سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

وضعیت جنگل های جهان +نقشه


گوگل با همکاری محققانی از دانشگاه مریلند، ناسا و همچنین سازمان زمین شناسی آمریکا موفق شد به کمک موتور گوگل ارث، اولین نقشه با کیفیت وضعیت جنگل های جهان را در اختیار همگان قرار دهد.

نارنجی: گوگل با همکاری محققانی از دانشگاه مریلند، ناسا و همچنین سازمان زمین شناسی آمریکا موفق شد به کمک موتور گوگل ارث، اولین نقشه با کیفیت وضعیت جنگل های جهان را در اختیار همگان قرار دهد.

در این پروژه از تصاویر سال های اخیر لَند سَت (Landsat) نهایت بهره برده شده. لَند سَت در حقیقت نام پروژه دیگری است که توسط سازمان زمین شناسی آمریکا اداره می شود و رسالت اصلی آن جمع آوری تصاویر ماهواره ای از سطح زمین است.

نقشه تهیه شده توسط گوگل تغییرات وضعیت جنگل های جهان را با جزئیات خیره کننده ای در قالب یک رابط کاربری ساده مشابه گوگل ارث، در اختیار عموم قرار می دهد. دولت ها و همچنین سازمان های غیر دولتی می توانند نهایت بهره از این نقشه را برده و سیاست های محیط زیستی خود را بر اساس این اطلاعات تعیین کنند.

برای تهیه این نقشه، ۶۵۴۱۷۸ تصویر لَند سَت مورد بررسی دقیق قرار گرفتند. قدرت پردازش مورد نیاز برای تحلیل این تصاویر به حدی بود که گفته می شود یک کامپیوتر باید ۱۵ سال تلاش می کرد تا به نتایج کنونی برسد. شاید پیشرفت تکنولوژی کامپیوتر در چند سال اخیر بود که باعث شده چنین نقشه ای با این رزولوشن به ثمر برسد.

در این نقشه تمامی تغییرات در وضعیت جنگل های جهان، از جمله بریدن درخت ها، تبدیل شدن جنگل ها به مزارع، کاهش پوشش گیاهی ناشی از بلایای طبیعی یا آتش سوزی، به کمک رنگ های مختلف نشان داده شده. به طور مثال این نقشه کاهش محسوس میزان جنگل ها در کشورهایی چون اندونزی و پاراگوئه را به تصویر کشیده.

این میزان عظیم از داده ها، آن هم در یک جا و تحت یک فرمت کاربرپسند، برای طرفداران محیط زیست و سازمان های غیر دولتی فرصت بسیار خوبی است که بتوانند سیاست های دولت های شان را در این زمینه به نقد بکشند.





ویدیو مرتبط :
سرور سالار جنگل پهلوان جنگل قویترین موجود جهان فقط ببر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاملترین نقشه سه بعدی جدید از جهان ارائه شد



عکس جهان,کهکشان

گروهی از ستاره شناسان موفق شدند کاملترین نقشه سه بعدی از جهان را که جزئیات جدیدی از موقعیت ما در کیهان را ارائه می کند تهیه کنند.

گروهی از محققان به سرپرستی "کارن مسترز" از دانشگاه پورت اسموث در انگلیس با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در دو پروژه "نقشه برداری دو میکرونی از تمام آسمان" (2MASS) و "نقشه برداری انتقال به سرخ" (2MRS) توانستند نقشه ای سه بعدی از تمام ساختارهای قابل رویت در فاصله حدود 380 میلیون سال نوری از زمین را تهیه کنند.

این دو نقشه برداری حاصل 10 سال اسکن از تمام آسمان شب در طیف نور نزدیک به مادون قرمز و با استفاده از دو تلسکوپ "رصدخانه فرد لارنس ویپل" در مونت هاپکینز و رصدخانه "سرو تولولو" در شیلی است. این نقشه علاوه بر راه شیری شامل حدود 45 هزار کهکشان همسایه نیز می شود. قطر راه شیری حدود 100 هزار سال نوری است.

نور نزدیک به مادون قرمز که نسبت به نور مرئی طول موج بلندتری دارد می تواند در ابرهای تیره گرد و غبارهای کهکشانها نفوذ کند به این ترتیب درک دانشمندان از جزئیات مربوط راه شیری و کهکشانهای همسایه آن افزایش می یاید.

این دانشمندان اظهار داشتند: "این نقشه 95 درصد از آسمان را پوشش می دهد. در نور مادون قرمز ما کمتر با مناطق تاریک راه شیری روبرو می شویم و بنابراین می توانیم پرواز نزدیک تری به کهکشان داشته باشیم."

این نقشه جدید در دویست و هجدهمین اجلاس انجمن نجوم آمریکا معرفی شده است بخش سه بعدی این نقشه با اندازه گیری رقم انتقال به سرخ اجرام کیهانی به دست آمده است. انتقال به سرخ، پدیده ای است که در آن نور گسیل شده از یک جرم به سمت طول موج قرمز که در پایین ترین بسامد نور مرئی قرار دارد منتقل می شود.

از آنجا که جهان درحال گسترش است، اندازه گیری انتقال به سرخ یک جرم کیهانی و سرعت آن به ستاره شناسان اجازه می دهد که فاصله آن را تخمین بزنند درحقیقت اجرام دورتر سریعتر حرکت می کنند.

براساس گزارش لایو ساینس، در این نقشه جزئیات ما نیز در جهان مشخص شده است. این نقشه جدید می تواند معمای پیچیده اینکه چرا راه شیری به سوی باقی جهان حرکت می کند را حل کند.

این حرکت حدود 370 مایل بر ثانیه (600 کیلومتر بر ثانیه) است که درحال حاضر علت آن با استفاده تئوری اثر جذب گرانشی توضیح داده می شود.