سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

کارتون نوستالژیک هاچیپو رو یادتونه؟


مجموعه تلویزیونی هاچیپو، یکی از کارتون‌های جذاب دهه شصت و هفتاد هست که تلفیقی از واقعیت و دنیای غیر واقعی را همانند کارتون وروجک و آقای نجار که فرنی داغ شکلاتی درست می‌کرد، به ذهن مبادرت می‌کند.

 
 
 
 
صبح بخیر: سلسه گفتارهای مربوط به کارتون‌های خاطره انگیز کودکان دهه شصتی، تلاش دارد تا شما را به آل‌های نه چندان دور در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد شمسی ببرد. روزگاری که زمان جنگ تحمیلی و اوشین و هانیکو و سریال آینه و آقا تقی را به اذهان مبادرت می‌کند.

مروری بر کارتون‌ها دهه شصتی، یادآور خاطرات تلخ و شیرین جذاب برای بسیاری از کودکان آن دوران هست که امروز، جوانانی رشید شده‌اند. این کارتون‌ها، یک نوستالژی تمام عیار هستند که کودک درون را زنده و شاد و فعال نگه می‌دارد. چه عاملی بهتر از این که شما، کودک درون خود را زنده و سرحال نگه دارید. زنده نگهداشتن کودک درون، به زعم علمای روان شناسی، به معنای تلاش برای مثبت اندیشیدن و انرژی مثبت بودن هست. پس تلاش کنید همواره خود را در عالم کودکی قرار دهید تا از استرس‌ها و تنش‌های اجتماعی و روحی که بعضاً بی دلیل هم ایجاد می‌شوند، در امان باشید. یکی از این راه‌ها، نگاه کردن به خاطرات نوستالژیک از طریق کارتون‌های خاطره انگیز دهه شصت هست که با اقوام و هم محلی ها و همشاگردی‌ها، پای تلویزیون‌های سیاه و سفید یا رنگی می‌نشستید و دنیای از زیبایی و خنده و جذابیت را در واتو واتو، پسر شجاع، جیمبو و تام و جری و یوگی و دوستان و... . می‌دیدید.

همه چیز درباره واتو واتو، پرنده اعجاب انگیز

امروز نیز در سلسله گفتارهای کارتون‌های نوستالژیک که چند ماهی هست پرتال برترین‌ها آن را دنبال می‌کند به معرفی یکی دیگر از این انیمیشن‌ها می‌پردازیم. سینمایی انیمیشن هاچیپو، یکی از برنامه‌های خاطره انگیز برای کودکان آن دوران هست.

هاچیپو را یادتونه؟
(به نظر شما، هاچیپو به چه چیزی فکر می‌کرد در این صحنه!؟)

این فیلم که در واقع یک فیلم سینمایی بود محصول کشور آلمان 1987 و به شکل و نیمه رئال ساخته شده بود مانند وروجک که آن هم محصول کشور آلمان بود. حتماً اگر اوایل دهه 70 شمسی بیننده تلویزیون بودید این کارتون رو یادتون هست، یک پیرمرد مهربون و یک عده آدم کوچولو که کارهای بامزه و غیر عادی می‌کردند.

لوریک کنیش Ulrich König آلمانی، در سال 1987 میلادی، این سینمایی انیمیشن جذاب را تولید کرد که چند باری از شبکه‌های سیما پخش شد. این کارتون ما را به یاد کارتون "وروجک و آقای نجار" می‌اندازد که سبک ساختاری و روایت قصه ای تقریباً مشابه Hatschipuh بود. دران کارتون نیز، وروجکی در قالب میشن، در کنار یک پیرمرد نجار، خالق داستان زیبایی برای کودکان می‌شود. در این جا نیز، هاچیپو و دوستانش در کنار پیرمردی دوست داشتنی قرار می‌گیرد، که داستانی زیبا را خلق می‌کنند.

