سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

تصاویری از بیداری دوباره خورشید


خورشید پس از مدتها سکوت دوباره فعالیتهای شدید خود را از سر گرفته است، به طوریکه شعله خورشیدی که به تازگی به سوی زمین شلیک کرده می تواند آسمان زمین را از شفقهای شمالی درخشان سازد.

این شعله خورشیدی روز سه شنبه هفتم ژوئن 2011 به سوی زمین شلیک شده و حجم زیادی از ذرات باردار را به درون فضا تزریق کرده است اما رصدخانه دینامیک خورشیدی یا SDO این شعله را تحت نظر داشته و متخصصان فضایی نیز باور دارند این شعله متوسط خورشیدی نمی تواند برای سیستمهای الکترونیکی و ماهواره ای زمین خطری جدی به حساب بیاید.

این فوران خورشیدی که به فوران CME نیز شهرت دارد می تواند در بخش شمالی زمین شفقهای شمالی را در آسمان به تصویر بکشد. ساکنان اروپا و آمریکای شمالی شاید بتوانند در 9 ژوئن 2011 گنبدی سبز رنگ و یا نواری درخشان در نزدیکی افق آسمان شمالی مشاهده کنند.



فوران خورشیدی روز سه شنبه شعله ای از گروه M-2 که به شعله های متوسط اختصاص دارد بوده است. در واقع سه نوع شعله خورشیدی وجود دارند، گروه C که ضعیفترین هستند، گروه M که قدرت بیشتری دارند و گروه X که شدید ترین شعله های خورشیدی در آن دسته بندی می شوند.



فورانهای CME یا فوران تاجی فوران ذرات بارداری هستند که گاه به همراه یک شعله بزرگ به فضا پرتاب می شوند. زمانی که این شعله ها زمین را هدف می گیرند، این ذرات به سوی قطبهای زمین جاری می شوند و در این بخشهای زمین شفقهای قطبی خلق می کنند.



توفانهای بسیار شدید می توانند برای ماهواره ها و فضاپیماهای مدارگرد در فضا و شبکه برق و سازه های زمینی خطرات جدی را به وجود بیاورند از این رو در حال حاضر چندین فضاپیما از قبیل فضاپیمای SDO ناسا وقوع شعله ها و توفانهای خورشیدی را از نزدیک تحت نظر گرفته اند و در واقع به عنوان سیستم هشدار زودهنگام عمل می کنند.

منبع : مهرنیوز


ویدیو مرتبط :
خورشید بی غروب / فصل بیداری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصاویری از غروب خورشید در مریخ/ "کنجکاوی" سلفی خود را به زمین فرستاد



اخبار علمی - تصاویری از غروب خورشید در مریخ/ "کنجکاوی" سلفی خود را به زمین فرستاد

مریخ نورد کنجکاوی Curiosity پیچیده ترین کاوشگری است که سازمان فضایی امریکا (ناسا) به سطح سیاره مریخ فرستاده است.

مریخ نورد کنجکاوی Curiosity پیچیده ترین کاوشگری است که سازمان فضایی امریکا (ناسا) به سطح سیاره مریخ فرستاده است. این مریخ نورد جدیدترین تصاویر از سطح مریخ را به زمین مخابره کرده است.

 

این کاوشگر دارای 6 چرخ و طول 2.9 متر و ارتفاعی به اندازه قد یک انسان معمولی و دارای وزنی حدودا 900 کیلوگرم است. کنجکاوی برای شناخت و بررسی سطح سیاره سرخ به فضا فرستاده شده است.

جدیدترین تصاویر ارسالی از کنجکاوی به زمین را در تصاویر زیر مشاهده کنید:
کنجکاوی تصویری از غروب خورشید به زمین ارسال کرده که خورشید در حال غروب است اما به دلیل شدت گرد و غبار در سطح مریخ، تابش قرمز رنگ خورشید به رنگ آبی درآمده است.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی


مریخ نورد کنجکاوی در حال ثبت و ارسال تصاویری است که در امتداد کوه ها می توان دهانه گیل را مشاهده کرد. گیل، دهانه ای در مریخ است که دمای آن تا منفی 90 درجه سانتیگراد پایین می آید.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی

 

خورشید در حال محو شدن در غروب است. این عکس در ساعت 18 و 47 دقیقه به وقت مریخ گرفته شده است. نور بسیار کم و ضعیفی از پشت کوه ها دیده می شود.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی

 

کنجکاوی برای گرفتن این عکس دچار مشقت های بسیاری شده است. این مریخ نورد دائما فراز و نشیب های بسیاری را روی تپه های شنی متحمل شده تا بتواند این عکس را به زمین ارسال کند.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی

 

مریخ نورد کنجکاوی به پشت سر خود برگشته تا تصاویری از رد پاهایش را به زمین ارسال کند.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی

 

کنجکاوی با کمک دوربینی که روی بازوی روباتیکش نصب شده، یک تصویر سلفی از خود به زمین ارسال کرده است.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی

 

مریخ نورد کنجکاوی این تصویر را در ابتدای صبح و زمانی که مریخ غرق در نور بوده، ثبت کرده است.

 

اخبار , اخبار علمی , مریخ نورد کنجکاوی

 

اخبار علمی - مهر