سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

جدمان قصاب بود ما را به نعلبندی چكار؟



ریشه تاریخی ضرب المثل, نعلبندی

هنگامی كه یك نفر داوطلب انجام كاری شود كه نه از عهده‌اش برآید نه سررشته‌اش را داشته باشد و عاقبت هم آن كار را خراب كند و ضرر هم ببیند آنان كه درباره او «گاف» می‌زنند و صحبت می‌كنند از سر تمسخر این مثل را می‌زنند.


می‌گویند خر پیر و از كار افتاده‌ای را كه دیگر هیچ كاری ازش ساخته نبود در صحرا ول كرده بودند. یك گرگی او را دید و در كمینش نشست تا بمیرد و او را بخورد. خر كه گوشه‌ای افتاده بود گرگ را دید و فهمید كه چه منظور و نیتی دارد. پیش خودش نقشه‌ای كشید و بلند و گرگ را صدا زد. گرگ آمد پیش او، خر گفت: «می‌دونم كه می‌خوای همین كه جونم دراومد مرا بخوری، منم حرفی ندارم چون در دنیا خیلی زحمت كشیدم و دیگه نمی‌خوام زجر بكشم و صبر كنم تا از گرسنگی جونم دربیاد، حالا برای اینكه هم تو زودتر از گوشت من بخوری و سیر بشی، هم من زودتر از رنج پیری و گرسنگی خلاص بشم فكری به خاطرم رسیده و آن اینكه نعلی را كه صاحبم درسم دستم كوبیده تا قدرت و توانایی پیدا كنم و براش باركشی كنم تو با دندون‌های تیزت دربیاری جون منم درمیاد و زود می‌میرم»


گرگ باورش شد. خر دستش را بالا گرفت و گرگ زیر دست خر خوابید و با دندان‌های تیزش میخی را كه به نعل او زده بودند گرفت و همین كه خواست میخ را با یك ضرب از دست خر بیرون بكشد خر دستش را محكم به دهن گرگ زد و تمام دندان‌های گرگ شكست و دهنش پر خون شد. گرگ كه خیلی پشیمان شده بود به خودش گفت: «جدمان قصاب بود ما را به نعلبندی چكار!»
منبع:iketab.com


ویدیو مرتبط :
فقط ببینید با موتور چكار میكنه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با كمر درد خود چكار كنیم ؟



 

 

کمردرد

 

 


تقریباً همه ی افراد ، كم و بیش در نقاطی از كمر خود احساس درد دارند.به عبارت دیگر می توان گفت كه اغلب ما در دوره ای از زندگی خود این درد را تجربه كرده یا خواهیم كرد. اغلب ما هنگام انجام فعالیت هایی نظیر جابجا كردن جعبه های بزرگ و بلند كردن كودكان،جارو كردن نشستن طولانی و ... كمردرد خود را جدی نمی گیریم. باید به این نكته توجه داشته باشیم كه اغلب كمردردها با رفتارهای روزانه ما تشدید می شوند. اكثر ما هنگام ایستادن، نشستن و خم شدن ، وضعیت های نامناسبی در بدن خود ایجاد می كنیم. ا

 

غلب ما هنگام بلند كردن اشیاء به جای خم كردن زانو، كمر خود را خم می كنیم و بدین ترتیب فشارهای بیش از حدی را به ستون فقراتمان وارد می سازیم . انجام كارهایی كه برای سلامتی ما مضر است میتواند سالها بعد علائم كمردرد را ایجاد كند . همچنین وارد آمدن فشار زیاد به عضلات كمر و به اصطلاح رگ به رگ شدن رباط های كمری كه نگه دارنده مهره ها هستند نیز می تواند باعث كمردرد شود. عضلات كمر برای مقابله با این فشار دچار گرفتگی و انقباض می شوند تا بتوانند كمر را از صدمه بیشتر محافظت كنند و این حالت ، خود باعث تشدید درد كمر خواهد شد. در واقع این سیكل درد، سفتی و انقباض عضلانی درمان نمی شود مگر این كه شما فعالیت خود را كم كنید ، به كمر خود استراحت دهید و سپس به تدریج ازعضلات خود استفاده نمایید.

 

در گذشته ، پزشكان استراحت طولانی مدت در بستر را توصیه می كردند اما اكنون به این نتیجه رسیده اند كه استراحت بیش از حد باعث طولانی شدن درمان كمردرد است. این مسئله در مورد رگ به رگ شدن عضلات هم صدق می كند.

 

در حال حاضر كمردردهای شدید، حداكثر با دو تا سه روز استراحت و پس از آن با شروع فعالیت های سبك و كشش آرام عضلات درمان می شوند، این طریقه درمان باعث افزایش قدرت خم شدن بدن و توان حركت خواهد شد.


از جمله سایر علل كمردرد می توان آرتروز و فتق دیسك كمر (غضروف بین مهره ها) را نام برد.فتق دیسك در بین عوامل كمردرد شیوع كمتری دارد ولی از جمله معروفترین علل آن است.دیسك بین مهره ها ، فضای نرمی را بین مهره ها ایجاد می كند، گاه این دیسك متورم شده و به اعصاب ناحیه فشار وارد می آورد.در اغلب موارد اعصابی كه از ران و بازو می گذرند تحت فشار قرار گرفته و گاه بی حسی، ضعف و مشكلاتی در كنترل ادرار ایجاد می كنند.

 

گرچه فتق دیسك مانند سایر علل كمردرد، خود به خود بر طرف نمی شود ولی اغلب نیازی به عمل جراحی نیست.در حقیقت سی درصد مردم مبتلا به فتق دیسك هستند ولی در صورت مراعات هرگز برایشان مشكل جدی ایجاد نمی شود.