 هاچیپو را یادتونه؟
(هاچیپو و دوستان نامریی‌اش، جایی همین نزدیکی)

در دهکده‌ای دور افتاده به نام «شلادرباخ» Schladerbach در جنوب مونیخ، که بین کوه‌های آلپ محصور شده رازی نهفته است: موجوداتی کوچک و نامرئی به نام «برونی» Butzemännern در دهکدهٔ زیرزمینی زندگی می‌کنند و تنها پدربزرگ «رایتر» که مسن‌ترین فرد دهکده است از وجود آن‌ها آگاه می‌باشد و می‌تواند آن‌ها را ببیند. بهترین دوست نامرئی وی «هاچیپو» است که تنها 356 سال دارد و جوان‌ترین برونی است. روزی هاچیپو از هجوم غول‌های عظیم‌الجثه به روستای زیرزمینی خبر می‌دهد. غول‌ها در واقع ماشین‌های ساختمانی و راهسازی هستند. پدربزرگ و برونی‌ها گرچه مشکلاتی برای ماشین‌ها و کارگران ایجاد می‌کنند، اما درنهایت پدربزرگ جای دیگری را برای زندگی به برونی‌ها پیشنهاد می‌کند...

 هاچیپو را یادتونه؟
(تصویر جلد دی وی دی کارتون فیلم هاچیپو)

شخصیت‌های انسانی که در فیلم بازی می‌کنند عبارت‌اند از: Toni Berger, Henry van Lyck, Adelheid Arndt, Daniela D. König, Dominik König, Werner Zeussel, Gustl Bayrhammer u. a.. این افراد در کنار هاچیپو و دوستانش، فیلم سینمایی و انیمیشنی جالبی را تدارک می‌بینند که هر کودکی را به خود جذب می‌کند. تلفیق واقعیت و کارتون در یک مجموعه تلویزیونی مخصوص گروه کودکان و نوجوانان، همیشه جذاب و پر مخاطب بوده است.

پرا که دنیای کودکان، علاقمند هست تا دنیای بزرگ تر را بعضاً در قالب انیمیشن و غیر واقعی! ببیند و تصور کند. این حس، درک بهتری را شاید به کودک در فهم دنیای پیرامون بدهد و قطعاً، ارائه پیام‌های اخلاقی و آموزشی به این گروه سنی از طریق اینیمیشن هایی که واقعیت هم دران گنجانده شده است، مانند وروجک و آقای نجار یا همین هاچیپو، راحت تر و مؤثر تر می‌باشد.
 
هاچیپو را یادتونه؟
(یک گردهمایی هاچیپویی!)

این کارتون و فیلم دوست داشتنی، در دهه نود میلادی، به صورت نمایش رادیوی، در 22 قسمت نیز در اروپا و آمریکا پخش شد. پیرمرد جذاب داستان ما که Grandpa نام دارد، راز هاچیپو و دوستانش را می‌داند و همواره با آن ها همراهی می‌کند.

 هاچیپو را یادتونه؟
(پیرمرد خندان و سگ پشمالوی جذاب و هاچیپو و دوستان فضولش)

برای یادآوری خاطرات آن دوران با هاچیپو و دوستانش، کافی است بر روی ویدئو زیر کلیک کنید.

سریال کامل هاچیپو به زبان انگلیسی

http://www.youtube.com/watch?v=zrT4NlTYg-c

بخش‌هایی از هاچیپو با موتور سواری پدر بزرگ!



تریلر سریال انیمیشن هاچیپو در سال 1987 و در 1 دقیقه



ویدیو مرتبط :
کارتون پاندای کنگ فو کارو که یادتونه؟؟؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟


وقتی بابا کوچیک بود و به مدرسه می رفت یادش بخیر .... اون دوستان زیادی داشت و اغلب با هم درس میخوندند...





صبح بخیر: وقتی بابا کوچیک بود و به مدرسه می رفت یادش بخیر .... اون دوستان زیادی داشت و اغلب با هم درس میخوندند...

