سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

شرایط آب و هوایی عجیب در سیارات +عکس


فکر می‌کنید که آب و هوا این روزها خیلی سرد شده؟ تصور می‌کنید که طوفان «سندی» طوفان خیلی مخربی بوده است؟

1 پزشک:  فکر می‌کنید که آب و هوا این روزها خیلی سرد شده؟ تصور می‌کنید که طوفان «سندی» طوفان خیلی مخربی بوده است؟ این شرایط آب و هوایی و این طوفان‌ها در مقایسه با چیزی که در برخی از سیارات منظومه شمسی اتفاق می‌افتند، به مانند آب و هوایی خوش و نسیمی ملایم هستند.

با هم تعدادی از جالب‌ترین این پدیده‌ها را مرور می‌کنیم:



- طوفان ۴۰۰ ساله‌ای به اندازه سه برابر کره زمین: احتمالا شما با این طوفان بزرگ آشنا هستید و قبلا در کتاب‌ها در مورد آن خوانده‌اید. این طوفان چیزی نیست، جز همان لکه سرخ مشهور سیاره مشتری. ما از ۴۰۰ سال پیش با این طوفان آشنا شده‌ایم، از آن زمان که گالیله، تلسکوپ خود را به سمت مشتری و ماه‌های آن گرفت.
البته این طوفان احتمالا، بسیار مسن‌تر از این حد است. دانشمندان عقیده دارند که رنگ سرخ این طوفان به خاطر وجود سولفور در جو مشتری است.

در چند سال اخیر، این طوفان برادری برای خود پیدا کرده است و طوفانی دیگر با نام لکه قرمز کوچک هم در نیمکره جنوبی مشتری از به هم پیوستن سه طوفان سفید رنگ کوچک، ایجاد شده است. از سال ۲۰۰۶، اندازه این طوفان در حال گسترش است و حالا وسعت آن به اندازه زمین شده است، سرعت این طوفان ۴۰۰ مایل در ساعت است، یعنی به همان سرعت طوفان در لکه سرخ بزرگ مشتری.



- برف‌هایی از جنس دی اکسید کربن:‌ ما شواهدی از وجود آب را در کلاهک یخی شمالی و همچنین در مناطقی دور از آن یافته‌ایم، ولی در ماه سپتامبر، مدارگرد مریخ ناسا، ابرهای دی اکسید کربن و بارش شبه‌برف‌های دی اکسید کربن منجمد را در مریخ کشف کرد.

این برای اولین بار بود که در منظومه شمسی شواهد چنین بارش‌هایی پیدا می‌شد.

عکس زیر در جولای سال ۲۰۱۱، مقارن با پایان تابستان مریخ گرفته شده است و نشان می‌دهد  در شرایط آب و هوایی گرم، توده یخ دی اکسید کربن در قطب جنوب مریخ چگونه به گاز تبدیل می‌شود. این پدیده به صورت توده‌هایی با شکل‌های عجیب با حاشیه‌های طلایی در این عکس مشخص است.




- باران اسید سولفوریک: در جو سیاره زهره ابرهای دی اکسید کربن و اسید سولفوریک بسیاری وجود دارد، در شرایط آب و هوایی خاصی، بارانی از اسید سولفوریک بر سطح این سیاره می‌بارد.



 به مانند زمین ما شاهد پدیده گلخانه‌ای در سیاره زهره هم هستیم، البته قدمت و شدت این پدیده در سیاره زهره بسیار بیشتر از زمین است. این پدیده از میلیون‌ها سال پیش، سیاره زهره را تبدیل به جهنمی داغ کرده است. حرارت سطح سیاره به ۸۶۰ درجه فارنهایت می‌رسد،. فشار جو زهره ۹۰ برابر جو زمین است.

پس جای تعجب نیست که سفینه‌های اکتشافی که بر سطح زهره نشسته‌اند، تنها چند ساعت تا پیش از نابودی توانسته‌اند تاب بیاورند.



