سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

کارتون زمزمه گلاکن را یادتونه؟


کارتون زمزمه گلاکن، یکی از کارتون‌های نوستالژیک دهه شصت هست که تلفیق درام وحشت و تصاویر ثابت فریم به فریم را نشان می‌دهد و نقش موسیقی متن و صدای راوی، در بیان قصه داستان، تأثیر گذار هست.

 
 
 
 
صبح بخیر: پرتال برترین‌ها افتخار دارد که ظرف چند ماه اخیر، مروری داشته است بر خاطره انگیز ترین لحظات کودکان دهه شصت ایران، که نسل موشک باران و دوران پس از جنگ تحمیلی هشت ساله هستند. مروری بر نوستالژیک‌ترین لحظات دوران دهه شصت، همواره یادآور دوران تلخ و شیرین جذابی هست که برای میلیون‌ها نفر از هموطنان ما که امروزه جوانان رشید هستند، جذاب و جالب توجه هست. بسیار خرسندیم که توانستیم در چند ماه اخیر با معرفی و مروری برترین کارتون‌های دهه شصتی، شما را به آن دوران جذاب و شیرین ببریم و کودک درون شما را، زنده کنیم. شخصیت‌های کارتونی، دیالوگ‌های معروف، دوبله‌های فوق العاده عالی کارتون‌های دهه شصت، هیچ وقت از یاد میلیون‌ها ایرانی نمی‌رود و هر وقت شبکه‌های تلویزیونی آن ها را نشان می‌دهد، خاطرات بسیاری برای افراد زنده می‌شود. چه خوب هست که همیشه، خود را دران دوران تصور کنیم و کودک درون را شاد کنیم.

شاد شدن کودک درون، شما را فردی انرژی مثبت خواهد کرد که برای موفقیت‌های زندگی و کاهش استرس‌های روزانه، بسیار مؤثر هست. زندگی کوتاه هست، این کوتاهی را باید شاد بود و انرژی مثبت، چه بهتر که نوستالژیک‌ترین لحظات را همواره به یاد داشته باشیم و از این لحظات، به خوبی استفاده کنیم. ظرف چند ماه اخیر، کارتون‌هایی چون واتوواتو، جیمبو، هایدی، میتی کومان و گروهبان دودو و ده‌ها کارتون دیگر، تا امروز مورد معرفی و بررسی قرار گرفت و ویدئوهایی برای مشاهده آن لحظات زیبا، ارائه شد.

همه چیز درباره واتو واتو، پرنده اعجاب انگیز

در گفتار امروز، به معرفی یکی دیگر از کارتون‌های خاطره انگیز دهه شصت می‌پردازیم، کارتون زمزمه‌های گلاکن، یک کارتون جالب هست که امروز، نگاهی به پرونده این انیمیشن داریم.


زمزمه گلاکن، نام یک انیمیشن غیر متحرک هست. یعنی، ما در واقع شاهد یک مجموعه ای از تصاویر مانند مجموعه تلویزیونی زهره و زهرا هستیم که راوی، بر رویان‌ها صحبت می کرند و با تغییر تصاویر، داستان نقل می‌شود. این کارتون نیز، چنین سبکی را ارائه می‌کرد که همه چیز بر اساس گفته‌های راوی قصه، صورت می‌گرفت و در این بین نیز هر چند ثانیه یک بار، یک فی‌ام نمایش داده می‌شد. زمزمه‌های گلاکن، اگر چه از یک کتاب مشهور اقتباس شده بود، اما جذابیت و نوستالژی بودن کارتون‌هایی چون گوریل انگوری و خانواده دکتر ارنست را ندارد.

