سرگرمی


2 دقیقه پیش

تصاویری که شما را به فکر فرو می‌برد (34)

یک عکس، یک طرح یا یک نقاشی؛ بعضاً چنان تاثیری روی بیننده دارد که شنیدن ساعت ها نصیحت و یا دیدن ده ها فیلم نمی‌تواند داشته باشد. هنرمندانی که به ساده ترین روش ها در طول تاریخ ...
2 دقیقه پیش

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه

دیدنی های امروز؛ سه شنبه 18 خرداد ماه وبسایت عصرایران: نماز تراویح مسلمانان اندونزی در نخستین شب آغاز ماه رمضان – آچهمعترضان عوارض زیست محیطی یک پروژه انتقال آب در کاتالونیا ...

باورهای اشتباه اما رایج در مورد حیوانات!


دنیای حیوانات همیشه برای انسان‌ها جالب بوده و ما اغلب در مورد حیوانات ذهنیت می‌سازیم، اما نباید به باورهای اشتباه رایج پیرامون حیوانات چندان دلخوش کرد و باید منتظر پاسخ علمی‌تری در این رابطه بود.

وبسایت فرادید: دنیای حیوانات همیشه برای انسان‌ها جالب بوده و ما اغلب در مورد حیوانات ذهنیت می‌سازیم. به عنوان مثال، در زبان فارسی می‌گوییم که «فلانی مثل گاو غذا می‌خورد،» اما آیا گزاره‌هایی از این دست در مورد حیوانات لزوما صدق می‌کنند؟  
 
در برخی فرهنگ‌ها از پرنده‌ها به عنوان جانورانی که زود از خواب پا می‌شوند و شادابی دارند یاد می‌شود. اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد که گونه‌های مختلف پرندگان در ساعات مختلف از خواب بیدار می‌شوند. بنابراین لازم است از چند باور رایج و البته مشترک بین همه انسان‌ها رفع ابهام شود.
 
خفاش‌ها کور نیستند

بینایی خفاش‌ها حتی ضعیف هم نیست. البته آن‌ها شنوایی فوق‌العاده قوی دارند. خفاش‌ها حتی به نوعی ردیاب صوتی نیز مجهز هستند که به آن «موقعیت‌یابی پژواکی» گفته می‌شود. آن‌ها از طریق امواج فراصوت را تولید کرده و پس از برخورد به شی از موقعیت آن باخبر می‌شوند. بنابراین خفاش‌ها برای جلوگیری از برخورد با موانع، شکار و جهت‌یابی از این حس استفاده می‌کنند که ما انسان‌ها به طور طبیعی فاقد آن هستیم.

باورهای اشتباه اما رایج در مورد حیوانات!

از آنجایی که خفاش در شب شکار می‌کند، حس بینایی چندان به کارشان نمی‌آید. خفاش در واقع تنها پستاندار پرنده است و قابلیت‌های منحصر به فرد آن باعث شده تا انسان از آن افسانه‌های زیادی بسازد.
 
غواص‌های دیوانه

پرنده غواص (loon) صدای عجیبی تولید می‌کند و شاید به همین دلیل است که به آن‌ها دیوانه می‌گویند. این رفتار این پرنده هیچ شباهتی به دیوانه‌ها ندارد. در تابستان، حتی شما را با رفتار دل‌فریب خود شگفت‌زده می‌کنند. آن‌ها می‌توانند با سرعت زیادی به سمت آسمان اوج بگیرند و تا 113 کیلومتر بر ساعت اوج بگیرند.

باورهای اشتباه اما رایج در مورد حیوانات!

اشک تمساح

از چشم تمساح هنگام خوردن طعمه اشک جاری می‌شود که دلیل آن نه شادی است و نه ناراحتی. اشک تمساح تنها یک واکنش فیزیولوژیكى‌ است و دلیل دیگری ندارد.
 
