سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

لوگوی گوگل در سالگرد تخریب دیوار برلین


گوگل که تقریبا هر روز به مناسبت های مختلف لوگوی صفحه اصلی خود را تغییر می دهد، این بار به مناسبت سالروز شکست دیوار برلین لگوی خود را تغییر داد.

عصرخبر: گوگل که تقریبا هر روز به مناسبت های مختلف لوگوی صفحه اصلی خود را تغییر می دهد، این بار به مناسبت سالروز شکست دیوار برلین لگوی خود را تغییر داد.
 
گوگل در فیلمی که به مناسبت امروز( بیست و پنجمین سالگرد تخریب دیوار برلین) بعنوان لوگوی خود منتشر کرده، به نمادهای دیوار برلین در سراسر جهان پرداخته است.

لوگوی گوگل عوض شد (+عکس و فیلم)

دیوار برلین اصلی‌ترین نماد جنگ سرد بود که به پردهٔ آهنین مشهور شد و به مدت ۲۸ سال شهر برلین را به دو منطقهٔ شرقی و غربی تقسیم کرد.
 
پس از جنگ جهانی دوم و در سال۱۹۴۷، چهار کشور اصلی پیروز جنگ یعنی متفقین شامل آمریکا، بریتانیا، فرانسه و شوروی، کشور اشغال‌شدهٔ آلمان را به چهار بخش که هر کدام تحت کنترل یکی از آن‌ها بود تقسیم کردند. برلین به عنوان پایتخت آلمان نیز از قاعدهٔ جداسازی مستثنی نبود. بنابر این با وجود این که تمام شهر برلین در قسمت تحت نفوذ شوروی قرار داشت میان متفقین تقسیم شد. البته قسمت تحت کنترل نیروهای شوروی به مراتب بیشتر از سایر قسمت‌ها بود و شامل بخش شرقی شهر می‌شد.
 
با بهبود تدریجی مناسبات میان شرق و غرب در اواخر دهه ۱۹۸۰ میلادی زمینهٔ فروپاشی دیوار برلین فراهم شد. در سال ۱۹۸۹ حکومت کمونیستی شوروی تصمیم گرفت دموکراسی‌سازی را به عنوان یک اصل در کشورهای اروپایی شرقی تحت نفوذ خود دنبال کند. اما در این میان اتفاقی افتاد که روند رو به پایان دولت آلمان شرقی را آغاز کرد. دولت کمونیستی مجارستان درهای خود را بر روی غرب گشود. در بیست و سوم آگوست ۱۹۸۹، مرزهای بین مجارستان و اتریش باز شد. از آن‌جا که مهاجرت بین کشورهای کمونیستی ممنوع نبود، ساکنان آلمان شرقی که مجاز به رفت‌وآمد به مجارستان بودند از طریق این کشور و نیز چکسلواکی به آلمان غربی و سایر کشورهای اروپای غربی رفتند. این مهاجرت‌ها طی یک ماه به سرعت افزایش یافت. به طوری که در ماه سپتامبر حدود ۱۳ هزار نفر از اهالی آلمان شرقی به سمت مجارستان حرکت کردند تا بتوانند از طریق اتریش خود را به آلمان غربی برسانند.
 
در پاییز همان سال، تظاهرات اعتراض‌آمیز مردم نسبت به دولت آلمان شرقی شدت گرفت تا این که در هجدهم اکتبر همان سال اریک هونکر، رهبر آلمان شرقی از سمت خود کناره‌گیری کرد و چند روز بعد ایگون کرنس جانشین او شد. دولت جدید تصمیم گرفت به ساکنان برلین شرقی اجازه دهد تا برای سفر به برلین غربی تقاضای ویزا کنند. با اعلام این مطلب از سوی دولت ده‌ها هزار نفر از ساکنان برلین شرقی خود را به محل‌های مشخص شده رساندند تا از مرز عبور کنند و به برلین غربی بروند. هجوم این جمعیت به کنار مرز ماموران و نگهبانان را دچار مشکل کرد. چرا که آن‌ها برای مقابله با چنین جمعیتی آمادگی نداشتند. لحظه به لحظه بر انبوه جمعیت اضافه می‌شد. سرانجام ماموران مرز را گشودند و مردم توانستند از آن عبور کنند. در آن طرف مرز، اهالی برلین غربی برای استقبال از همشهریان سابقشان جمع شده بودند. به این ترتیب نهم نوامبر ۱۹۸۹ به روز فروپاشی دیوار برلین تبدیل شد. این دیوار ظرف روزها و هفته‌های بعد و توسط کسانی که از دیگر نقاط آلمان شرقی خود را به برلین رسانده بودند به تدریج خراب شد. فروریختن دیوار برلین، اولین قدم در راه اتحاد مجدد دو آلمان بود که سرانجام در سوم اکتبر ۱۹۹۰ صورت گرفت.
 