کارتون زمزمه گلاکن را یادتونه؟

زمزمهٔ گلاکن (The Whisper of Glocken) نام کتابی نوشتهٔ کارول کندال Carol Kendall, است. کندال این کتاب را در دنبالهٔ دیگر اثرش با نام "Gammage Cup" نوشته است. زمزمه گلاکن داستان درهٔ مینیپین‌ها Minnipins است که آب آن را فرا گرفته و ۵ شخصیت داستان سعی می‌کنند سدی که جلوی رودخانه را بسته از میان بردارند. تصویرهای نسخه اصلی کتاب توسط Erik Blegvad و Imero Gobbato خلق شده‌اند. در ایران انیمیشنی از این داستان در تلویزیون به نمایش در آمد که گوینده آن غلامعلی افشاریه بود. ویژگی اصلی این انیمیشن، ایجاد حس بهت، حیرت و وحشت با استفاده از ترکیب موسیقی راز آمیز با تصاویر رمزآلود است. این انیمیشن در سال ۱۹۸۰ میلادی در بریتانیا ساخته شده بود.

کارتون قدیمی زمزمه گلاکن که داستان آن -در مورد آدم کوچولوهایی بود که یه روز آب دهکده‌شان را می‌گیرد. پنج نفر از آن‌ها انتخاب شدند تا بروند و ناقوس جادویی را پیدا کنند و با زدن آن دهکده را به حال اول برگردانند.

زمزمه گلاکن یک کارتون قدیمی و خاطر انگیز است که بی شک همه ما آن را دوست داریم. بخش بزرگی از صنعت تلویزیون امروزه کانال‌های کودکانه است. مقدار زیادی کارتون در این شبکه‌های تلویزیونی پخش میشه و بسیار مورد علاقه بچه‌هاست.

کارتون زمزمه گلاکن را یادتونه؟

 اگر ناقوس پیگ بورن (زمزمه گلاکن) را به خاطر داشته باشید با جنس صدای افشاریه آشنا هستید. نوشته: دیوید بروکمن. گوینده آن هم غلامعلی افشاریه است. البته نام دیگراین کارتون «ناقوس پیگ بورن» بود! داستان در مورد آدم کوچولوهایی بود که یه روز آب دهکده‌شان را می‌گیرد. پنج نفر از آن‌ها به عنوان قهرمان‌های ده (یکی از همه درشت تر بود و لباسش سبز بود) انتخاب شدند تا بروند و ناقوس جادویی را پیدا کنند و با زدن آن دهکده را به حال اول برگردانند.

توی مسیر متوجه میش‌اند که این آب به خاطر سدیه که آدم بزرگ‌ها ساختند. به هر زحمتی بود اون سد رو خراب کردند. ناقوس رو هم توی یه غار توی دل کوه پیدا کردند و برگشتند به دهکده. دوتاشون زن بودند سه تای دیگه هم مرد. این کارتون در 12 قسمت ساخته شد که از شبکه اول سیما پخش شد و موسیقی زیبا و ژانر وحشت جالبی داشته که برای مخاطبان کودک و نوجوان لحظات نوستالژیکی را ایجاد کرد.


اسامی هر قسمت کارتون زمزمه‌های گلاکن
 
بخش اول: قهرمان قدیمی

بخش دوم: قهرمان جدید

بخش سوم: آغاز کار

بخش چهارم: اولین حادثه

بخش پنجم: صحرای سوزان

بخش ششم: هیولا

بخش هفتم: گاملوتی به مبارزه می‌رود

بخش هشتم: حفاران

بخش نهم: غول پیکر

بخش دهم: ناقووس زمزمه

بخش یازدهم: کراستافر به نجات قهرمانان می آید

بخش دوازدهم: پیدا شدن ناقوس زمزمه


بخش‌هایی از کارتون زمزمه‌های گلاکن



ویدیو مرتبط :
زمزمه ی گلاکن، کارتونی جذاب در عین سادگی!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟


وقتی بابا کوچیک بود و به مدرسه می رفت یادش بخیر .... اون دوستان زیادی داشت و اغلب با هم درس میخوندند...





صبح بخیر: وقتی بابا کوچیک بود و به مدرسه می رفت یادش بخیر .... اون دوستان زیادی داشت و اغلب با هم درس میخوندند...