اگر کسی به طعنه به شما گفت: «اشک تمساح نریز!» منظورش این نبوده که شما ناراحت هستید، بلکه در واقع می‌خواهند بگویند: «لطفا ادا درنیار!» اما تمساح‌های بیچاره تقصیری ندارند و این ذهنیت ما به آن‌ها است، چرا که اشک ریختن جز واکنش طبیعی بدنشان چیز دیگری نیست.
 
تمساح‌ها و کروکودیل به دلیل وجود غدد تولید کننده اشک هنگام خوردن غذا اشک می‌ریزند. آن‌ها هنگام خوردن طعمه هیچ نوع احساسی ندارد. انسان‌ها نیز هنگام عصبانیت یا انجام فعالیت عرق می‌کنند و رفتار تمساح نیز مشابه همین رفتار انسان است.

لجاجت قاطرها

در برخی از فرهنگ‌ها از قاطرها به عنوان حیوانات لجوج استفاده می‌شود. گویش‌وران برخی از زبان‌ها حتی برای ابراز یکدندگی شخصی او را با لجاجت قاطرها مقایسه می‌کنند. دلیلش نیز واضح است: صاحب قاطر هر چه بند متصل به قاطر را می‌کشد تا آن زبان بسته را به حرکت درآورد، موفق نمی‌شود؛ قاطر آن‌قدر مقاومت می‌کند تا صاحبش را متقاعد کند!
 
شاید شما خرها را تصور کرده باشید؛ درست است. خرها هم مانند قاطرها لجوج هستند و شاید هم کمی خودخواه! اما شاید باید تجدید نظر کنید، زیرا نه قاطرها و نه خرها چنین خصوصیاتی ندارند. در پژوهش انجام شده بر روی چند حیوان مشخص شد که به ترتیب قاطرها، خرها، اسب‌ها و سپس سگ‌ها بیشترین میزان حرف‌شنوی از انسان را دارند. به گزارش فرادید، در زبان فارسی نیز تعبیری مشابه وجود دارد که البته در مورد اسب‌های وحشی و رام نشدنی نیز تا حدود صدق می‌کند.

باورهای اشتباه اما رایج در مورد حیوانات!

پس چرا چنین تفکری در مورد آن‌ها وجود دارد؟ قاطرها و خرها حیوانات بسیار باهوشی هستند. آن‌ها همچنین به اصل «صیانت‌ نفس‌« اعتقاد راسخ دارند. به همین دلیل به صاحبان خود اجازه نمی‌دهند تا از آن‌ها کار اضافی بکشند.
 
گربه‌های جان سخت

می‌دانیم که گربه‌ها هفت تا جان ندارند، اما آن‌ها به خاطر ویژگی‌های خارق‌العاده‌شان زیادی انگشت‌نما هستند. در واقع باید بگوییم که گربه‌ها مهارت خاصی در فرود آمدن دارند، اما بدین معنا نیست که می‌توانند تحت هر شرایطی جان سالم به در ببرند. اگر گربه‌ها از یک ساختمان دو یا سه طبقه به پایین پرتاب شوند، وقت کافی برای تنظیم پنجه‌ها نداشته و به احتمال زیاد صدمات جدی می‌بینند. در ارتفاعات بیشتر که وقت بیشتری هم دارند، شرایط کمی بهتر است. اما اگر ارتفاع خیلی زیاد شود، سرعت و قدرت برخورد آن‌ها را از پای درخواهد آورد.
 
گربه‌ها همچنین در نبرد با دیگر موجودات خیابانی به راحتی آسیب می‌بینند. بنابراین اینکه گفته می‌شود آن‌ها هفت تا جان دارند از اساس اشتباه است.
 
نرود میخ آهنین در سنگ!

در زبان انگلیسی ضرب‌المثلی وجود دارد که می‌گوید : «نمی‌توان به یک سگ پیر، شیرین‌کاری‌های جدید آموخت.» در زبان فارسی نیز چنین تعبیری البته با کمی تغییر داریم : «نرود میخ آهنین در سنگ» که هر دو مورد در یک سوی ماجرا نشان از عدم یادگیری دارند.
 
