سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

كجا خوش است ؟ جایی كه دل خوش است



 

 داستان ضرب المثل, سمرقند

هر كجا دل و روح انسان شاد باشد و با طراوت ، آنجا بهترین جا است .
آورده اند كه ...
قافله ای بزرگ به جایی می رفت ، آبادانی نمی یافتند و آبی نبود ، ناگهان چاهی یافتند بی دلو ، سطلی بدست آوردند و به ریسمانها بستند و آن سطل را به زیر چاه فرستادند . كشیدند ، سطل بریده شد . دیگری فرستادند ، هم بریده شد بعد از آن ، اهل قافله ، یكی را به ریسمان بستند و در چاه فرو می فرستادند ، بر نمی آمد . تا چند كس فرو رفت و بر نیامد .
عاقلی بود گفت : من بروم . او را فرو كردند ، نزدیك آن بود كه به قعر چاه رسد . سیاهی با هیبتی ظاهر شد . این عاقل گفت : من نخواهم رهیدن ، باری ، عقل با خود آرم و بیخود شوم ، تا ببینم كه بر من چه خواهد رفتن ، آن سیاهی گفت : قصه دراز مكن كه تو اسیر منی و نرهی الا به جواب صواب ، به چیز دیگر نرهی . گفت : بفرما ، سیاهی پرسید : از جاها كجا بهتر ؟
عاقل اندیشید : من اسیر و بیچاره اویم ، اگر بگویم سمرقند یا بغداد چنان باشد كه جای وی را نفی كرده و طعنه زده باشم . پس گفت : جایگاه آن بهتر كه آدمی را آنجا خوشی و موشی باشد . اگر در قعر زمین چاه باشد و اگر در سوراخ موشی باشد ، بهتر آنجا باشد . سیاهی گفت : نغز گفتی ، احسنت ! رهیدی ! آدمی در عالم تویی ! اكنون من تو را رها كردم و دیگران را به بركت تو آزاد كردم . بعد از این همهٔ مردمان عالم را به محبت تو بخشیدم ، بعد از آن هم قافله را سیراب كرد .
منبع:shamimm.ir


ویدیو مرتبط :


خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نادران:یک رییس‌جمهور نباید خروس جنگی باشد و دل مردم را با خروس قندی خوش کند



الیاس نارادان, جبهه حماسه‌سازان

علاج نادران برای «اقتصاد بیمار»

سخنگوی اقتصادی جبهه حماسه‌سازان گفت: بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی کشور ناشی از غفلت مسوولین از این سیاست‌هاست.

به گزارش ایسنا، الیاس نادران در سومین نشست از سلسله نشست‌های مشق حماسه که با عنوان «میزگرد تخصصی اقتصادی و آسیب‌شناسی اقتصاد کشور و ارائه برنامه‌های راهبردی جبهه حماسه‌سازان» با بیان این‌ اعتقاد که «اقتصاد ایران دارای یک بیماری است» ابراز عقیده کرد: بیماری که اقتصاد ایران از آن رنج می‌برد، تبدیل اقتصاد به یک نظام رانتی دولتی آلوده به فشار، است و باید برای برون‌رفت از این وضعیت به سمت یک اقتصاد کارآفرین، رقابتی، سالم و باثبات برنامه‌ها و راهکارهای عملی خاصی را دنبال کنیم.

وی افزود: به اعتقاد ما سیاست‌های کلی اصل 44 مدلی از مدیریت اقتصادی کشور و ساختار اقتصادی کشور را طراحی می‌کند که اگر این سیاست‌ها به طور همه‌جانبه عملیاتی شوند می‌توان معضلات اقتصادی ایران را برطرف کرد. متاسفانه اجرای این سیاست‌ها امری است که مورد غفلت قرار گرفته و به دلیل انحراف از این سیاست‌ها شاهد شرایط بد اقتصادی هستیم. بخش اعظمی از این مشکلات ناشی از غفلت مسوولین از این سیاست‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های کلی اصل 44 سیاستی است که سال‌ها برایش زحمت کشیده شده و نهادهای بسیاری درگیر تدوین و تصویب این سیاست بوده‌اند و بین کارشناسان اقتصادی نیز یک اجماع در این رابطه وجود داشته است. حال ما نقدمان بر این است که اگر سیاست‌های کلی اصل 44 به صورت جامع عملیاتی می‌شد امروزه شاهد بسیاری از مشکلات اقتصادی نبودیم.

