سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

کتاب کلاس اول 70 سال پیش چه شکلی بود؟


ایام کلاس اول دبستان یکی از پرخاطره‌ترین دوران زندگی آدم‌هاست و همه‌ ما دوست داریم برای یک بار هم که شده، نخستین کتاب درسی زندگی‌مان را به‌دست بگیریم و صفحه‌های آن‌را به یاد دوران کودکی ورق بزنیم و کمی هم در آن تأمل کنیم.

حتما همه‌ ما کتاب کلاس اول خود و یا دست کم، تصاویر و نوشتارهایی از آن را به یاد داریم.

ایام کلاس اول دبستان یکی از پرخاطره‌ترین دوران زندگی آدم‌هاست و همه‌ ما دوست داریم برای یک بار هم که شده، نخستین کتاب درسی زندگی‌مان را به‌دست بگیریم و صفحه‌های آن‌را به یاد دوران کودکی ورق بزنیم و کمی هم در آن تأمل کنیم. گاهی هم افسوس می‌خوریم که ای کاش کتاب فارسی کلاس اول‌مان را به عنوان یادگاری نگه می‌داشتیم.

عبدالحسین کلهرنیا گلکار فردی است که کتاب اول ابتدایی خود را حدود 70 سال حفظ و نگه‌داری کرده است. کلهرنیا بیش از 30 سال در مدرسه‌های استان کرمانشاه به عنوان معلم هنر سعی کرده نظم را در زندگی دانش‌آموزان نهادینه کند و امروز می‌توان از او به عنوان یکی از دانش‌آموزان منظم هفت دهه‌ی گذشته نام برد.

استفاده از کتاب یادشده به سال‌های دهه‌ 1320 مربوط می‌شود و نوع خط به کار برده‌شده در آن به صورت نستعلیق و نسخ است.

در آن دوران که دانش‌آموزان با این کتاب تحصیل می‌کردند، اواخر جنگ جهانی دوم بود.

کلهرنیا که دوران خردسالی‌اش را با شعرها و جمله‌های کودکانه‌ی این کتاب سپری کرده است، در این‌باره می‌گوید: «تأثیر مثبت و شادی‌آور بعضی از حکایت‌های این کتاب هنوز پس از چند دهه بر روح و روان من باقی مانده؛ به طوری که بارها از این کتاب برای فرزندان و نوه‌هایم قبل از رفتن به مدرسه، خوانده‌ام. برخی از حکایت‌های این کتاب عبارت‌اند از: شب مهتاب، بوسه‌ی مادر، عید نوروز و پیشی پیشی ملوسم.»

او با اشاره به انتقادی که در همان سنین کودکی به یکی از درس‌های این کتاب داشته است، می‌گوید: «درس «آذر و شخص کور» همیشه سؤالی آزاردهنده در ذهن من به وجود می‌آورد که چرا نویسنده‌ی این کتاب ارزشمند، آن فرد نابینا را مرد کور خطاب می‌کند؟ چون من همیشه از واژه‌ی کور متنفر بودم که اصلاً چرا انسان به خاطر معلولیت باید تا آخر عمر احساس ذلت کند و همیشه دوست داشتم که آدم علیل هرگز ذلیل نباشد.

نگه‌دارنده این کتاب قصد فروش آن را ندارد؛ مگر این‌که در مراکز فرهنگی خاص مورد بازدید عموم قرار گیرد.


ویدیو مرتبط :
‫دنیا در هزار سال آینده چه شکلی می شود؟‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کتاب هیتلر پس از 70 سال ممنوعیت به پیشخوان کتابفروشی‌های آلمان آمد



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

کتاب «نبرد من» نوشته آدولف هیتلر رهبر آلمان نازی هفته آینده در آلمان پس از 70 سال ممنوعیت به چاپ می رسد.

به گزارش سی ان ان، موسسه «تاریخ معاصر» این کتاب را مجددا چاپ می کند و در کتابفروشی ها به بهای هر نسخه 59 یورو (63 دلار) به فروش می رسد.

موسسه مزبور اعلام کرد که قرار نیست نسخه اصلی این کتاب در دسترس قرار گیرد، اما قرار است شرح دقیقی از دروغ پردازی، حرف های نیمه راست و نطق های شرارت آمیز نازی ها که دیدگاهشان به مرگ دهها میلیون نفر در جنگ جهانی دوم انجامید، ارائه شود.

حق تالیف این کتاب با گذشت 70 سال پس از مرگ هیتلر، 31 دسامبر 2015 (10 دی ماه) به سر رسید و این کتاب از مجوز انتشار مجدد در آلمان برخوردار شد.
متفقین در پایان جنگ جهانی دوم، حق تالیف نبرد من را به دولت ایالت باواریا در آلمان سپردند و در این مدت محدودیت هایی در زمینه چاپ این کتاب اعمال شد.

سیستم قضایی آلمان متعهد شده است هر گونه چاپ مجدد یا توزیع نسخه اصلی کتاب بدون توضیح و تفسیر مفصل و درخور، همچنان غیرقانونی تلقی شود.


کتاب نبرد من، مهمترین سند از اهداف و نیات هیتلر به شمار می رود. وی این کتاب را در دو جلد بین سال های 1924 و 1926 به رشته تحریر درآورد.

 

اخبار فرهنگی و هنری - ایرنا