سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

برندگان مضحک ترین تحقیقات علمی!


مسیریابی سوسکهای سرگین خور با کهکشان راه شیری و چگونگی راه رفتن روی آب تنها برخی از مطالعات و پژوهشهایی است که در مراسم اهدای جایزه ایگنوبل که در دانشگاه هارواد برگزار شده بود مورد تقدیر قرار گرفتند.

خبرگزاری مهر: مسیریابی سوسکهای سرگین خور با کهکشان راه شیری و چگونگی راه رفتن روی آب تنها برخی از مطالعات و پژوهشهایی است که در مراسم اهدای جایزه ایگنوبل که در دانشگاه هارواد برگزار شده بود مورد تقدیر قرار گرفتند.

 جایزه ایگنوبل ‏ تقلیدی تمسخرآمیز از جایزه نوبل است که همه ساله در اوایل اکتبر (تقریبا در زمان اعلام نتایج جایزه نوبل) به 10 موفقیت برتر که "ابتدا باعث خنده و سپس موجب تفکر شده" اعطا می‌ شود. این جایزه توسط  مجله طنز علمی سالنامه تحقیقات غیر محتمل برگزار می شود.

مراسم اهدای جوایز توسط گروهی از برجستگان و شایستگان جایزه نوبل در دانشگاه هاروارد برگزار می ‌شود. این مراسم هر سال با مجموعه‌ ای از سخنرانی ‌های عمومی برندگان جایزه در موسسه تحقیقات ماساچوست خاتمه می ‌یابد.

مسیریابی سوسکهای سرگین خور

جایزه مشترک بخش زیست شناسی و نجوم امسال به مارکوس بیرنه از دانشگاه ویتواترزراند و کلارک شولت از دانشگاه پریتوریا در آفریقای جنوبی همراه ماری دیک ، امیلی ببیرو اریک وارنت از دانشگاه لوند در سوئد برای کشف مسیریابی سوسکهای سرگین خور با راه شیری در شب بود که مقاله آن در شماره 23 مجله " سل " منتشر شده است.

دیک اظهار داشت: به عنوان فردی که هیچ درکی از جهت یابی ندارد از کشف این که این سوسکها چگونه راه خود را به ورودی لانه های خود پیدا می کنند بسیار شگفت زده شده بود. محققان برای مشاهده این که چگونه این سوسکها در شبهای بدون ماه و تاریک دست به چینن اقدامی می زنند تجربه خود را به یک آسمان نما منتقل کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که سوسکها حرکت خود را با راه شیری تنظیم می کنند، وقتی در آسمان ماه وجود ندارد راه شیری روشن ترین چیزی است که در آسمان مشاهده می شود.

دویدن روی آب

جایزه بخش فیزیک ایگنوبل به آلبرتو مینتی از دانشگاه میلان ایتالیا و همکارانش یوری ایواننکو و جرمنا کاپلینی ، نادیا دامنیسی و فرانیسکو لاکوانیتی برای نشان دادن راه رفتن انسان روی آب در جاذبه قمری رسید. نتایج این تحقیقات در مجله PLoS One منتشر شده بود.

مینی گفت: مارمولکها و پرندگان کوچک برای مدت کوتاه قادر به دویدن روی سطح آب در زمین هستند و ما این پرسش را مطرح کردیم که آیا مقدار جاذبه ای وجود دارد که انسان نیز بتواند چنین کاری را انجام دهد.

وی به همراه همکارانش یک مدل ریاضیاتی از دویدن مارمولک روی سطح آب را با انسان افزایش مقیاس دادند. این مدل نشان داد که انسانی که روی آب در سطح زمین می دود باید داری قدرت یک ابر انسان باشد و اندازه هرکدام از پاهایش به یک متر مربع برسد. اما در جاذبه ماه که یک ششم زمین است، انسان با داشتن کفش غواصی می تواند روی آب بدود. آنها برای آزمایش فرضیه خود یک جرثقیل روی یک استخر نصب کرده تا قسمت اعظم وزن یک دونده مجهز به کفش غواصی را برعهده بگیرد. چهار نفر از شش داوطلب توانستند به مدت 10 ثانیه در شرایط جاذبه شبیه سازی شده قمری بدوند.

اپرا درمانی

موسیقی می تواند روح را آرام کند اما مناسب ترین نوع موسیقی برای آرام کردن یک قلب پیوندی چیست؟ پاسخ به این پرسش برای یک جمعیت گزینشی، یعنی موشها، جایزه ایگنوبل را در عرصه پزشکی برای ماسرو آچیایما، شیانگیان جین، کی زانگ، توشیهیتو هیرای، آتسوشی آمانو، هیساشی باشودا و ماسانوری نیمی محققان پزشکی توکیو به ارمغان آورد.

