سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

ناشنوایان از طریق زبان شنوا خواهند شد!


دانشمندان دستگاهی ساخته‌اند که فرد ناشنوا با گذاشتن آن بر روی زبان، قادر به شنیدن تمام مکالمات است.

خبرگزاری فارس: دانشمندان دستگاهی ساخته‌اند که فرد ناشنوا با گذاشتن آن بر روی زبان، قادر به شنیدن تمام مکالمات است.

دانشمندان دستگاهی توسعه داده‌اند که افراد ناشنوا از طریق آن قادر به شنیدن مکالمات و کلمات هستند؛ این سیستم ارتعاشاتی بر روی زبان تولید می‌کند که صداها و کلمات برای کاربر تفسیر و منتقل می‌شوند و فرد ناشنوا قادر به شنیدن آنهاست؛ این راه‌حل بسیار مقرون به صرفه است و می‌تواند مشکل ناشنوایی را برطرف کند.

از زمانی که کاشت حلزون پدید آمد، خدمات بسیاری در سراسر جهان برای افراد ناشنوا ارائه داده است؛ متأسفانه این ابزار همچنان معایبی دارند مانند اینکه نیاز به عمل جراحی دارند و نمی‌توانند مورد استفاده همه ناشنوایان قرار گیرند، ضمن اینکه باعث اختلالات شنوایی می‌شوند و بیش از 75 هزار یورو برای فرد ناشنوا هزینه دارد.

در حال حاضر دانشمندان دانشگاه ایالت کلرادو راه جدیدی پیدا کرده‌اند؛ با ساخت این دستگاه فرد ناشنوا می‌تواند با زبان بشنود و این دستگاه نیازی به عمل جراحی ندارد.

فرد ناشنوا قادر است از طریق این تقویت کننده، صداها را شناسایی کند و ایمپلنت قادر است مناطق آسیب دیده گوش و عصب شنوایی را به طور مستقیم تحریک کند. صداهای اطراف فرد ناشنوا توسط یک میکروفن ضبط می‌شود، توسط یک پردازنده تجزیه می‌شود، به پیام‌های الکتریکی تبدیل می‌شود و به عصب می‌فرستد.

قطعه‌ای در گوش قرار می‌گیرد و سیگنال‌ها به سیستمی که در دهان قرار گرفته شده، فرستاده می‌شود و وقتی فرد ناشنوا دستگاه را روی زبان فشار می‌آورد، الکترودها اعصاب را تحریک می‌کنند؛ پس از مدتی فرد ناشنوا یاد می‌گیرد با زبان و مغز خود گوش کند اما هفته‌ها و ماه‌ها طول می‌کشد تا فرد ناشنوا آموزش ببیند.

«لسلی استون روی» از کالج جان گفت: این دستگاه باید در نقاط بسیار خاص روی زبان قرار گیرد و قرار گرفتن این دستگاه روی زبان شبیه به حساسیت نوک انگشتان است، همانطور که نابینایان از نوک انگشتان خود برای خواندن خط بریل استفاده می‌کنند زبان نیز حساسیت بالایی دارد.

در حال حاضر این دستگاه سنگین و بزرگ است اما محققان در حال ساختن یک دستگاه کوچکتر، نامرئی و همه کاره هستند و آنها فکر می‌کنند این دستگاه حدود 1720 یورو در دسترس ناشنوایان خواهد بود که نسبت به ایمپلنت‌های حلزونی خیلی ارزان‌تر است.

در حال حاضر کارهای زیادتری باید برای ساخت این وسیله انجام گیرد و مکان مناسبی در زبان برای تحریک عصب‌های شنوایی پیدا شود.

ناشنوایان از طریق زبان قادر به شنیدن هستند+تصاویر

ناشنوایان از طریق زبان قادر به شنیدن هستند+تصاویر

ناشنوایان از طریق زبان قادر به شنیدن هستند+تصاویر

ناشنوایان از طریق زبان قادر به شنیدن هستند+تصاویر


ویدیو مرتبط :
جکی چان با زبان اشاره ناشنوایان المپیک ناشنوایان تایوان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلایل اختلالات زبان در کودکان !



زبان وسیله بیان عقاید و نظرات است که به کمک علایم و بر طبق قواعد و دستور زبان و علم معنی بکار می‌رود. زمانی زبان دچار نقص و نارسایی می‌شود که بگونه‌ای صحبت کردن برخلاف قواعد دستوری باشد. یا غیر مفهوم بوده و یا از نظر شخصی و فرهنگی مطلوب نباشد. یا اینکه دستگاه صوتی (زبانی) مورد سو استفاده (بد زبانی) قرار گیرد.

 

کودک

 

کودک معمولا در حدود 12 ماهگی اولین کلمات را بر زبان می‌راند و حدود 18 ماهگی تا 2 سالگی اولین جملات ساده و ابتدایی را می‌سازد. و بتدریج قادر به سخن گفتن و بیان نظرات خود و درک مطالب و مفاهیمی‌ که در صحبت دیگران نهفته است، می‌گردد. چنانچه در حدود سنین فوق بطور طبیعی و عادی نتواند در بیان مقصود خود از کلمات و جملات متناسب استفاده نماید و همچنین مشکلاتی در فهم مطالب داشته باشد و یا به عبارت ساده تر دیر زبان باز کند، احتمالا از نظر گویایی دچار نارسایی و اختلالاتی است.

