سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس


صاعقه یا آذرخش یك پدیده طبیعی است كه همیشه در كره زمین و حتی در برخی دیگر از سیارات منظومه شمسی وجود داشته و دارد، اما آذرخش هایی كه در آفریقای جنوبی و به ویژه در آسمان پایتخت آن پرتوریا ایجاد می شود به قدری دیدنی است كه ...

زیست بوم: صاعقه یا آذرخش یک پدیده طبیعی است که همیشه در کره زمین و حتی در برخی دیگر از سیارات منظومه شمسی وجود داشته و دارد، اما آذرخش هایی که در آفریقای جنوبی و به ویژه در آسمان پایتخت آن پرتوریا ایجاد می شود به قدری دیدنی است که به عنوان یک جاذبه گردشگری این شهر شناخته می شود.

دانشمندان پدیده های جوی معتقدند که در هر ثانیه به طور متوسط ۱۰۰ صاعقه در کره زمین ایجاد می‌شود که دارای انواع مختلف با اثرات متفاوتی هستند، ولی صاعقه هایی که در پرتوریا پدید می آیند در شکل، اندازه و قدرت از صاعقه های مشابه در دیگر نقاط جهان فرق دارند، از اینرو این پدیده شگفت انگیز و در برخی موارد مخوف در کنار شکوفه های ارغوانی رنگ درخت جاکراندا یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این شهر بشمار می آید.

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

صاعقه های پرتوریا در کل در آفریقای جنوبی به ویژه به سبب واقع شدن در نیم کره جنوبی زمین و نزدیکی به قطب جنوب و نیز قرار گرفتن آن در منتهی الیه قاره آفریقا در حد فاصل دو اقیانوس اطلس و هند با دو آب سرد و گرم هر کدام از ویژگی های خاصی برخوردار است .

این صاعقه ها که از بهار آفریقای جنوبی در ماه اکتبر (مهر ) آغاز می شوند تا آخر اواخر پاییز این کشور در ماه ژوئن (خرداد) ادامه می یابند، معمولا خوشه ای بزرگ، ممتد و با قدرت آزادسازی برق بسیار زیاد هستند به گونه ای که در یک چشم به هم زدن می توان تا هشت نقطه دارای صائقه های خوشه ای کوچک و بزرگ را در افق مشاهد کرد.

از همین رو است که شهروندان و به ویژه گردشگران در این کشور هنگام مشاهده چنین پدیده ای که به کرات نیز اتفاق می افتد با علم به قدرت تخریبی بالای آن، حتما دقایقی توقف کرده به تماشای زیبایی های آن می پردازند.

این پدیده طبیعی علاوه بر جاذبه های زیبایی که در طبعیت آفریقای جنوبی و پایتخت ایجاد می کند خسارت های سنگینی را نیز بر محیط و بر اموال و وسایل زندگی شهروندان آن وارد می کند به گونه ایی که سالانه بطور میانگین ۱۰۰ کشته برجای می گذارد و خسارت های زیادی را نیز به وسایل سر راه خود وارد می کند، بطور مثال براحتی می توان شاهد تخریب بخشی از جاده ها و گوشه ای از ساختمان های این شهر توسط آذرخش بود.

در آخرین خبر، چهارشنبه گذشته بود که یک مادر سفیدپوست پرتوریایی در شرق این شهر هنگام پیاده شدن از خودرو خود در زمان بازگرداندن فرزندانش از مدرسه، در پی برق گرفتگی ناشی از صاعقه جان باخت.

در ۲۳ آبان ماه امسال با آغاز رعد و برق بر فراز آسمان مزرعه ای در استان کوزولوناتال در حوالی بندر دوربان که محل برگزاری جشن عروسی دو جوان بود، شش میهیمان این مراسم در دم جان باختند، دو نفر از آنها در بیمارستان کشته و ۷۶ نفر از آنها نیز مجروح شدند.

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

به ویژه اینکه این پدیده طبیعی الکتریکی بیشترین خسارت ها را به تجهیزات و وسایل الکتریکی منازل و اداره ها وارد می کند.رقم خسارت مالی سالانه ناشی از تخریب اموال عمومی و خصوصی متاثر از اثر تخریبی صاعقه در این کشور گرچه دقیقا مشخص نیست، ولی قابل توجه است.

در باره این پدیده طبیعی همیشگی در آفریقای جنوبی در میان اقوام سیاه و سفید و رنگین پوست و قبیله های ۱۱ گانه آن اعتقادات، آداب و رسوم خاص و بعضا خرافات خاص رایج است.

