سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

نخستین بمب اتمی جهان چه شکلی بود؟


تاریخ بشر در ساعت 5 و 29 دقیقه و 45 ثانیه صبح روزِ 16 ژوئیه سال 1945 میلادی وارد فاز جدیدی شد، چرا که اولین آزمایش موفق قوی‌ترین سلاح جهان در آن لحظه ثبت شد.

وبسایت فرادید: تاریخ بشر در ساعت 5 و 29 دقیقه و 45 ثانیه صبح روزِ 16 ژوئیه سال 1945 میلادی وارد فاز جدیدی شد، چرا که اولین آزمایش موفق قوی‌ترین سلاح جهان در آن لحظه ثبت شد.
 
به گزارش بیزینس اینسایدر، اولین بمب اتمی جهان به نام «گجت» که از پروه منهتن انیشتین الهام گرفته شده بود، در صحرایی در نزدیکی آلاموگوردو در ایالات نیو مکزیکو آمریکا منفجر شد. رابرت اوپنهایمر، فیزیکدان آمریکایی و مدیر آزمایشگاه لوس آلاموس و سرتیپ لزلی گرووز مدیریت این پروژه را به عهده داشتند.
 
«پروژه منهتن» نام پروژه‌ای است که به ساخت بمب اتم انجامید و در زمان جنگ جهانی دوم از آن استفاده شد. این پروژه با محوریت آمریکا و همکاری انگلستان و کانادا اجرایی شد. مقدمات تشکیل یک تیم پژوهشی برای ساخت سلاح هسته‌ای زمانی فراهم شد که در سال ۱۹۳۹ لئو زیلارد و آلبرت انیشتین در نامه‌ای به فرانکلین روزولت، رئیس جمهور وقت آمریکا، خواستار بررسی آن شدند که این نامه در نهایت تایید شد.
 
نخستین بمب اتمی جهان سرانجام تحت مدیریت اوپنهایمر و با نام «ترینیتی» که الهام گرفته از شعر جان دون  بود، ساخته شد. بودجه اولیه این پروژه تنها 6000 دلار بود که پس از اتفاقی به دو میلیارد دلار رسید. اما آن اتفاق چه بود؟ آلبرت انیشتین از اینکه مبادا نازی‌ها زودتر به آن سلاح دست پیدا کنند، ابراز نگرانی کرده بود.

نخستین بمب اتمی جهان چه شکلی بود؟
نوریس برادبری، که بعدها پس از اوپنهامیر مدیر آزمایشگاه لوس آلاموس شد، در کنار گجت ایستاده است

 
بنا به گزارش وزارت انرژی آمریکا، آن آزمایش باعث شد تا برج فولادی زیر بمب به کل ناپدید شود. علاوه بر آن، امواج شوکی سراسر صحرا را درنوردید و ابر قارچی به ارتفاع 40 هزار متر به آسمان پرتاب کرد.
 
بلافاصله پس از این اتفاق بود که اوپنهایمر گزارش داد: «موفقیت آمیز بود!»
ارتش آمریکا در روز 6 اوت سال 1945 میلادی، یک بمب اتمی به وزن پنج تن را بر سر شهر هیروشیما انداخت. آن بمب موجب کشته شدن 80 هزار نفر در یک آن و صاف شدن چهار مایل مربع از شهر شد.
 
سه روز پس از آن اتفاق، ارتش آمریکا بمبی دیگر را بر شهر ناگازاکی انداخت که جان 40 هزار نفر را گرفت. البته شمار تلفات هیروشیما و ناگازاکی بعدها بیشتر شد.
 
هشت روز پس از آن نیز ژاپن خود را تسلیم متفقین کرد تا جنگ جهانی دوم پایان یابد.


ویدیو مرتبط :
قویترین بمب های اتمی جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

موضوع مذاکره تهران و 1+5، توانایی ایران برای ساخت بمب اتمی است



 

 

موضوع مذاکره تهران و 1+5، توانایی ایران برای ساخت بمب اتمی است

 

کاترین آشتون مسئولی عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: توانایی وقدرت ایران برای تولید سلاح هسته ای موضوع اصلی دستور کار  نشست آینده ایران و  1+5 خواهد بود.

 

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، آشتون همچنین گفت این نشست در ماه دسامبر آینده و در شهر ژنو برگزار خواهد شد.

ایران پیش از این، شهر استانبول ترکیه را برای میزبانی مذاکرات هسته ای ایران و  1+5 پیشنهاد کرده بود که با مخالفت اروپایی ها روبه رو شد.

مقامات ایرانی نیز قبل از این درباره دستور کار نشست آینده مذاکرات با  1+5 مطالب متنوعی را گفته بودند.

آشتون اضافه کرد: اروپایی ها منتظر پاسخ رسمی ایران درباره مذاکرات هسته ای هستند و تاریخ احتمالی برگزاری این نشست نیز پنجم دسامبر خواهد بود.

این مذاکرات به گفته این مقام اروپایی، دو روزه خواهد بود.

برخی منابع غیررسمی نیز گفته اند که برخلاف اروپا ، ایران خواهان انجام مذاکرات در یک روز است.

مسئولی عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: در این مذاکرات، توانایی و قدرت ایران برای تولید سلاح هسته ای مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. البته موضوعات دیگری نیز در این مذاکرات مطرح می شوند اما هدف از این نشست می بایست موضوع هسته ای باشد.

این برای نخستین بار است که یک مقام بین المللی به صراحت اعلام می کند که موضوع مذاکرات با ایران "توانایی این کشور برای تولید سلاح هسته ای "  و نه  منازعه هسته ای یا غنی سازی اورانیوم است.

احمدی نژاد پیش از این گفته بود: موضوع مذاکرات آتی جمهوری اسلامی با گروه  1+5 موضوع هسته ای ایران نخواهد بود چرا که این مسئله حل شده و در این مورد با کسی گفتگو نداریم".

وی اضافه کرده بود: "بارها گفته ایم كه ملت ایران در مورد حقوق اساسی خود با هیچ كس مذاكره نخواهد كرد؛ مذاكرات در مورد همكاری برای رفع مشكلات و دغدغه های جهانی و كمك به صلح و امنیت جهانی خواهد بود و در شرایط برابر."

ایران و گروه  1+5 حدود یک سال پیش در مذاکرات در ژنو، موضوع مبادله اورانیوم کم غنی شده ایران با سوخت هسته ای را به بحث گذاشتند که این موضوع به نتیجه نرسید. 


گروه 1+5متشکل از پنجم کشور عضو دائم شورای امنیت (چین، آمریکا، روسیه، فرانسه و انگلیس) به علاوه آلمان است که پیگیری برنامه هسته ای ایران را برعهده دارد../عصر ایران