سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

بیوگرافی و مصاحبه با شهرام عبدلی



شهرام عبدلی,بیوگرافی شهرام عبدلی

شهرام عبدلی متولد اردیبهشت ماه ۱۳۵۵ است , متاهل است , فارغ التحصیل رشته ادبیات است , از نوجوانی کار تئاتر را آغاز کرده ,وی کمتر فعالیت سینمایی انجام داده و بیشتر به فعالیتهای تلویزیونی و تئاتر پرداخته است , از فعالیتهای هنری اش عبارتند از : فیلم های دختری در قفس , قصه دلها , مسیر آسمان , این هفت نفر و مجموعه های خط قرمز , شاید برای شما هم اتفاق بیفتد , رستگاران , فاصله ها ,  تا رهایی و…..

مصاحبه با شهرام عبدلی

شهرام عبدلی بازیگر جوان و البته بی حاشیه تلویزیون است که از فعالیت هنری اش حدود یک دهه می گذرد و هنوز پر انرژی کار می کند. با این بازیگر هم صحبت شدیم، اما اینبار برای بازی در یک نقش مثبت و بی شیله پیله. در ادامه این گفت و گو همراه ما باشید:

آقای عبدلی چرا تمام این سالها را فقط با نقش منفی سپری کردید؟

خیلی ها معتقدند که من همیشه ایفاگر نقش های منفی ام، اما تنها یک بازیگر را نام ببرید که تا الان متنوع کار کرده باشد! متاسفانه در زمینه انتخاب نقش، بازیگران به دلیل روبه رو شدن با فیلمنامه های ضعیف در سینما و تلویزیون، نمی توانند شخصیت های مختلفی را بازی کنند. از میان فیلمنامه های نوشته شده به ندرت می توان شخصیتی را با ابعاد گوناگون به پیدا کرد.

پس ضعف اصلی مربوط به فیلم نامه ها است؟

معتقدم فیلمنامه های ما یا خوبند یا بد و معمولا فقط بازیگران پیشکسوت و بزرگ ما هستند که گاهی در فیلمنامه دست می برند و به نقش اضافه می کنند.

اما انگار در "تکیه بر باد" تابو شکنی کردید نقشی متفاوت ارائه دادید.

بله. در مجموعه "تکیه بر باد" بر عکس تصور خیلی ها ایفاگر نقش منفی نیستم و "ناصر" شخصیتی است که برای خود زندگی می کند. خوشبختانه "نعمتی" نویسنده مجموعه "تکیه بر باد" توانست قصه قابل قبولی را به نگارش درآورد، ولی به صورت کلی، نمایشنامه نویسان ما همیشه عقب تر از جاهای دیگر هستند.

به نظر می رسد، از این سریال استقبال خوبی شد. دلیل این امر چیست؟

علت اصلی مدیریت صحیح بود. کارگردان کار آقای محمود معظمی با تبحر خاص خود به خوبی توانست فضای کار را طوری طراحی کند که همه بازیگران در ارائه توانایی های خود آزاد باشند.

با توجه به تلاش های ایشان من فکر نمی کنم کسی بد بازی کرده باشد. با توجه به انتقال حس درست از سوی "معظمی" به بازیگران، همه ما توانستیم تا حد امکان کار خود درست انجام دهیم.

خیلی از کارگردان ها با وجود داشتن نام و شهرت برای ساختن اثری فقط به فکر قرارداد بستن هستند که خوشبختانه معظمی جز این گروه نیست. امیدوارم با وجود دغدغه های شبانه روزی کارگردان ما شاهد یکی از ماندگارترین آثار تلویزیونی در ژانر خود باشیم. به طور قطع این سریال را نمی توان با کاری تاریخی مثل "مختارنامه" مقایسه کرد ولی به عنوان یک اثر ملودرام اجتماعی، ماندگار خواهد شد.

انگار خیلی هوای کارگردان کارتان را دارید!

دوستی و رفاقت من و "محمود معظمی" از زمان کارمان در مجموعه "خط قرمز" شروع شد و به معظمی به من گفت: که روزی می رسد که دوتایی با هم کار کنیم. زمانی که کار خود را در مجموعه "تکیه بر باد" آغاز کردم به "محمود معظمی" گفتم که یاد می آید که گفتی روزی با هم کار می کنیم و این روز همان روز است. برای افرادی که انگیزه و هدف شخصی را دنبال می کنند، احترام قائل هستم "محمود معظمی" نیز جز این افراد است.

از بازی در کنار بزرگان سینما و تلویزیون بگویید.

