سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

به‌درد‌نخور ترین اندام‌ بدن انسان چیست؟!


اگر یک روز بنا به دلایلی مجبور شوید از یکی از اندام‌های بدن خود دست بکشید، کدام‌یک را باید انتخاب کنید؟ اندام‌های جفت مانند گوش و کلیه یا آپاندیس، لوزه‌ها و کیسه صفرا؟

خبرآنلاین: اگر یک روز بنا به دلایلی مجبور شوید از یکی از اندام‌های بدن خود دست بکشید، کدام‌یک را باید انتخاب کنید؟ اندام‌های جفت مانند گوش و کلیه یا آپاندیس، لوزه‌ها و کیسه صفرا؟

هنگامی‌که مساله رتبه‌بندی اندام‌های بدن بر اساس میزان استفاده و یا فقدان آنها مطرح می‌شود، دو مکتب کلی مطرح می‌شود. بر اساس نظریه نخست، کم حیاتی‌ترین اندام‌ها آنهایی هستند که به صورت جفت در بدن وجود دارند. چشم‌پوشی از یک چشم یا یک گوش خیلی هم نمی‌تواند بد باشد. تا زمانی‌که شما یکی دیگر از آن عضو را دارید، حتی از دست دادن یکی از ریه‌ها یا کلیه‌هایتان تهدیدی برای زندگی شما محسوب نمی‌شود. با این حال، مخالفان این مطلب می‌گویند احتمالا دلیلی وجود داشته است که بدن یک پشتیبان برای این اندام‌ها دارد.

رابرت شمرلینگ، روماتولوژیست و استاد دانشکده پزشکی هاروارد می‌گوید: «زمانی‌که بیمار می‌شوید یا دچار جراحت می‌شوید، داشتن ذخیره و جانشین گزینه خوبی است». وقتی‌که شما یکی از کلیه‌هایتان را از دست می‌دهید، کلیه باقیمانده باید سخت‌تر کار کند. اگر آن کلیه نیز از کار بیفتد، شما دچار دردسر بزرگی خواهید شد. از نظر شمرلینگ بعید نیست روزی فرا رسد که معلوم شود اندام‌های دوتایی اهمیت به مراتب بیشتری از سایر اندام‌ها دارند: با طولانی‌تر شدن عمر انسان، داشتن اندام‌های تکراری خیلی کارآمد خواهد بود.

اما اگر می‌خواهید اندام‌های دوتایی خود را دست‌نخورده به حال خود رها کنید؛ می‌توانیید سراغ مکتب دوم بروید. طبق این نظریه، دور انداختنی‌ترین بخش‌های بدن آنهایی هستند که به نظر هیچ کاربردی ندارند. آپاندیس در صدر فهرست این گروه جای می‌گیرد. با این حال شمرلینگ اشاره می‌کند که این عضو کاملا هم بی‌مصرف نیست. وی می‌گوید: «آپاندیس بخشی از دستگاه گوارش به شمار می‌رود». در مرتبه بعدی، نوبت به لوزه‌ها می‌رسد؛ توده‌هایی که ظاهرا جزئی از سیستم ایمنی بدن هستند اما خارج کردن آنها هم مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند.

در نهایت، اگر قرار باشد کسی مثل شمرلینگ مجبور شود روزی از یکی از اندام‌های خود چشم‌پوشی کند، آن اندام کدام خواهد بود؟ شمرلینگ می‌گوید: «کاملا مطمئنم که بدون یک عضو می‌توانم خوشحال و سالم به زندگی‌ام ادامه دهم: کیسه صفرا».


ویدیو مرتبط :
علوم طبیعی / بدن انسان اندام درونی و اسکلت هیوا دخترم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پرورش اندام انسان در بدن خوک



اخبار , اخبار علمی,نحوه پرورش اندام انسان در بدن خوک,تولید اندام انسانی در خوکها

 

دانشمندان ژاپنی قصد دارند ماه آینده مجموعه‌ای از تجربیات را برای تولید اندام انسانی در خوکها انجام دهند؛ سلول‌های که از آن‌ها می‌توان برای پیوندهای انسانی بهره برد.

پرفسور هیرومیتسو ناکائوچی، استاد دانشگاه توکیو و دانشگاه استنفورد آمریکا و همکارانش قرار است آزمایشاتی را در استنفورد آغاز کنند. یافته‌های این آزمایشات می‌تواند طی پنج تا 10 سال آینده در پزشکی احیاکننده مورد استفاده قرار بگیرد.

آزمایشگاه ناکائوچی از سلول‌های بنیادی شبه‌جنینی استفاده خواهد کرد که از قابلیت تبدیل به انواع مختلف بافت‌ها و سپس توسعه به شکل اندام کامل برخوردار هستند.

گام اول، معرفی سلول‌های بنیادی شبه جنینی مهندسی شده انسان برای پرورش بافت لوزالمعده در یک جنین خوک فاقد این اندام است. این جنین سپس در بدن خوک ماده کاشته می‌شود که در نهایت، با یک لوزالمعده کامل انسانی متولد خواهد شد.

ناکائوچی تاکنون از سلول‌های بنیادی شبه جنینی خوک برای تولید لوزالمعده در بدن مهندسی شده فاقد لوزالمعده یک خوک دیگر استفاده کرده است.

به گفته دانشمندان، این روش برای یک پیوند لوزالمعده کامل استفاده نخواهد شد، بلکه تنها برای پیوند سلول‌های جزیره‌ای لوزالمعده بکار گرفته خواهد شد که روش ساده‌تری نسبت به موارد مورد استفاده کنونی برای دیابتی‌هاست.

سلول‌های جزیره‌ای پس از پیوند می‌توانند کار تولید انسولین را که به تنظیم سطوح قند خون کمک می‌کند، آغاز کنند. 

 

اخبار علمی - ایسنا