به هر ترتیب، مسئله پیری و مقاومت در برابر یادگیری کانون تمرکز بسیاری بوده و ما از دیرباز فکر کرده‌ایم که نمی‌توانیم به یک سگ پیر چیزهای جدیدی یاد دهیم. اما این امر صحت ندارد، چرا که سگ‌های پیر مانند سگ‌های جوان می‌توانند چیزهای جدید را بیاموزند. البته ناگفته نماند که زمان آموختن کمی طولانی‌تر است که به هر حال طبیعی است.

باورهای اشتباه اما رایج در مورد حیوانات!

در پژوهشی مشخص شد که سگ‌های پیر در مقایسه با سگ‌ها جوان زودتر علاقه خود به یادگیری چیزهای جدید را از دست می‌دهند، اما اگر مورد جذابی را قرار باشد که یاد بگیرند به اندازه سگ‌های جوان علاقه نشان می‌دهند. بنابراین سگ‌های پیر درست شبیه افراد مسن توانایی یادگیری دارند، به شرطی که آن مورد به اندازه کافی برایشان جذاب باشد.
 
از این رو، نباید به باورهای اشتباه رایج پیرامون حیوانات چندان دلخوش کرد و باید منتظر پاسخ علمی‌تری در این رابطه بود. شاید روزی مشخص شود که آیا گاوها واقعا زیاد غذا می‌خورند؟


ویدیو مرتبط :
باورهای رایج غلط درباره صبحانه و اهمیت آن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

10 اشتباه رایج در مورد دیابت



 

 

10 اشتباه رایج در مورد دیابت

 

از آنجا كه درمان دیابت دارای ابعاد وسیعی بوده و تغییرات وسیعی را در شیوه زندگی فرد مبتلا می طلبد به طبع باید ها و نباید های زیادی را برای افراد دیابتی ایجاد خواهد كرد كه ممكن است گاها" غیر كارشناسی بوده و تنها اثرشان ایجاد تصویری اشتباه و ناخوشایند از این بیماری در ذهن مبتلایان باشد. در اینجا به 10 اشتباه و سوء تفاهم رایجی كه در مورد این بیماری وجود دارد اشاره كرده و آنها را با هم تصحیح می كنیم:

 

اشتباه اول: قوانین زیادی باید در برنامه غذایی دیابتی ها اعمال شود.

اگر دیابت دارید وعده های غذایی تان نیاز به برنامه ریزی خواهند داشت. اما اصول كلی این برنامه ریزی بسیار ساده است. پیروی از رژیم دیابتی به این معناست كه انتخاب غذاها به نحوی با فعالیت بدنی و داروهای مصرفی تان هماهنگ شود كه قند خونتان تا حد ممكن نزدیك به مقدار نرمال حفظ شود. با این وجود آیا نیاز هست كه در غذاهای مصرفی تان تغییراتی بدهید؟ شاید؛ اما احتمالا" نه به آن مقدار كه انتظارش را داشتید!

 

اشتباه دوم: كربوهیدراتها برای دیابتی ها مضرند.

در حقیقت كربوهیدراتها برای دیابتی ها مفیدند! كربوهیدراتها، اساس یك رژیم دیابتی سالم یا بهتر بگوییم هر نوع برنامه غذایی سالمی را تشكیل می دهند. كربوهیدراتها بیشترین تأثیر را روی قند خون دارند به همین دلیل در صورت ابتلا به دیابت نیاز به كنترل مقدار آنها در برنامه غذایی است. نكته قابل توجه در مورد كربوهیدراتها انتخاب آن نوع غذاهایی است كه مواد مغذی بیشتری را به بدن می رسانند مثل استفاده از غلات كامل، میوه ها و كربوهیدراتهای پر فیبر و...

 

اشتباه سوم: برای دیابتی ها پروتئین ها از كربوهیدراتها مفیدترند.