این اولین جمله ای بود که همیشه درابتدای کارتون نوستالژیک وقتی بابا کوچیک بود گفته می شد. این کارتون رو باید از قدیمی ترین تجربه های کارتون سازی ایرانی پس از انقلاب دانست که برای بچه های دهه شصت، یادآور تلویزیونی های سیاه و سفید آن موقع است. وقتی بابا کوچک بود، همان تم و سبک انیمیشنی را داشت که ما در زهره و زهرا می دیدیم و ریتم کند سکانسهاش نیز، یادآور "علی کوچولو" است...

همه چیز درباره واتو واتو، پرنده اعجاب انگیز

وقتی بابا کوچک بود، در اوایل دهه شصت ساخته شد. زمانی که رایانه و فناوری طراحی روز، در اختیار کشور نبود و کارتون های زیادی هم هنوز دوبله و آماده نشده بود. بابا کوچک بود روایت پدری هست که برای بچه اش، زمان کودکی را توضیح میدهد. راوی داستان، همه کاره است و کل ماجرا را معمولا توضیح میدهد و از سکانس های زیادی که حل پلک زدن مکرر و تغییرات محیطی باد را بر روی کارکترهای کارتونی نشان میدهد، خبری نیست. تصویر بابا، یادآور "قدرت" در فیلم گوزن ها است.

کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

بابا دراین کارتون، قصد دارد شغل های مختلف را امتحان کند و از بستنی فروشی تا ملوانی، فهرست شغل هایی که بابا در زمان کوچکی علاقمند به دنبال گرفتن آن ها بود اما هر بار به دلایلی، از پیگیری آن ها منصرف میشود. مثلا وقتی بابا قصد داشت ملوان بشود، وقتی از روی یک قایق چوبی، ساحل را میبیند که گله های گوسفند در حال حرکت هستند، وی تصمیم میگیرد که چوپان شود. در یک سکانسی از این مجموعه، بابای کوچک یک سگ کوچک را بغل میکند و نوازش میکند، اما پیرمردی از راه میرسد و می گوید چرا سگ را که حیوان خیلی کثیفی است بغل میکنی و نوازش می کنی... خوب البته این برای نسل امروز که شاید ارتباط بیشتری با حیوانات در خانه و طبیعت دارند، سخن جالبی نباشد...
   
کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

این کارتون، خوش ساخت و پر کشش نبود اما در آن زمان که تلویزیون از بی کارتونی در ساعت 5 تا 6 عصر رنج می برد، تنها انتخاب خیلی ها بود و برای همین در خاطره ها ماند. مرحوم اسفندیار احمدیه، پدر صنعت انیمیشن ایران از طراحان این مجموعه کارتونی بود که به سفارش صدا و سیما ساخته شده بود. ایشان با همکاری استاد بهروز یغمایان، از فعالان انیمیشن ایران، علاوه بر کارتون وقتی بابا کوچک بود، آثاری چون کدو قل قله زن، لی لی حوضک را نیز ساخت.
 
کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

به هر حال شبکه دو سیما در دهه شصت، یادآور کارتون های خاطره انگیز زیادی برای کودکان دهه شصت بود که کارتون وقتی بابا کوچک بود، یکی از آن ها بود. این کارتون نکات اخلاقی را قصد داشت به بچه ها در زمینه های مختلف منتقل کند. نکاتی که شاید اکنون با این سبک و سیاق روایت گونه کارتون و نوع شخصیت پردازی های ساده و غیر متنوع و جذاب آن، برای کودکان امروزی خیلی حرفی برای گفتن نداشته باشد.

 کارتون وقتی بابا کوچک بود رو یادتونه!؟

همه چیز خاطره میشود، می خواهد بارباپایا باشد، یا وقتی بابا کوچک بود. آن چه مهم است، کودک درون شماست. آن را جدی بگیرید...

بخشی از کارتون وقتی بابا کوچک بود



محصول مرکز پویا نمایی صبا

سال ساخت : 1365

طراح و کارگردان: اسفندیار احمدیه

تولید : ایران