سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

دستگاه فوتوسنتز مصنوعی با تامین انرژی پاک


نسل نوپای بشر کم‌کم در حال بزرگ و بالغ شدن است و لازم است مسئولیت نظافت محیط زندگی خود را بر عهده بگیرد.

وبسایت نوچه - آرزو مقدس: نسل نوپای بشر کم‌کم در حال بزرگ و بالغ شدن است و لازم است مسئولیت نظافت محیط زندگی خود را بر عهده بگیرد. برخی آمارهای اخیر نشان می‌دهند میزان منابع انرژی تجدیدپذیر کم‌کم به حدی رسیده است که بتواند نیاز به سوخت‌های فسیلی را پوشش دهد و حالا مخترعین استرالیایی نیز موفق به ساخت یک دستگاه خورشیدی شده‌اند که می‌تواند فصلی جدید در زمینه‌ی ایجاد و مصرف سوخت‌های پاک به شمار رود. آن‌ها دستگاهی ساخته‌اند که به عنوان کارآمدترین تکنیک «فوتوسنتز مصنوعی» که تا کنون ساخته شده شناخته می‌شود و می‌تواند فوتوسنتز گیاهان را به بهترین شیوه‌ی ممکن تقلید کرده و از انرژی خورشیدی برای تبدیل آب به هیدروژن استفاده کند.

    این فرآیند از طریق انتقال جریان الکتریکی در آب، ملکول‌های آب را به هیدروژن و اکسیژن تبدیل می‌کند و می‌تواند تنها طی چند سال به شیوه‌ای مقرون به صرفه برای تامین انرژی مورد نیاز خانه‌ها و خودروها تبدیل شود. تجزیه‌ی الکتروشیمیایی آب می‌تواند راهی پاک و ارزان برای به کار گرفتن هیدروژن به عنوان یک منبع تجدیدپذیر انرژی باشد و این دستگاه قدمی بزرگ در راه تحقق این ایده است.

ساخت دستگاه فوتوسنتز مصنوعی با هدف تامین انرژی پاک

موفقیت در زمینه‌ی ساخت فن‌آوری فوتوسنتز مصنوعی می‌تواند شاخص بهینه‌سازی مصرف انرژی را به بالای ۱۰ درصد برساند اما این دستگاه قادر است حتی از این مقدار نیز فراتر رفته و این شاخص را به ۲۲.۴ درصد برساند. گرچه این رقم در مقایسه با شاخص ۱۸ درصد به دست آمده از روش‌های قبلی افزایش چندانی نداشته است اما نکته‌ی حائز اهمیت در مورد این دستگاه این است که در آن از فلز نیکل به عنوان کاتالیزور استفاده شده که ارزان، فراوان و پایدار است در حالی که در نمونه‌های مشابه قبلی، فلزهای گران‌بها به عنوان کاتالیزور مورد استفاده قرار گرفته بودند.

    کاتالیزورهای بسیاری وجود دارند که در مقایسه با نیکل بسیار پیچیده‌تر هستند و برای ساختشان به فلزهایی گران‌بها و کمیاب احتیاج داریم؛ نیکل از بسیاری جهات کاتالیزوری معمولی است و نکته‌ی مهم در مورد آن این است که ارزان است. فلزی ارزان‌قیمت که می‌تواند فرآیندی پایدار را در پیل الکترولیز آب ایجاد کند و صرفاً به دلیل قیمت پایین خود گزینه‌ای ایده‌آل به شمار می‌رود.

ساخت دستگاه فوتوسنتز مصنوعی با هدف تامین انرژی پاک

نکته‌ی جالب دیگر در مورد این دستگاه این است که می‌تواند از آب رودخانه نیز استفاده کند و به این ترتیب می‌توان آن را به سادگی در نقاط جغرافیایی مختلف به کار گرفت؛ موارد کاربری آن نیز با توجه به این که هیدروژن سوختی است که می‌تواند در فن‌آوری‌های متعددی به کار گرفته شود بسیار زیاد و گسترده هستند. اگر بتوانیم تمامی سازه‌های بشری مانند جاده‌ها، خانه‌ها و پل‌ها را به دستگاه‌هایی دارای قدرت فوتوسنتز تبدیل کنیم، آن‌گاه خواهیم توانست از فشار وارد شده بر طبیعت بکاهیم و سوخت و غذا را نیز عادلانه‌تر از پیش در سطح زمین پخش کنیم.