- بادهای متان با سرعت مافوق صوت: ابرهایی از متان جامد بر سطح سیاره نپتون جاری هستند، نپتون بادخیزترین سیاره منظومه شمی است، سرعت بادها بر طح این سیاره به ۱۲۰۰ مایل در ساعت می‌رسد. این در حالی است که سریع‌ترین بادهای زمین تنها ۲۵۰ مایل در ساعت، سرعت دارند. بعضی از این ابرها به مانند اسکوتر یا روروک هر ۱۶ ساعت سطح سیاره را می‌پیمایند.

اما در عکس زیر، لکه تیره بزرگ نپتون نشان داده شده است که زمانی تصور می‌شد که ماهیت‌اش درست به مانند لکه سرخ بزرگ مشتری است و چیزی به جز تندبادهای سریع نیست. اما مطالعه این لکه با تلسکوپ فضایی هابل نشان داد که این لکه، در واقع حفره‌ای در ابرهای متان سیاره است، چیزی شبیه سوراخ ازون در سیاره زمین.



- طوفان‌های گرد و غبار عظیم بر سطح مریخ: مریخ خشک است و شرایطی به مانند کویرهای زمین را دارد. طوفان‌های گرد و غبار بر سطح مریخ بسیار معمول هستند.

این طوفان‌های گاه همه سطح سیاره را می‌گیرند و در این جریان درجه حرارت جو مریخ را تا ۳۰ درجه هم بالا می‌برند و چند هفته‌ای طول می‌کشند.



طوفانی که در این عکس مشخص است، کمتر از ۲۴ ساعت طول کشید.

- بادها در مریخ حاصل جریان‌های همرفتی هستند که متعاقب گرم شدن جو با نور خورشید ایجاد می‌شوند. در اینجا یک تند باد ۳۰ متری با شکلی خاص و ویژه را در منظقه شمالی مریخ می‌بینید. این نوع بادها موسوم به طوفان گرد و غبار شیطان هستند.


- باران‌های متان: تیتان -بزرگ‌ترین قمر زحل- از دور بسیار شبیه زمین است، چنین به نظر می‌رسد که به مانند زمین ابرهایی در سطح این سیاره هستند، اما این ابرها از جنس متان هستند. متان در تیتان چرخه‌ای به مانند آب در زمین دارد. البته متان، نقطه ذوب بسیار پایین‌تر از یخ دارد (منفی ۲۹۵٫۶ درجه فارنهایت). در اتمسفر ضخیم تیتان، مولکو‌ل‌های ارگانیک هم یافت می‌شود.



- ابرهای نیتروژن جامد: تریتون بزرگ‌ترین قمر نپتون است، اینجا سردترین محل در منظومه شمسی است و دمای متوسط به منفی ۳۱۵ درجه فارنهایت می‌رسد.
این عکس توسط ویجر در دوم آگوست سال ۱۹۸۹ گرفته شد و کلاهک قطبی بزرگ جنوبی تریتون را نشان می‌دهد. این کلاهک توده ضخیمی از نیتروژن جامد است که به آهستگی تبخیر می‌شود. نیتروژن ابرهای چند کیلومتری در بالای سطح این قسمت ایجاد می‌کند.



تریتون یک مدار عجیب و به سمت مخالف دارد که باعث می‌شود این قمر سال به سال به نپتون نزدیک‌تر شود، طوری که پشبینی می‌شود بین ۱۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون سال بعد، تریتون و نپتون به هم طوری نزدیک شوند که تریتون تبدیل به حلقه‌هایی به مانند حلقه‌های زحل شود.

- طوفان‌های هیدروژنی: این عکس در دسامبر سال ۲۰۱۰ توسط فضاپیمای کاسینی از سطح زحل گرفته شده است،‌ در این عکس طوفان‌هایی در نزدیک قطب شمال زحل با مساحتی به اندازه ۸ برابر سطح زمین مشخص هستند. در اوج این طوفان‌ها، آنها باعث ایجاد ۱۰ صاعقه در ثانیه می‌شوند.



زحل آب و هوایی ویژه دارد، برخلاف زمین یا مشتری که توفان‌ها به صورت مکرر تکرار می‌شوند، آب و هوای زحل دوره‌ای است، طوری که چند سال شاهد آب و هوایی آرام و چند سال هم شاهد آب و هوایی توفانی این سیاره هستیم.