متاسفانه من با "فرامرز قریبیان" یک پلان بیشتر بازی نداشتم و او یکی از معدود بازیگرانی بوده که به لحاظ بازی و اخلاق حرفه ای همیشه از یک درخشش خاصی برخودار است. در کل در دنیای حرفه ای من همه نکته ها را از دریچه کارگردان می گیریم و اخلاق حرفه ای ایجاد می کند که من به اساتید حرفه بازیگری احترام بگذارم. چرا که معتقدم در کار بازیگری اساتید می توانند در فضا به جوانان تذکراتی را دهند و ما هم به عنوان نسل جوان این حرفه، پیشنهاداتی را برای آنان داشته باشیم.

یکی از افتخاراتم این است که پس از 17 سال بازیگری در سریال "رستگاران" با "آتیلا پستیانی" که 6 ماه استاد بازیگری من بود حضور داشته و تعامل خوبی را با هم ایجاد کردیم.

در آینده باز هم سراغ نقش مثبت خواهید رفت یا باز هم نقش منفی؟

نمی دانم! اما بهتر بود به جای بیان نقش منفی و مثبت، از کلمات قهرمان ضد قهرمان استفاده کنیم. استفاده از کلمات منفی و یا نقش های منفی و مثبت به دوران فیلم های فارسی سینمای ایران بر می گردد. در نظام جمهوری اسلامی ایران شخصیت منفی نمی تواند کاری را پیش ببرد و معتقدم این اصطلاحات برای گذشته بوده است.

رابطه شما با حوزه تئاتر چگونه است؟

سالی یک تئاتر را کار می کنم ولی با وجود مشکلاتی از قبیل پایین بودن دستمزدها و مشخص نبودن زمان اجرا، ترجیح می دهم در این عرصه کمتر حضور داشته باشم. برای یک تئاتر، ما مدت ها وقت و عمر خود را صرف می کنیم ولی در آخر، اجازه اجرا برای عموم داده نمی شود. عده ای از بزرگان تئاتر به سختی چراغ های سالن های تئاتر را روشن نگه داشته اند تا بگویند این حرفه پا برجاست.

و صحبت پایانی؟

بازی در سریال "تکیه بر باد" خاطرات بسیاری را برای من به همراه آورد و برای همه اعضای این تیم آرزوی موفقیت می کنم.

تصاویر شهرام عبدلی

 

شهرام عبدلی,بیوگرافی شهرام عبدلی

 

شهرام عبدلی,بیوگرافی شهرام عبدلی

 

شهرام عبدلی,بیوگرافی شهرام عبدلی

 

شهرام عبدلی,بیوگرافی شهرام عبدلی

  منبع:yjc.ir


ویدیو مرتبط :
شهرام عبدلی خاطره های قدیم با صدای بهنام صفوی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیوگرافی و مصاحبه با شهرام قائدی : شاگـرد امین تـارخ



 

 «شهرام قائدی» درشهرستان قیروکارزین ۱۷۵ کیلومتری جنوب شیراز و در استان فارس به دنیا آمد، از سال ۶۹، ۷۰ به تهران آمد. اولین کار تصویری تلویزیونی‌اش «خودروی پلاک ۱۱» بود و پس از آن در سریال «بازگشت پرستوها» بازی کرد. قائدی اعتقاد دارد، بازیگری‌اش از زیرصفر شروع شده، نه از صفر...او می‌گوید: بازیگری، مهم‌ترین دغدغه زندگی من است، شاید بدون بازیگری هیچ چیزی برایم قشنگ نباشد.

 

 

 بیوگرافی و مصاحبه با شهرام قائدی

 

 

«شهرام قائدی» از جمله بازیگرانی است که توانست در سال‌های اخیر نام خود را به عنوان یک هنرمند، در جامعه هنری مطرح کند، او از سال ۷۳ در کاراگاه آموزشی «امین تارخ»، فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۷۴ برای خودش یک پا «بازیگردان» شد و در همان سال با کارگردان‌های مطرحی چون؛ قطب‌الدین صادقی، گلاب آدینه و... کار کرد، می‌گوید: «در همان زمان می‌توانستم بازی کنم، اما آنقدر پختگی در خودم نمی‌دیدم که مقابل دوربین قرار بگیرم، دلم نمی‌خواست به هر قیمتی بازیگر شوم، پس صبر کردم تا بازیگر شدن من در زمان خودش اتفاق بیفتد.»او در ایام ماه مبارک رمضان در سریال پرطرفدار «پنجمین خورشید» در کنار «حمید گودرزی» به ایفای نقش پرداخت و نقشی بسیار پررنگ هم از خود نشان داد، شهرام می‌گوید: در نقش‌هایی که بازی می‌کنم، اهل کم‌فروشی نیستم و تمام تلاشم را برای هر چه بهتر بازی کردن انجام می‌دهم.

