سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

روزی که انگلیس‌ها از ایران رفتند +عکس


جلد مجله «تهران مصور» در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۳۰ با عنوان: انگلیسها می روند؛ پایان نیم قرن استعمار

وبسایت مشرق: جلد مجله «تهران مصور» در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۳۰ با عنوان: انگلیسها می روند؛ پایان نیم قرن استعمار

در روز ۳ شهریور ۱۳۲۰ نیروهای شوروی از شمال و شرق و نیروهای بریتانیایی از جنوب و غرب، از زمین و هوا به ایران حمله کردند و شهرهای سر راه را اشغال کردند و به سمت تهران حرکت کردند. ارتش ایران به سرعت متلاشی شد. رضاشاه با فشار متفقین به خصوص بریتانیا ناچار به استعفاء شد.

متفقین پس از مدت‌ها کشمکش با روس‌ها بر سر نوع حکومت جدید ایران، بالاخره در انتقال سلطنت به پسرش -محمدرضا- که ولیعهد او نیز بود، به توافق رسیدند.

پس از اشغال، راه‌آهن سراسری ایران برای انتقال کمک‌های نظامی از جنوب ایران به پشت جبهه شوروی، بر اساس قانون وام و اجاره مورد استفاده قرار گرفت.

ایران که در آغاز جنگ، بی‌طرفی خود را اعلام کرده بود نهایتاً در ۱۷ شهریور ۱۳۲۲ به آلمان اعلان جنگ داد. هدف اصلی ایران از اعلان جنگ پیوستن به اعلامیه ملل متحد و شرکت در کنفرانس‌های صلح پس از جنگ بود.

پس از اتمام جنگ، ارتش بریتانیا ایران را در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۳۰ ترک کرد ولی نیروهای نظامی ارتش آمریکا و ارتش شوروی، همچنان در ایران باقی‌ماندند.

روزی که انگلیس‌ها از ایران رفتند


ویدیو مرتبط :
روزی که امام خامنه ای تا پای شهادت رفتند . . .

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

روزی که استاد بزرگ آواز ایران به دنیا آمد + عکس



روزی که استاد بزرگ آواز ایران به دنیا آمد + عکس

 

موسیقی - پانزده اردیبشهت ماه سالروز تولد غلامحسین بنان، استاد آواز ایران است.

به گزارش خبرآنلاین، استاد غلامحسین بنان 15 اردیبهشت 1290، در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمد و به دلیل گرایش پدر و مادرش به خوانندگی و نوازندگی در شش سالگی به خوانندگی و نوازندگی ارگ و پیانو پرداخت و در این راه از راهنمایی‌های مادرش که پیانو را بسیار خوب می‌نواخت بهره‌ها گرفت. همچنین اولین استاد او در آواز،  پدرش بود.

 

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

نمایی از ارکستر رادیو به رهبری روح اله خاقی و خوانندگی غلام حسین بنان

 

بنان فعالیت هنری خود را به صورت رسمی از سال 1321  آغاز کرد. صدای او در همان سال، همراه با همکاری عده‌ای از هنرمندان دیگر از رادیو تهران به گوش مردم ایران رسید و دیری نگذشت که نام بنان زبانزد همه شد. روح‌الله خالقی او را در ارکستر انجمن موسیقی شرکت داد و با ارکستر شماره یک نیز همکاری را شروع کرد و از بدو شروع برنامه «گلهای رنگارنگ» بنا به دعوت استاد داود پیرنیا همکاری داشت.

 

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

محمدرضا شجریان در کنار غلامحسین بنان

 


بنان در طول فعالیت هنری خود، حدود 350 اهنگ را اجرا کرد و آنچه که امتیاز مسلم صدای او را پدید می‌آورد، زیر و بم‌ها و تحریرات صدای او است که مخصوص به خودش می‌باشد. بنان نه تنها در آواز قدیمی و کلاسیک ایران استاد بود، بلکه در نغمات جدید و مدرن ایران نیز تسلط کامل داشت. تصنیف زیبا و روح پرور «الهه ناز» او بهترین معرف این ادعا می‌باشد.

 

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

مرحوم پرویز مشکاتیان و محمدرضا شجریان در کنار غلام حسین بنان

 


بنان را می‌توان به حق بزرگترین اجرا کننده آهنگ‌های سبک وزیری-خالقی دانست. او همچنین در کنار ادیب خوانساری از بهترین اجرا کنندگان آثار صبا و محجوبی محسوب می‌شود.

 

غلامحسین بنان, عکس غلامحسین بنان, استاد آواز ایران

 

 

غلامحسین بنان  اسفندماه 1364، در بیمارستان ایرانمهر تهران درگذشت و بر خلاف وصیتش که مایل بود در گورستان ظهیرالدوله به خاک سپرده شود، در امام زاده طاهر کرج به خاک سپرده شد. او مدت‌ها از بیماری دستگاه گوارش و افسردگی رنج می‌برد.