به دلیل این كه كربوهیدراتها بسیار سریعتر روی قند خون تأثیر می گذارند احتمالا" دیابتی ها تمایل دارند كه پروتئین ها را جایگزینشان كنند. اما مصرف پروتئین ها به مقدار زیاد، می تواند منجر به ایجاد مشكلاتی برای دیابتی ها شود. مهمترین اشكال این كار این است كه بسیاری از غذاهای غنی از پروتئین مثل گوشت ممكن است از چربی های اشباع نیز انباشته باشند كه خوردن مقدار زیاد این چربی ها خطر بیماری های قلبی عروقی را بالا خواهند برد. در رژیم دیابتی ها پروتئین ها باید تقریبا" 15 تا 20 درصد كل كالری روزانه محاسبه شوند.

 

اشتباه چهارم: دیابتی ها می توانند داروهای خود را طوری تنظیم كنند كه غذاهای مصرفی شان خنثی شود.

اگر برای كنترل دیابتتان انسولین می گیرید احتمالا" آموخته اید كه چگونه میزان و نوع آن را با مقدار غذای مصرفی تان هماهنگ كنید؛ اما كار به این معنی نیست كه می توانید هر مقدار كه خواستید غذا بخورید و برای ثبات قند خونتان داروی بیشتری مصرف كنید. اگر از انواع دیگر داروهای دیابت استفاده می كنید سعی نكنید كه دز مصرفی تان را با تغییرات مقدار كربوهیدرات غذای تان هماهنگ كنید مگر این كه این مهارت را از پزشكتان آموخته باشید. اكثر داروهای دیابت وقتی بهترین اثر را دارند كه دائما" توسط پزشك تنظیم و هدایت شوند.

 

اشتباه پنجم: اگر دیابت دارید باید از غذاهای مورد علاقه تان دست بكشید.

در صورت ابتلا به دیابت هیچ نیازی به دست كشیدن از غذاهای مورد علاقه تان نیست. به جای آن تلاش كنید:

· راه های تهیه و آماده سازی غذاهای مورد علاقه خود را تغییر داده و سالمتر كنید.

· غذاهای ناسالمی كه معمولا" همراه غذاهای مورد علاقه تان مصرف می كنید را سالم سازی كنید.

· اندازه و مقدار مصرف غذاهای مورد علاقه تان را كاهش دهید.

· از غذاهای مورد علاقه تان به عنوان جایزه برای دنبال كردن برنامه غذایی تان استفاده كنید.

 

اشتباه ششم: اگر دیابت دارید باید از مصرف دسرها صرف نظر كنید.

درست نیست! راهای مختلفی برای گنجانیدن دسرها در برنامه غذایی دیابتی ها و سالم تر سرو كردن آنها وجود دارد. به عنوان مثال:

· از شیرین كننده های مصنوعی در تهیه دسرها استفاده كنید.

· بخشی از دسر را حذف كنید. به عنوان مثال از 2 اسكوپ بستنی یكی را حذف كنید. یا دسرتان را با دوستتان سهیم شوید.

· هر از گاهی از دسرها به عنوان جایزه پیگیری رژیم استفاده كنید.

· دسرها را مغذی تر و كم كالری تر تهیه كنید. به عنوان مثال از فرآورده های تهیه شده از غلات كامل، ماست، میوه های تازه و آبمیوه های خانگی و ... استفاده كنید. خیلی وقتها بدون قربانی شدن طعم و قوام می توان از مقدار شكر كمتری در تهیه دسرها استفاده كرد.

· به جای استفاده از بستنی های معمولی یا پای و كیك صنعتی از انواع بستنی های ویژه دیابتی ها و كیكهای خانگی با درصد شكر پایین تر استفاده كنید.

 

اشتباه هفتم: شیرین كننده های مصنوعی برای مبتلایان به دیابت خطرناك است.