ویدیو مرتبط :
تامین انرژی منازل با استفاده از انرژی جزر و مد اقیانوس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تامین یک سوم انرژی جهان با ماهواره شیشه‌یی ناسا+تصاویر



طرحی بلندپروازانه برای 2025

تامین یک سوم انرژی جهان با ماهواره شیشه‌یی ناسا+تصاویر

ناسا در حال ساخت ماهواره شیشه‌ای‌شکلی است که می‌تواند یک سوم انرژی مورد نیاز جهان را در سال 2025 تامین کند.

این طرح توسط «دکتر جان مانکینز» ارائه شده که توسط ناسا مامور کاوش امکان استفاده از پنل‌های خورشیدی در فضا با هدف فرستادن انرژی به زمین شده بود.

طرح وی شامل ماهواره‌ای به نام SPS-ALPHA است که بسته به بودجه‌گذاری، اوایل سال 2025 پرتاب می‌شود.
طی این فرایند، انرژی به زمین منتقل می‌شود و نیروگاه‌های برق آن را ذخیره و سپس به مشتریان عرضه خواهند کرد.

سیستم مزبور از هزاران قطعه آینه‌مانند منحنی و نازک ساخته می‌شود که برای تضمین گیرندازی نور خورشید تا آن جا که ممکن است، می‌چرخند.
درون SPS-ALPHA نیز با پنل‌های فتوولتائیک آرایش می‌شود که انرژی خورشید را به میکروموج‌هایی تبدیل خواهند کرد. این میکروموج‌ها سپس از انتهای شیشه به زمین ارسال می‌شوند.

دکتر مانکینز که مدیر شرکت «راهکارهای مدیریتی نوآوری آرتمیس» در کالیفرنیاست، مدعی است سیستم مزبور بسیار ارزان‌تر از دیگر سامانه‌های دارای آرایه منفردی است که قادرند حول زمین مدارگردی کنند.
به گفته وی، این پروژه امکان ساخت پلت‌فرم‌هایی از ده‌ها هزار عنصر کوچک را فراهم می‌کند.

این پلت‌فرم‌ها 10s تا 1000s مگاوات را از راه دور و با استفاده از انتقال بی‌سیم انرژی به بازارهای زمین و ماموریت‌های فضایی تحویل می‌دهند.
انرژی خورشیدی در فضا میلیاردها برابر بزرگ‌تر از آن‌چه است که بر روی زمین به کار می‌رود و انتقال آن به کره خاکی به عنوان پاسخی به تقاضاهای انژری زمینی‌ها گزارش شده است.

سال گذشته محققان دانشگاه Stratchclyde تجهیزات فضایی را که قادرند انرژی را جمع‌آوری کرده و آن را از طریق میکروموج‌ها یا لیزرها به زمین ارسال کنند، طراحی کردند.

نقش این تیم توسعه راهکارهای نوآورانه برای عناصر ساختاری این پروژه بود.
محققان امیدوارند سرانجام مجموعه‌ای از ماهواره‌ها را تولید کنند که بتوانند روزی تمامی شهرها را نیرودهی کنند.

ماهواره‌های ریز جایگزین شبکه‌های برق معمولی نخواهند شد و به جای آن، می‌توانند به سرعت برق را برای نواحی دارای کمبود برق یا مناطق با دسترسی دشوار ارسال کنند.

ماهواره SPS-ALPHA,تصاویر ماهواره ای شیشه ای
ماهواره SPS-ALPHA

 

ماهواره SPS-ALPHA,تصاویر ماهواره ای شیشه ای
ماهواره SPS-ALPHA

 

ماهواره SPS-ALPHA,تصاویر ماهواره ای شیشه ای
ماهواره SPS-ALPHA


isna.ir