ویدیو مرتبط :
بازی فوتبال در بدترین شرایط آب و هوایی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عجیب ترین شرایط آب و هوایی +عکس



اخبار گوناگون - عجیب ترین شرایط آب و هوایی +عکس

با رنگین کمان آشنا هستید که به خاطر تابش نور خورشید در قطرات آب معلق در هوا ایجاد می شود و تنها می توان آن را در روشنایی روز دید اما شاید اولین بار باشد که نام رنگین کمان ماه را می شنوید.

علم هواشناسی زیبا و جذاب است چرا که همیشه باید آخرین پیش بینی ها را از آب و هوا داشته باشند و نیاز به مهارت های مختلفی است. هر آنچه ما از آب و هوا می دانیم باعث شگفتی ما می شود اما این تنها بخش کوچکی از وضعیت های جوی و اقلیمی در کره زمین است. برخی مواقع حالت های خاصی رخ می دهد که نادر هستند و دیدن آن ها واقعا خوش شانسی می خواهد. در ادامه با وضعیت های مختلف آب و هوایی آشنا خواهیم شد که کمتر از آن ها حرفی به میان آمده است.

رنگین کمان ماه

  اخبار,اخبار گوناگون, عجیب ترین شرایط آب و هوایی

 با رنگین کمان آشنا هستید که به خاطر تابش نور خورشید در قطرات آب معلق در هوا ایجاد می شود و تنها می توان آن را در روشنایی روز دید اما شاید اولین بار باشد که نام رنگین کمان ماه را می شنوید. این رنگین کمان بسیار نادر بوده و تنها شب هایی که ماه کامل و نزدیک زمین است می توان آن را دید. یکی از بهترین نقاط برای مشاهده رنگین کمان ماه آبشار کامبرلند در ایالت کنتاکی است.

کمربند ونوس 

اخبار,اخبار گوناگون, عجیب ترین شرایط آب و هوایی

 یکی از شرایط آب و هوایی خاص که بیشتر در روزهای غبارآلود دیده می شود، کمربند ونوس است. این حالت آب و هوایی باعث می شود که آسمان به رنگ های بنفش و صورتی تبدیل شود. این حالت بیشتر عصرها که خورشید نور کمتری دارد دیده می شود.

ماه رنگی

 اخبار,اخبار گوناگون, عجیب ترین شرایط آب و هوایی

 با توجه به شرایط جوی و حالت های مختلف اتمسفر ماه ممکن است به رنگ های مختلفی تبدیل شود. این گونه موارد تنها از نقاط خاصی قابل مشاهده هستند. ماه می تواند به رنگ های آبی، نارنجی یا قرمز تبدیل شود. اشاره به این نکته نیز لازم است که برخی مواقع گرد و غبار یا دود رنگ ماه را عوض می کنند که از حالت های عادی به حساب می آیند.

ابرهای ماماتوس

  اخبار,اخبار گوناگون, عجیب ترین شرایط آب و هوایی

 شاید تا به حال ابرهای مختلفی را دیده باشید اما تنها زمانی می توانید یک ابر ماماتوس را مشاهده کنید که شهر شما با طوفان زیر و رو شده باشد. این ابرها گاهی اوقات با رعد و برق شدید همراه هستند و از جمله شرایط ترسناک آب و هوایی به شمار می آیند. هنوز دلیل اصل به وجود آمدن این ابرها برای کارشناسان هواشناسی مشخص نشده است.

اشعه سبز 

اخبار,اخبار گوناگون, عجیب ترین شرایط آب و هوایی

 یکی از نادرترین پدیده های آب و هوایی "اشعه سبز" نام دارد. این حالت تنها ممکن است در زمان غروب کامل یا اولین لحظات طلوع خورشید به وجود آید. با تابیده شدن نور خورشید به اتمسفر و شکسته شدن آن شما می توانید یک نور سبز را دقیقا بالای خورشید مشاهده کنید، این نور سبز تنها برای چند دقیقه یا حتی چند ثانیه دیده می شود.

 

اخبار گوناگون - باشگاه خبرنگاران