شیرین كننده های مصنوعی بسیار شیرین تر از معادل مقدار قند معمولی هستند و بنابراین استفاده بسیار كمتر از آنها همان مقدار طعم شیرینی را در غذا ایجاد می كند و به همین دلیل به نسبت قندها استفاده از آنها كالری غذا را نیز كاهش می دهند. انجمن دیابت امریكا استفاده از شیرین كننده های مصنوعی ذیل را مجاز اعلام كرده است:

· ساخارین

· آسپارتام

· اسسولفام پتاسیم

· سوكرالوز(اسپلندا)

 

اشتباه هشتم: برای دیابتی ها استفاده از غذاهای ویژه دیابتی ها لازم و ضروریست.

حقیقت این است كه چیزی به عنوان رژیم دیابتی وجود ندارد. غذاهایی كه برای مبتلایان به دیابت مناسبند برای دیگر اعضای خانواده نیز انتخاب های خوبی و سالمی شمرده می شوند و معمولا" نیازی به آماده كردن غذای خاصی برای دیابتی ها نیست. تفاوت بین رژیم فرد دیابتی با برنامه معمول خانواده در این است كه باید روی چیزهایی كه می خورید كنترل دقیقتری داشته باشید. به این معنی كه مقدار كل كالری مصرفی، مقدار و نوع كربوهیدراتها، چربی ها و پروتئین را در نظر داشته باشید.

 

اشتباه نهم: خوردن قند زیاد باعث دیابت می شود.

دلیل ایجاد دیابت كاملا" شناخته نشده است. آنچه می دانیم این است كه بعید به نظر می رسد خوردن قند زیاد علت مستقیم ایجاد دیابت باشد. یافته ها نشان می دهند كه دیابت وقتی ایجاد می شود كه چیزی در عملكرد بدن در تبدیل غذا به انرژی اختلال ایجاد كند. برای فهم این مطلب باید بدانید كه بدن شما بیشتر غذایی را كه مصرف می كنید به واحد های گلوكز كه نوعی قند مورد نیاز سلولهای شماست می شكند. هورمونی به نام انسولین كه توسط پانكراس تولید می شود به سلولهای بدن كمك می كند كه از گلوكز به عنوان سوخت استفاده كنند. در این جا به شایع ترین علل دیابت و آنچه تحقیقات درباره علتشان نشان داده است اشاره می كنیم:

دیابت نوع 1: وقتی اتفاق می افتد كه پانكراس توانایی ساختن انسولین را نداشته باشد. بدون انسولین قند در رگهای خونی تان انباشته می شود. افراد مبتلا به این نوع دیابت باید انسولین دریافت كنند تا قند به درون سلولها راه پیدا كند.تحقیقات نشان می دهند كه نوعی اختلال در سیستم ایمنی علت این نوع دیابت است.

دیابت نوع 2: وقتی اتفاق می افتد كه یا پانكراس نتواند به حد كافی انسولین بسازد یا انسولین تولید شده در بدن عملكرد كارآمدی نداشته باشد. (یا ممكن است هر دو اتفاق با هم بیفتد) داشتن اضافه وزن بدن را مستعد این نوع دیابت می كند

دیابت بارداری: این نوع دیابت ویژه دوران بارداری است. در این نوع دیابت تغییرات هورمونی دوران بارداری از كاركرد بهینه انسولین جلوگیری می كند. اغلب مبتلایان به دیابت بارداری نیاز به دریافت انسولین دارند. احتمالا" این شرایط بعد از تولد نوزاد بهبود می یابد.

 

اشتباه دهم: غذاهای رژیمی برای دیابتی ها بهترین انتخابند.

فقط به دلیل این كه غذایی برچسب رژیمی خورده به این معنی نیست كه برای دیابتی ها انتخاب بهتری است. در حقیقت، غذاهای رژیمی گرانتر بوده و نسبت به غذاهای معمول غیر رژیمی مزیتی برای سلامتی ندارند. در هنگام انتخاب غذاها برچسب آنها را به دقت بخوانید تا مواد تشكیل دهنده و محتوای كالری آن را ارزیابی كنید. برای این كار می توانید از دكتر دیابت یا رژیم شناستان كمك بگیرید.
منبع:behsite.ir