سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

مقاوم ترین پل های تاریخ را بشناسید +عکس


آنها مقاوم ترین سازه های بشری هستند که باید در مقابل سیلاب و توفان استقامت به خرج دهند و برای آسایش آدمی سالم بمانند. پل هایی از جنس چوب و سنگ آنقدر توانایی داشته اندکه توانسته اند قرن ها سالم بمانند.

همشهری سرنخ: آنها مقاوم ترین سازه های بشری هستند که باید در مقابل سیلاب و توفان استقامت به خرج دهند و برای آسایش آدمی سالم بمانند. پل ها، این سازه های مقاوم، همیشه وسیله ارتباطی هستند که روی رودخانه ها خیمه می زنند تا مردم بتوانند به راحتی از سویی به سوی دیگر بروند.

پل هایی که به تنهایی چیزی که فکر می کنند آرامش و راحتی مردم است. آنها توانسته اند قرن ها در مقابل ناملایمات طبیعی و بشری سالم بمانند و حالا نظاره گر نگاه تحسین آمیز افرادی باشند که با احترام قدم روی آنها می گذارند.

پل پنته وکیو



شهر فلورانس ایتالیا یکی از قدیمی ترین پل های جهان را در دل خود جای داده است. پلی به نام پنته وکیو که یکی از مشهورترین نقاط گردشگری ایتالیا هم به حساب می آید. این پل قوسی شکل اولین بار با چوب ساخته شد اما در سال 1333 میلادی در اثر سیل و طغیان رودخانه به طور کامل تخریب شد.

 12 سال بعد از ساخت پل جدید، روی قسمت های ویران شده که از جنس چوب بودند، پایه هایی از سنگ ساخته شد. شهرت و جذابیت این پل بیش از همه به خاطر وجود غرفه های مختلف تجاری از رستوران گرفته تا قصابی و لوازم هنری و سوغاتی است.



پل برج لندن

طراحان این پل، ولف باری و هوراس جونز، توانستند در سال 1894 میلادی آن را تکمیل کنند. این پل که از روی رودخانه تایمز می گذرد یکی از مشهورترین نمادهای شهر لندن است.



ساخت این پل با 432 کارگر 8 سال طول کشید و برای ساخت دو پایه این پل از 70 هزار تن بتن و 11 هزار تن فولاد استفاده شد. پل برج لندن با 800 فوت طول در قسمت های پایین رودخانه تایمز ساخته شده است. در آن زمان هایی که حمل و نقل هوایی وجود نداشت و کالاها به کمک کشتی به لندن می رسید این پل 50 بار در روز بالا برده می شد تا کشتی ها بتوانند به راحتی عبور کنند.



پل چارلز

رودخانه ویتا از اوایل قرن 15 میلادی زندگی مسالمت آمیزی با پل چارلز دارد. این رودخانه در سال 1493 میلادی بود که به تصمیم پیتر پارلر احترام گذاشت و اجازه داد برای راحت تر شدن رفت و آمد مردم، این پل را بر رویش بسازند.



این پل یکی از قدیمی ترین پل های جهان است که با 515 متر طول و 9/5 متر عرض در شهر پراگ خودنمایی می کند.

هنرمند طراح این پل هیچ وقت نتوانست قدم روی این پل بگذارد و چند سال قبل از تکمیل پل چشم از جهان فروبست اما پل تاکنون سرپا مانده و با اینکه دو بار در سال های 1784 و 1890 میلادی به خاطر سیل تا پای تخریب پیش رفته اما مقاومت کرده تا دوباره به دست اهالی شهر بازسازی شود.



پل وست مینستر



یکی از پل هایی که از سال 1769 میلادی روی رودخانه تایمز لندن جا خوش کرده پل معروف وست مینستر است که در کنار کاخ وست مینستر، کلیسای وست مینستر، ساعت محبوب بیگ بن و همچنین چرخ و فلک لندن یکی از آثار ماندگار و زیبای شهر لندن به حساب می آید.





پل بروکلین

پل بروکلین را می توان به عنوان یکی از قدیمی ترین پل های مدرن و معلق دنیا نام برد. این پل که در فاصله سال های 1870 تا 1883 میلادی ساخته شد سرنوشتی مانند پل چارلز پراگ دارد.



