سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

دزدی نکنم بدن درد می‌گیرم!


می‌خواهد اما نمی‌تواند. خودنویسی که روی میز کار رئیس قرار دارد،‌ بدجور وسوسه‌اش کرده. اما این خودنویس رئیس است، چطور می‌تواند آن را مال خود کند؟ رئیس دارد حرف می‌زند اما او همه حواسش پی خودنویس است، بالاخره بخت یاری‌اش می‌كند و رئیس مجبور می‌شود برای چند دقیقه اتاق را ترک کند.


مجله سیب سبز: می‌خواهد اما نمی‌تواند. خودنویسی که روی میز کار رئیس قرار دارد،‌ بدجور وسوسه‌اش کرده. اما این خودنویس رئیس است، چطور می‌تواند آن را مال خود کند؟ رئیس دارد حرف می‌زند اما او همه حواسش پی خودنویس است، بالاخره بخت یاری‌اش می‌كند و رئیس مجبور می‌شود برای چند دقیقه اتاق را ترک کند. در همین فرصت کار خودش را انجام می‌دهد و خودنویس را در جیبش می‌گذارد. او در حالی این کار را می‌کند که خودش توانایی خرید همین خودنویس را دارد تنها مشکل او این است که نمی‌تواند در برابر وسوسه دزدی مقاومت کند. بسیاری از چیزهایی که او تا به حال دزدیده ارزش مادی چندانی ندارند و خیلی اوقات هم آنها را برگردانده ولی این کار وسوسه‌ای است که در او تمامی ندارد. او به جنون دزدی مبتلاست؛ اختلالی که باعث می‌شود  فرد میل زیادی به دزدی داشته باشد...
 
جنون دزدی چیست؟

کلپتومانیا یا جنون دزدی از ریشه یونانی «کلپتو» به معنی دزدیدن و «مانیا» به معنی ناتوانی در برابر تحریک‌های درونی گرفته شده است. جنون دزدی نوعی اختلال کنترل تکانه محسوب می‌شود. در این بیماری فرد میل و انگیزه غیرقابل کنترلی برای دزدی دارد. جالب اینجاست که در اغلب موارد آنچه دزدیده می‌شود کم‌ارزش بوده و کاربردی برای فرد ندارد. در اصل آنچه ربوده می‌شود هدف نیست بلکه هدف اساسی،‌ نفس عمل «برداشتن» است.



ویژگی‌های این اختلال چیست؟

میل تکراری و مقاومت‌ناپذیر برای برداشتن اشیای غیر ضروری مشخص‌ترین نشانه رفتاری فرد با اختلال جنون دزدی است حتی اگر امکان دستگیری زیاد باشد. فرد مبتلا به جنون دزدی علاقه زیادی به این کار دارد اما برای برداشتن اشیا برنامه‌ریزی ندارد. اشیای دزدیده شده ممكن است مواد غذایی، گیره مو، جوراب، وسایل بهداشتی و ... باشند. اغلب این اشیا یا دور ریخته می‌شوند یا به صورت پنهانی نگهداری می‌شوند. نکته مهم آن است که در این بیماری آنچه دزدیده می‌شود هدف نیست بلکه خود عمل دزدی هدف فرد است. از جمله علائم روانی این اختلال آن است که فرد قبل از انجام دزدی دچار تنش شده و بعد از آن احساس رهایی از تنش دارد. یکی دیگر از ویژگی‌های این اختلال آن است که دزدی برای ابراز خشم یا نفرت انجام نمی‌شود و ناشی از شخصیت ضداجتماعی فرد نیست.

چرا دزدی می‌کنند؟
بیماری جنون دزدی ممکن است از دوران خردسالی یا اواخر نوجوانی آغاز شود ولی بیشترین زمان تظاهر بیماری در مردان از 50سالگی و در زنان از 30 سالگی است. سیر این اختلال نوسانی اما مزمن است. به این معنی که ممکن است فرد هفته‌ها یا ماه‌ها دست به دزدی نزند و در این فواصل هم عارضه‌ای در او دیده نشود یا اینکه در عرض یک ماه بیش از 100 بار رفتارش را تکرار کند. متخصصان چرایی این اختلال را به ناهنجاری‌های شیمیایی هورمون سروتونین مغز مربوط می‌دانند. شواهد نشان می‌دهد جنون دزدی ممکن است با یک نوع اختلال روانی مانند افسردگی ارتباط داشته باشد. هر چند اختلالات دیگری مانند اختلال شخصیت اسکیزویید و اختلال شخصیت مرزی را نیز در ارتباط با این بیماری می‌دانند. جنون دزدی می‌تواند بعد از جراحی سرطان مغزی یا مسمومیت با مونوکسیدکربن به وجود آید.