 

 

 

دلایل اختلالات زبان


عقب ماندگی ذهنی و تاخیر در مهارتهای زبانی


بعضی از کودکان در زمانی که انتظار می‌رود، بطور طبیعی قادر به گفتن کلمات و یا ساختن جملات و سخن گفتن نیستند. به احتمالی دچار عقب ماندگی هوشی می‌باشند. برای آنکه کودک قادر به تکلم باشد باید از میزان لازم بهره هوشی برخوردار باشد. کودکانی که دچار عقب ماندگی شدید ذهنی هستند معمولا فقط برای بیان خواسته‌های خود از گریه ، فریاد و صداهای نامفهوم استفاده می‌کنند.


 

اختلالات عاطفی و نارسایی تکلمی

 

گاهی اوقات تاخیر زبان و یا نارسایی تکلمی‌ در کودکان منشا عاطفی و هیجانی دارد. این نوع اختلال معمولا به دلیل هیجانات شدید و ضربه‌ها و یا شوکهای عاطفی در این کودکان عارض می‌گردد. این قبیل اختلال تکلمی‌ را گاهی نیز لالی عاطفی یا سکوت مرضی می‌گویند. احتمال وقوع اینگونه نارسایی در میان کودکانی که در محیط پر تشنج و یا مناطق جنگی قرار دارند و در معرض انفجارات پی‌در‌پی هستند، بیشتر است.

 

 

اختلالات زبان

 

 

اختلالات تکلمی‌ و ضایعات مغزی و عصبی (آفازی)


گاهی بر اثر ضایعات مغزی و صدمات وارده بر سلسله اعصاب مرکزی ، کودک فاقد توانایی سخن گفتن می‌شود. این قبیل کودکان همواره دارای مشکلاتی در زمینه خواندن ، هجی کردن ، حساب کردن ، اشاره و صحبت کردن می‌باشند. ممکن است کودک دچار گیجی و بیقراری هیجانی شده و قادر بخاطر آوردن کلمات معمولی نباشد و یا به غیر از راهنماییهای بسیار ساده هیچ مطلب دیگری را متوجه نشود.

 

 

از ویژگیهای بارز این قبیل کودکان حالت دمدمی‌ بودن آنها است. از لحظه‌ای به لحظه دیگر و یا روزی به روز دیگر تغییر می‌کنند. از آنجایی که اختلال تکلمی ‌فقط یکی از نتایج احتمالی ضایعات مغزی است، در واقع اگر بخواهیم نمونه‌های کاملا صحیحی از اختلال گویایی را که منشا آن ضایعات مغزی است (آفازی) در بچگی تشخیص داده و ارائه ‌دهیم تقریبا غیر ممکن خواهد بود.

 

 

اختلالات زبان

 

 


اختلالات دستگاه صوتی و نارساییهای تکلمی


در بعضی موارد اختلالات دستگاه صوتی موجب نارساییهای تکلمی ‌می‌شود. تقریبا یک نفر از هر هزار کودکی که متولد می‌شوند به نحوی دچار نقیصه‌ای در سقف دهان و یا در لب بالایی می‌باشند. کودکان مبتلا به چنین اختلالاتی معمولا از تلفظ کامل کلمات عاجز بوده و غالبا حروف را به جای یکدیگر بکار می‌برند. آنها معمولا در اصطلاح تو دماغی و با خرخر صحبت می‌کنند.

 

 

 

اختلالات شنوایی و نارساییهای تکلمی


نارساییهای تکلمی ‌که منشا آنها اختلالات شنوایی است، معمولا متاثر از حداقل سه ویژگی خاص از اختلالات شنوایی است. این ویژگیها عبارتند از سن وقوع نقص شنوایی ، میزان و نوع اختلالات شنوایی. چنانچه وقوع اختلالات شنوایی به میزان ضعیف قبل از سن به سخن آمدن کودک باشد، ممکن است موجب تاخیر در صحبت کردن کودک گردد. چنانچه وقوع اختلال شنوایی به میزان ضعیف بعد از رشد طبیعی کودک در صحبت کردن باشد ممکن است چندان تاثیری در صحبت کردن کودک نداشته باشد.

 

 

در صورتی که وقوع اختلال شنوایی به میزان متوسط و یا خیلی زیاد ، قبل از یادگیری زبان باشد تاثیر بسیار شدیدی بر رشد طبیعی زبان کودک می‌گذارد. و ممکن است سبب شود که کودک بدون استفاده از برنامه‌های مستمر و دایمی ‌و ویژه گفتار درمانی هرگز قادر به رشد زبان و صحبت کردن نشود. اگر چنین اختلالاتی به همین میزان بعد از تحصیل زبان و صحبت کردن عارض فرد شود، ممکن است تنها تاثیر کمی‌ در کیفیت او گذارده و تغییراتی در تن صدا و ادای کلمات ایجاد گردد. کودکان سخت شنوا نیز ممکن است در تحصیل مهارتهای زبانی دچار اشکال شوند و در تلفظ و ادای صحیح کلمات مشکلاتی داشته باشند.