 

 

درمان
برای برطرف كردن كمردرد، به پشت بخوابید، یك بالش زیر زانوهایتان قرار دهید.(در حالی كه زانوهایتان را جمع كرده اید). این طریقه خوابیدن فشار را از كمر شما بر می دارد. درمان اصلی همه كمردردها كم كردن فعالیت است. البته این كاهش فعالیت همان طور كه قبلاً گفته شد فقط برای چند روز پیشنهاد می شود و پس از آن با نرمش های مخصوص پایین كمر و «عضله چهار سر ران» می توان كمردرد را درمان كرد.


برخی اعتقاد دارند كه در روزها ی اول شروع درد بهتر است برای كاهش التهاب از یخ و در روزهای بعد از گرمای موضعی در محل درد استفاده كرد تا انقباض مقاوم عضلات را برطرف كند.اما تجربه نشان می دهد كه سرما درمانی در اغلب بیماران ما پاسخ مناسبی نمی دهد. همچنین داروهای ضد التهاب مثل ایبوبروفن، كتو بروفن و ناپروكسن در بر طرف كردن درد و التهاب مؤثر هستند. اگر یك دارو اثر نكرد، نوع دیگری از دارو را مصرف كنید؛ زیرا افراد مختلف نسبت به داروها عكس العمل متفاوتی دارند. به خاطر داشته باشید كه داروهای ضد التهاب را حتماً همراه غذا میل كنید تا باعث ایجاد مشكلات گوارشی و زخم معده در شما نشوند.

 

داروهای جدید و گران قیمت مثل « سلبركس» بهتر از داروهای قدیمی عمل نمی كنند ولی تحریكات معده در آنها كمتر است و به طور كلی برای درمان دردهای طولانی مدت و در افرادی با سابقه زخم معده مصرف می شوند.

 

استامینوفن نمی تواند كمك به رفع التهاب كند. ولی می تواند درد را بر طرف سازد. هم چنین بر روی معده نیز اثری ندارد. استامینوفن بی خطرترین دارو در درمان های طولانی مدت است ولی نباید بیش از 2 تا 3 هزار میلی گرم در روز مصرف شود؛ زیرا مصرف زیاد دارو ، كبد را تحت تأثیر قرار می دهد.

 

داروهای شل كننده عضلانی میتوانند با كاهش اسپاسم عضلانی در كاهش درد موثر واقع شوند.

 

 

آیا نیازی به گرفتن عكس رادیولوژی هست؟
اكثر مردم سؤال می كنند كه آیا نیازمند انجام رادیوگرافی ساده و یا ام.آر.آی هستند یا نه!در جواب باید گفت كه بسیاری از كمردردها نیاز به عكس برداری ندارند.اما در مواردی كه پزشك به صدمات استخوانی مثل صدمه به مهره ها در اثر ضربه، پوكی استخوان یا سرطان مشكوك باشد می تواند از این روش های تشخیصی استفاده نماید.
همچنین زمانی كه پزشك تصمیم به جراحی بیمار دارد و یا در تشخیص علت دردهای بهبود ناپذیر نیز ، انجام «ام.آر.آی» توصیه می شود.

 

 

درمان در زمانی كه كمردرد بهبود نمی یابد :
جابجا كردن ستون فقرات و طب سوزنی روش هائی هستند كه بسیاری از افراد ( و متاسفانه خیلی از سود جویان ) از آنها بعنوان روش هائی برای درمان كمردردها از آنها استفاده می كنند اما این كارها در بسیاری از موارد فقط نقش روان درمانی را ایفا می كنند.گرچه در مواردی كه علت دردهای بیمار فقط اسپاسم عضلانی باشد میتوان از مانیپولاسیون بهره برد . ماساژ درمانی در مبتلایان به كمردردهای ساده و معمولی كه اغلب بدلیل گرفتگی عضلانی ناشی از نشستن طولانی و یا بد نشستن و ... كه باعث انقباض عضلات موضعی كمر می شوند می تواند درجاتی از بهبودی را پدید آورد .بسیاری از پزشكان با مانیپولاسیون (برگرداندن مهره ها و جابجا كردن آن ) بدلایل متعدد موافق نیستند.


اگر كمردردی دارید كه بعد از هفته ها درمان نشده است به پزشك خود مراجعه كنید. اگر ضعف یا سستی در بازو یا ران خود احساس می كنید آن را جدی بگیرید.

 

 

یوگا تمرین كنید
بعضی از پزشكان معتقدند یوگا یكی از روش های موثر در درمان دردهای مزمن كمر است؛ زیرا حالت مناسب را در بدن ایجاد می كند و با تنفس مناسب، كشش و فشار روی عضله را كاهش می دهد. خیلی از بیمارانی كه از درمانهای دیگر نتیجه نگرفته اند می گویند یوگا در درمان آنها مؤثر بوده است.بعد از بهبود كمردرد، تمرینات نرمشی را ادامه دهید، وزن خود را كم كنید و به اصلاح حالت و كشش عضلات اهمیت دهید. نرمش عضلات مربوط به شكم را انجام دهید تا از كمردردهای آینده پیشگیری شود.


صدها سال قبل این طور گفته می شد كه سربازان می توانند ساعت ها بدون احساس كمردرد روی پا بایستند مشروط به اینكه حالت ایستادن آنها درست باشد. آیا شما طور دیگری فكر می كنید؟ البته همه پدر و مادرها به نحوه صحیح ایستادن و نشستن فرزندان تأكید دارند ولی آنها نمی توانند تمام اوقات همراه فرزندان خود باشند و آنها را كنترل كنند! درست ایستادن و درست نشستن باید برای ما به صورت عادت درآید.