میخائیل گورباچف رئیس جمهور وقت اتحاد جماهیر شوروی ۱۵ سال بعد، در سال ۲۰۰۴ عنوان کرد که وقتی در ژوئیه ۱۹۸۹ با هلموت کهل صدراعظم آلمان غربی مذاکره کرده‌بود، به طور مشترک به این نتیجه رسیدند که هنوز زمان وحدت دو آلمان فرا نرسیده‌است. در نهایت هم به این توافق کردند که از میان برداشتن دیوار به قرن بیست و یکم موکول شود. او عنوان می‌کند که البته مردم آلمان تصمیم دیگری گرفتند و با پافشاری روی برچیدن دیوار، رهبری تاریخ را به دست گرفتند. مردم سایر کشورهای اروپای شرقی و مرکزی نیز بلافاصله از آن‌ها سرمشق گرفتند و موانع رسیدن به آزادی را از سر راه خود برداشتند.
 
درحال حاضر ۳۴ قطعه از دیوار اصلی برلین در موزه نگهداری می‌شود.



ویدیو مرتبط :
مستند دیوار برلین - از ساخت تا تخریب (انگلیسی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لوگوی گوگل در سالگرد «دکتر هو» +عکس



لوگوی گوگل در سالگرد «دکتر هو» +عکس

لوگوی گوگل دیروز به مناسبت پنجاهمین سال نمایش مجموعه علمی تخیلی "دکتر هو" تغییر کرد.

دیروز جمعه (22 دسامبر) لوگوی گوگل در بریتانیا، به مناسبت گرامی داشتن پنجاهمین سال نمایش مجموعه تلویزیونی "دکتر هو" تغییر کرد.

 

لوگوی گوگل در سالگرد دکتر هو,علت تغییر لوگوی گوگل

 

در بالای لوگوی گوگل تصویری کارتونی از شخصیت های متفاوتی که در این مجموعه ظاهر شدند جای گرفته و در عین حال این امکان به وجود آمده بود که در صورت تمایل با کلیک کردن روی یک گزینه بتوانید وارد یک بازی درباره این مجموعه شوید.

 

هر چند این بازی بسیار ساده طراحی شده بود اما علاقه‌مندان به تجربه کردن آن باید وقت کافی برای وارد شدن به این بازی را کنار می گذاشتند. 

 

برای گرامیداشت این مجوعه تلویزیونی، بی بی سی یک قسمت ویژه ساخته است که عنوان آن "روز دكتر" است و امروز (بیست و سوم نوامبر) در بریتانیا و ایالات متحده نمایش داده می شود. پوستر مجموعه جدید "دکتر هو" نیز از اول شهریور رونمایی شده بود تا همه دوستداران این مجموعه بدانند که با پنجاه ساله شدن این مجموعه، فصل جدیدی از آن با حضور یک بازیگر جدید به نمایش درمی‌آید.

 

قرار است در فصل جدید این مجموعه پیتر كاپالدی بازیگر بریتانیایی جایگزین اسمیت در نقش دكتر هو شود. مجموعه جدید "دکتر هو" پس از نمایش قسمت ویژه با عنوان "روز دکتر"، پس از کریسمس  پخش می شود.

 

لوگوی گوگل در سالگرد دکتر هو,علت تغییر لوگوی گوگل

 

پیتر کاپالدی دوازدهمین بازیگری است که در نقش دکتر هو ظاهر می شود. در جدیدترین سری از مجموعه تلویزیونی "دکتر هو" که از سال 2005 شروع شد، ابتدا کریستوفر اکلستون در این نقش به کار گرفته شد و در ادامه از بازیگرانی جوانتر مانند دیوید تننت و مت اسمیت استفاده شد.

 

مجموعه تلویزیونی "دکتر هو" که یک مجموعه علمی تخیلی است، اولین بار 23 نوامبر 1963 در تلویزیون به نمایش درآمد و به تدریج در کشورهای دیگر هم پخش شد.

 

این مجموعه را بی.بی.سی بنگاه خبری بریتانیا، بنگاه خبری کانادا و کانال علمی-فنی تهیه کرده اند و ماجراهای آن توسط نویسندگان مختلف نوشته شده است. دکتر هو که با ماشین زمان خود به نام تاردیس مسافرت می کند و با ماجراهای عجیبی روبه رو می شود، قهرمان اصلی این مجموعه است.

 

از آغاز سال 2013 برنامه های مختلفی برای گرامیداشت پنجاهمین سال نمایش این مجموعه اجرا شد که انتشار کتابی درباره این مجموعه و نیز انتشار یک کتاب الکترونیک در هر ماه از جمله آنها بوده است..... / خبرگزاری مهر