقف که 20 درصد از نور خورشید را در تابستان جذب کرده و به حفظ گرما در زمستان کمک می کند از جمله اقدام های صورت گرفته در این زمینه است. طی سال 2009 عملیات بهسازی در فرودگاه دنور انجام شده و به سیستم بازیافت مجهز شده است.

 

4- فرودگاه بین المللی اینچئون، کره جنوبی


فرودگاه برتر جهان


از زمان آغاز به کار فرودگاه اینچئون در سال 2001، از نظر تجربه پروازی مسافران، این فرودگاه در بین بهترین ها قرار داشته است. کرتیس فنترس طراحی فرودگاه اینچئون را بر عهده داشته و از فرهنگ کره در ساخت آن بسیار الهام گرفته است. وی به مکان های مختلف این کشور سفر کرده و خطوط و فرم هایی که در ساختمان های سنتی این کشور مورد استفاده قرار گرفته اند را مورد مطالعه قرار داده است. قوس سقف فرودگاه اینچئون از معابد قدیمی کره الهام گرفته شده و راهروها با الهام از مصنوعات کره ای طراحی شده اند. ترمینال ریلی فرودگاه کاملا آینده نگر بوده و درخت های کاج و گل های وحشی در داخل ساختمان کاشته شده اند. سیستم حمل بار این فرودگاه قابلیت جابجایی 31 هزار چمدان در یک ساعت را داشته و از کامپیوتر مرکزی و ریل های خودکار با قابلیت خواندن بارکد بهره می برد.

 

5- فرودگاه لیون - سنت اگزوپری، فرانسه


فرودگاه برتر جهان


قابل توجه ترین مشخصه سنت اگزوپری دو قوس همگرای فولادی بوده که پرنده در حال پرواز را تداعی می کند. سانتیاگو کالاتراوا طراحی این ساختمان را بر عهده داشته و طراحی بال مانند به خوبی از نور روز برای روشنایی فضای داخل استفاده کرده است. اگرچه یک قطار پر سرعت با فرودگاه در ارتباط است اما رویای کالاتراوا برای مبدل کردن این منطقه به یک مرکز بین المللی با شکست مواجه شد.

 

6- فرودگاه مالویناس آرجانتیناس، آرژانتین


فرودگاه برتر جهان


مالویناس در نزدیکی دریاچه تیرا دل فوئگو واقع شده و زیبایی های آن تابع محیط طبیعی آن است. هواپیماها در هنگام فرود با فاصله کمی بر فراز کوه های آند پرواز کرده و با عبور از دشت های شمالی و تپه هایی هموار به سمت این فرودگاه می آیند. ساختمان شیشه ای مالویناس نور خورشید را بازتاب داده و چارچوب های چوبی داخلی از مشخصه های اصلی آن است.

 

7- فرودگاه مراکش منارا، مراکش


فرودگاه برتر جهان


طراحی مدرن و سنتی اسلامی در کنار یکدیگر به شکل گیری فرودگاه مراکش منارا انجامیده است. طراحی این فرودگاه بر عهده یک تیم طراحی به سرپرستی مرکز طراحی و معماری E2A که در کازابلانکا واقع شده، بوده است. ترمینال جدیدی در سال 2008 به آن افزوده شده است. در داخل طراحی لوزی شکل سقف با ستون های لوزی کاملا هماهنگ هستند. روکش صندلی ها و مبل های این فرودگاه از پارچه های سنتی مراکش است.

 

8- فرودگاه سنگاپور چانگی، سنگاپور


فرودگاه برتر جهان


سنگاپور چانگی حاصل یک طرح بلند پروازانه و گسترش آن در سال 2000 است. در داخل استفاده از گیاهان طبیعی از ویژگی های بارز است. نورگیرهای این فرودگاه که به شکل بال پروانه هستند به خوبی برای روشنایی فضای داخلی استفاده شده و میزان حرارت توسط سنسورهای برنامه ریزی شده کنترل می شود. فضای سبز عمودی پنج طبقه ملقب به دیوار سبز تکمیل کننده عناصر طبیعی به کار رفته در این فرودگاه است.

 

9- فرودگاه ساندیکا بیلبائو، اسپانیا


فرودگاه برتر جهان


این فرودگاه در چشم انداز سبز دره Txoriherri در نزدیکی شهر بیلبائو واقع شده است. این پروژه از سال 1990 آغاز شد اما تکمیل آن نزدیک به یک دهه طول کشید و در سال 2000 با سرمایه گذاری 39 میلیارد دلاری به بهره برداری کامل رسید. طراحی ساندیکا با توجه به محیط پیرامون آن صورت گرفته است. به دلیل شکل پرنده گونه به این فرودگاه لاپالوما یا کبوتر نیز گفته می شود.

 

10- فرودگاه بین المللی تمپل هاف، آلمان


فرودگاه برتر جهان


یکی از پر رفت و آمد ترین فرودگاه های آلمان که توسط آلبرت اشپیر طراحی شده است. از ویژگی های خاص تمپل هاف سقف بزرگ و قایق مانند آن است. اگرچه این فرودگاه در سال 2008 تعطیل شد اما بسیاری از کارشناسان طراحی معتقد هستند که ویژگی های آن در شکل فرودگاه های آینده به کار گرفته خواهد شد./پرشین استار