سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

تابلوهایی که "گوگل ارث" از زمین کشید !


ماهواره های سرویس "گوگل ارث" با مشاهده نقاط مختلف دنیا تابلوهایی از مناظر شگفت انگیز زمین را به دست آورده اند.

ماهواره های سرویس "گوگل ارث" با مشاهده نقاط مختلف دنیا تابلوهایی از مناظر شگفت انگیز زمین را به دست آورده اند.

تصاویری که گوگل ارث از مناطق مختلف زمین تهیه کرده است، همانند تابولهای نقاشی زیبایی هستند که می توانند با شاهکارهای هنر انتزاعی رقابت کنند.


ویدیو مرتبط :
موقعیت ماهواره های زمین در گوگل ارث

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دو قلوی زمین گم می شود!



 

دو قلوی زمین گم می شود

 

 

مطالعات جدیدی که بر روی سیاره CoRoT-۷b که از آن به عنوان سیاره دوقلوی زمین یاد می شود صورت گرفته است نشان می دهد این سیاره تحت تاثیر حرارت بالای خورشیدش در حال تبخیر و ناپدید شدن است.

 


کشف سیاره CoRoT-۷b برای اولین بار در ماه سپتامبر به تیتر یک بسیاری از نشریات علمی جهان تبدیل شد، زمانی که گروهی از اخترشناسان تایید کردند این سیاره یکی از کوچکترین سیاره های فراخورشیدی است که تا به حال کشف شده است.

 


قطر این سیاره تقریبا ۱.۷ بار بزرگتر از زمین بوده و بر اساس ابعاد و جرم، میزان چگالی آن مشابه زمین تخمین زده شده و اعلام شد این سیاره یک سیاره سنگی است.

 


اما این سیاره همیشه این اندازه کوچک نبوده است. دانشمندان تخمین زده اند که سیاره CoRoT-۷b در ابعادی ۱۰۰ برابر زمین و در فاصله ای ۲.۳ میلیون مایلی در مدار ستاره ای شبه خورشیدی در گردش بوده است.

 


یافته های جدید نشان می دهد نزدیکی بیش از اندازه این سیاره به ستاره اش سطحی مذاب و داغ به آن بخشیده که به تدریج باعث بخار شدن سیاره شده است. در صورتی که محاسبات اخترشناسان به تایید برسد، این سیاره اولین نوع از گونه ای جدید از سیاره ها خواهد بود که اخترشناسان به آنها "بقایای هسته های تبخیر شده" می گویند.

 


CoRoT-۷b در فاصله ای بسیار نزدیک در حدود ۱.۶ میلیون مایل از ستاره خود قرار دارد که در مقایسه با فاصله ۹۳ میلیون مایلی زمین تا خورشید بسیار ناچیز بوده و هر یک سال در آن به اندازه ۲۰.۴ ساعت در زمین است.

 


به همین دلیل حرارت سطح این سیاره در حدود سه هزار و ۶۰۰ درجه فارنهایت در نور روز بوده که این درجه حرارت سیاره CoRoT-۷b را به سطحی خروشان از صخره های گداخته شده و جوشان تبدیل می کند.

 


تا کنون سیاره های فراخورشیدی زیادی با فاصله ای بیشتر از ستاره خود در جهان یافته شده اند که به آنها ژوپیترهای داغ گفته می شود. این سیاره ها به آرامی و تحت تاثیر حرارت خورشید خود به سیاره های گازی تبدیل می شوند.

 


اما وجود سیاره ای سنگی در ابعادی برابر ابعاد زمین در مداری نزدیک به خورشید این سئوال را به وجود می آورد که آیا CoRoT-۷b بقایای یک ژوپیتر داغ تبخیر شده است؟

 


مطالعات پیشین نشان داده است که ژوپیترهای داغ مرگی آتشین را تجربه می کنند، پدیده ای که وجود آن در CoRoT-۷b به واسطه مطالعه دانشمندان موسسه فضایی گودارد ناسا نیز به تایید رسیده است.

 


بر اساس تخمینهای این تیم از جرم اولیه سیاره، CoRoT-۷b بقایای یک سیاره به نام "زحل تبخیر شده" است. به بیانی دیگر گازهای این سیاره با نزدیک شدن به خورشید تبخیر و ناپدید شده و هسته ای سنگی و پوشیده شده از گدازه که آن نیز سرانجام تبخیر شده و از بین خواهد رفت، به جا خواهد ماند.

 


محققان این اطلاعات را با استفاده از شبیه سازی رایانه ای و با به گذشته بازگرداندن سیاره CoRoT-۷b به دست آوردند و قصد دارند نتایج دقیق آن را در نشست زمستانه انجمن اخترشناسی آمریکا در واشنگتن ارائه کنند.