این نماینده مجلس هم‌چنین گفت: سیاست‌های کلی اصل 44 هم ناظر به آزادسازی اقتصادی بود و هم ناظر به خصوصی‌سازی به معنای خاص ماهوی برخی از مالکیت‌های دولتی بود. این سیاست‌ها به مفهوم رقابتی کردن اقتصاد و همچنین به مفهوم ایجاد عدالت توزیعی در بین مردم و توانمندسازی اقشار مختلف جامعه بود که متاسفانه در دولت‌های نهم و دهم منحصرا به بحث واگذاری‌ها توجه شد و اکثر موارد ذکر شده نادیده گرفته شد. به طور مثال در حوزه عدالت توزیعی آن‌چه که مورد نظر سیاست‌ها بود عملی نشد.

وی با بیان این‌ اعتقاد که «اقتصاد ما در شرایطی است که دولت باید به مردم ماهی بدهد و برای آن‌ها‌ ماهیگیری کند»، ابراز عقیده کرد: دولت سیاست چاوز را در پیش گرفته است، دولت با این سیاست پیش می‌رود که طبقات پایین جامعه را حفظ و بقیه طبقات جامعه را به حال خود رها کند سپس همه مشکلات را به گردن آمریکا بیاندازد.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به ویژگی‌هایی که برای رییس‌جمهور آینده مطرح می‌شود گفت: یک رییس‌جمهور نباید خروس جنگی باشد و دل مردم را با خروس قندی خوش کند.

در ادامه احسان خاندوزی یکی از سخنرانان این برنامه با بیان این‌که «آینده خوبی در انتظار اقتصاد ماست» گفت: با جمع‌بندی‌هایی که از ابعاد مختلف صورت گرفته است و با در نظر گرفتن بسترهایی که در اقتصادمان وجود دارد این نتیجه را می‌گیریم که اگر اقتصاد ایران در مقابل شوک‌هایی که از بیرون وارد می‌شود مقابله کند حتما وضعیت مطلوب‌تری در انتظارش خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: برای برون‌رفت از این وضعیت راهکارهای زیادی وجود دارد که عمدتا راهکارهای بلندمدت هستند.

وی تاکید کرد: نباید اقتصاد را پاشنه آشیل حوزه‌های دیگر قرار دهیم و برای گذر از مشکلات اقتصادی باید راه‌حل غیراقتصادی یافت.

عطا‌الله رفیعی یکی دیگر از سخنرانان این مراسم نیز با بیان این‌که «یکی از مشکلات اساسی و بنیادین دولت‌های بعد از انقلاب اسلامی تنزل مطالبات مردم به سمت مطالبات اقتصادی بود» گفت: دولت سازندگی همه مطالبات مردم و انقلاب را به مطالبات اقتصادی تبدیل کرد. این دولت در بستری که مناسب برپایی الگوهای غربی نبود، الگوهای غربی اقتصادی را مورد نظر قرار داد و این باعث شد که به اقتصاد بیش از دیگر حوزه‌ها توجه شود.

وی با تاکید بر این‌که «بین فرهنگ و اقتصاد، باید فرهنگ برای ما ارجحیت داشته باشد» گفت: اگر بنا باشد بین این دو یکی را انتخاب کنیم قطعا فرهنگ دارای اولویت بیشتری است که متاسفانه در دوره دولت سازندگی به این امر پرداخته نشد./ایسنا