چند نفر مبتلا هستند؟

نسبت ابتلای 2 جنس دقیقا مشخص نیست اما دزدی از فروشگاه‌ها در زنان بیشتر دیده شده است. اغلب این افراد در روابط خود دچار مشكل هستند اما خانم‌ها بیش از مردها به قصد درمان مراجعه می‌کنند و مردها بیشتر به سبب ارتکاب جرم، زندانی می‌شوند. در صورتی که خویشاوندان درجه اول فردی به اختلال وسواسی- جبری مبتلا باشد، احتمال ابتلا به اختلال جنون دزدی در او تا 7 درصد افزایش می‌یابد. به طور کلی فراوانی این اختلال زیاد نیست و کمتر از 5 درصد افرادی که از فروشگاه‌ها دزدی می‌کنند دارای این اختلال هستند یعنی از میان 20 نفری که از مغازه‌ها دزدی می‌کنند، یک نفر به این اختلال مبتلاست.

دزدی درمان دارد؟

میزان بهبود خود به خودی معلوم نیست. برخی افراد در طول فاصله این کار از مقاومت در برابر کنترل تکانه ناتوان بوده ولی برخی در این فاصله که ممکن است هفته‌ها طول بکشد، فاقد علائم هستند. درمان متداول برای این نوع اختلال روانکاوی است. در مواردی که بیمار دچار احساس شرم و گناه شده به دلیل انگیزه قوی او برای تغییر رفتار می‌توان با روان‌درمانی به نتیجه مطلوب رسید. رفتاردرمانی از جمله حساسیت‌زدایی و تغییر وابستگی‌های اجتماعی نیز در این بیماران کارساز است اما در برخی موارد نیز داروهایی مانند سروتونین و فلوکستین در درمان جنون دزدی موثر بوده است.

حیوان دزد دیده‌اید؟

به نظر می‌رسد جنون دزدی تنها در بین انسان‌ها شایع نیست بلکه حیوانات هم می‌توانند به این بیماری مبتلا باشند. در همین راستا گزارشی از گربه‌ای 5 ساله در کالیفرنیا منتشر شد که از این مشکل رنج می‌برد. این گربه حداقل یک بار به همه خانه‌های اطراف سر زده و با میل و شوق خاصی اشیای مختلفی مانند کفش، حوله و دستکش را سرقت کرده است.

 این مجرم پشمالو تاکنون حدود 600 وسیله را به سرقت برده است. یک برنامه تلویزیونی یک هفته با یک دوربین مادون قرمز رفتار این گربه را رصد کرد و نشان داد او چگونه مخفیانه وارد خانه همسایه‌ها می‌شود و عروسک‌ها و سایر اشیا را در میان دندان‌های خود گرفته و راه خانه را در پیش می‌گیرد.

نمونه سیاسی جنون دزدی

2 سال پیش در جریان دیدار روسای جمهور شیلی و چک اتفاقی افتاد که جنجالی شد. رسانه‌ها لحظه‌ای از این دیدار را به تصویر کشیدند که «کلاوس» رئیس جمهور چک پشت میز و در کنار میزبانش یعنی رئیس‌جمهور شیلی نشسته ‌است، ابتدا جعبه‌ حاوی خودکار گران‌قیمت را باز می‌کند و درحالی‌که «سباستین پینرا» مشغول پاسخ دادن به خبرنگاران است، او خودکار را از داخل جعبه برمی‌دارد و بعد از برانداز کردنش، 2 دستش را به همراه خودکار زیر میز می‌برد. چند ثانیه بعد 2 دست آقای رئیس‌جمهور درحالی روی میز ظاهر می‌شود که خالی است و خودکاری در آن دیده نمی‌شود. ساعتی بعد کلاوس در واکنش به این کار گفت آنچه او برداشته یک خودکار معمولی و هدیه بوده ‌است اما توضیح نداد که چطور این هدیه را به‌ صورت پنهانی در جیبش گذاشته ‌است. کلاوس همچنین گفت اخیرا خودکاری را در نشست ناتو و دفترچه‌ای را هم از پارلمان لتونی برداشته ‌است. اما مردم جمهوری چک موضوع را به راحتی که رئیس‌جمهورشان توصیف کرده، نمی‌دانند. در اصل آنچه رئیس‌جمهور چک انجام داده از نظر متخصصان نوعی جنون دزدی به حساب می‌آید.


