سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

کشف اولین فسیل دایناسوری در عربستان


دیرین شناسان سوئدی موفق به کشف اولین شواهد از وجود دایناسورها در عربستان سعودی شدند که در نوع خود بسیار نادر هستند.

خبرگزاری مهر: دیرین شناسان سوئدی موفق به کشف اولین شواهد از وجود دایناسورها در عربستان سعودی شدند که در نوع خود بسیار نادر هستند.

دانشمندان دانشگاه آپسالا طی بیانیه ای اعلام کردند: مهره های دم یک دایناسور بزرگ شبیه برونتوسور به همراه دندانهای یک دایناسور گوشتخوار اولین فسیلهای دایناسورهایی هستند که از عربستان سعودی کشف شده است.





این فسیلها در بخش شمال غربی عربستان در امتدال ساحل دریای سرخ کشف شده است که درحال حاضر یک صحرای خشک است. این منطقه زمانی ساحلی بوده است که این دایناسورها و خزندگان باستانی دریایی در آن می زیستند.

وقتی که این دایناسورها زنده بودند، سرزمین عربستان تا حد زیادی زیر آب بوده است و حاشیه شمال غربی ساحلی قاره آفریقا را تشکیل می داده است.

یکی از اعضای این تیم تحقیقاتی گفت: کشف فسیل دایناسورها در شبه جزیره عربستان سعودی بسیار نادر است و تاکنون تعداد بسیار معدودی از تکه های استخوان در این منطقه کشف شده است.

دانشمندان سوئد، استرالیا و عربستان در این تحقیقات حفاریهایی را زیر نظر سازمان ملی جغرافیای عربستان انجام دادند.

تام ریچ از موزه ویکتوریا در استرالیا گفت: کشف بقایای دایناسورها از شبه جزیره عربستان و سایر بخشهای شرقی دریای مدیترانه بسیار نادر است و علت اصلی آن این است که در عصر دایناسورها به ندرت سنگها در مسیر رودخانه ها و جریانهای آبی رسوب کرده اند.

این دندانها و استخوانهای کشف شده تقریبا 72 میلیون سال قدمت دارند.

براساس اظهارات این محققان، این اکتشاف نه تنها به علت یافت بقایای دایناسورها مهم است بلکه اهمیت آن از این جهت است که ما می توانیم این دایناسورها را شناسایی کنیم. در حقیقت این نخستین نمونه های قابل طبقه بندی علمی است که از شبه جزیره عربستان کشف شده است.


ویدیو مرتبط :
دایناسوری کشف شد!!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کشف اولین فسیل‌های میکروسکوپی


محققان چینی برای اولین بار موفق به کشف فسیل‌های میکروسکوپی کرم‌های کینوهاینچ شدند که در اصطلاح رایج دراگون‌های لجنی نام و قدمتی 530 میلیون ساله دارند.

خبرگزاری ایسنا: محققان چینی برای اولین بار موفق به کشف فسیل‌های میکروسکوپی کرم‌های کینوهاینچ شدند که در اصطلاح رایج دراگون‌های لجنی نام و قدمتی 530 میلیون ساله دارند.

این اکتشاف تاریخی شکاف عظیم موجود در اطلاعات بدست آمده از این بی‌مهرگان که جزو بندپایان هستند را پر می‌کند. این حیوانات کوچک فاقد استخوان و دارای بدن‌های بخش‌بندی شده بوده‌اند.

اولین گونه این فسیل‌ها سال 2013 در صخره‌های زیر زمینی نانجاینگ در چین یافت و بعدا در سال 2014 نمونه‌های بیشتری پیدا شد.

دراگون لجنی باستانی نادر (Dubbed Eokinorhynchus rarus) و نمونه‌های تازه یافت شده متعلق به دوره کامبرین هستند و این نمونه‌ها در دو طرف پشت خود پنچ برآمدگی بزرگ دارند. محققان بر این باورند که این نوع کرم‌ها جزو کینوهاینچ‌های مدرن هستند.

شوهای شائو، استاد کالج علوم در دانشگاه فناوری ویرجینیا ایالات متحده، این کرم‌ها را کینو ‌خواند و اظهار کرد: این‌ها نماینده گروهی از حیوانات بندپا هستند، از جمله حشرات، عنکبوت‌ها و ... که بیشترین تنوع گونه در کره زمین متعلق به این دسته حیوانات است.

وی در ادامه گفت: درحالی که تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر یافته شدن این گونه فسیل‌ها ثبت نشده است، فسیل‌های این بندپایان به بیش از 530 میلیون سال پیش تعلق دارند.

او افزود: اکتشاف ما اولین مورد گزارش شده از یافتن فسیل‌های کینو است. این یک شکاف عظیم در تاریخ فسیل‌هاست که بیش از 540 میلیون سال از تاریخ تکامل آنها بگذرد و ناشناخته باقی بمانند.

تاکنون تقریبا حدود 240 گونه زنده مشابه در محیط‌زیست دریایی کشف شده است. بدن کینوهاینچ‌ها به سه قست تقسیم می‌شود؛ سر که دارای یک دهن مخروطی شکل با دندان‌هایی در آن است، گردن و بدن آن که خود 11 بند دارد.

شائوگفت: گونه‌های کشف شده 0.078 اینچ طول و 10.02 اینچ پنها دارند و تاحدودی به اندازه یک دانه برنج هستند.

این مطالعه در مجله گزارش‌های علمی منتشر شده است.