مثلا در بین مردم قبیله زولو، همچون دیگر قبیله‌های آفریقای، باورهای خرافی زیادی وجود دارد به این مضمون که اگر رعد و برق باعث مرگ کسی شود، مردم برای آن فرد کشته شده، مراسم سوگواری برگزار نمی‌کنند و حتی او دفن هم نمی‌کنند، ناگفته نماند که سفید پوستان مهاجر اروپایی در این کشور بدون توجه به این خرافات کشته شدگان را دفن می کنند.

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

در این کشور اگر درختی توسط رعد و برق واژگون شود، محال است مردم از چوب آن استفاده کنند و چنانچه رعد و برق به احشام بگیرد، گوشت آن گاو و یا گوسفند را به هیچ وجه استفاده نمی کنند، ولی برخلاف مورد انسان های کشته شده از رعد برق، این حیوانان مرده را دفن می کنند.

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس

با کشور صاعقه ها آشنا شوید +عکس


ویدیو مرتبط :
دموی هنر رزمی صاعقه-کلیپ صاعقه-رزم صاعقه رشید عبدالحسینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

با هواپیماهای رویایی ۲۰۳۰ آشنا شوید / عکس



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

با هواپیماهای رویایی ۲۰۳۰ آشنا شوید / عکس

فناوری - برترین مهندسان هوانوردی در پاسخ به ناسا، راه‌حل‌هایی برای دشوارترین مساله هوانوردی تجاری یافته‌اند، اینکه چطور می‌توان پاک‌تر، بی‌صداتر و کم‌مصرف‌تر پرواز کرد. تا 20 سال دیگر شاهد پرواز این هواپیماها خواهید بود.

محمود حاج‌زمان: ناسا از برترین مهندسان هوافضای دنیا خواسته است که برای دشوارترین مساله هوانوردی تجاری جوابی پیدا کنند: اینکه چطور می‌توان پاک‌تر، بی‌صداتر و کم‌مصرف‌تر پرواز کرد. نمونه‌های اولیه‌ای که برای این منظور طراحی شده است، شاید استاندارد جدیدی را برای دو دهه بعدی هوانوردی بنا نهند. در این گزارش با سه طرح برتر آشنا می‌شویم.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جت Box Wing، لاکهید مارتین

زمان ارائه: 2025 / 1404

جت‌های مسافربری مقدار زیادی سوخت مصرف می‌کنند. یک فروند هواپیمای بوئینگ 747 به ازای هر مایل هوایی که طی می‌کند، 5 گالن سوخت مصرف می‌کند (10 لیتر در هر کیلومتر) که با توجه به افزایش سرسام‌آور قیمت سوخت، باعث افزایش قیمت بلیط می‌شود. مهندسان شرکت لاکهید مارتین مدل مفهومی Box Wing (بال جعبه‌ای) را ارائه کرده‌اند تا بدون کنار گذاشتن شکل پایه هواپیماهای امروزی، راه‌های جدیدی برای کاهش مصرف سوخت پیدا کنند. با اقتباس از مواد سبک سازنده جت‌های جنگنده اف-22 و اف-35، آنها یک پیکربندی بال حلقه‌ای طراحی کرده‌اند که می‌تواند نسبت نیروی بالابرنده به نیروی پسا (مقاوم) را به میزان 16 درصد افزایش دهد. به این ترتیب در عین حال که هواپیما هنوز برای فرودگاه‌های امروزی مناسب است، امکان پرواز طولانی‌تر را با مصرف کمتر سوخت فراهم می‌کند.

 

آنها همچنین به جای موتورهای توربوفن متداول، از موتورهای توربوفن فراکنارگذر (Ultrahigh-Bypass) استفاده کرده‌اند. همانند تمام موتورهای توربوفن، آنها نیروی پیشران را با کشیدن هوا به داخل موتور از طریق فن جلوی موتور، و سوزاندن مخلوطی از سوخت-هوا در هسته موتور تامین می‌کنند. با استفاده از پره‌هایی 40 درصد پهن‌تر از فن‌های امروزی، نسبت کنارگذاری موتورهای Box Wing چندین برابر موتورهای معمولی است. در سرعت‌های مادون‌صوت، این چیدمان باعث افزایش 22 درصدی راندمان می‌شود. اگر این مقدار را به کاهش مصرف سوخت ناشی از پیکربندی بال هواپیما اضافه کنید، راندمان این هواپیما 50 درصد بیشتر از هواپیماهای مسافربری امروزی است. نیروی برا (بالابر) اضافی بال همچنین به خلبانان اجازه می‌دهد که در عین استفاده از نیروی کمتر موتور، در فرودگاه‌های شلوغ با شیب بیشتری فرود بیایند. این تغییرات باعث می‌شود که میزان سر و صدا 35 دسی‌بل کاهش یابد و فاصله لازم برای فرود هواپیما روی باند فرود تا 50 درصد کاهش یابد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ماشین سبز مافوق‌صوت، لاکهید مارتین