ویدیو مرتبط :
آهنگ:فکر نکنم ----از آلبوم قلبم درد می کنه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهادهایی برای جلوگیری ازتب و بدن درد و...



 

 

 

پیشنهادهایی برای جلوگیری ازتب و بدن درد و...

 

پیشنهادهایی برای جلوگیری از تب و بدن درد و عطسه و سرفه

هوا سرد شده و بالاخره حتی آنهایی كه در مقابل پوشیدن لباس‌های گرم مقاومت می‌كردند، به این نتیجه رسیده‌اند كه بینی و صورت‌شان را با شال گرم و خوب بپوشانند و روزی چند تا لیمو شیرین بخورند مبادا دچار سرماخوردگی شوند. سرماخوردگی هم از آن بیماری‌های موذی است كه ناگهان سراغ آدم می‌آید و چند روزی همه كارها را تعطیل می‌كند.

یادتان نرود كه بهترین راه برای در امان ماندن از سرما خوردگی، رعایت نكته‌های بهداشتی است كه نسل سومی‌ها خیلی از اوقات به خاطر كم‌حوصلگی و بی‌دقتی آنها را فراموش می‌كنند. حرف بزرگ‌ترها را هم گوش كنید و چیزهای مقوی بخورید. امیدواریم با پیروی از این نكته‌های ساده، زمستان را به سلامت بگذرانید.

 

دستان‌تان را خوب بشویید: بیشتر ویروس‌ها و میكروب‌ها در اثر تماس مستقیم پخش می‌شوند. اگر ترشحات مخاطی بیمار اتفاقی روی لیوان آب، كنترل تلویزیون، تلفن، یا هر وسیله دیگری افتاده باشد و شما به همان وسایل دست بزنید، ویروس‌ها به دستتان منتقل می‌شوند. این عوامل بیماری‌زا ممكن است ساعت‌ها و حتی هفته‌ها روی دست شما زنده بمانند. پس سعی كنید مرتب دستان خود را بشویید. حتی اگر جایی برای دست شستن نداشتید، دست‌های خود را حداقل یك دقیقه محكم به هم بمالید تا در اثر حرارت ناشی از اصطكاك، ویرو‌س‌ها از بین بروند. ژل‌های پاك‌كننده دست هم می‌توانند این اثر را داشته باشند.

 

جلوی سرفه یا عطسه خود را با دست خالی نگیرید: از زمان بچگی به ما گفته شده كه موقع سرفه یا عطسه جلوی دهان خود را بگیریم. برای این كار از دستمال كاغذی استفاده كنید و بلافاصله آن دستمال را دور بیندازید. اگر احساس كردید عطسه یا سرفه شما بزودی خواهد آمد و دستمال ندارید، صورت خود را در جهتی كه كسی نباشد قرار دهید و در هوا عطسه كنید.

 

مایعات زیاد بنوشید: آب بدن را می‌شوید. از یك طرف تمام سموم را از بدن خارج می‌كند و از طرف دیگر محیط سالم‌تری برای فعالیت سلول‌های بدن از جمله سلول‌های ایمنی فراهم می‌كند. یك انسان بالغ به‌ طور طبیعی در طول روز به 8 لیوان مایع نیاز دارد. در ادامه برایتان پیشنهادهایی در مورد مایعات داریم كه حتما بخوانید.

 

حمام گرم را فراموش نكنید: با هفته‌ای 2 بار حمام گرم، می‌توان احتمال سرماخوردگی را به نصف كاهش داد. ورود بخار داغ به مجاری تنفسی در حمام، باعث نابودی ویروس‌ها در این مجاری می‌شود و احتمال بروز سرماخوردگی را كاهش می‌دهد.