این اولین جمله ای بود که همیشه درابتدای کارتون نوستالژیک وقتی بابا کوچیک بود گفته می شد. این کارتون رو باید از قدیمی ترین تجربه های کارتون سازی ایرانی پس از انقلاب دانست که برای بچه های دهه شصت، یادآور تلویزیونی های سیاه و سفید آن موقع است. وقتی بابا کوچک بود، همان تم و سبک انیمیشنی را داشت که ما در زهره و زهرا می دیدیم و ریتم کند سکانسهاش نیز، یادآور "علی کوچولو" است...

همه چیز درباره واتو واتو، پرنده اعجاب انگیز

وقتی بابا کوچک بود، در اوایل دهه شصت ساخته شد. زمانی که رایانه و فناوری طراحی روز، در اختیار کشور نبود و کارتون های زیادی هم هنوز دوبله و آماده نشده بود. بابا کوچک بود روایت پدری هست که برای بچه اش، زمان کودکی را توضیح میدهد. راوی داستان، همه کاره است و کل ماجرا را معمولا توضیح میدهد و از سکانس های زیادی که حل پلک زدن مکرر و تغییرات محیطی باد را بر روی کارکترهای کارتونی نشان میدهد، خبری نیست. تصویر بابا، یادآور "قدرت" در فیلم گوزن ها است.

کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

بابا دراین کارتون، قصد دارد شغل های مختلف را امتحان کند و از بستنی فروشی تا ملوانی، فهرست شغل هایی که بابا در زمان کوچکی علاقمند به دنبال گرفتن آن ها بود اما هر بار به دلایلی، از پیگیری آن ها منصرف میشود. مثلا وقتی بابا قصد داشت ملوان بشود، وقتی از روی یک قایق چوبی، ساحل را میبیند که گله های گوسفند در حال حرکت هستند، وی تصمیم میگیرد که چوپان شود. در یک سکانسی از این مجموعه، بابای کوچک یک سگ کوچک را بغل میکند و نوازش میکند، اما پیرمردی از راه میرسد و می گوید چرا سگ را که حیوان خیلی کثیفی است بغل میکنی و نوازش می کنی... خوب البته این برای نسل امروز که شاید ارتباط بیشتری با حیوانات در خانه و طبیعت دارند، سخن جالبی نباشد...
   
کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

این کارتون، خوش ساخت و پر کشش نبود اما در آن زمان که تلویزیون از بی کارتونی در ساعت 5 تا 6 عصر رنج می برد، تنها انتخاب خیلی ها بود و برای همین در خاطره ها ماند. مرحوم اسفندیار احمدیه، پدر صنعت انیمیشن ایران از طراحان این مجموعه کارتونی بود که به سفارش صدا و سیما ساخته شده بود. ایشان با همکاری استاد بهروز یغمایان، از فعالان انیمیشن ایران، علاوه بر کارتون وقتی بابا کوچک بود، آثاری چون کدو قل قله زن، لی لی حوضک را نیز ساخت.
 
کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

به هر حال شبکه دو سیما در دهه شصت، یادآور کارتون های خاطره انگیز زیادی برای کودکان دهه شصت بود که کارتون وقتی بابا کوچک بود، یکی از آن ها بود. این کارتون نکات اخلاقی را قصد داشت به بچه ها در زمینه های مختلف منتقل کند. نکاتی که شاید اکنون با این سبک و سیاق روایت گونه کارتون و نوع شخصیت پردازی های ساده و غیر متنوع و جذاب آن، برای کودکان امروزی خیلی حرفی برای گفتن نداشته باشد.

 کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

همه چیز خاطره میشود، می خواهد بارباپایا باشد، یا وقتی بابا کوچک بود. آن چه مهم است، کودک درون شماست. آن را جدی بگیرید...

بخشی از کارتون وقتی بابا کوچک بود



محصول مرکز پویا نمایی صبا

سال ساخت : 1365

طراح و کارگردان: اسفندیار احمدیه

تولید : ایران