سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

تولید یک ماده جدید از نور! +عکس


پس از یک سیر و سلوک 80 ساله، دانشمندان انگلیسی راز چگونگی تبدیل نور به ماده را فاش کردند.

ایسنا: پس از یک سیر و سلوک 80 ساله، دانشمندان انگلیسی راز چگونگی تبدیل نور به ماده را فاش کردند.

«جی برایت» و «جان ای ویلر» در سال 1934 ساده‌ترین شیوه تبدیل نور به ماده را ارائه دادند. این شیوه حاوی کوبیدن دو ذره نور (فوتون) با هدف خلق الکترون و پوزیترون بود اما چنین موضوعی هرگز در آزمایشگاه مشاهده نشد و آزمایش‌های پیشین نیز نیازمند افزودن ذرات پرانرژی بودند.

فیزیکدانان دانشگاه امپریال کالج لندن هم‌اکنون این نظریه را در آزمایشگاه عملی کرده‌اند. آزمایش آن‌ها فرآیندی را بازخلق می‌کند که در 100 ثانیه اول جهان در انفجارات اشعه گاما دیده شده است. این انفجارها بزرگ‌ترین انفجارهای کیهان بوده و یکی از مرموزترین معماهای حل‌شده جهان به شمار می‌آید.

آزمایش برخورددادن جدید دارای دو گام کلیدی است. نخست دانشمندان از یک لیزر بسیار شدید قدرتمند برای سرعت‌بخشی به الکترون‌ها به درست پایین‌تر از سرعت نور استفاده کردند. این الکترون‌ها در ورقه طلا برای خلق پرتو فوتون‌هایی که یک میلیارد بار پرانرژی‌تر از نور مرئی است، شلیک می‌شوند. مرحله بعدی شامل قوطی طلای ریزی موسوم به hohlraum است. دانشمندان لیزری پرانرژی را به سطح درونی این قوطی شلیک کردند تا یک میدان تشعشعی حرارتی ایجاد و نوری شبیه به نور ستارگان تولید کنند.

پرتو فوتون در نخستین مرحله آزمایش از خلال مرکز قوطی جهت‌دهی و موجب شد فوتون‌های دو منبع به یکدیگر کوبیده شوند که در نهایت به شکل‌گیری الکترون‌ها و پوزیترون‌ها منجر شد. بنابراین شناسایی شکل‌گیری الکترون‌ها و پوزیترون‌ها هنگام خارج‌شدن آن‌ها از قوطی ممکن بود.

پروفسور استیو رز از گروه فیزیک دانشگاه امپریال کالج لندن در این خصوص می‌گوید: زمانی که برایت و ویلر این تئوری را پیشنهاد دادند، فیزیکدانان مدعی بودند آن‌ها هرگز شاهد اجرای آن در آزمایشگاه را نخواهند بود اما امروز ما این کار را انجام دادیم و آنچه متعجبمان کرد کشف این نکته مهم بود که می‌توانیم ماده را مستقیما از نور تولید کنیم.

تولید یک ماده جدید از نور


ویدیو مرتبط :
تولید ماده ای از سنگهای آتشفشانی برای ساختمان سازی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پژو "اشک" تولید می کند +عکس



پژو "اشک" تولید می کند +عکس

تمام تصورات خود را در مورد خودرو و حتی اتومبیل های نمونه برای آینده به کنار بگذارید و به این طرح جدید برای آینده شرکت پژو نگاهی بیاندازید.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، با دیدن این طراحی بهتر است تمام تصوراتی که از یک خودرو در ذهن دارید را به کناری بگذارید."وو رام لی" به عنوان یک طراح خودرو این طرح متفاوت را با نام "MoVille " برای شرکت پژو ارائه کرده است. یک طراحی زیبا و خارق العاده و در عین حال بسیار آینده نگرانه که به شکل یک قطره اشک طراحی شده است. یک موتور الکترونیکی چهار چرخ این خودرو را به حرکت درخواهند آورد.

 

 ,پژو,محصول جدید پژو,اخبار,اخبار علمی آموزشی

 

باید توجه داشت که حتی در مقایسه با بسیاری دیگر از طرح های اتومبیل های نمونه برای سال های آینده نیز طرح مذکور بسیار متفاوت و عجیب طراحی شده است. این خودرو تنها توانایی حمل یک نفر را داشته و دارای یک سیستم هوشمند کاملا مستقل است. با کمک این سیستم این اتومبیل می تواند با سایر خودروها و همچنین سامانه کنترل ترافیکی در شهر و جاده ها تماس گرفته و از موقعیت خود و همچنین سایر اتومبیل ها در جاده و خیابان مطلع شود.

 

 ,پژو,محصول جدید پژو,اخبار,اخبار علمی آموزشی

 

انواع حسگرها ، سامانه مکان یاب جهانی و دوربین نیز در این خودرو نصب شده است. شیشه نصب شده در جلوی این راننده این خودرو نیز در حقیقت درب ورودی این خودرو به حساب می آید و باز شده و به راننده اجازه ورود و خروج را می دهد. انتقال نیرو در این خودرو از موتور به چرخه ها نیز توسط نیروی الکترومغناطیسی صورت می گیرد و به همین دلیل قطعات کمتری در ساختمان این خودرو به کار رفته است. آلودگی تولیدی توسط این خودرو نیز در حد صفر خواهد بود./باشگاه خبرنگاران