 

در هوای تازه نفس بكشید: ورود هوای تازه به مجاری تنفسی، بخصوص در فصل سرما، اهمیت زیادی دارد. بخاری، شومینه و سیستم‌های هواساز گرم، باعث خشكی هوا می‌شوند و دستگاه تنفسی آماده ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود. از طرف دیگر، در هوای سرد تراكم جمعیت در فضاهای بسته بیشتر می‌شود كه گردش ویروس‌ها در هوای اتاق را افزایش می‌دهد. با تعویض هوای اتاق یا خروج از اتاق احتمال ورود ویروس‌ها به دستگاه تنفسی كمتر می‌شود. استفاده از بخور برای رفع گرفتگی بینی موثر است. برای این كار، 10 دقیقه سر را بر روی بخارات یك ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله‌ای را روی سر بگذارید و این عمل را 3 بار در روز تكرار كنید. می‌توان مقداری روغن منتول یا اوكالیپتوس به آب در حال تبخیر اضافه كنید تا عمل تنفس را تسهیل كند.

 

ورزش كنید: با ورزش ضربان قلب افزایش می‌یابد و خون بیشتری داخل رگ‌ها پمپ می‌شود. سرعت تنفس هم بیشتر می‌شود و اكسیژن خون افزایش می‌یابد. به این ترتیب، سلول‌های ایمنی از بین برنده ویروس‌ها هم بیشتر می‌شوند.

 

سیگار نكشید: سیگاری‌ها شدیدتر سرما می‌خورند. دود سیگار سیستم ایمنی را مختل و مخاط تنفسی را خشك می‌كند و بدن مستعد ابتلا به ویروس می‌شود. سیگاری‌ها خیلی هم دیر بهبود پیدا می‌كنند كه علت آن ضعف سیستم ایمنی است. یك نخ سیگار می‌تواند دستگاه تنفسی را به مدت 30 تا 40 دقیقه بی‌دفاع كند.

 

استراحت كنید: استراحت و آرامش فكری و بدنی باعث ترشح ماده‌ای به نام اینترلوكین در جریان خون می‌شود. این ماده یكی از مهم‌ترین عوامل محافظتی بدن در مقابل ویروس‌هاست. در فصل سرما سعی كنید حداقل 30 دقیقه در روز به آرامش كامل برسید.

 

پاهایتان را گرم نگه دارید: با گرم نگه داشتن پاها، روال طبیعی گردش خون در بدن، بهتر حفظ می‌شود و سیستم ایمنی بدن بهتر كار خواهد كرد. فراموش نكنید كه با آغاز فصل سرما، بدن نیز باید به این تغییر عادت كند و خود را با شرایط آب‌ و هوایی پاییز و زمستان تطبیق دهد. بنابراین از هوای سرد وحشت نكنید.

 

جاهای شلوغ نروید: از تردد در مكان‌های بسته و پرجمعیت خودداری كنید. بعلاوه، یادتان باشد كه كمی پیاده‌روی بسیار مفیدتر از تردد با وسایل نقیله عمومی است. اما اگر مجبورید مسیرهای طولانی را با وسایل نقلیه عمومی طی كنید، حتما چندین بار در روز دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید.

 

چی بخوریم وقتی سرما خوردیم؟

ـ‌ویتامین C: پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب‌زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع كلم.

 

ویتامین B: غلات سبوس‌دار و حبوبات و منابع غذایی خوب یكی از ویتامین‌های گروه B به نام پانتوتنیك اسید هستند.

 

آهن و آلیسین: سیر

 

امگا 3: ماهی قباد، قزل‌آلا، ساردین و ماهی‌های روغنی، تخم‌كتان، دانه كدو حلوایی و روغن شاه دانه

 

امگا 6: دانه كنجد، تخمه كدو حلوایی و آفتابگردان

 

ویتامین A: جگر، انواع ماهی از جمله قزل‌آلا، قباد و شاه ماهی، كره و تخم‌مرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، كدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره

 

پروتئین: ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات، حبوبات، مغزها، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار

 

ویتامین B6 و پانتوتنیك اسید: گوشت، شیر، غلات و حبوبات

 

اسید فولیك: غلات صبحانه (برشتوك)، نان و عصاره مخمر، چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع كلم

منبع:jamejamonline.ir