این محققان که علاقمند به مطالعه تأثیر موسیقی در کاهش پاسخ ایمنی بدن که عامل وازنی عضو پیوندی می شود اقدام به پیوند قلب موشها کردند.

آنها در مجله جراحی قلب و سینه گزارش دادند که قلب پیوندی موش که به موسیقی اوپرا گوش کرده بود سه روز بیشتر از قلب موشهایی که موسیقی سبک " نیو ایج" گوش کردند دوام آوردند. تأثیر موسیقی هوی متال، تکنو و هیپ هاپ نیز قرار است بررسی شود.

برندگان این جایزه امروز شنبه 23 شهریورماه سخنرانی کوتاهی در موسسه فناوری ماساچوست ایراد می کنند.


ویدیو مرتبط :
تحقیقات علمی بی بی سی فارسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

برندگان «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


راز امپراتوری که طی 30 سال پدر 888 کودک شد
برندگان «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند

برندگان جایزه «نوبل مضحک» 2015 معرفی شدند که در میان آنها دانشمندانی که به «بررسی عواقب بوسیدن مداوم بر کاهش آلرژی پوستی» پرداخته بودند، تحقیقاتی در زمینه «چگونه یک امپراتور، طی سی سال پدر 888 کودک شد» و نیز پژوهشی درباره «میزان دردناک بودن نیش زنبور در مناطق مختلف بدن» قرار دارند.

جایزه سالانه «ایگ نوبل» برای سرگرمی و تشویق تحقیق و نوآوری جهانی طراحی شده و توسط مجله سالنامه تحقیقات غیرمحتمل به عنوان همتای عجیب جایزه نوبل اهدا می‌شود.

جایزه نوبل 2015 ماه آینده در بخش‌های فیزیک، شیمی، پزشکی، ادبیات، اقتصاد و صلح اهدا خواهد شد.

از میان 10 برنده جایزه نوبل مضحک 2015 ، سه مورد به محققانی اختصاص داشت که نشان دادند همه «پستانداران صرف‌نظر از اندازه، برای ادرار کردن، حدود 21 ثانیه زمان صرف می‌کنند »، «می‌توان تخم‌مرغ را با استفاده از مواد شیمیایی تا حدی به حالت نیم‌پز برگرداند» و این که «می‌توان با استفاده از ریاضی نشان داد که چگونه Moulay Ismael، امپراتور آفریقای شمالی در قرن 17 میلادی طی 30 سال، پدر 888 کودک شد».

تیم‌هایی نیز موفق شدند جوایزی را برای «متصل کردن یک تکه چوب به پشت جوجه به منظور نمایش چگونگی راه رفتن دایناسورها» و همچنین «نمایش امکان تشخیص آپاندیس حاد با میزان دردی که بیمار در زمان حرکت بر روی سرعت‌گیر جاده حس می‌کند»، دریافت کنند.

«مایکل اسمیت» از دانشگاه کورنل برای نیش خوردن از زنبورهای عسل در 25 نقطه متفاوت از بدنش توانست جایزه نوبل فیزیولوژی و حشره‌شناسی را دریافت کند. وی نشان داد که نیش زنبور در لب بالایی، سوراخ بینی و دستگاه تناسلی مردان بیشترین درد را دارد.

برندگان قبلی جایزه ایگ نوبل در مراسمی در دانشگاه هاروارد این جوایز را به برندگان اهدا کردند.

جایزه پزشکی «ایگ نوبل» به دو تیم از محققان اروپای شرقی و ژاپن تعلق گرفت که آزمایشاتی را برای بررسی تاثیرات زیستی بوسه‌های مداوم انجام داده و نتیجه گرفتند که این کار باعث کاهش آلرژی پوستی می‌شود.

جایزه ادبیات نیز به به محققانی اهدا شد که نشان دادند واژه «هان؟» در همه زبان‌ها وجود دارد.

جوایز ایگ نوبل امسال همچنین به محققانی اعطا شد که نشان داده بودند بسیاری از رهبران کسب و کار، پس از زنده ماندن از بلایای طبیعی در دوران کودکی به خطرپذیری علاقمند شده‌اند. همچنین پلیس شهر بانکوک نیز برای پرداخت پول بیشتر به ماموران خود در ازای قبول نکردن رشوه توانست یکی از جوایز ایگ نوبل را به خود اختصاص دهد. 

 

اخبار علمی - ایسنا