مهندس آلمانی تبار این پل که «جان آئوگوستس روئبلینگ» نام داشت هیچ وقت نتوانست نظاره گر تکمیل این پل باشد و با مرگش در اثر سانحه ای که هنگام ساخت پل اتفاق افتاد، مسوولیت ساخت آن را به گردن پسرش واشنگتن انداخت اما واشنگتن جوان مشکل لکنت زبان داشت و بیان دستورات برایش خیلی سخت بود، برای همین «امیلی وارن روئبلینگ» مادر واشنگتن و همسر مهندس آلمانی طراح تصمیم گرفت تمام مدت سر کار حاضر باشد و دستورات واشنگتن را به کارگران منتقل کند.

این پل که با طول 1825 متر جزیره منتهن را به همسایه اش محله بروکلین وصل می کند با هزینه ای بیش از 15 میلیون دلار ساخته شد اما پیچیدگی سازه پل باعث شد در طول 13 سال ساختش جان 20 نفر از کارگرانش را بگیرد.



پل ریچموند

شهر لندن بیشتر پل های قدیمی را در خود جای داده است، در کنار پل های برج لندن و وست مینستر پل سنگی ریچموند هم روی رودخانه تایمز ساخته شد تا مرکز شهر را به بخش جنوب غربی وصل کند.



این پل در طول سه سال و در سال 1774 تا 1777 میلادی با هنرنمایی دو مهندس جوان به نام های «جیمز پین» و «کنتون کاز» ساخته شد و پابرجا ماند. لندنی ها معتقدند سرنوشت این پل با عدد 3 گره خورده چون بازسازی و تعریض این پل باز هم در طول سه سال و در سال های 1937 تا 1940 میلادی انجام شد.



پل پونته پیترا

پونته پیترا در زبان ایتالیایی به معنای پل سنگی است. این نام را مردم این کشور به پلی رومی و قوسی شکل دادند که 100 سال پیش از میلاد مسیح روی رودخانه «آدیجه» در شهر ورنا ساخته شد.

این پل در میان جاده و یا پوستومیا که از جنوا تا گذرگاه برنر امتداد داشت ساخته شد. پونته پیترا در اصل در کنار پل دیگری به نام پونس پوستومیوس ساخته شد. دو سازه که هر دو سمت راست رودخانه را با تئاتر رومی در کرانه شرقی مرتبط می ساختند.



هر دو پل از آجر و تراورتن ساخته شده بودند. پل پونته پیتر 120 متر طول و 5 قوس دارد که نزدیکترین قوس به ساحل سمت راستی رودآدیجه، در سال 1298 میلادی بازسازی شد. آوریل 1945 و در بحبوحه جنگ جهانی دوم، ارتش آلمان هنگام عقب نشینی، چهار قوس از پل پونته پیترا را منفجر کرد که در سال 1957 و با استفاده از مصالح اصلی بازسازی شد.


ویدیو مرتبط :
مسابقه مقاوم ترین پل کاغذی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عجیب ترین پل‌های جهان را بشناسید! (+عکس)



عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

 عجیب ترین پل‌های جهان را بشناسید! (+عکس)                                        
می‌توانید 4 كیلومتر روی هوا رانندگی كنید؟ قطعه‌ای از پل آكاشی كایكو در ژاپن به طول بیشتر از4كیلومتر میان 2 پایه روی هوا آویزان است اما این تنها موضوع عجیب در میان پل‌های مدرن جهان نیست، این مطلب در مورد عجیب‌ترین پل‌های جهان را بخوانید، قطعا تحت تاثیر قرار می‌گیرید.
 این پل‌ها هر كدام لقبی دارند: بزرگ‌ترین، طولانی‌ترین، شلوغ‌ترین و... همه این پل‌ها یك ویژگی مشترك دارند؛ اجداد ما حتی در رویای خود هم نمی‌توانستند آن‌ها را تصور كنند. این پل‌ها شگفتی‌های مهندسی و معماری هستند و در واقع شكل گرفتن هر كدام آن‌ها نشانگر قدرت و توانایی انسان است و البته تمام این پل‌ها هم جاذبه‌های گردشگری و قطب‌های جذب توریست هستند.

عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

 165 كیلومتر روی هوا
طولانی‌ترین پل
دانی یانگ- كانشان گراندبریج،‌ چین
چینی‌ها قطب جدید مهندسی در جهان هستند. آن‌ها در سال‌های اخیر شماری از بزرگ‌ترین و طولانی‌ترین پل‌های جهان را ساخته‌اند و حالا در میان 15 پل طولانی جهان 11 پل در چین واقع است. در میان 5 پل طولانی جهان 3 تا از‌ آن‌ها در مسیر قطارهای مافوق سریع مسیر پكن- شانگهای واقع است. این مسیر كه سالانه 80میلیون نفر در آن تردد می‌كنند با بودجه 33میلیارد دلاری ساخته شده است. پل دانی‌یانگ- كانشان در آغاز سال 2011 افتتاح شد و با طول بیشتر از 165 كیلومتری خود طولانی‌ترین پل جهان شد.طبیعی است كه امكان حركت با پای پیاده روی این پل وجود نداشته باشد اما گذر از آن با قطار مافوق سریع كه با سرعت 300 كیلومتر در ساعت حركت می‌كند بسیار لذت‌بخش است. حالا و به لطف مسیر جدید و قطارهای مافوق سریع مسیر پكن- شانگهای كه قبلا 11 ساعت به طول انجامید 5 ساعته طی می‌شود.

عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

400متر بالاتر از سطح زمین
مرتفع‌ترین پل
میلاوو و دالت، فرانسه
پل میلاوو پل چندان طولانی نیست، این پل در واقع 2 تپه را به هم وصل می‌كند، اما مسئله این است كه این 2 تپه در جنوب فرانسه در یك معبر استراتژیك واقع شده‌اند معبر باریك میان جنوب فرانسه و اسپانیا، جایی كه در تابستان‌ها صدها هزار مسافر راهی آن می‌شوند. این پل ساخته شد تا ترامیك سنگین‌ این مسیر را سبك كرده و راه را هم برای مسافران كوتاه كند.ساخت این پل 17 سال (از سال 1987 تا 2004) طول كشید. این پل از ارتفاع 325 متری شروع می‌شود و به سمت بالا شیب اندكی دارد و در بلندترین نقطه ارتفاع این پل تا زمین 410 متر است كه آن را بدل به مرتفع‌ترین پل جهان كرده است. این پل جدا از این ركورد خود، منظره فوق‌العاده‌ای هم دارد. اگرچه عبور هیچ كس با پای پیاده از این پل مجاز نیست، اما یك مسابقه دوومیدانی به طول 20‌كیلومتر در تابستان‌ها در این منطقه برگزار می‌شود كه دونده‌ها كل مسافت پل را طی می‌كنند و از زیبایی فوق‌العاده آن لذت می‌برند.

 عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

  20میلیون آجر یعنی چقدر؟
بزرگ‌ترین پل آجری جهان
پل گلشنر ولی، آلمان
این پل تنها 600متر طول دارد كه در میان «ترین‌‌ها» در میان پل‌های جهان اصلا رقم زیادی محسوب نمی‌شود اما ویژگی این پل در واقع طول یا ارتفاع آن نیست بلكه مصالحی است كه در ساخت آن به كار رفته. این پل كه در آلمان شرقی و در منطقه ساكسونی واقع است با بیش از 20میلیون عدد آجر ساخته شده. در حالی كه اكثر پل‌های جهان از فلزات یا سنگ ساخته شده است انتخاب آجر، با توجه به گرانی آن انتخاب عجیبی است اما خب، وجود چند كارخانه آجرپزی در اطراف این منطقه توجیه می‌كند كه چرا سازندگان آن این تصمیم را گرفته‌اند. در كنار مسیر ریل آهن این پل، مسیر پیاده‌روی هم وجود دارد كه می‌توانید از آن عبور كنید و از منظره زیبای آن لذت ببرید.

 عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

  پل 110 ساله
طولانی‌ترین پل سرپوشیده
هارتلند بریج، نیوبرانزویك كانادا
دولت كانادا در مورد ساخت پلی روی رودخانه سن‌جان مردد بود زیرا وضعیت آب و هوایی متغیر این ناحیه ساخت پل و استفاده از آن را مشكل می‌كرد، اما گروهی از مردم این پروژه را به شكل مشاركتی و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به سرانجام رساندند. آن‌ها این پل 403 متری را كه سقف دارد در سال 1901 ساختند و 5 سال بعد آن را به دولت فروختند. حالا با پیشرفت‌های علمی، پل‌های سرپوشیده به كار گرفته نمی‌شوند و برای همین پل‌ هارتلند به طولانی‌ترین پل سرپوشیده جهان بدل شد. می‌توانید هم با اتومبیل و هم به صورت پیاده از داخل این پل سرپوشید بگذرید و از زیبایی‌های آن لذت ببرید.

 عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

  پل 4كیلومتری با 2 پایه
بزرگ‌ترین پل معلق جهان
پل آكاشی كایكو (یا پل مروارید)، ژاپن
زمانی كه این پل در حال ساخت بود، بسیاری از افراد آن را غیرممكن می‌دانستند و حتی برخی مهندسان معتقد بودند كه در نهایت ساخت این پول ممكن نخواهد شد، اما ژاپنی‌ها طرح رویاپردازانه خود را عملی كردند.پل آكاشی كایكو در واقع بزرگ‌ترین پل معلق جهان است. طول این پل 4 كیلومتر و 300 متر است، ولی این پل فقط 2 پایه دارد، در واقع 2 قطعه هر كدام به طول هزارو 100 متر و یك قطعه به طول 2هزار و 100 متر در هوا معلق هستند. این نكته پل آكاشی كایكو را به معجزه‌ای در علم «معماری» بدل كرده است.پل آكاشی كایكو شهر بندری مشهور كوبه را به جزیره آواجی مركز صید مروارید ژاپن كه در كل تاریخ ژاپن به نام دروازه مروارید شهرت داشته وصل می‌كند (علت لقب این پل هم همین است). این پل كه در سال 1998 تكمیل شد ویژگی‌های منحصر به فردی دارد، مثلا در مقابل بادهایی با سرعت 250 كیلومتر در ساعت و همچنین زمین‌لرزه‌هایی به قدرت 5/8 ریشتر مقاومت می‌كند.

غول 80ساله
عریض‌ترین پل جهان
پل سیدنی هربور، استرالیا
خب، یك پل عریض به چه درد می‌خورد؟ پلی كه 60 متر عرض آن است به چه دردی می‌خورد؟ اگر جواب این سوالات را از مردم سیدنی بپرسید به شما خواهند گفت، به درد كم كردن ترافیك. در واقع پل هربور بسیاری از مشكلات ترافیكی سیدنی را حل كرده است. در این پل بسیار عریض یك بزرگراه 8لاینه (4لاین در هر طرف) 2 خط مترو، 2 پیاده‌رو  مخصوص پیاده‌روی تعبیه شده است. این پل قلب تجاری سیدنی را به منطقه‌های مسكونی حاشیه شهر وصل می‌كند و برای همین نقش بسیار مهمی در زندگی مردم این شهر دارد. شاید باورش برای‌تان عجیب باشد ولی این پل فوق‌العاده در سال 1932 ساخته شده است و ماه دیگر جشن تولد 80سالگی آن با مراسمی بزرگ و ویژه برگزار خواهد شد.شاید بهترین چشم‌انداز تماشای آن از بالای برج پیلتون است،‌ پس از بالا رفتن از 200 پله، می‌توانید بر بالای پل قرار بگیرید و به چشم‌اندازی فوق‌العاده نگاه كنید.

 عجیب ترین پل‌های جهان,عجایب گردشگری,طولانی‌ترین پل جهان

 روزی 150 هزار اتومبیل
شلوغ‌ترین پل
جرج واشنگتن، نیویورك
در سال 2010، 52 میلیون اتومبیل، اتوبوس و كامیون از روی این پل عبور كردند. این پل كه از روی رودخانه هادسن می‌گذرد، نیوجرسی را به منهتن وصل كرده و در واقع شلوغ‌ترین محله‌های شهری نیویورك را به هم وصل می‌كند. بر اساس آمار طی یك سال، هر ساكن شهر نیویورك حداقل 7 بار از روی این پل عبور می‌كند. احتمالا تعجب كرده‌اید كه این همه وسیله نقلیه چطور می‌توانند از یك پل عبور كنند. اما باید بدانید این پل یك پل 2 طبقه است كه در مجموع 14 لاین دارد (8لاین عبوری در قسمت بالایی و 6 لاین عبوری در قسمت پایینی) و اتومبیل‌ها چندان در ترافیك این پل گیر نمی‌كنند.
آمار در مورد پل جرج واشنگتن دقیق است ولی احتمالا اگر آمار در مورد پل‌های وارای كلكته هم دقیق بود، این پل عنوان پرترافیك‌ترین را به خود اختصاص می‌داد. آمار حاكی از این است كه روزانه حدود 80هزار وسیله نقلیه، یك میلیون انسان پیاده و چند هزار گاو از روی این پل عبور می‌كنند.
 منبع:bartarinha