زمان ارائه: 2030 / 1409

نخستین دوره حمل و نقل تجاری مافوق صوت در تاریخ 26 نوامبر 2003 / 5 آذر 1382 به پایان رسید؛ زمانی‌که هواپیمای پر سر و صدا، پر مصرف و با آلودگی بالای کنکورد آخرین پرواز خود را انجام داد. اما رویای پرواز مافوق صوت کماکان باقی ماند تا اینکه در سال 2010 / 1389، مهندسان شرکت لاکهید مارتین هواپیمای Supersonic Green Machine را که 1.6 ماخ سرعت داشت طراحی کردند. موتورهای چرخه متغیر هواپیما با سوئیچ کردن موتورها به حالت توربوفن معمولی در حین برخاستن و فرود هواپیما، راندمان هواپیما را بهبود می‌بخشند. ساخت محفظه‌های احتراق درون موتور میزان آلودگی اکسیدهای نیتروژن را تا 75 درصد کاهش می‌داد. دم وی-شکل وارونه هواپیما و قرارگیری موتورها در زیر بال، غرش صوتی وحشتناک هواپیما را که باعث ممنوعیت پرواز کنکورد بر فراز خشکی شده بود تقریبا حذف کرد.

 

این پیکربندی هواپیما، امواج فشار هوا را (که در اثر برخورد هوا با هواپیمایی ایجاد می‌شود که با سرعت بیش از 1 ماخ پرواز می‌کند و با پیوستن به امواج ضربه‌ای (Shock Waves) باعث تولید غرش صوتی می‌شود)کاهش می‌دهد. پیتر کوئن، محقق ارشد پروژه‌های مافوق‌صوت ناسا می‌گوید: «ایده کلی طراحی کم غرش؛ کنترل قدرت، موقعیت و اندرکنش امواج ضربه‌ای است.» به جای ایجاد حلقه مداومی از غرش‌های بلند، این هواپیما یک غرش کمرنگ منتشر می‌کند که شدت آن از روی زمین، تنها به بلندی صدای یک جاروبرقی شنیده می‌شود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

جت SUGAR Volt، بوئینگ

زمان ارائه: 2035 / 1414

بهترین راه برای حفظ سوخت جت، خاموش کردن موتورها است. این عمل تنها با وجود یک منبع قدرت جایگزین امکان‌پذیر است؛ کاری که با استفاده از بسته‌های باتری و موتورهای الکتریکی در سیستم پیشرانش ترکیبی (هیبریدی) هواپیمای SUGAR Volt بوئینگ انجام می‌شود. این هواپیما که ابعادی به اندازه بوئینگ 737 دارد و برد پروازی آن نیز حدود 6500 کیلومتر است، انرژی مورد نیاز خود در حین برخاستن را از هر دو سوخت جت و باتری تامین می‌کند؛ اما زمانی‌که ارتفاع می‌گیرد خلبان می‌تواند وضعیت را به حالت تمام الکتریکی تغییر دهد.

مهندسان بوئینگ همزمان با اندیشیدن به نیروی پیشرانش، به طراحی مجدد بال‌ها نیز فکر کرده‌اند. مارتی بردلی، محقق ارشد بوئینگ برای این پروژه می‌گوید: «با نازک‌تر کردن بال‌ها و افزایش فاصله دو سر بال‌ها، می‌توان نیروی برا بیشتر و نیروی پسا کمتری تولید کرد.» بال‌های بزرگ‌تر از اندازه این هواپیما این قابلیت را دارند که تا بخورند (جمع بشوند) تا خلبانان بتوانند از باندهای فرود استاندارد استفاده کنند. وجود بال‌هایی با نیروی برا بیشتر، به همراه سیستم پیشرانش هیبریدی و موتورهای کارآمد، باعث شده است تا راندمان SUGAR Volt به میزان 55 درصد بیشتر از هواپیماهای مسافربری معمولی باشد. این هواپیما 60 درصد کمتر دی‌اکسید کربن و 80 درصد کمتر اکسید نیتروژن تولید می‌کند. علاوه بر اینها، نیروی تقویتی بیشتری که سیستم هیبریدی در حین برخاستن هواپیما تامین می‌کند، خلبان را قادر می‌سازد تا از باند پروازی تنها به طول 1200 متر استفاده کند (اغلب هواپیماها به فضای کمتری برای فرود در مقایسه با برخاستن نیاز دارند). یک بوئینگ 737 برای برخاستن به باندی حداقل به طول 1500 متر نیاز دارد، در نتیجه SUGAR Volt می‌تواند در پروازهای داخل کشوری از فرودگاه‌های کوچکتری استفاده کند./خبرآنلاین