 

قائدی در رابطه با بازی در سریالهایی که در ایام رمضان تهیه می‌شود، می‌گوید: سریال‌هایی که در ماه رمضان پخش می‌شوند، به دلیل معنویتی که در آنها دیده می‌شود، همواره مورد علاقه من بوده است.

 

او در سال ۸۰ در فیلم سینمایی زیبایی به نام «ارتفاع پست» بازی کرد، در فیلمی از ابراهیم حاتمی‌کیا... پس از آن حضور او در سینما ادامه یافت؛ روز کارنامه، من و نگین دات کام، ماجراهای اینترنتی (چای نت)، سرود تولد، قاعده بازی، امضاءشدگان، کلانتری غیرانتفاعی و در نهایت چارچنگولی که البته طی این سال‌ها، بازی در سریال‌های تلویزیونی هم دیدیم، که یکی از مهم‌ترین بازی‌های تلویزیونی او، «قرارگاه مسکونی» بود، همچنین مسابقه «مسیر سبز» که چند سال پیش روی آنتن شبکه تهران می‌رفت.

 

 

 بیوگرافی و مصاحبه با شهرام قائدی

 

 

او با نقش‌هایش، صادقانه بازی می‌کند: من با نقش‌هایم بسیار صادقانه برخورد می‌کنم و هیچ وقت به نقش‌هایی که به من سپرده شده است نارو نزدم، سعی می‌کنم با صداقت کامل بازی کنم. این مسئله مهم‌ترین دغدغه من در خصوص حرفه‌ام است. من با نقش‌هایم همیشه صادقانه برخورد می‌کنم.ارتفاع پست که در ژانر جنگ بود، جزو اولین کارهای «قائدی» بود، او می‌گوید: این ژانر را خیلی دوست دارم، به نظرم جای کار زیادی دارد، خوشبختانه این شانس را هم داشتم که با کارگردان‌های مطرحی چون: حاتمی‌کیا و محمدحسین لطیفی در ارتفاع پست و روز سوم کار کنم.او همچنان از امین تارخ به نیکی یاد می‌کند من چیزی یا کسی را ندیدم که به واسطه او عاشق سینما شوم و این تنها اعتماد امین تارخ بود که باعث شد من سینما را بشناسم، من فقط سعی کردم که یاد بگیرم.

 

او پس از مدتی بازیگری ناگهان به سراغ ژانر طنز رفت، چون می‌خواستم سینمای کمدی را هم تجربه کنم، البته ابتدا کسی در این زمینه به من پیشنهادی نمی‌کرد، چون تا پیش از آن در کارهای جدی بازی کرده بودم و به همین دلیل چندی خانه‌نشین شدم و تیزر تبلیغاتی می‌ساختم تا اینکه توانستم این نوع ژانر را هم تجربه کنم و دیگر آنقدر در نقش‌هایم جا افتاده بودم که حتی کسانی که قبلا با آنها کار جدی انجام داده بودم، دیگر به سراغ نیامدند...

 

او می‌گوید: به شخصه آدم شوخ‌طبعی هستم، همین مسئله خیلی برای رسیدن به نقش‌های کمدی‌ام به من کمک می‌کرد و البته درباره تک‌تک کارهایم تحقیق می‌کردم، سعی می‌کردم نقش‌هایم را به شکل درستش طراحی و بازی کنم. گرچه در خصوص انتخاب نقش‌هایم وسواس زیادی به خرج می‌دهم و سعی می‌کنم آگاهانه آنها را انتخاب کنم.

 

شهرام قائدی می‌گوید: سینما به نوعی همان گمگشته من بود، من هیچ وقت نمی‌توانم مثل یک کارمند رفتار کنم، چون خسته‌ام می‌کند، بازیگری جواب بلندپروازی‌هایم را می‌داد و به نظرم سینما تنها رشته‌ای است که می‌توانی با آن همیشه جوان بمانی...

 

شاید بپرسید، چرا هر نقشی که شهرام قائدی ایفا می‌کند، دیدنی است... در نقش‌هایی که بازی می‌کنم، اهل کم‌فروشی نیستم و تمام تلاشم را برای هر چه بهتر بازی کردن انجام می‌دهم. به نظر من صداقت رکن اصلی در بازیگری است و چنانچه این اصل در بازی وجود نداشته باشد، نتیجه کار مطلوب نخواهد بود.

 


 بیوگرافی و مصاحبه با شهرام قائدی